Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oryginalność słuchawek Monster Beats

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1045 odpowiedzi w tym temacie

#776 321akrew

321akrew
  • 4 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 14:38

[url=http://allegro.pl/monster-beats-by-dr-dre-solo-hd-i2149168609.html#tabsAnchor]Monster Beats by Dr.Dre Solo HD (2149168609) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]
myślicie, że warto w to zainwestować ?

#777 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 postów
  • SkądKalisz

Napisano 22 lutego 2012 - 15:04

Jak myślisz są oryginalne? Proszę przejrzyj 2 poprzednie strony.

---------- Wpis dodano o 15:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:01 ----------

[COLOR="#a0522d"]ŻADNE ALE TO ŻADNE SŁUCHAWKI BEATS BY DR. DRE SOLO HD NIE BĘDĄ TAŃSZE NIŻ 550ZŁ, SŁUCHAWKI ZA 50ZŁ CZY 200ZŁ SĄ NNNNNNNNNNNNNNNIIIIIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEOOOOOOOOOOOOOORRRRRRRRRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGGGIIIIIIIIIIIIIIIINNNNNNNNNNNNNNAAAAAAAAAAAAAALLLLLLLLLLLLNE !!!!!!!!!!!!!!!!!! MYŚLICIE ZE KTOŚ WAM PREZENT ZROBI I ZA 1/3 CENY SPRZEDA ???? NIE MA SZANS !!!!!!

#778 gizmo3800

gizmo3800
  • 1 906 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 lutego 2012 - 15:16

Monster Beats by Dr.Dre Solo HD (2149168609) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
myślicie, że warto w to zainwestować ?

Jak spoglądam na same adresy mailowe w aukcji to od razu czuje szwindel:)

@Radoom zmień ten oczoje*ny kolor .

#779 321akrew

321akrew
  • 4 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 15:28

Właśnie miałam prepraszać za idiotycznego posta, po wrzuceniu którego przejżałam kilka innych tematów. Muszę popracować nad kolejnością impulsów myśleć>robić. Przepraszam wszystkich za zmarnowany czas ;]

#780 Devua

Devua
  • 21 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 16:10

Witam, ostatnio na tej aukcji Monster Beats by dr. dre Studio Nowe Red Limited (2117181704) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. wygrałem słuchawki Monster Beats Studio Red Limited Edition. Co mnie skłoniło do zakupu? Licytacja, dobra cena, na której się skończyła. Sprawdzałem po pudełku różnice między fake/oryginał i te się załapały pod oryginał, sprzedający udziela roczną gwarancję na te słuchawki, którą otrzymałem w postaci karty gwarancyjnej.

Co o tym myślicie?

Z góry dziękuje za odpowiedź,
pozdrawiam.

#781 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 22 lutego 2012 - 18:38

Najpierw kupujesz a potem myslisz? Jezeli nie widzisz ze dzwiek jest kiepski, to znaczy ze to nie sa sluchawki dla ciebie i kupiles je dla lansu. A ten uzytkownik sprzedaje akurat same fejki. Kazdy moze ci wypisac karte gwarancyjna...

---------- Wpis dodano o 18:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:37 ----------

P.s dobra cena za te sluchawki to ok 1000.

#782 Devua

Devua
  • 21 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 20:06

Dziękuje za odpowiedź i pomoc, tylko nie rozumiem po co to osądzanie? Zauważyłem różnice w dźwięku pomiędzy moimi, a kolegi, który sobie je kupił bezpośrednio w Stanach, dlatego napisałem tą wypowiedź. Słuchawki właśnie zwracam, a oryginalne kupię sobie u dystrybutora.

#783 Ruzyk

Ruzyk
  • 2 postów
  • SkądPrzemysl, Poland, Poland

Napisano 22 lutego 2012 - 20:49

takie mam pytanie, testował ktoś oryginały i podróbki? jest duża różnica w słyszanym dźwięku?

#784 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 lutego 2012 - 21:05

takie mam pytanie, testował ktoś oryginały i podróbki? jest duża różnica w słyszanym dźwięku?

W oryginalnych bas jest bardziej subtelny, ale kolosalnej różnicy nie ma. Wykonanie jest wyraźnie lepsze.

#785 Ruzyk

Ruzyk
  • 2 postów
  • SkądPrzemysl, Poland, Poland

Napisano 22 lutego 2012 - 22:13

W oryginalnych bas jest bardziej subtelny, ale kolosalnej różnicy nie ma. Wykonanie jest wyraźnie lepsze.

wykonanie? chodzi Ci o materiały itp tak?
raz miałem podróbki sennheiserów (chyba tak to się pisze) miałem je ponad półtorej roku i hulały, raz przypadkowo trafiłem na artykuł o podróbkach tych słuchawek, a że moje zaczynały się psuć - przerywały, to kupiłem takie same, lecz nie na allegro ale w media markt. Różniły się jedynie rodzajem plastiku na jacku i gumki w oryginalnych były lepszej jakości, tyle, dźwięk taki sam, w oryginałach może minimalnie głośniejszy...

#786 Devua

Devua
  • 21 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 22:20

Natomiast w modelu Studio różnica pomiędzy oryginałami, a podróbkami jest bardzo odczuwalna, przynajmniej w moim przypadku ... Czy mógłby mi ktoś napisać, gdzie najpewniej i najszybciej w tym momencie dostanę oryginalne słuchawki - model Studio? Widzę, że są w Apple Store, ale planowany termin dostawy to 28.02, a zależy mi na tym, aby mieć je jeszcze w tym tygodniu..

#787 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 lutego 2012 - 22:22

iSpot.

#788 Devua

Devua
  • 21 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 22:26

Nie mają czarnych na stanie, już sprawdzałem. :( Widziałem jakieś na allegro, ale już jedna paczka stoi do zwrotu, nie chciałbym skończyć z drugą.

#789 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 22:27

Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#790 Tomuś211

Tomuś211
  • 31 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 24 lutego 2012 - 13:24

Devua radzę Tobie poczekać i zakupić te słuchawki w iSpocie :) ja również miałem do czynienia z podróbami i mogę stwierdzić, że jest różnica w dźwięku i wykonaniu ale w ostateczności zamieniłem Studio na Pro i może lepiej przetestuj tez model Pro bo później znowu miałem akcje jak nie z podróbą to później kiedy zakupiłem już oryginały to stwierdziłem, że jednak czegoś mi brakuję i oglądałem się za Pro :)

---------- Wpis dodano o 13:24 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:21 ----------

Powiem Tobie nawet, że kolosalnych różnic nie ma w cenach tych słuchawek w jednym sklepie za 1100zł w drugim 1200zł to lepiej dołożyć i miec z iSpotu 100% oryginały. No i niestety poczekać te pare dni.

#791 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 24 lutego 2012 - 13:35

Nie warto przepłacać, kolega tutaj kupował Solo HD i Studio, obie sztuki to oryginały, mają nalepki LAUDY oraz gwarancję, do Studio baterie Duracell i wszystko jak być powinno i dobra cena...nie to żebym robił reklamę sklepowi, ale naprawdę jest "tanio".
Beats Studio White, profesjonalne słuchawki nauszne! Doskonałe wyciszenie otoczenia! komoorki.pl
Czarne też mają.

Devua radzę Tobie poczekać i zakupić te słuchawki w iSpocie ja również miałem do czynienia z podróbami i mogę stwierdzić, że jest różnica w dźwięku i wykonaniu ale w ostateczności zamieniłem Studio na Pro i może lepiej przetestuj tez model Pro bo później znowu miałem akcje jak nie z podróbą to później kiedy zakupiłem już oryginały to stwierdziłem, że jednak czegoś mi brakuję i oglądałem się za Pro

A jednak zmieniłeś, hehe tez obawiałem się tego "niedosmaku" i od razu wziąłem Pro, bo miałem rok temu podobny dylemat :D

#792 Ilicz666

Ilicz666
  • 375 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 lutego 2012 - 13:55

Mam pytanie czy sluchawki Monster Beats ktore sa w zestawie w HTC Sensation XE beda lepsze od tych orginalnych z zestawu appla? Odczuje zmiane? Glownie slucham rocka(ACDC Rammstein itp). Ile takie sluchawki sa warte? Czy za 200zl oplaca sie je kupic? Oczywiscie chodzi o nowe sluchawki wyjete prosto z pudelka od HTC Sensation XE

#793 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 24 lutego 2012 - 14:13

Do takiej muzyki znajda sie napewno lepsze sluchawki w tej cenie, a te oryginalne applowskie az takie zle nie sa. To nie sa sluchawki do rocka czy metalu, tylko bardziej do syntetykow, gdzie potrzebny jest duzy bass i tak zwane "pierdolniecie" jak dzisiejszy pop, rnb, rap, czy dubstep. Sluchawki ktore sa z XE to sa praktycznie monster iBeats, a te z XL to normalne Solo.

#794 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 24 lutego 2012 - 15:29

Te w zestawie z htc to nie ibeats. Maja ten sam design, jednak inny sterownik (moim zdaniem lepszy) i gorsze glosniczki.

#795 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 24 lutego 2012 - 19:00

Napisalem ze praktycznie jak ibeats, ibeats byly specjalnie pod iUrzadzenia, a tutaj mamy HTC wiec napewno sie czyms roznia.

#796 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 24 lutego 2012 - 20:26

Wiem, wiem tylko tak napisalem jakby ktos nie ogarniał ;)

#797 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 24 lutego 2012 - 20:32

Szanowni eksperci, w teleonie HTC Sensation XE są słuchawki iBeats, nie "praktycznie jak", tylko iBeats.
HTC Sensation XE with Beats Audio Review | Mobile Phones | CNET UK

#798 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 24 lutego 2012 - 20:42

Szanowni eksperci, w teleonie HTC Sensation XE są słuchawki iBeats, nie "praktycznie jak", tylko iBeats.
HTC Sensation XE with Beats Audio Review | Mobile Phones | CNET UK

Wejdz na strone HTC i pokaz mi link gdzie jest przy sluchawkach ibeats. Pozatym jak sobie wyobrazasz zeby sluchawki specjalnie zaprojektowane pod urzadzenia apple, nawet tak nazwane ibeats, moglby byc teraz w HTC, ktory teraz ma prawa do tej marki? A to ze te sluchawki wygladaja i pewnie graja tak samo to druga sprawa.

#799 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 24 lutego 2012 - 20:50

Wejdz na strone HTC i pokaz mi link gdzie jest przy sluchawkach ibeats. Pozatym jak sobie wyobrazasz zeby sluchawki specjalnie zaprojektowane pod urzadzenia apple, nawet tak nazwane ibeats, moglby byc teraz w HTC, ktory teraz ma prawa do tej marki? A to ze te sluchawki wygladaja i pewnie graja tak samo to druga sprawa.

Możesz mi podać źródło o tym, że iBeats zostały zrobione pod urządzenia Apple.
Skoro HTC zainwestowało kilkaset milionów dolarów, logiczne jest, że może zrobić co chce. Nie ma praw, a jest współwłaścicielem.

#800 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 24 lutego 2012 - 21:14

iBeats Headphones with ControlTalk - Beats by Dr. Dre by Monster
Beats by Dr. Dre iBeats with ControlTalk In-Ear Headphones from Monster - Apple Store (U.S.)

Cos jeszcze ci wyjasnic? A jeszcze porownaj jak wyglada control talk w tych ibeats a jak w tych htc i jak wyglada logo B. Pozdrawiam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych