Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Gift Card z innego kraju & doładowanie konta iTunes za pomocą gift card

• Please log in to reply
226 replies to this topic

#76 kummer

kummer
  • 1999 posts
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Posted 13 November 2008 - 14:04

Sprawdź czy jesteś zalogowany w itunes store. Te kody mają krótką ważnośc ,jeżeli kupiłeś wczoraj a wpisałeś dzisiaj to może już byc nie aktualny.Miałem tak kilka razy. Sprzedawca przyśle Ci nowy, bez obaw, to normalne.

#77 tubo

tubo
  • 60 posts

Posted 13 November 2008 - 14:05

dzięki za szybką odpowiedź :) ale ten sprzedawca nie sprzedaje tych kart hurtowo. tylko okazjonalnie wystawił jedną karte.

powiedzcie mi czy te kody są 16-to cyfrowe?

#78 kummer

kummer
  • 1999 posts
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Posted 13 November 2008 - 14:14

Ja mam konto USA i zawsze miałem kody cyfrowo literowe.

#79 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 13 November 2008 - 15:51

reklamacja;)

#80 tubo

tubo
  • 60 posts

Posted 13 November 2008 - 15:53

no wlasnie sie boire za pisanie. czy ktos ma konto UK(w co wątpie)? dodane ---------------------------------------------------------------- ALE JEŻELI PODAM JUŻ UŻYTY KOD TO BĘDĘ MIAŁ INFORMACJĘ O TYM : "The Girf Certificate or iTunes Card Code you entered has already been redeemed." czy ma ktoś jakiś pomysł? Facet mówi, że ma rachunek i może wysłać mi pocztą tą karte. Kurde kupiłbym od nieuczciwego sprzedawcy który nie wiadomo skąd szasta kodami na lewo i prawo i by mi wysłał nowy kod. A z tym to co ja moge zrobić... ech i bądź tu oczciwy.

#81 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 18 November 2008 - 00:31

niech wysyla

#82 Lestek

Lestek
  • 880 posts

Posted 22 November 2008 - 14:06

Możliwość doładowania konta w Polsce? Nie mam karty kredytowej a chciałbym móc wrzucić trochę grosza na swoje konto i kupić też coś...

#83 Thadel

Thadel
  • 162 posts
  • SkądKoszalin

Posted 22 November 2008 - 14:44

Możliwość doładowania konta w Polsce? Nie mam karty kredytowej a chciałbym móc wrzucić trochę grosza na swoje konto i kupić też coś...

Teraz będą chyba kasować konta nie z USA, ale i tak nie można :/

#84 kozabart

kozabart
  • 354 posts

Posted 22 November 2008 - 14:57

Czemu nie mozna ? Mozna za pomoca gift cardu ale konto w iTunes USA , a nie wiem gdzie "Thadel" przeczytales ze konta beda kasowane :D ...

#85 sepuku91

sepuku91
  • 482 posts
  • SkądTarnobrzeg/Wrocław

Posted 22 November 2008 - 15:22

Teraz będą chyba kasować konta nie z USA, ale i tak nie można :/

Pewnie pracownik Apple'a Ci to powiedzial, nie...?

#86 kozabart

kozabart
  • 354 posts

Posted 22 November 2008 - 15:38

heheh :D albo kolega sam pracuje w apple :D moze w Cupertino ?? ;)

#87 funuman

funuman
  • 32 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 02 December 2008 - 21:39

allegro -> gift card -> itunes acc -> apps mam pytania, czy jak kupię gif card np 50$ na allegro, które działą tylko na amerykańskim itunes to normalnie konto założe przy uzyciu gift card na swoje dane czy muszę podawać fikcyjne dane? i czy nie będzie problemu przy sciaganiu appsów z wersji US do iphone w polsce?

#88 kozabart

kozabart
  • 354 posts

Posted 03 December 2008 - 13:31

konto mozesz zalozyc na swoje imie i nazwisko ale adres nie musi ale moze byc fikcyjny ... nie bedzie problemu przy sciaganiu aplikacji z wersji US na "polskiego" iPhone'a ...

#89 Therioon

Therioon
  • 4281 posts
  • SkądZ brzucha:)

Posted 03 December 2008 - 14:06

ja tak działam i jest ok

#90 ProfWilczek

ProfWilczek
  • 43 posts

Posted 01 January 2009 - 18:40

ipod+iphone+gift card na itunes witam! mam pytanie nastepujacej treści: mam ipoda touch, a moja żona ma iphona. uzywamy jednych itunsów ostatnio wpadł nam w rece gift card i oboje chcielismy sobie kupic jakies appsy lub gierki i tu pojawia sie moje pytanie czy jak kupimy jakies appsy i zainstalujemy je na iphonie potem kupimy cos innego i zainstalujemy na ipodzie touch a nastepnie znowu podepniemy do itunsow iphona to czy nie wykasuje nam tych aplikacji które wczesniej zainstalowalism.

#91 kozabart

kozabart
  • 354 posts

Posted 02 January 2009 - 17:40

jak kupicie za pomoca toucha albo iphone'a to na drugi sciagniecie za free bo iTunes bedzie widzal ze juz z tego konta bylo raz kupione ...

#92 ProfWilczek

ProfWilczek
  • 43 posts

Posted 02 January 2009 - 17:41

- zakupione pliki mogą być odtwarzane na max pięciu urządzeniach - autoryzuje się je przez sieć wpisując id i hasło

Apple - Wsparcie - iTunes - polecam, warto zajrzeć jeśli wydaje się pieniądze

Czy przez urządzenia mamy tu na myśli "komputery" czy też ipody???
Dokadnie to chodzi mi o to czy mogę miec zainstalowane te same aplikacje jednocześnie na iPhonie i na Touch'u???

#93 ProfWilczek

ProfWilczek
  • 43 posts

Posted 02 January 2009 - 17:48

ok dzięki tylko jeszcze uściślijmy: rozumiem ze z jednego konta na itunes moge kupowac appsy na dwa różne ipody/iphony podpięte pod tego samego itunsa na jednym komputerze?! bardzo bylbym wdzieczny za odp!

#94 123456

123456
  • 0 posts

Posted 02 January 2009 - 17:56

Czy przez urządzenia mamy tu na myśli "komputery" czy też ipody???
Dokadnie to chodzi mi o to czy mogę miec zainstalowane te same aplikacje jednocześnie na iPhonie i na Touch'u???

Te aplikacje mozesz miec na 50 ipodach i 50 iphonach ;) (czyt. tak)

#95 gula95

gula95
  • 123 posts
  • SkądToruń

Posted 02 January 2009 - 17:57

Z wypowiedzi kazabart wnioskuję, że jak załadowałeś gift card na jedno konto i kupujesz np. jedna aplikacje z tego konta i wgrywasz na iphona, to itunes widzi, że ta gra była już raz kupiona z tego konta i jak będziesz jeszcze raz ściągał ją i wgrywał na np. ipod'a to nie powinno cię skasować jeszcze raz. A spróbuj kupić aplikacje i zapisać ja w itunes'ie i spróbuj potem wgrać ja na iphona i potem na ipod'a.

#96 ProfWilczek

ProfWilczek
  • 43 posts

Posted 03 January 2009 - 13:19

Sprawdziłem! bezproblemowo instalujemy aplikacje na ipodzie i iphonie. nic nie znika, wszystko smiga jak nalezy:D

#97 gula95

gula95
  • 123 posts
  • SkądToruń

Posted 03 January 2009 - 14:03

No i super. Dobre potwierdzenie na przyszłość:P

#98 pgolik

pgolik
  • 125 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 February 2009 - 19:57

iTunes Gift Card - gdzie kupić w USA poza Apple Store? Witam, Ktoś z rodziny wybiera się na kilka dni do USA i pomyślałem, że skorzystam i sprowadzę sobie oryginalną kartę do iTMS (konto w amerykańskim sklepie już mam). Z "lewych" kodów na allegro nie zamierzam korzystać, bo nie, więc proszę uprzejmnie o niewysyłanie ofert i nie kierowanie do wątków na ich temat. Problem jest taki, że osoba lecąca do Stanów nie będzie tam miała dużo czasu, do tego będzie w małej dziurze, gdzie nie ma Apple Store, i bez własnego samochodu. Czy ktoś orientuje się, gdzie można kupić Gift Card, najlepiej by było na lotnisku (Chicago albo Albuquerque, lepiej Chicago). Czy bywają w księgarniach, drugstore itp? Sklepy typu BestBuy czy WalMart odpadają, bo raczej będą poza zasięgiem.

#99 kacper1703

kacper1703
  • 106 posts

Posted 09 March 2009 - 18:04

Itunes gift card w euro Mam pytanie- czy ktoś już przeprowadzał operację wgrania kodu z Gift Card (np. niemieckiej) na konto iTunes zarejestrowanego w Polsce (ponieważ nie ma polskiego iTS, musimy płacić w euro)? PS nie mam możliwości założenia amerykańskiego konta.

#100 pigmejek

pigmejek
  • 50 posts

Posted 10 March 2009 - 22:32

Pytanko dot. Gift card Chciałbym zakupić gift card z allegro i nasuwają mi się dwa pytania :) ♦ Czy są jakieś ograniczenia czasowe na zużycie kwoty? Np. 3 dni na 50$.. • Jest możliwość sprawdzenia ile się ma na koncie tej kasy do wydania? Byłbym wdzięczny za odpowiedź :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users