Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iOS 5 na iPad - wrazenia i opinie :-)

• Please log in to reply
304 replies to this topic

#276 mackow

mackow
  • 162 posts

Posted 21 October 2011 - 22:19

Każdy może się włamać do zablokowanego na hasło iPada 2. Wystarczy tylko inteligentna okładka Wcisnąć przycisk Power do momentu pojawienia się suwaka wyłączającego urządzenie Zamknąć Smart Cover Otworzyć Smart Cover Kliknąć na “Cancel” na dole ekranu. …i już mamy dostęp albo do ostatniej aplikacji, która była uruchomiona, albo do Home Screenu.

#277 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 22 October 2011 - 08:25

Źródło...?

#278 Lita

Lita
  • 651 posts

Posted 22 October 2011 - 09:01

dodam, że dostęp jest TYLKO do przegladania, nie można nic zrobić. źródło - 9to5mac.com

#279 drbien

drbien
  • 2 posts

Posted 26 December 2011 - 20:35

[url]http://myapple.pl/ipad/183254-pytania-poczatkujacych-po-zakupie-ipad-26.html#post1776292[/url] zadałeś już tu pytanie i starczy

#280 Dawidos

Dawidos
  • 568 posts

Posted 26 December 2011 - 21:23

Dobre jest to rozdzielenie klawiatury

#281 przemo2403

przemo2403
  • 23 posts
  • SkądŚroda Wlkp

Posted 06 January 2012 - 16:08

Może mi ktoś powiedzieć czy zdjęcia w iOS 5 maja jakieś zabezpieczenia bo szukałem aplikacji do przesyłania zdjęć przez wifi i dodatkowo na zabezpieczenie hasłem pobralem photo secret hd pro ale wyskakuje mi taki komunikat ( Error Album Error : Global denied access- Thiss setting can be changed in Preferences.) ale w ustawieniach nic nie mogę znaleść

#282 bialy_ikar

bialy_ikar
  • 587 posts
  • SkądŚroda Wlkp.

Posted 06 January 2012 - 23:32

Nie ten dział. App Store Pytania i problemy. Zdjęcia w iOS nie posiada żadnych zabezpieczeń. Jedyne wyjście to pobranie jakiejś aplikacji osób trzecich, lub Cydia.

A, jeśli chodzi o sam temat, to nie wiem jak u innych, nie śledzę wątku, ale u mnie, po przejściu na iOS 5, a następnie iOS5.1, iPad 1G zaczą działać mi tragicznie. Działa gorzej niż iPhone 3GS na takim samym oprogramowaniu. Bardzo wiele aplikacji sama z siebie się wyłącza, strasznie długo się uruchamiają. Bez przerwy brakuje mi pamięci (ten problem jest obecny chyba od czasów pierwszych palmtopów firmy Palm i cały czas producenci skąpią ramu!), muszę wyłączać programy działające w tle, co powoduje, że opcja multitaskingu Apple jest bezużyteczna. Często mam przestoje, muszę czekać po kilka a nawet kilkanaście sek. na odzew ze strony aplikacji. Co prawda, nie wszystkie aplikacje tak działają, ale większość.
Podobna sytuacja była podczas aktualizacji iPhonów z oprogramowania 3.x na 4.x i to samo jest teraz. Wcześniej tak nie myślałem, ale teraz zaczynam sądzić, że to jest celowe posunięcie Apple, aby zmusić użytkowników do przesiadki, przez co sama możliwość aktualizacji (która przecież jest tak dużym atutem dla posiadaczy sprzętu Apple) jest nic nie warta i stawia urządzenia Apple na równi ze sprzętem z Androidem, który też ma problemy z aktualizacjami (przynajmniej na ile się orientuję), choć trochę innego typu.

#283 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 07 January 2012 - 11:31

Nie wiem co Ty za programy używasz, ale ja nigdy nie miałem problemu na iPadzie z brakiem pamięci. Z ciekawości powyłączałem sobie aktualnie programy, licząc ile miałem włączonych - naliczyłem 23, w tym większość systemowych (m.in Safari z jakąś stroną), Atomic Web z kilkoma zakładkami, OplayerHD itd, jedyne czego nie miałem uruchomionego to gier - bo nie gram :). Wszystko chodziło płynnie, bez najmniejszych spowolnień czy zawieszek.

#284 vinci

vinci
  • 2693 posts
  • SkądPoznań

Posted 07 January 2012 - 15:03

Potwierdzam słowa kolegi @Wojtkow, iOS 5 na iPadzie 1st gen działa bardzo ładnie i szybko, z ciekawości kiedyś poszedłem do iSpota aby sprawdzić jak działa iPad 2 i naprawdę nie ma jakiejś dużej różnicy (mówię o takich zadaniach Internetowo-biurowych, w gry za bardzo nie gram).

#285 Quuba777

Quuba777
  • 979 posts
  • SkądGdańsk

Posted 07 January 2012 - 22:33

z doświadczenia powiem, że Jailbreak bardzo spowolnił mi iPada, do tego stopnia, że często programy same się wyłączały. Kiedy wgrałem na czysto system, i poużywałem bez JB kilka miesięcy, nie zauważyłem problemów z brakiem pamięci. Płynnie, szybko ; ) Ale fakt, że też nie gram.

#286 k_nemo

k_nemo
  • 32 posts

Posted 09 January 2012 - 11:44

A ja mam wrażenie że iPad 1 chodzi jednak wolniej na systemie 5.0.1. Nie dużo ale jednak zauważalnie. Chwilowo pomaga pozamykanie programów, oraz wyczyszenie cache przeglądarki. Apple powinien dać możliwość wgrania starej wersji systemu. Chciałbym potestować działanie na starszej wersji.

#287 luki8l

luki8l
  • 59 posts
  • SkądŚroda Śląska

Posted 17 January 2012 - 20:20

Ja niestety nie moge powiedzieć nic dobrego o 5.01. Przesiadłem się z 4.3.3 z jb, na którym nie miałem żadnych problemów, a teraz? Kontakty się wywalają przy każdej próbie wejścia, w ustawieniach nie mogę wejść w pocztę... - wywala do home screen, a najgorsze jest to, że odczuwalnie iPad zwolnił i nie mówię tu tylko o grach (choć szczególnie to widać w infinity blade II), ale ogólnie o płynności działania. Wiem, że się powtarzam (inne wątki), ale jestem na prawdę tym poirytowany...

#288 papke

papke
  • 31 posts

Posted 20 January 2012 - 09:19

Wow - Apple wprowadziło GESTY! Nie rozumie tylko jednej rzeczy: gesty, które miałem po JB jeszcze tydzień termu (przed aktualizacja do boskiej wersji 5.0.1) działały tak samo dobrze, jak te od Apple, z ta różnica, że jest ich mniej, nie mozna zdefiniować własnych skrótów a przede wszystkim applowskie gesty pieprzą działanie takich programów jak UPAD, Penultimate, Notes Plus (w tym drugim już przy odpaleniu pojawia sie info, żeby wyłączyć gesty, bo inaczej pisanie na iPad będzie problemowe). Kto zarabia miliony (a może miliardy?): Apple czy chłopaki od JB? Zatem komu powinno bardziej zależeć na tym, aby coś działało bezproblemowo? Ale dopóki mentalność kupujących sie nie zmieni, to Apple będzie ciagle wcisnąć byle gowno, bo i tak każdy kupi :/ Co do całego 5.0.1 to nie rozumiem tego wielkiego hurra-optymizmu. Cudów nie ma, amejzing rownież nie jest, klawiatury rozdzielonej nie mozna powiększyć (a głownie dla klawiatury czekałem na jb dla 5.0.1), już nie mozna 2x szybko kliknąć w ikonę zmiany języków, jeśli ktoś ma dodane wiecej niż jeden język (zamiast tego jest dodany idiotyczny delay, tak jakby sie ktoś na to skarżył), i wiele wiele innych, jak choćby niektóre posty powyżej.

#289 runners

runners
  • 2 posts

Posted 29 February 2012 - 17:01

Proszę o pomoc Wczoraj zaktualizowałem ipad-a 1 mojej żony. Chciałem jej zrobić niespodziankę ,a wyszła z tego jatka Okazuje się że mojej żonie dużo bardziej podobała się stara wersja safari Czy mogę w jakiś sposób wrócić do starej wersji ? Dzięki

#290 Sebosz

Sebosz
  • 4178 posts

Posted 29 February 2012 - 18:17

Proszę o pomoc
Wczoraj zaktualizowałem ipad-a 1 mojej żony.
Chciałem jej zrobić niespodziankę ,a wyszła z tego jatka
Okazuje się że mojej żonie dużo bardziej podobała się stara wersja safari
Czy mogę w jakiś sposób wrócić do starej wersji ?
Dzięki

Powiedz jej, że nowa jest szybsza :D

#291 grzes_l

grzes_l
  • 3397 posts
  • SkądGdynia

Posted 01 March 2012 - 02:58

Wlacz opcje przegladania prywatnego. Safari zmieni kolor na czarny. Spodoba jej sie, uwierz mi. ;)

#292 runners

runners
  • 2 posts

Posted 01 March 2012 - 12:54

Dzięki za dobre rady :) A tak naprawdę chodzi jej o to ,że w starym safari w pasku na górze była ikonka na którą się klikało i wszystkie otwarte karty pojawiały się w formie okienek. Może ktoś wie czy można coś takiego zrobić w nowej wersji ? Czy jest taka możliwość ?

#293 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 01 March 2012 - 15:58

Skora są zakładki nie ma potrzeby i racji bytu ten przycisk.

#294 skosu

skosu
  • 260 posts
  • SkądKielce, PL

Posted 03 March 2012 - 18:52

Zainstaluj jej Skyfire, tam nadal jest ten przycisk :) Ale karty i zakładki to dużo lepsza opcja.

#295 matek-st

matek-st
  • 60 posts
  • SkądSanok

Posted 10 March 2012 - 16:19

A jak u was jest z baterią. Ja przyznam musiałem zrobić jb, bardzo potrzebowałem tv out z cydi, przy okazji włączyłem sobie na ipadzie "czas od ostatniego naładowania" i tu mi szczęka opadła, wyszło średnio około 14h użycia, gdzie iPad katowany jest też przez dziecko, czyli gry.
Link do print screena Pobierz plik zdjecie PNG free image - photo hosting

#296 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 10 March 2012 - 18:40

Jak wyświetlić czas użytkowania ipada na 5.0.1?

#297 matek-st

matek-st
  • 60 posts
  • SkądSanok

Posted 10 March 2012 - 20:49

Jak wyświetlić czas użytkowania ipada na 5.0.1?

Wystarczy mała zmiana w plikach, tutka masz tu How to Add Usage Stats to iPod Touch and iPad Settings App [Jailbreak Hack], ja zmiany wprowadzałem przez ifile, ale niestety tego tutka z którego ja korzystałem już nie znalazłem.

#298 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 10 March 2012 - 21:15

Ten sposób nie działa, bo jest pod iOS4.

#299 matek-st

matek-st
  • 60 posts
  • SkądSanok

Posted 10 March 2012 - 21:59

Ok. Nie wiem czy tak mogę ale w system/library/preferencebudles/usagesettings.bundle masz plik Usage Statistics.pist on ma wyglądać tak:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
  <key>items</key>
  <array>
    <dict>
      <key>cell</key>
      <string>PSGroupCell</string>
      <key>label</key>
      <string>BATTERY_USAGE</string>
      <key>requiredCapabilities</key>
      <array>
        <string>gas-gauge-battery</string>
      </array>
    </dict>
    <dict>
      <key>cell</key>
      <string>PSSwitchCell</string>
      <key>defaults</key>
      <string>com.apple.springboard</string>
      <key>key</key>
      <string>SBShowBatteryPercentage</string>
      <key>label</key>
      <string>SHOW_BATTERY_PERCENTAGE</string>
      <array>
        <string>gas-gauge-battery</string>
      </array>
    </dict>
    <dict>
      <key>cell</key>
      <key>label</key>
      <string>USAGE_HEADER</string>
    </dict>
    <dict>
      <key>get</key>
      <string>usageElapsed:</string>
      <key>label</key>
      <string>USAGE_ELAPSED</string>
    </dict>
    <dict>
      <key>get</key>
      <string>standbyElapsed:</string>
      <key>label</key>
      <string>STANDBY_ELAPSED</string>
    </dict>
    <dict>
      <key>cell</key>
      <array>
        <string>cellular-data</string>
      </array>
    </dict>
    <dict>
      <key>cell</key>
      <string>PSLinkCell</string>
      <key>detail</key>
      <string>UsageCellularController</string>
      <key>label</key>
      <string>CELLULAR_USAGE</string>
      <array>
        <string>cellular-data</string>
      </array>
    </dict>
  </array>
  <key>title</key>
  <string>USAGE</string>
</dict>
</plist>

I oczywiście resping urządzenia, u mnie działa a najważniesze to zrób sobie kopię tego pliku zawsze można wszystko wrócić.

Ostatnie zdjęcie iOS 5.0.1 Pobierz plik zdjecie PNG free image - photo hosting

#300 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 11 March 2012 - 12:49

Dzięki, właśnie nie wiedziałem gdzie się to edytuje :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users