Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 5 na iPad - wrazenia i opinie :-)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
304 odpowiedzi w tym temacie

#251 wmwjas

wmwjas
  • 20 postów

Napisano 14 października 2011 - 12:19

Witam, U mnie nie wiem dlaczego nie działa strumień zdjęć. Mam go wszędzie uaktywniony, ale zdjęcie zrobione na iPhonie nie jest przesyłane do iPada. Czy wyłączona opcja archiwizacji iCloud może mieć na to wpływ?

#252 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 października 2011 - 12:28

Witam,
U mnie nie wiem dlaczego nie działa strumień zdjęć. Mam go wszędzie uaktywniony, ale zdjęcie zrobione na iPhonie nie jest przesyłane do iPada.
Czy wyłączona opcja archiwizacji iCloud może mieć na to wpływ?

Nie, archiwuje na kompie, a zdjęcie zrobione iPhonem mam na iPadzie, sprawdzane wczoraj, nie mnie jednak potrzeba było koło 2 minut żeby się zdjęcie w strumieniu iPhoto na iPadzie pojawiło.

#253 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 14 października 2011 - 12:49

Zdjęcia zrobione moim iPhone na iPadzie pojawiają się w odstępach 25-35 sekund. Długo czekać nie trzeba w moim przypadku. Nie wiem niestety od czego to zależy. Może chodzi o łącze internetowe? Jeśli to pomoże to 6 Mb/s.

#254 wmwjas

wmwjas
  • 20 postów

Napisano 14 października 2011 - 15:25

Kurczę. Wlączałem, wyłączałem strumień, a zdjęcia na iPadzie dalej się nie pojawiają.

#255 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 14 października 2011 - 22:39

Szybkie pytanie ;) proszę bez nic nie wnoszących komentarzy, np. o zachłanności itp... :) jak wykupuję subskrypcję jakiegoś pisma w Newsstand to do wydań mam dostęp tylko i wyłącznie podczas subskrypcji? Oczywiście tych, które pojawiają się w czasie subskrypcji (wstecz nie działa - to wiem). Pytanie, a raczej upewnienie: jak rezygnuję ze subskrypcji to tracę dostęp do wszystkiego (nawet jak mam ściągnięte na dysk iPada?), łącznie z wydaniami wypuszczonymi podczas okresu subskrypcji?

#256 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 października 2011 - 22:53

Coś co ściągnąłeś nie zostanie Ci odebrane, bo dlaczego miałoby tak być?

#257 czaku

czaku
  • 285 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 14 października 2011 - 23:01

Nie wiem, pytam, teoretycznie załóżmy, że kończy mi się subskrypcja, w którejś gazecie widziałem zdanie po angielsku w stylu "dostęp do treści w czasie subskrypcji". Czyli coś co ściągnę będę miał, ale jak skasuję app, a potem ponownie zainstaluję za jakiś czas, to nie będę mógł ściągnąć wydań z okresu zeszłej subskrypcji? Nawet jak zsynchronizuję app z iCloud? Bo z drugiej strony każda gazeta ma opcję "Przywróć zakupione wydania" ...

#258 Eduardo

Eduardo
  • 101 postów
  • SkądPuławy / Kraków

Napisano 15 października 2011 - 14:57

Jakby kogoś denerwowała ikona "kiosku", której nie można schować do folderu.... koleś znalazł na to prosty sposób;) Tylko gdy chcecie z niego skorzystać, aplikacja rozsypuje się:) Więc jak komuś potrzebna, to musi ją zostawić w spokoju.

#259 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 października 2011 - 15:44

Więc jak komuś potrzebna, to musi ją zostawić w spokoju.

Jak jest komuś potrzebna, to nie musi jej chować ;)

#260 ciochu

ciochu
  • 176 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 15 października 2011 - 16:25

Tez miałem problemy ze strumieniem - okazało się ze iPhone mimo ze był podłączony do WIFI nie mógł łączyć się z netem, warto sprawdzić czy właśnie to się u was nie dzieje. Po ponownym podłączeniu do WIFI już wszystko działało a strumień uzupełnił się o zdjęcia wcześniej zrobione. Generalnie iOS 5 działa swietnie - rozczarowaniem są przypomnienia - lokalizacja tylko z kontaktów :x, albo bieżące położenie. Liczyłem na zaznaczenie na mapce :)

#261 darqha

darqha
  • 119 postów
  • SkądMielec, Poland

Napisano 15 października 2011 - 16:30

Nie wiem co jest, ale w "muzyka" dawniej "iPod" zniknął mi dostęp do biblioteki na Macu. Wczoraj był, dziś nie ma. To minus iOS5, bo cała reszta zwłaszcza dodatkowe gesty robią na mnie piorunujące wrażenie. Znów ekran iPada jest ciągle umazany ;) _______ dostęp do biblioteki z maca został przywrócony po wyłączeniu i ponownym włączeniu iPada.

#262 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 października 2011 - 16:43

A da się uruchomić jakoś ten strumień zdjęć na Windzie?

#263 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 15 października 2011 - 16:46

Jakby kogoś denerwowała ikona "kiosku", której nie można schować do folderu.... koleś znalazł na to prosty sposób;)

Tylko gdy chcecie z niego skorzystać, aplikacja rozsypuje się:) Więc jak komuś potrzebna, to musi ją zostawić w spokoju.

Nie do końca się wysypuje. Efekt jest ciekawy, bo dodana gazeta ląduje na pulpicie jako ikona, a nie na półce kiosku i można mieć do niej bezpośredni dostęp na chociażby ostatnim ekranie. Można się pobawić i zrobić ciekawy pulpit z samymi gazetami. Jedno klikniecie i czytasz ;)

#264 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 15 października 2011 - 23:00

No tak, ale sama aplikacja się wysypuje za każdym w nią kliknięciem :P Dobrze ją schować za pomocą SBSsetting i wtedy pościągać książki. I można tak zrobić tak jak ty piszesz renqien.

#265 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 16 października 2011 - 07:10

A da się uruchomić jakoś ten strumień zdjęć na Windzie?

Tak, trzeba pobrać panel iCloud dla Windowsa. Photo Stream będzie się zapisywał w ustawionym folderze.

#266 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 października 2011 - 12:28

Tak, trzeba pobrać panel iCloud dla Windowsa. Photo Stream będzie się zapisywał w ustawionym folderze.

A na XP?

#267 Animatter

Animatter
  • 421 postów

Napisano 16 października 2011 - 12:44

Na xp niestety nie bo ten cały iCloud Panel for Windows jest tylko dla Visty i 7...

#268 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 października 2011 - 19:38

No to niestety do zdjęć ciągle będzie potrzebny kabelek.

#269 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 16 października 2011 - 19:41

Dziś dopiero zaczynam przygodę z konfigurowaniem całego iTunes bo mam do niego chwilowo dostęp ;) Ogólnie ten strumień zdjęć mi jest kompletnie bezużyteczny :/ Powinni go ulepszyć i zrobić w nieco innej formie.

#270 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 października 2011 - 20:56

Dziś dopiero zaczynam przygodę z konfigurowaniem całego iTunes bo mam do niego chwilowo dostęp ;)
Ogólnie ten strumień zdjęć mi jest kompletnie bezużyteczny :/
Powinni go ulepszyć i zrobić w nieco innej formie.

W jakiej?

#271 ciochu

ciochu
  • 176 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 18 października 2011 - 14:55

Wg mnie świetny - robię fotke iphonem i zdjęcie trafia prosto na ipada i windowsa, bez podpinania kabelka czy wrzucania na dropboxa. Mi brakuje tylko możliwości usuwania zdjęć ze strumienia na ipadzie/iphonie.

#272 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 października 2011 - 15:17

A jakby Ci ktoś zrobił psikus i usunął z iPad'a? Wtedy znika wszędzie bezpowrotnie :P

#273 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 18 października 2011 - 15:55

Wystarczy mieć iCloud w komputerze, tam chyba nie znikają zdjęcia

#274 ciochu

ciochu
  • 176 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 18 października 2011 - 18:35

Nie znikają bo nie można ich inaczej usunąć ;] ale fakt Homer nie pomyślałem o tym ;] Pytanie co jak przez przypadek osunę je na kompie, albo padnie dysk ;x

#275 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 18 października 2011 - 19:03

Wtedy w chmurze chyba zostają :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych