Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 5.0 - pierwsze wrazenia i opinie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2768 odpowiedzi w tym temacie

#576 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 11 czerwca 2011 - 11:16

obrazek

Zazdroszczę Ci :-P

#577 klotek

klotek
  • 62 postów
  • SkądMiłkowice, Legnica, Poland, Poland

Napisano 11 czerwca 2011 - 11:52

ja miałem wczoraj 53%, a dziś rano - 52%
wszystko włączone

Moze to problem z 3GSem. Jak dwoch z 4 mowi ze problemu nie ma.
Ktos ma 3GS i nie ma tego problemu?

#578 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 11 czerwca 2011 - 11:55

na 4.3.3 też miałem taki stan, ale już na 5.0 w użyciu średnio wychodzi o półtorej godziny mniej tj.6-7 godzin. W gotowości ponad 2 dni.

#579 Laz

Laz
  • 799 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwca 2011 - 12:27

Ja trochę tych notyfikacji nie ogarniam, i prosiłbym o pomoc. Chciałbym, żeby wyświetlały mi się powidomienia z facebooka.Włączyłem go w powiadomieniach w ustwieniach, zaznaczyłem centrum powiadomień, i pokazuj na zablok. ekranie, i wybrałem banery jako styl, ale nawet jeśli dostaje powiadomienie to iPhone mnie o tym nie informuje.Przykładowo przez cały dzień nic nie dostaje, wchodze wieczorem w facebooka na iP a tam 5 powiadomień. Jak mam zrobić, że np. sprawdzał mi to co godzinę?Albo, poprostu, jak dostane powiadomienie, że je wyświelił?To samo mam z innymi aplikacjami (myapple, game center), albo chciałbym, żeby jak dodam do reminders jakieś przypomnienie, to żeby się wyświetlało cały czas, a nie o 15:00 "zrób obiad".

#580 zabiel

zabiel
  • 357 postów
  • SkądEdinburgh / Żory

Napisano 11 czerwca 2011 - 12:29

Co do baterii to wydaje mi sie ze jest to poprostu wina samej baterii i jak kto dba :) Chodzi o cykle ladowan. Jesli przez noc schodzi grubo ponad 15% to juz chyba trzeba pomyslec o wymianie :)

#581 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 11 czerwca 2011 - 12:31

u mnie powiadomienia wyskakują od razu. Nic nie przestawiałem. Może spróbuj jeszcze raz wrzucic 5.0 ?

#582 Laz

Laz
  • 799 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwca 2011 - 12:38

A możesz zobaczyć jak masz ustawione w powiadomieniach?

#583 jdus

jdus
  • 475 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 czerwca 2011 - 12:42

Facebook chodzi jak chce. Zawsze mam problemy z powiadomieniami, raz dochodzą a raz nie. Nie ważne czy iOS 4 czy 5.

#584 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 11 czerwca 2011 - 12:52

@Laz
Centrum powiadomień - włączone
Pokazuj - 5 ostatnich rzeczy
Pokazuje na zabl. ekr. - Włączone
Styl - banery
Plakietka na ikonie - włączone
Dzwięki - włączone.

#585 grzech987

grzech987
  • 387 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 11 czerwca 2011 - 13:29

Prosze kogos aby wrzucil recznie mp3(nie z biblioteki) do ipka, mi sie te utwory podswietlana na szaro i nie wgrywaja. Na 2iphonach 4 tak mam, jeden synchronizowany na osx a drugi na windows7 i ten sam problem. Jezeli mam utwor dany w bibliotece itunes to dziala ta opcja bez zarzutu. Na 4.3.3 dodawaly sie utwory dobrze od 5.0 dopiero tak sie dzieje

#586 Laz

Laz
  • 799 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwca 2011 - 13:48

FishBB mam tak somo i nadal nic to nie dało.Odświeżyłem fejsa i dostałem powiamonienie, ale nic nie wyswielilo się w powiadomieniach.To samo z innymi programami.

#587 klotek

klotek
  • 62 postów

Napisano 11 czerwca 2011 - 13:58

Co do baterii to wydaje mi sie ze jest to poprostu wina samej baterii i jak kto dba :) Chodzi o cykle ladowan. Jesli przez noc schodzi grubo ponad 15% to juz chyba trzeba pomyslec o wymianie :)

No jeszcze 3 dni temu na 4.3.3 przez noc nie spadl mi wiecej niz 1%. Dzis 30%. I teraz znow na 4.3.3 bateria nie schodzi tak szybko.
Takze, badz co badz, mowimy o becie softu, pelno kodu debuggujacego, bledow etc.

Cos po prostu obciaza cala noc komorke. Tak zastanawialem sie czy to to ze na 3GSie przy Facetime dalem Yes do aktywacji, bo ktos wczesniej mowil ze problem z tym byl.
Chcialem spytac, czy ktos z 3GSem dajac "nie", moze nie ma tego problemu.

#588 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 11 czerwca 2011 - 14:06

Czy u was też w gadu na iOS 5 jest cały czas "Importuję listę kontaktów" ?

#589 klotek

klotek
  • 62 postów

Napisano 11 czerwca 2011 - 14:10

Tak, i bedzie co czasu aktualizacji aplikacji, jak juz testujesz, to zwroc na to im uwage.

#590 grzech987

grzech987
  • 387 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 11 czerwca 2011 - 14:11

tak poprostu muszą poprawić aplikacje

moje drugie pytanie dlaczego nie mogę się zalogować na cloudme.com na danych apple id jak w iphonie, błąd połączenia mi wyskakuje ale jak już poprzez stronę stworzyłem konto na mojego innego maila wszystko działa tylko w ten sposób oni dają 3GB pojemności a poprze iphone 5GB no i chcę przecież używać mojego apple id a nie kolejne konto do zapamiętania

#591 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 11 czerwca 2011 - 14:17

To nie jest Applowskie ;).

#592 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 11 czerwca 2011 - 14:40

Ja zauważyłem kolejny błąd(tak, zdaję sobie sprawę, że to dopiero beta), mianowicie gdy odtwarzam na słuchawkach muzykę z iPoda bas strasznie trzeszczy(zarówno z korektorem więcej basu jak i bez) a np. w aplikacji VEVO ta sama piosenka leci normalnie... Już się bałem, że to z moim wejściem słuchawkowym jest już coś nie tak(wczoraj dostałem z serwisu nowego iPhone'a). PS. gdy włączę 'Wyrównanie dźwięku' problem znika(tzn jest ale bardzo mało). Czyli to tylko systemowy problem ;]

#593 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwca 2011 - 15:27

Fajnie, ze wreszcie mozna usuwac zawartosc muzyki bez udzialu PC

#594 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 czerwca 2011 - 15:51

niech jeszcze tylko będzie można dodawać bez pc.. ;)

#595 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 11 czerwca 2011 - 16:05

niech jeszcze tylko będzie można dodawać bez pc.. ;)

Via WiFi cio ?:)

Ale komu byłoby to potrzebne? Chyba, że masz/macie super szybki internet i przesyłanie poprzez WiFi odbywa się szybciej jak po USB - w co wątpię. Dla mnie za dużo straconego czasu przy wrzucaniu FLACzków, ale co kto woli ;)

#596 klotek

klotek
  • 62 postów

Napisano 11 czerwca 2011 - 16:09

To jest bardziej potrzebne niz Ci sie wydaje, gdyz podczas synchronizacji mozesz uzywac teraz telefonu. Zaznaczasz co chcesz przeslac, i idziesz na kibel dalej grac w fruit ninja. Konczysz i juz masz nowe dwa albumy.

#597 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 11 czerwca 2011 - 16:14

To jest bardziej potrzebne niz Ci sie wydaje, gdyz podczas synchronizacji mozesz uzywac teraz telefonu.

Zaznaczasz co chcesz przeslac, i idziesz na kibel dalej grac w fruit ninja.
Konczysz i juz masz nowe dwa albumy.

Fakt, podczas synchronizacji używanie telefonu na + bo wielokrotnie dostawałem smsy czy ktoś dzwonił, a akurat wrzucałem muzykę. Także z tym się zgodzę, ale wrzucanie muzyki przez WiFi jakoś mnie nie kręci.
Gratuluje samozaparcia i multitaskingu by "załatwiać się" i grać w Fruit Ninja ;)

A ręce Ty potem myjesz?:)

#598 klotek

klotek
  • 62 postów

Napisano 11 czerwca 2011 - 16:21

Mydelkiem i woda. :D I zgaduje ze Apple badz co badz, po tylu latach przyjelo ze ludzie maja WiFi w sta-"n"-darcie. A moje najczestrze zmiany na Twoim laczu trwaly by 60 sekund.. nie tak zle {dwa albumy - mp3 | probowalem na FLACach zyc, ale player niewygodny w sumie - i 16 GB to za malo xP}

#599 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 11 czerwca 2011 - 16:29

Via WiFi cio ?:)

Ale komu byłoby to potrzebne? Chyba, że masz/macie super szybki internet i przesyłanie poprzez WiFi odbywa się szybciej jak po USB - w co wątpię. Dla mnie za dużo straconego czasu przy wrzucaniu FLACzków, ale co kto woli ;)

Nie wiem gdzie te FLAC-i wrzucasz, ale na pewno nie na iPhone'a więc po co piejesz? Można też wrzucać w WiFi w sieci lokalnej, ale ty jak zwykle musisz do tego dorabiać science fiction...

#600 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 11 czerwca 2011 - 17:09

Nie wiem gdzie te FLAC-i wrzucasz, ale na pewno nie na iPhone'a więc po co piejesz? Można też wrzucać w WiFi w sieci lokalnej, ale ty jak zwykle musisz do tego dorabiać science fiction...

Pisząc FLAC mam na myśli Apple Lossless Audio Codec ALAC... ale jak zwykle Ty musisz wszystkich poustawiać. I daj sobie spokój z niektórymi tekstami.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych