Witam,
Użytkuję tablet 9,7" 2017 z iOS 11.3. Mam kilka pytań w sprawie obsługi.
1. Mam kilka plików PDF w aplikacji iBooks. Aplikacja w ustawieniach ma włączoną synchronizację z iCloud. Jak na komputerze stacjonarnym z Windowsem zaloguję się poprzez stronę www na iCloud to nie widzę w ogóle tej aplikacji ani plików PDF. Jak zrobić by była ona widoczna na komputerze?
2. Zdarza mi się wysyłać maile, gdzie w załączniku chciałbym przesłać jednocześnie kilka plików PDF. Z iBooksa mogę udostępnić tylko jednorazowo jeden plik, poprzez aplikację do obsługi poczty chcąc dodać załącznik nie mogę dodać nic z iBooksa. Czy jest jakaś możliwość aby rozwiązać ten problem? Ewentualnie czy da się przenieść pliki PDF z iBooksa do iClouda?
3. Poprzez aplikację Foldery widzę tylko w miejscu "Lokalizacje" iCloud Drive, nie wiedzę fizycznego dysku tabletu. Czy muszę coś zaakceptować, włączyć aby móc tworzyć np nowe foldery bezpośrednio na tablecie?
4. Zapisując załączniki w formacie PDF mam możliwość zapisania albo do iBooksa albo na dysk iCloud. Nie mam możliwości zapisania bezpośrednio na dysku tabletu. Jak klikam przy wyborze lokalizacji do zapisania "Na moim Ipadzie" to przycisk "Dodaj" przestaje być aktywny.
Bardzo proszę o pomoc w powyższych problemach. Jestem nowy użytkownikiem produktów z jabłkiem i nie za bardzo jeszcze wszystko ogarniam a system coraz bardziej przekonuje mnie do siebie. Z góry dziękuję za pomoc.