Fani Apple, którzy wybrali Androida
Posted 15 August 2011 - 22:37
Posted 16 August 2011 - 06:42
Miałem na myśli producentów, nie użytkowników.Nie wszyscy, co drugi Androidowiec ma dość robienia go w konia z aktualizacjami i chce zmienić telefon na iPhona.
A tych nie zobaczymy przed formalnym zakończeniem przejęcia, czyli do przyszłego roku. (bo jakby się okazało, że urzędy nie zaakceptują, to co, wydaliby kilka telefonów z gołym Andkiem, a potem powrót do MotoBlur?)Stare nie, ale te najnowsze bez Motoblur mogą szybko dostać aktualizacje.
A od kiedy to Google obiecuje aktualizacje? Przecież to producenci się tym zajmują i długi czas oczekiwania na nie, to ich wina. Przy WP7 było podobnie, przez konieczność testowania (z którym się nie wszystkim śpieszyło, przykład AT&T) aktualizacja NoDo, która tak naprawdę dodawała jedynie kopiuj / wklej, była stopniowo udostępniana przez kilka miesięcy ... Tu jedynie Apple się należy pochwała, bo nie pozwolili operatorom w ogóle tknąć softu, więc mogą ich olać przy wydawaniu nowych wersji iOS.No fakt.. te obietnice od Google o Aktualizacji do 2.3 dla Galaxy Ace ale także dla LG 3D *chyba) albo HTC sensacja to po prostu.. ach szkoda gadać
Posted 16 August 2011 - 08:48
IMHO wątpię żeby to tyle trwało. Regulatorzy mają tu mało do powiedzenia ponieważ Google kupuje firmę z zupełnie innej działki niż dotychczasowa działalność Google. Nie ma więc ryzyka monopolizacji rynku. To nie to samo co kupowanie Sun przez Oracle.A tych nie zobaczymy przed formalnym zakończeniem przejęcia, czyli do przyszłego roku. (bo jakby się okazało, że urzędy nie zaakceptują, to co, wydaliby kilka telefonów z gołym Andkiem, a potem powrót do MotoBlur?)
Na dodatek Motorola już wcześniej ściśle współpracowała z Google i nie potrzebuje dużo czasu żeby wypuścić jeszcze bardziej zintegrowany produkt. Różny rynek produktu obydwu firm pozwoli też pewnie uniknąć zwyczajowego paraliżu na czas reorganizacji i integracji działów o tych samych zadaniach.
Ja się raczej spodziewam szybkich owoców tej inwestycji.
Posted 16 August 2011 - 10:01
Posted 16 August 2011 - 10:54
Posted 16 August 2011 - 13:15
Producentom to pasowało, bo co pół roku mieli nowy telefon z nowym systemem.Miałem na myśli producentów, nie użytkowników.
Triumph i Photon nie mają Motoblur.A tych nie zobaczymy przed formalnym zakończeniem przejęcia, czyli do przyszłego roku. (bo jakby się okazało, że urzędy nie zaakceptują, to co, wydaliby kilka telefonów z gołym Andkiem, a potem powrót do MotoBlur?)
Googla, bo udostępnia im kod z opóżnieniem.A od kiedy to Google obiecuje aktualizacje? Przecież to producenci się tym zajmują i długi czas oczekiwania na nie, to ich wina.
Posted 16 August 2011 - 14:12
No nie wiem, jak dla mnie to wygląda na MotoBlur (Link), a Triumph to raczej wyjątek, niż reguła.Triumph i Photon nie mają Motoblur.
A skąd wiesz? To, że dosyć późno publikuje kod w AOSP, nie znaczy, że producenci też dopiero wtedy otrzymują do niego dostęp.Googla, bo udostępnia im kod z opóżnieniem.
Poza tym, jeśli jeden producent wypuszcza aktualizacje, a pozostali nic, to już ich wina. Np. wspomniany tutaj Samsung - Galaxy S dostał update, Galaxy S II miał go fabrycznie, więc to że ktoś z ich telefonem nadal aktualizacji nie dostał, to już nie wina Google'a tylko producenta (w tym przykładzie Samsunga).
Posted 16 August 2011 - 18:24
Ma tylko elementy z Motoblur.No nie wiem, jak dla mnie to wygląda na MotoBlur (Link), a Triumph to raczej wyjątek, niż reguła.
The PHOTON runs Android 2.3 Gingerbread, and while it features Motorola’s custom UI that includes MOTOBLUR elements
Bo to by tłumaczyło premierę telefonów z Gingerbread (Galaxy S II) i aktualizacje do niego dla starszych modeli (np. Galaxy S) pół roku po pojawieniu się Nexusa S.A skąd wiesz? To, że dosyć późno publikuje kod w AOSP, nie znaczy, że producenci też dopiero wtedy otrzymują do niego dostęp.
Poza tym, jeśli jeden producent wypuszcza aktualizacje, a pozostali nic, to już ich wina. Np. wspomniany tutaj Samsung - Galaxy S dostał update, Galaxy S II miał go fabrycznie, więc to że ktoś z ich telefonem nadal aktualizacji nie dostał, to już nie wina Google'a tylko producenta (w tym przykładzie Samsunga).
Posted 05 October 2011 - 22:22
Android uzależnia
Polecam lekturę fanom androida i nie tylko.
Posted 05 October 2011 - 22:24
Pojawił się fajny art na temat Androida.
[url=http://www.spidersweb.pl/2011/10/android-uzaleznia.html]Android uzależnia
Bo Android jest fajny, jednak teksty Ewy....zostawię bez komentarza.
Posted 06 October 2011 - 07:04
Pojawił się fajny art na temat Androida.
Android uzależnia
Polecam lekturę fanom androida i nie tylko.
Przcież to napisała WYZNAWCZYNI Google.
Czytam jej artykuły od paru miesięcy i zachowuje się tak samo jak megafani ogryzka tylko wobec Google.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users