Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 5 na iPad - wrazenia i opinie :-)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
304 odpowiedzi w tym temacie

#1 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 czerwca 2011 - 19:19

Hej, jak wrazenia po prezentacji iOS5 na iPada :) zarąbiscie mi sie podoba wideo mirroring do Apple TV :)

#2 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 06 czerwca 2011 - 20:13

[mod]Uwaga - pytanie o kupno/dopisanie do dev czy źródła bety będzie nagradzane punktami![/mod]

#3 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 06 czerwca 2011 - 21:10

ja sie martwie ze wyparowuje iDisk...

#4 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 00:23

Dołączona grafika

Ja jestem ciekaw wszystkich nowości,dzisiaj pokazano zaledwie bardzo małą część,ciekawi mnie customize ui,może jednak będą widgety?a moze chodzi o coś więcej niż zmianę tapety,czyli motywy?

#5 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 postów
  • SkądTarnów

Napisano 07 czerwca 2011 - 00:29

To są nowości dla dewelperów których gołym okiem nie wglębiając się w kod aplikacji nie zobacysz, zanim sie zaczenisz wypowiadać i snuć spekulacje to ogarnij się w temacie...

#6 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 00:33

"Access to LED flash" o cholera, szaleństwo;) Będą nowe, jeszcze lepsze latarki w AppStore.

#7 gnutek

gnutek
  • 77 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 00:51

Dołączona grafika

Multitasking gestures - swipe czterema palcami z wersji Beta jednego z iOSow powroci?

Swoja droga Jobs dzis dosc niemrawo wypadl - szkoda go.

Natomiast Scott Forstall z prezentacji na prezentacje zbiera coraz wiecej owacji - mysle ze wyrasta na godnego nastepce. Prawde mowiac jego prezentacja iOS 5 wypadla lepiej niz Jobsowa iClouda.

#8 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 00:54

To są nowości dla dewelperów których gołym okiem nie wglębiając się w kod aplikacji nie zobacysz, zanim sie zaczenisz wypowiadać i snuć spekulacje to ogarnij się w temacie...

w sumie..głupio napisałem :D,oj bo miałem nadzieję że będą widgety :(

#9 haro

haro
  • 428 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 07 czerwca 2011 - 00:55

No są przecież gesty w features. Sprawdź na stronie apple. Safari mega ulepszone. Nie ma szachownicy przy ładowaniu, karty i możliwość otwierania kart w tle.

#10 jikol

jikol
  • 206 postów
  • SkądPL

Napisano 07 czerwca 2011 - 17:40

Genialne jest to rozdzielenie klawiatury na 2 części dla iPad'a, by wygodnie pisać kciukami.

#11 musicArmani

musicArmani
  • 149 postów

Napisano 07 czerwca 2011 - 18:23

Genialne jest to rozdzielenie klawiatury na 2 części dla iPad'a, by wygodnie pisać kciukami.

Heh tylko dlatego wgrałem tego ios'a , + w końcu możliwość usuwania zdjęć nie tylko z rolki hehe

#12 bialy_ikar

bialy_ikar
  • 587 postów
  • SkądŚroda Wlkp.

Napisano 07 czerwca 2011 - 20:13

Czy na iPhone 3GS i iPadzie 1G będzie dostępna pełnowartościowa wersja iOS5, czy tak jak było z iOS4 i iPhone3G, system będzie pozbawiony wielu funkcji?

#13 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 czerwca 2011 - 21:03

Gdzies czytalem ze sam plik jest mniejszy o okolo 40 mega wiec zapewne cos bedzie okrojone. Oczywiscie ta informacja dotyczy iphone.

#14 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 czerwca 2011 - 07:24

iOS może być okrojony ale aż tak nie musi, moim zdaniem jednak większość rzeczy będzie i na iPadzie 1 i na iPadzie 2. Co do wagi softu na 3GS to niezapominajmy, że iPhone 4 ma dwa razy większą rozdzielczość i w sofcie muszą być większe grafiki ;)

#15 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 08 czerwca 2011 - 08:31

ja mam pytanie - czy mirroring dotyczy tylko iPad2 czy na pierwszej generacji tez powinno działać? Nie moge tego nigdzie znaleźć... No i czy to jest tylko po kablu czy może do ATV2 przez Wi-Fi tez mozna?

