Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oryginalność słuchawek Monster Beats

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1045 odpowiedzi w tym temacie

#851 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 06 marca 2012 - 20:55

Pierwszy raz słysze zeby byly 2 kable...

#852 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 06 marca 2012 - 21:07

Ja w moich solo dostalem 2 czerwone kable, jeden zwykly, a drugi z controltalkiem do telefonu. Wiem ze Solo HD rowniez to posiadaja, a chyba model Studio posiada jakis kabel czarny jeszcze ale nie pamietam.

#853 hmazurek

hmazurek
  • 24 postów

Napisano 07 marca 2012 - 12:00

a komu miałem oddawać ? Leżały na tzw "palarni", nikogo nie było tam - więc je wziąłem. Co za problem ? Rozumiem że Ty podchodziłbyś do każdej napotkanej osoby i pytał się czy nie zostawiła tych słuchawek w danym pomieszczeniu ? Wracając do tematu : Czy ktoś jest w stanie stwierdzić czy są one oryginalne ?

#854 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 07 marca 2012 - 12:42

a komu miałem oddawać ? Leżały na tzw "palarni", nikogo nie było tam - więc je wziąłem. Co za problem ?
Rozumiem że Ty podchodziłbyś do każdej napotkanej osoby i pytał się czy nie zostawiła tych słuchawek w danym pomieszczeniu ?

Wracając do tematu : Czy ktoś jest w stanie stwierdzić czy są one oryginalne ?

Tak, na lotnisku sa pustki, akurat nikogo tam nie bylo. Prawie jak pustynia. Hmm, a moze ktos by sie po nie wrocil? Nie pomyslales o tym? Pozatym na lotniskach sa jakies biura rzeczy znalezionych, mogles tam oddac, zawsze jest szansa ze ktos sie po nie wroci, albo przyleci drugim razem to je wezmie. Tylko ze tak robia uczciwi ludzie, a nie polaczki, gdzie jak ktos nie widzi to bierze ile moze.

#855 hmazurek

hmazurek
  • 24 postów

Napisano 07 marca 2012 - 13:06

Ok , przepraszam wielmożny uczciwy człowieku ! Rozumiem że Ty z pewnością byś zaniósł do biura rzeczy znalezionych :))) "albo przyleci drugim razem to je wezmie" - padłem :D

#856 malyr

malyr
  • 78 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 07 marca 2012 - 13:42

Przepraszam, że nie na temat, ale jak można "znaleźć" coś i się pytać na forum czy jest to oryginalne, jeszcze z hasłem, że numer seryjny gdzieś wyparował.

#857 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 07 marca 2012 - 14:02

Kazdy normalny czlowiek by je zaniosl, pozatym ja mam swoje, ktorych nigdzie nie znalazlem na ulicy czy gdziekolwiek indziej. Jezeli to dla Ciebie dziwne zachowanie i Cie to smieszy, to prosze bardzo smiej sie ze mnie czy z innych osob na forum ktore uczciwie oddaja sprzet apple, a bylo paru takich co specjalnie sie rejestrowali tutaj i szukali wlasciciela. Nie zycze zebys cos kiedys zgubil, a jezeli twoj podpis jest prawdziwy to masz co zgubic. Ale tym bardziej sie dziwie, ze osoba ktora ma tyle rzeczy i raczej stac ja zeby wydac te pare stow na te sluchawki, to wolala je "znalesc" i przywlaszczyc. Ja takim osoba jak Ty pomagac nie zamierzam, dziwie sie ze Serwuskm ci pomaga.

#858 ziemblak

ziemblak
  • 74 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 marca 2012 - 14:43

Proponuje "znalazcy" przeczytać art. 188 KC ;)

#859 hmazurek

hmazurek
  • 24 postów

Napisano 07 marca 2012 - 17:45

dzięki za przypomnienie artykułu z KC ! Przerabiałem to 2 lata temu na ćwiczeniach z prawa cywilnego :) powtórka się zawsze przyda :) o ile się nie mylę to KC nie obowiązuje poza granicami kraju, bo tak się składa że w PL obecnie nie mieszkam :) pozdrawiam :) oczywiście jakbym komputer znalazł czy jakąkolwiek rzecz której właściciela da się zidentyfikować to bym go oddał, ale bądźmy szczerzy - nie jesteś w stanie znaleźć właściciela słuchawek :)

#860 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 marca 2012 - 18:26

dzięki za przypomnienie artykułu z KC ! Przerabiałem to 2 lata temu na ćwiczeniach z prawa cywilnego :) powtórka się zawsze przyda :) o ile się nie mylę to KC nie obowiązuje poza granicami kraju, bo tak się składa że w PL obecnie nie mieszkam :) pozdrawiam :) oczywiście jakbym komputer znalazł czy jakąkolwiek rzecz której właściciela da się zidentyfikować to bym go oddał, ale bądźmy szczerzy - nie jesteś w stanie znaleźć właściciela słuchawek :)

Jedni mają kręgosłup moralny, inni potrzebują kodeksu, a jeszcze inni wymówek w stylu "nie działa poza granicami kraju". Brak słów.

#861 hmazurek

hmazurek
  • 24 postów

Napisano 07 marca 2012 - 18:31

takie życie !

#862 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 marca 2012 - 18:43

Ale wy płaczecie, a przekonany jestem, że na lotnisku, gdzie jest masa ludzi z różnych kontynentów jest to utrudnione i mało który szukałby ich właściciela. Nawet jakby osoba która je zgubiła zobaczyła, że ktoś je znalazł to głupio by jej się było tłumaczyć, że to są jej, bo niby jakby to udowodniła? "Na słowo" ?!

#863 haakonsen

haakonsen
  • 86 postów
  • SkądKrk, PL

Napisano 07 marca 2012 - 18:44

zgadzam się z ziemblak tym bardziej, że przerabiałeś to na cywilu to powinieneś wiedzieć jak się mniej więcej zachować nie mogąc znaleźć właściciela itd. czyli oddać do odpowiedniego organu. To, że polska ustawa nie działa za granicą to żadne odkrycie i ma dla Ciebie takie znaczenie, że nikt Cię z tego tytułu nie pociągnie do odpowiedzialności. Też to przerabiałem i jestem o tyle mądrzejszy po lekturze KC, że wiem gdzie co oddać jak znajdę i jak to wszystko wygląda w szczegółach. Ale do tego nie trzeba czytac KC czy rozp. RM w spr. rzeczy znalezionych.

#864 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 marca 2012 - 18:48

Ale wy płaczecie, a przekonany jestem, że na lotnisku, gdzie jest masa ludzi z różnych kontynentów jest to utrudnione i mało który szukałby ich właściciela. Nawet jakby osoba która je zgubiła zobaczyła, że ktoś je znalazł to głupio by jej się było tłumaczyć, że to są jej, bo niby jakby to udowodniła? "Na słowo" ?!

Nie płaczemy. Do takich sytuacji jest biuro rzeczy znalezionych. Nie ważne, osobiście zawsze będę napiętnował takie sytuacje.

#865 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 07 marca 2012 - 18:53

Albo mogl oddac do tego biura, albo zostawic, a moze wlasciciel by wrocil. Jezeli cos lezy i nikt nie widzi to czemu nie brac, co nie?

#866 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 marca 2012 - 19:22

Albo mogl oddac do tego biura, albo zostawic, a moze wlasciciel by wrocil. Jezeli cos lezy i nikt nie widzi to czemu nie brac, co nie?

Za 5 minut kto inny by sobie je wziął, i na 99% nie byłby to ich właściciel biorąc pod uwagę ilu ludzi tam przechodzi. Chyba, że to jakieś lotnisko w Macedonii to wtedy faktycznie.

#867 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 07 marca 2012 - 19:53

Za 5 minut kto inny by sobie je wziął, i na 99% nie byłby to ich właściciel biorąc pod uwagę ilu ludzi tam przechodzi. Chyba, że to jakieś lotnisko w Macedonii to wtedy faktycznie.

Tak, moglby wziac to ktos inny, a ja mialbym czyste sumienie.

#868 TheMatiWozniak

TheMatiWozniak
  • 29 postów
  • SkądRadom

Napisano 07 marca 2012 - 22:59

Ktoś zgarnął oryginały za 660zł. Monster Beats Studio - BIAŁE - ORYGINALNE JAK NOWE (2168053505) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Wcześniej pytałem sprzedawcę o dane tych słuchawek by sprawdzić autentyczność na beatsbydre.com kraj Polska, sprzedawca Apple. Gość miał niesamowitego farta, a wy co o tym myślicie?

#869 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 08 marca 2012 - 07:20

No i ? Otwarte, usywane wiec stracily na wartosci. Moze i malo, ale 900 kosztuja nowe na amazonie... A refurby 450...

#870 TheMatiWozniak

TheMatiWozniak
  • 29 postów
  • SkądRadom

Napisano 08 marca 2012 - 08:27

Dopiero wyśmiewałeś co drugą osobę że nie kupi się taniej niż za 1000zł. bo reszta to podróby. Z tego co on tam jest napisane słuchawki są nowe, a nawet jeśli używane trochę to nie wiem czy gdziekolwiek kupisz oryginalne w takim stanie za taką cenę. Swoją drogą, kiedy mogą wejść do Polski Beats Wireless?

#871 MaximalCrazy

MaximalCrazy
  • 15 postów

Napisano 08 marca 2012 - 09:27

Dopiero wyśmiewałeś co drugą osobę że nie kupi się taniej niż za 1000zł. bo reszta to podróby. Z tego co on tam jest napisane słuchawki są nowe, a nawet jeśli używane trochę to nie wiem czy gdziekolwiek kupisz oryginalne w takim stanie za taką cenę. Swoją drogą, kiedy mogą wejść do Polski Beats Wireless?

Nowych nie kupi, nie na "Kup Teraz" lub w sklepie, a to była licytacja, więc jeśli koleś dał sprzedał je za tyle, jego sprawa...

Co do Wireless-ów to z tego co wiem w Apple Store od jakiegoś czasu są dostępne, ale jeśli Ci chodzi, że w sklepie to prędko bym się tego nie spodziewał, biorąc pod uwagę po jakim czasie kolorowe Studio zaczęły się pojawiać w PL...
Sam osobiście jeszcze czekam na Mixr w PL, bo chciałbym zobaczyć co potrafią, bo noszę się zamiarem kupna Pro, tylko nie wiem czy opłaca się dopłacać.

#872 Tomuś211

Tomuś211
  • 31 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 08 marca 2012 - 14:42

MaximalCrazy jak byłem w Berlinie to tam już mają beatsy Mixr'y i powiem Tobie, że są bardzo niewygodne. Mam Pro i dźwięk jest naprawdę niesamowity i przede wszystkim bass głeboki, mocny i nie zakłócający reszty elementów. Co do samej wygody już sam model Pro nie jest super komfortowy ale szczerze to jest kwestia przyzwyczajenia się :) Mixr'y to jak sam się łapiesz w temacie pomniejszona wersja Pro. Przez to, że są małe i okrągłe naciskają na ucho i na dodatek same poduszki są niewygodne bo twarde i mimo tego, że są lżejsze od Pro to są niewygodne także Pro są wygodne w porównaniu do Mixr'ów. Nie będę Tobie radził co lepsze bo to też kwestia co chcesz od słuchawek uzyskać ale wiem jak leżą i grają obie pary i Pro wygrywają. Pozdro :)

---------- Wpis dodano o 14:42 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:37 ----------

Zresztą miałem też Solo mojego Taty na sobie i już one po 15min. zaczęły mi naciskać i czyłem duży dyskomfort mimo dobrych poduszek :) a w Mixr'ach mówię dla mnie porażka.

#873 MaximalCrazy

MaximalCrazy
  • 15 postów

Napisano 08 marca 2012 - 18:17

@Tomuś211 Szukam przede wszystkim dobrego dźwięku. Chcę coś mieć do używania w domu. Studio są świetne, ale tylko tak do słuchania, gdzieś w drodze, na mieście, itd. Potrzebuję czegoś z zdecydowanie głębszym basem i bardziej czystym dźwiękiem. Bas w Studio jest potężny, ale wg. mnie nie schodzi zbyt nisko, do tego czasem zbyt bardzo wybija się ponad resztę. Studio są dla mnie najwygodniejszymi słuchawkami jakie miałem, czasem potrafię mieć je cały dzień na uszach w ogóle ich nie ściągając. Dobra, znam już Twoje porównanie z Mixr, a jak się mają Pro do Studio? I czy opłaca się je w ogóle kupować, gdy się ma Studio?

#874 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 postów
  • SkądKalisz

Napisano 08 marca 2012 - 18:43

No i ? Otwarte, usywane wiec stracily na wartosci. Moze i malo, ale 900 kosztuja nowe na amazonie...
A refurby 450...

Gdzie masz refurby za 450 ?!

#875 Tomuś211

Tomuś211
  • 31 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 08 marca 2012 - 18:52

MaximalCrazy wiem wiem jakość przede wszystkim jednak Mixry to nie to co Pro. Dobra przejdę do porównania Pro i Studio. Zgadzam się z Tobą w 100% model Studio to jest najwygodniejszy i komfortowy model z serii nausznych słuchawek beats. W sferze jakości jest również to co mówisz z tym bassem i resztą mam takie samo zdanie i jeśli chodzi o jakość Pro : są one dla Ciebie bo mają głeboki bass i nie zlewa się on z resztą dźwięków ( właśnie w Studio poczułem, że to jeszcze nie to co chciałbym ze słuchawek wyciągnąć ) i mocno sie zastanawiałem nad Pro i nie żałuję bo są genialne pod względem dźwięku i maja więcej sopranów + mocny bass. Wygoda i budowa: pewnie czytałeś inne opinie, w których pisali, że są ciężkie i niewygodne. W pewnym sensie i na początku użytkowania tak jest bo wiesz waga wagą karku Tobie nie złamią ale w środku słuchawek nie masz takiej grubej gąbki oddzielającej słuchawke od ucha to dlatego po dłuższym użytkowaniu możesz odczuć mały dyskomfort ale to jest kwestia przyzwyczajenia. To co mi się w nich bardzo podoba to to, że są z metalu i skóry i 0% plastiku ( naprawdę solidna konstrukcja ). Przekręcana końcówka od kabla żeby nie wypadł. Ogólnie powiem Tobie tak, że warto naprawdę warto zainwestować w te słuchawki bo Studio pod wględem jakości dźwięku i wykonania się chowają no i Pro nie mają bateri a grają tak samo głośno. Oczywiście Studio są bardzo dobre ale do Pro jednak nie :) I możesz być spokojny bo ta "minimalna" niewygoda zostanie zniweczona przez zarąbistą jakość dźwięku. Polecam Beatsy Pro. Mam nadzieję, że chociaż trochę Tobie pomogę w podjęciu decyzji :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych