Pytania początkujących po zakupie ipad
Napisano 26 grudnia 2011 - 16:58
Napisano 26 grudnia 2011 - 17:17
Tak, tak, tak. Co do ostatniego pytania, to nie jestem pewien, chociaż sam niedługo będę stał przed takim problemem, bo muszę zmienić komputer, z którym zsynchronizowanego mam iPada ;p. Myślę, że w trybie ręcznego zarządzania zawartością urządzenia po prostu przeniosę całą swoją biblioteczkę z iPada na ten "nowy" komputer i dopiero potem go zsynchronizuję, wtedy nie powinienem nic stracić.
Jak tego dokonać? W sensie jak skopiować całą zawartość wraz z muzyką i zdjęciami na komputer?
Napisano 26 grudnia 2011 - 20:31
Napisano 26 grudnia 2011 - 20:39
WCiagle serwer nie obsługuje przekazywania. Czy to tak zawsze z Apple? Jeśli tak chyba muszę się zastanowić nad innym sprzętem.
Tak, tak jest zawsze. Zmień sprzęt...
Jakie pytanie taka odpowiedź. Zero konkretów jaka poczta itd...
Napisano 26 grudnia 2011 - 20:40
Napisano 26 grudnia 2011 - 20:50
@drbien - dlaczego piszesz dwa razy to samo. Mam wrażenie, że poza nikłym pojęciem na temat Apple, masz nikłe pojęcie na temat funkcjonowania forów dyskusyjnych i internetu.
Konfiguracja poczty to koszmar? Koszmarem jest czytanie takich postów. Chcesz pomocy - daj jakieś konkrety. Jaka poczta - w czym poczta - czy działa to na iPhone, czy też nie działa... wykaż się trochę... i może masz rację, zastanów się nad innym sprzętem... może gołąb pocztowy?
No ej, ale mu nie działa. Zrób coś, pomóż, bo Apple to gówno i zaraz zmieni sprzęt. Chcesz tego? Zastanów się co piszesz.
Napisano 26 grudnia 2011 - 21:00
Ja nie mogę... brak słów. Tak trudno radzić sobie z iPhonem??IPad tak trudno opanować. Jak chcesz zastanowić się nad sprzętem to się zastanów. Ciekawe jak poradzisz sobie w innych urządzeniach...Witam wszystkich. Kupiłem IPad'a 2 z TMobile , używam tez iPhone. Mam nikłe pojęcie o Apple jednak jako tako radzilem sobie z iphonem. Konfiguracja poczty w moim cholernym iPad to jednak koszmar i - mecze się już 2 dni teraz siedzę w pociągu od 5 h niestrudzenie próbuje to zrobić jednak mimo wszelkich rad instrukcji i wskazan z netu - nic. Ciagle serwer nie obsługuje przekazywania. Czy to tak zawsze z Apple? Jeśli tak chyba muszę się zastanowić nad innym sprzętem.
Napisano 26 grudnia 2011 - 23:22
Mam pytanie: czemu w plikach pdf które otwieram przez Safari (iPad2) nie ma wszystkich znaków? Jest np. jakieś równanie matematyczne i brakuje w nim znaku omega (normalnie w pdf który mam na PC znak ten widnieje)? A zaraz dalej w tekście (nie w równaiu) już tego znaku nie ma?
No ale ludzie, z tym jest cholerny problem :/ Moje wszystkie skrypty zawieraja delty, omegi itp i na wykladzie to czuje sie jak idiota - sprzet za ponad 500 ojro, a nawet wyswietlic poprawnie pdf nie potrafi. Obojetnie w jakiej aplikacji otwieram: dropbox, adobe reader, upad, perfect reader, ibooks. Wszystkie nie widza tych znakow.
kajet24 - mowisz, ze dziala ci teraz poprawnie? jaki masz ios na pokladzie? Wyswietlaja ci sie normlanie wszystkie znaki matematyczne oraz specjalne? Mnie dla przykladu brak czesto znaku rownania (na niektorych stronach jest a na innych juz nie - w tym samym dokumencie). Myslalem tez moze, ze jest to wina czcionki? Tylko ze na studiach we wszystkich skryptach od prof. brak tych znakow.
Napisano 27 grudnia 2011 - 11:59
Napisano 27 grudnia 2011 - 12:48
I czy liczy on dane wysłane czy tylko to co masz obecnie na koncie jako limit?
I jak korzystać z icłoud ? Nie zarejestrowalam się od razu podczas rejestracji produktu, bo myślałam ze nie bd to potrzebne:/
Kto "ON"? DropBox, iPad? Jakie dane, na jakim koncie? Kolejne pytanie wcale nie ułatwia niczego... nie rozumiem, jak korzystać z iCloud?
Może to nieco wyjaśni:
Apple ID a usługa iCloud
Napisano 27 grudnia 2011 - 13:16
Jak masz windowsa Viste albo 7 to pobierasz panel kontroli tu: iCloud Control Panel for Windows . Tworzysz konto w ustawienia->konta pocztowe itp. Zaznaczasz iCloud oraz ustawiasz sobie co ma być przenoszone strumieniowo. Musisz mieć WiFi podłączone do komputera i do iPada. Proste
Jak mam przesyłać dane z ipada na komputer z windowsem? - Tak jak napisał CeBeeR chyba wszystko do się przesłać przez iTunes. Najprostszy sposób to "najechanie" pliku na swoją bibliotekę (to po lewej stronie).
Napisano 27 grudnia 2011 - 15:41
Napisano 27 grudnia 2011 - 16:10
Napisano 27 grudnia 2011 - 17:17
A jak przesłać muzykę z Ipada na komputer, który nie posiada tej muzki? W skrócie: Muzka z ipada na komputer, który nie jest zsynchronizowany z nim.
Może warto zapytać nie jak, ale dlaczego to robić? Jeżeli jest to Twoja, legalna muzyka - nie masz powodów, by musieć zrzucać ja z iPada na komputer. Jeżeli jest to muzyka legalnie kupiona - możesz pobrać jeszcze raz - nie płacąc po raz kolejny.
Jeżeli jednak, chcesz np. podłączyć swojego iPada do komputera kolegi i podzielić się kolekcja muzyki... to jak myślisz, czy jest to legalne?
Napisano 27 grudnia 2011 - 21:48
A jeżeli jest to muzyka zgrywana na komputer z oryginalnych płyt CD do Itunsa, to co wtedy? Przecież nie jest to muzyka zakupiona przez Itunsa, tylko fizycznie w sklepie. Nie mam zamiaru ściągać 24 albumów pirackich z internetu, dlatego zadaję pytanie - JAK ZRZUCIĆ MUZYKĘ Z IPADA NA KOMPUTER?Może warto zapytać nie jak, ale dlaczego to robić? Jeżeli jest to Twoja, legalna muzyka - nie masz powodów, by musieć zrzucać ja z iPada na komputer. Jeżeli jest to muzyka legalnie kupiona - możesz pobrać jeszcze raz - nie płacąc po raz kolejny.
Jeżeli jednak, chcesz np. podłączyć swojego iPada do komputera kolegi i podzielić się kolekcja muzyki... to jak myślisz, czy jest to legalne?
Edit (żeby nie było dodatkowych pytań): Jasne, mogę wziąć te płyty i jeszcze raz zgrać na mój nowy komputer. Lecz co gdy nie chce tego robić bo np. za dużo z tym zabawy? Czy jest możliwość zrzucenia wszystkich albumów z pamięci Ipada na PC?
Napisano 28 grudnia 2011 - 21:09
Napisano 28 grudnia 2011 - 21:40
A ja mam pytanie czy to normalne ze w niektórych aplikacjach nie mam dźwięku? Tak dokładniej to odpalam grę asphalt 6 jest na początku dźwięk a podczas gry dziala tylko na sluchawkach..to samo np na ipli czy TVN player. Czy można to jakoś zrobić czy to normalne?
Nie jest to normalne, często korzystam z TVN Playera i nie miałem żadnych problemów z dźwiękiem. W ipla również wszystko gra, w Asphalta nie grałem. Nic ci nie poradzę, bo się nie znam, ale zawsze można spróbować restore .Czy ktoś moze sprawdzić jak to z tym dźwiękiem jest?
Napisano 28 grudnia 2011 - 22:07
Napisano 28 grudnia 2011 - 22:30
Napisano 28 grudnia 2011 - 22:35
Napisano 28 grudnia 2011 - 22:36
A jeżeli jest to muzyka zgrywana na komputer z oryginalnych płyt CD do Itunsa, to co wtedy? Przecież nie jest to muzyka zakupiona przez Itunsa, tylko fizycznie w sklepie. Nie mam zamiaru ściągać 24 albumów pirackich z internetu, dlatego zadaję pytanie - JAK ZRZUCIĆ MUZYKĘ Z IPADA NA KOMPUTER?
Edit (żeby nie było dodatkowych pytań): Jasne, mogę wziąć te płyty i jeszcze raz zgrać na mój nowy komputer. Lecz co gdy nie chce tego robić bo np. za dużo z tym zabawy? Czy jest możliwość zrzucenia wszystkich albumów z pamięci Ipada na PC?
A o pendrive słyszałeś?
Napisano 28 grudnia 2011 - 22:51
Napisano 28 grudnia 2011 - 22:54
Ale on pyta o zrzucenie muzyki z iPada. Nie wiem, co ma do tego pendrive :].
To że kolega jako przykład dał że ma muzykę na jednym kompie i za pomocą iPada chce przenieść na drugiego kompa.
I stąd moja wstawka o pendrive
Napisano 28 grudnia 2011 - 23:38
Napisano 06 stycznia 2012 - 01:07
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych