Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 5.0 - pierwsze wrazenia i opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2768 odpowiedzi w tym temacie

#2351 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 16 października 2011 - 22:31

Mój kumpel kupił iPada - i zadał mi klina po 3 latach z iOS - "czemu w Safari nie można ustawić strony startowej" - serio to nie jest jakiś mega ficzer a go nie ma! LOL - tak samo czemu na iPhonie nie ma tabów? :/ Używam Dolphina i jest ok, liczyłem, że w Safari sie pojawią tylko ciut mniejsze. Niestety ficzer zarezerwowany tylko dla iPada. Z dobrych rzeczy to ładowanie kolejnych stron w tle-mega postęp ;)

Zrób sobie zakładkę jako ikonę np. do wirtualnej polski, nazwij Safari i masz przeglądarkę z otwierającą się stroną główną :P

#2352 GFR01

GFR01
  • 3 postów

Napisano 16 października 2011 - 22:51

Witam,
w moim przypadku rozleciała się zupełnie poczta.
Po aktualizacji skrzynka pokazywała wszystkie maile jako nieprzeczytane, teraz ta sytuacja wstępuje od czasu do czasu, nie mam pojęcia od czego może to zależeć.
Pokazują mi sie dwie skrzynki odbiorcze pomimo, że podłączone jest tylko jedno konto.
Po otwarciu jakiejkolwiek otrzymanej wiadomości odrazu włącza się edycja maila do PRZEŚLIJ DALEJ.
Sieć
Zdecydowanie gorszy zasięg 3G, poza tym tam gdzie kiedyś miałem normalny zasięg teraz muszę kombinować, żeby wykonać połączenie.
Zdarzają sie rownież problemy z Wi-Fi, czasami muszę ręcznie wybierać domową sieć.

AppStore straszenie zamula.

I jeszcze jedna irytująca rzecz: ani w Mercury'm(z którego korzystałem na codzień) ani w Dolphin'ie nie mogę otworzyć strony w nowej karcie, wogóle nie pokazuje mi sie lista opcji po naciśnięciu w link, zdarza się, że jest taka opcja przy pierwszym linku po otwarciu przeglądarki, ale tylko raz. Nie ma z tym problemu w Safari i Operze

Czy ktoś spotkał się może z podobnymi problemami?

Dodam, że telefon chodzi ciut szybciej niż na iOS 4.3.5, czas działania niestety się skrócił. Podczas aktualizacji nie straciłem żadnych danych, tylko mały bałagan z częścią folderów się zrobił.
iPhone 4 bez JB

Pozdrawiam

PS. Czy istnieje wogóle jeszcze jakaś możliwość downgrade'u, oczywiście nie mam kopii tych specjalistycznych plików, o których gdzieś tu czytałem.

#2353 mtomi

mtomi
  • 74 postów

Napisano 17 października 2011 - 07:35

Nie wiem czy to jest mało intuicyjne, czy też o czymś nie wiem, ale w jaki sposób dodać do Przypomnień lokalizacje do listy predefiniowanych? W chwili obecnej mam tam 2x Dom i bieżąca lokalizacja. W jaki sposób dodać np. wybrane Kino, Pracę itp, itd?

#2354 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 17 października 2011 - 08:18

Nie wiem czy to jest mało intuicyjne, czy też o czymś nie wiem, ale w jaki sposób dodać do Przypomnień lokalizacje do listy predefiniowanych? W chwili obecnej mam tam 2x Dom i bieżąca lokalizacja. W jaki sposób dodać np. wybrane Kino, Pracę itp, itd?

Musisz dodawać lokalizacje pod postacią kontaktów, czyli dane Kino, Pracę etc - niestety moim zdaniem trochę to głupie, i i powinni stworzyć jakaś osobną grupę w kontaktach na lokalizacje, a nie tak, że sobie syf robimy w samych kontaktach.

#2355 mtomi

mtomi
  • 74 postów

Napisano 17 października 2011 - 08:51

Ok. To wiem. Ale jak zrobić, żeby te adresy z kontaktów były w liście predefiniowanej w Locations. Bo tak dodane adresy trzeba każdorazowo wybierać z listy kontaktów... Póki co w predefiniowanej liście mam 2x Dom... Dlaczego 2x i dlaczego akurat ta lokalizacja jest na tej liście predefiniowanej? Nie wiem... Na prezentacji Apple'a widać było, że na tej predefiniowanej liście koleś miał i dom i pracę...

#2356 magg

magg
  • 180 postów
  • SkądRadom

Napisano 17 października 2011 - 13:11

A ja mam teraz problem z synchronizacja fotek. Chce zeby synchronizowały sie przez iPhoto ale jak zaznaczam w iTunes to chce przeslac cala moja bibloteke zdjeci w sumie z 2000 do iPhone. Jak zrobic zeby nic sie przesłalo sie do moje telefonu tylko z niego lecialo do iPhoto?