#16 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 czerwca 2011 - 08:33

ja mam pytanie - czy mirroring dotyczy tylko iPad2 czy na pierwszej generacji tez powinno działać? Nie moge tego nigdzie znaleźć... No i czy to jest tylko po kablu czy może do ATV2 przez Wi-Fi tez mozna?

MyApple - Strona główna MyApple.pl artykuł na stronie głównej odpowie na Twoje pytanie.

#17 musicArmani

musicArmani
  • 149 postów

Napisano 08 czerwca 2011 - 14:47

Jaki macie kolor przeglądarki safari? Mi sie czarna zrobila a jeszcze wczoraj byla szara heh

#18 elmaestri

elmaestri
  • 42 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 czerwca 2011 - 14:57

Safari u mnie ma kolor jak najbardziej normalny - szary. Cieszę się, że wreszcie są sensowne karty i ich otwieranie w tle. Rozsuwana klawiatura też na plus. Póki co wszystko jest w miarę stabilne (1G), nieco wolniej niż wcześniej, ale znośnie. Pytanie: czy gesty są już w tej becie? Bo coś ni cholery nie mogę się ich doszukać...

#19 musicArmani

musicArmani
  • 149 postów

Napisano 08 czerwca 2011 - 15:19

Safari u mnie ma kolor jak najbardziej normalny - szary. Cieszę się, że wreszcie są sensowne karty i ich otwieranie w tle. Rozsuwana klawiatura też na plus. Póki co wszystko jest w miarę stabilne (1G), nieco wolniej niż wcześniej, ale znośnie.

Pytanie: czy gesty są już w tej becie? Bo coś ni cholery nie mogę się ich doszukać...

Gesty od razu miałem uaktywnione, ew w ustawieniach(/ ogólne )się je wyłacza. Co do koloru to jak to beta błąd, całkiem spoko to wygląda więc nie kombinuje

#20 elmaestri

elmaestri
  • 42 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 czerwca 2011 - 15:27

Hmm... W ustawieniach / ogólne nie mam nic dotyczącego gestów... Dziwne. Rozumiem, że nie uaktywniałeś nic poprzez Xcode, tylko miałeś wszystko od razu włączone? Przy okazji - chyba sypnęła mi się autokorekta, bo nie można odrzucić sugestii systemowych (tapnięcie nie daje żadnego efektu).

#21 musicArmani

musicArmani
  • 149 postów

Napisano 08 czerwca 2011 - 15:53

Hmm... W ustawieniach / ogólne nie mam nic dotyczącego gestów... Dziwne. Rozumiem, że nie uaktywniałeś nic poprzez Xcode, tylko miałeś wszystko od razu włączone?

Przy okazji - chyba sypnęła mi się autokorekta, bo nie można odrzucić sugestii systemowych (tapnięcie nie daje żadnego efektu).

tak od razu miałem , nic nie kombinowałem

#22 elmaestri

elmaestri
  • 42 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 czerwca 2011 - 16:03

Ciekawe... Zerknąłem do filmików, w których widać menu ustawienia i rzeczywiście - są gesty... Podczas gdy u mnie takich opcji w ogóle nie ma. Ktoś ma pomysł dlaczego tak może być? Iosa instalowałem naturalnie przez restore, ale później wrzuciłem sobie stary backup... Ale to nie powinno mieć chyba wpływu na opcje systemowe? Edit: chyba sam sobie odpowiem, choć odpowiedź mnie trochę zaskakuje - iPad 1 nie ma uaktywnionych gestów. Z tego co czytałem nie działa także próba uaktywnienia via xCode. Dziwne, bo chyba nigdzie nie było napisane/powiedziane, że ta funkcja będzie dostępna tylko z nową wersją ipada?

#23 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 08 czerwca 2011 - 17:17

Miałem gesty w iPad 1 uaktywnione przez xCode.

#24 elmaestri

elmaestri
  • 42 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 czerwca 2011 - 17:22

Kummer, ok, ale ja mam na myśli ios5. Wcześniej się dało, teraz podobno nie. Ale jako że nie mam Maca, to tej wiadomości niestety nie zweryfikuję.

#25 Michal.Rz

Michal.Rz

• 1 741 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 08 czerwca 2011 - 22:18

u mnie na iPadzie 2 gesty pojawiły się zaraz po zrobieniu restore bez xCode

---

zmienili wygląd iPoda

Dołączona grafika

przeglądarka jest czarna dlatego bo włączyłeś tryb prywatnego przeglądania .. można to wyłączyć w opcjach

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych