A j. Angielski ci nie przeszkadza ?
Na HTC HD2 powstał przetłumaczony ROM z Windows Phone 7, więc nie musiałem korzystać z angielskiej wersji. Na HD7 natomiast od kilku dni jest do ściągnięcia ROM z wersją Mango 7713, która już zawiera w 100% polskie UI.
Czyli MS wypuścił wreszcie coś dobrego? Ja w sumie nie miałem jeszcze styczności z WP7 i szczerze mówiąc jakoś nie widze siebie z windowsem, a już na pewno z windowsem na telefonie. Ale może pora zmienić przekonanie a następnie platformę 
O dziwo tak, MS wydał coś naprawdę porządnego. Korzystałem ponad rok z iOS (iPhone/iPhone 3G), potem kilka miesięcy z Symbiana (Nokia 5530XM), następnie kilka miesięcy WM6.5 (HTC HD2), potem kilka miesięcy różne wersje Androida (HTC HD2), kończąc na Windows Phone 7 przez ponad pół roku (HTC HD2). Każdy lubi co innego, dla mnie WP7 na tą chwilę zjada konkurencję szybkością, stabilnością, wyglądem, integralnością i ogólnym użytkowaniem. Brak jeszcze niektórych funkcjonalności bądź aplikacji, ale to choroba każdego świeżego systemu, więc przymykam oko.