#2357 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 17 października 2011 - 13:29

Nie wiem jak to zrobili, ale bateria jeszcze nigdy tak dobrze mi nie trzymała, jak teraz na iOS5.

http://db.tt/EOt769tQ

#2358 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 17 października 2011 - 13:54

U mnie pokazuję - w obu polach miał ktoś taki problem ?

#2359 mark74

mark74
  • 116 postów
  • SkądKopenhaga DK

Napisano 17 października 2011 - 13:57

Co w obu polach?

#2360 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 17 października 2011 - 14:02

Potwierdzam na temat baterii w iP4 - trzyma jak szalona.. ostatni raz ladowalem telefon 54h temu, uzywany byl prawie 5h i pozostalo jeszcze 50% ...

#2361 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 17 października 2011 - 14:07

w tych polach co pokazuję czas na temat baterii mam "-"

#2362 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 17 października 2011 - 14:15

Naładuj baterię do 100%

#2363 Pikorek

Pikorek
  • 83 postów

Napisano 17 października 2011 - 14:42

A co z widgetami pogody bo nie było dokładnego opisu co i jak? u mnie w centrum powiadomień w zakładce pogoda jest tylko przełącznik centrum powiadamiania i nic więcej - nie wiadomo co ma pokazać

#2364 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 17 października 2011 - 14:49

To wybierasz w aplikacji pogody, to okienko pogody, na którym jesteś przełączony wyświetli się w powiadomieniach, chyba, że masz włączoną pogodę lokalną to wtedy tylko ona się wyświetla

#2365 anonim

anonim
  • 33 postów

Napisano 17 października 2011 - 15:28

Działa już zapowiadany flash od adobe? Jakoś nigdzie nie mogę znaleźć informacji.

#2366 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 17 października 2011 - 15:38

@anonim, a kto zapowiadał flasha w iOS5??

#2367 anonim

anonim
  • 33 postów

Napisano 17 października 2011 - 15:42

Trochę inaczej napisze.
Działa ten ficzer?
http://myapple.pl/co...2.html#comments

#2368 rafal00004

rafal00004
  • 67 postów
  • SkądBiałystok, PL

Napisano 17 października 2011 - 16:08

Witam, dlaczego w powiadomieniach Telefon nie mogę ustawić baneru? Ciągle tak samo wygląda nawet jak wyłączę albo ustawie jako alarm?

#2369 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 17 października 2011 - 16:18

Trochę inaczej napisze.
Działa ten ficzer?
http://myapple.pl/co...2.html#comments

Przecież to nie zależy od Apple.

#2370 piotrekpepe

piotrekpepe
  • 71 postów

Napisano 17 października 2011 - 17:46

Też wydaję mi się, że bateria nawet w 3GS trzyma znacznie lepiej. Po 9 godzinach normalnego użytkowania (włączone 3G, smsy, kilka rozmów przez cały dzień, wi-fi od czasu do czasu, włączone powiadomienia push na mailu, a dostaje ich ponad 20 dziennie) mam 81%. Na 4.3.5 miałbym po takim użytkowaniu jakieś 60%.

#2371 pooley

pooley
  • 91 postów

Napisano 17 października 2011 - 17:51

U mnie niestety pojawil sie problem z dzwonkami, niestety zadnego nie kopiuje mi na telefon. Probowalem zaznaczac je indywidualnie, wszystkie... jak bym tego nie robil nie synchronizuje mi ich :(

#2372 Animatter

Animatter
  • 421 postów

Napisano 17 października 2011 - 18:51

Czy u Was także po zrobieniu zdjęcia i poddaniu edycji w aplikacji Aparat zdjęcie leci do Photo Stream niezedytowane?

#2373 Pikorek

Pikorek
  • 83 postów

Napisano 17 października 2011 - 20:15

To wybierasz w aplikacji pogody, to okienko pogody, na którym jesteś przełączony wyświetli się w powiadomieniach, chyba, że masz włączoną pogodę lokalną to wtedy tylko ona się wyświetla

ok przez przypadek mały 9 miesięczny brzdąc mi włączył ekran powiadamiania. Ale na LC nie można pogody wrzucić?

#2374 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 17 października 2011 - 20:31

Po JB :)

#2375 trenneman

trenneman
  • 845 postów

Napisano 17 października 2011 - 20:56

Musisz dodawać lokalizacje pod postacią kontaktów, czyli dane Kino, Pracę etc - niestety moim zdaniem trochę to głupie, i i powinni stworzyć jakaś osobną grupę w kontaktach na lokalizacje, a nie tak, że sobie syf robimy w samych kontaktach.

To jest megagłupie, przecież to chyba nie problem żeby się pojawiała mapka z możliwością wpisania adresu albo tapnięcia na niej... Bardzo czekałem na Reminders w iOS5 głównie ze względu na przypomnienia oparte na lokalizacji, ale w taki sposób jak jest to rozwiązane nie jest to użyteczne tak jak mogłoby być.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych