Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 5.0 - pierwsze wrazenia i opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2768 odpowiedzi w tym temacie

#601 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 czerwca 2011 - 17:24

Pisząc FLAC mam na myśli Apple Lossless... ale jak zwykle Ty musisz wszystkich poustawiać. I daruj sobie z niektórymi tekstami.

To jest ALAC ;)

Btw predkość internetu nie ma znaczenia kiedy przesyłasz po sieci lokalnej, wtedy zależy tylko czy masz G,B czy N.

#602 BrinX

BrinX
  • 319 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwca 2011 - 17:29

Info po paru dniach :}

#603 Goorsky

Goorsky
  • 200 postów
  • SkądSzczecin, Poland, Poland

Napisano 11 czerwca 2011 - 22:00

Witam Was! Od wczoraj mam duże problemy na becie z baterią, znika ona dosłownie w oczach (telefon wytrzymuje około 7h). Wyłączam aplikacje wszystkie i nic, dalej to samo. Z moich obserwacji wynika, że stało się to od momentu kiedy z kumplem testowałem iMessage, wcześniej bateria trzymała normalnie. Wyłączyłem więc tą usługę, ale niestety nic... 1. Czy też Wam się to zdarza, a jesli tak to trzeba chyba zgłosić gdzieś do Apple? 2. Co radzicie, może coś przestawić czy cofnąć soft (ale nie wiem jak) Dzięki z góry.

#604 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 11 czerwca 2011 - 22:34

Wyłącz też reminders.

#605 Mikey124

Mikey124
  • 550 postów

Napisano 11 czerwca 2011 - 22:41

Witam Was!

Od wczoraj mam duże problemy na becie z baterią, znika ona dosłownie w oczach (telefon wytrzymuje około 7h). Wyłączam aplikacje wszystkie i nic, dalej to samo.

Z moich obserwacji wynika, że stało się to od momentu kiedy z kumplem testowałem iMessage, wcześniej bateria trzymała normalnie. Wyłączyłem więc tą usługę, ale niestety nic...

1. Czy też Wam się to zdarza, a jesli tak to trzeba chyba zgłosić gdzieś do Apple?
2. Co radzicie, może coś przestawić czy cofnąć soft (ale nie wiem jak)

Dzięki z góry.

Uroki bety. Nie możesz na to narzekać :) Wyłącz 3G, WiFi, Bluetooth, Lokalizacje, Powiadomienia, generalnie wszystko co się da i wtedy zobacz ile wytrzyma. Ewentualnie Restore (bez przywracania z kopii zapasowej). Jeśli i to nie pomoże wtedy downgrade.

#606 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwca 2011 - 23:02

Czasami też lepiej coś włączyć, zamiast wyłączać - niektórym przy wyłączonym facetime schodzi o wiele szybciej bateria

#607 Goorsky

Goorsky
  • 200 postów
  • SkądSzczecin, Poland, Poland

Napisano 12 czerwca 2011 - 00:13

A tego to akurat nie wiem, że da się FaceTime wyłączyć. Miałem włączony HotSpot tak przypadkiem znalazłem ale to chyba nie działa jak się nie pali na niebiesko... W każdym razie zobaczę czy pomoże. Odnośnie meandrów to podobno w Safari można szukać na stronie ale w życiu nikt mi nigdy nie był w stanie wytłumaczyć jak tą funkcję włączyć :/ Odnośnie wrażeń. iOS 5 moim zdaniem ma bajzel a nie system powiadomień. Wszystko nieintuicyjnie znika albo nagle się pojawia. Wystarczy odblokować ekran żeby zniknęły powiadomienia :o i nawet na górnym pasku OS nie raczy poinformować o łącznej ich liczbie !? A skoro już ich tam nie ma to mogłaby być jakaś ikonka przecież.... a trzeba wysunąć tą szufladę... Do tego nie jestem w stanie włączyć dzisiejszych zdarzeń kalendarza, a gdzieś na jakimś screenie to widziałem albo mi się śniło. Jak dla mnie jest postęp ale to wymaga jeszcze wielu zmian. To co działa fajnie to iMessage (gdyby nie doiło baterii). Nadal nie kumam czemu nie ma integracji kontaktów z FB i możliwości wyświetlania twarzy na liście kontaktów.

#608 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 12 czerwca 2011 - 00:32

No ładnie. Miałem około 58% trzydzieści minut później podszedłem do biurka i tu 18% :/ No nic,ale wszystko mam włączone 3G itp. Beta chodzi ładnie tylko tapety,a raczej ich brak psuje urok! ;)

#609 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 12 czerwca 2011 - 00:36

No ładnie.
Miałem około 58% trzydzieści minut później podszedłem do biurka i tu 18% :/
No nic,ale wszystko mam włączone 3G itp.
Beta chodzi ładnie tylko tapety,a raczej ich brak psuje urok! ;)

Nie wiem co Wy macie z tymi tapetami, przed chwilą sobie zmieniłem bez żadnego problemu o_O

#610 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 12 czerwca 2011 - 01:11

Chodzi mi o te wgrane w system:(

#611 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 12 czerwca 2011 - 01:19

Chodzi mi o te wgrane w system:(

Weź mnie nie rozśmieszaj, znajdźcie sobie w necie, ktoś na pewno je zgrał, wrzućcie normalnie, i już będą działać.
Rozumiem, jakbyś miał czarne tło i nie mógł nic z tym zrobić, ale żeby rozpaczać z braku kiepskich, oryginalnych tapet? Bo bez jaj...

#612 spokospoko

spokospoko
  • 34 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 czerwca 2011 - 02:37

Mam problem z synchronizowaniem playlist z iTunes. Przenoszę / upuszczam, a w tel pusto. Spotkaliście się z takim problemem ?

#613 klotek

klotek
  • 62 postów
  • SkądMiłkowice, Legnica, Poland, Poland

Napisano 12 czerwca 2011 - 07:32

W iOS5 jest zamiana systemu synchronizacji. Daj im troche do dopieszczenia. Polecam zrobic sobie playliste w kompie i pozaznaczac opcjach synchronizacji. Tzn. Name's iPhone - > Muzyka w iTunes.

#614 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 czerwca 2011 - 08:25

wczoraj po reinstalacji zauważyłem spolszczone appStore.. screen:
[ATTACH=CONFIG]9067[/ATTACH]

edit: link do imageshack, bo tutaj fatalnie widać: http://imageshack.us.../img00011k.png/

#615 danteusz

danteusz
  • 527 postów
  • SkądWrocław-Psie Pole, Wroclaw, Poland, Poland

Napisano 12 czerwca 2011 - 09:25

Zauważyliście że aktualizacje w iTunes pobierają się jednocześnie? Na 3GS bateria schodzi mi 30% przez noc, wyłączam kolejne ficzery, może wreszcie trafię na odpowiedni. Znając życie któryś proces się zapętla lub zawiesza, tylko ciężko będzie dojść który

#616 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 12 czerwca 2011 - 09:29

No niestety u mnie też gorzej z baterią, dam jeszcze sobie 2-3 dni obcowania z tym softem i niestety wracam do 4.3.3.

#617 Laz

Laz
  • 799 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 czerwca 2011 - 09:40

U mnie baterie przez noc schodzi 2-3%.Wszystko włączone, dużo korzystam.

#618 Łukasz CIN

Łukasz CIN
  • 190 postów
  • SkądKruszwica

Napisano 12 czerwca 2011 - 10:50

No niestety u mnie też gorzej z baterią, dam jeszcze sobie 2-3 dni obcowania z tym softem i niestety wracam do 4.3.3.

Mam takie pytanie czy da się bez problemów wrócić do 4.3.3 z 5??
Będę dziś instalował 5 na testy i w razie problemów chciałbym mieć możliwość powrotu na 4.3.3. Dużo z Was chwali 5 więc nie mogę się powstrzymać i dziś są przetestuje.

#619 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 czerwca 2011 - 11:02

@łukasz było o tym 100 razy - jeżeli masz shsh to możesz.

#620 arsen

arsen
  • 798 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 12 czerwca 2011 - 11:07

Hmm, po co shsh? 4.3.3 jest nadal certyfikowany przez apple. Nie wystarczy wprowadzić telefon w DFU i restore do 4.3.3?

#621 Animatter

Animatter
  • 421 postów

Napisano 12 czerwca 2011 - 11:11

duchian czy napis Play zamiast "POL" pojawił się dopiero w iOS 5? Czy był szybciej a ja coś przegapiłem?

No i jedno ogólne pytanie, zrobiłby ktoś zrzut wyglądu aplikacji do iCloud? Tej na PC...

#622 Łukasz CIN

Łukasz CIN
  • 190 postów
  • SkądKruszwica

Napisano 12 czerwca 2011 - 11:13

Hmm, po co shsh? 4.3.3 jest nadal certyfikowany przez apple. Nie wystarczy wprowadzić telefon w DFU i restore do 4.3.3?

Użyłem Tiny Umbrela i zapisałem SHSH na wszelki wypadek, ale z tego co czytałem przed instalacją iOS 5 muszę wyczyścić Hosts Tiny Umbrela i nie ma pojęcia jak to zrobić??

#623 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 12 czerwca 2011 - 11:19

duchian czy napis Play zamiast "POL" pojawił się dopiero w iOS 5? Czy był szybciej a ja coś przegapiłem?

Owszem, pojawił się dopiero w iOS 5, ale tylko na 4, na iPhone 3GS dalej jest POL.

#624 NowakLukasz

NowakLukasz
  • 114 postów

Napisano 12 czerwca 2011 - 11:21

Czy aby mieć shsh trzeba mieć jb?

#625 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 12 czerwca 2011 - 11:23

Raczej nie. Sprawdź tinyumbrellą :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1