Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oryginalność słuchawek Monster Beats

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1045 odpowiedzi w tym temacie

#701 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 lutego 2012 - 15:01

Gdyby istniał przycisk 'lubię to', to bardzo chętnie bym wcisnął. Każdy leci na markę i wygląd. A co to najważniejsze w słuchawkach czyli DŹWIĘK, gra drugie lub nawet trzecie skrzypce. Czy naprawdę jesteś aż tak zdesperowani by panoszyć się po ulicach i oznajmiać światu jacy to jesteś cool, trendy i w ogóle najlepsi? ;)

Już nie przesadzaj bo robisz z Monsterów Bóg wie jaki syf. Co kto lubi. Ja np. kupiłem ze względu na kompromis pomiędzy wyglądem, a dźwiękiem jaki oczekiwałem przy czym dorwałem je znacznie taniej w wyjątkowych okolicznościach. Nie każdy chce chodzić w Bowers & Wilkins P5 i wyglądać jakby dopiero co wyskoczył z lat 60. Kwestia podejścia i w jakim jest się wieku.

#702 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 11 lutego 2012 - 15:18

Popieram przedmówę.

#703 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 11 lutego 2012 - 16:36

Już nie przesadzaj bo robisz z Monsterów Bóg wie jaki syf. Co kto lubi. Ja np. kupiłem ze względu na kompromis pomiędzy wyglądem, a dźwiękiem jaki oczekiwałem przy czym dorwałem je znacznie taniej w wyjątkowych okolicznościach. Nie każdy chce chodzić w Bowers & Wilkins P5 i wyglądać jakby dopiero co wyskoczył z lat 60. Kwestia podejścia i w jakim jest się wieku.

Nie pisałem akurat o zamianie Studio, Solo na Bowers & Wilkins P5, ale jakiś inny, lepszy odpowiednik. Róbcie co chcecie, ale jak czytam te płacze i ciągłe dylematy: oryginał czy podróbka? To mam serdecznie dosyć ;)

#704 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 11 lutego 2012 - 16:51

-_-

#705 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 lutego 2012 - 17:20

Nie pisałem akurat o zamianie Studio, Solo na Bowers & Wilkins P5, ale jakiś inny, lepszy odpowiednik. Róbcie co chcecie, ale jak czytam te płacze i ciągłe dylematy: oryginał czy podróbka? To mam serdecznie dosyć ;)

To nie wina słuchawek, że przychodzą tu dzieci z takim poziomem inteligencji, a nie innym. Nic sie na to nie poradzi.

#706 TheMatiWozniak

TheMatiWozniak
  • 29 postów
  • SkądRadom

Napisano 11 lutego 2012 - 18:57

czy to oryginał? MONSTER BEATS By Dr.Dre-aukcja dla oxygen_matt (2112053799) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
cena 530 z 600, na allegro 99zł, żeby podatek miał mniejszy
tutaj zdjęcia pudełka https://mail-attachm...6b6MCe8ywXcrU_I

#707 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 11 lutego 2012 - 19:49

Dziecko, kpisz sobie? 99zl? No takiej tandety to jeszcze nie widzialem. NOWE KOSZTUJA 1199. Wec zastanów się.

#708 TheMatiWozniak

TheMatiWozniak
  • 29 postów
  • SkądRadom

Napisano 11 lutego 2012 - 19:58

CENA 550ZŁ, wcześniej zmienił z 600 na 99 żeby podatek był mniejszy, czytanie ze zrozumieniem ;)

#709 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 11 lutego 2012 - 20:52

czy to oryginał? MONSTER BEATS By Dr.Dre-aukcja dla oxygen_matt (2112053799) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
cena 530 z 600, na allegro 99zł, żeby podatek miał mniejszy
tutaj zdjęcia pudełka https://mail-attachm...&saduie=AG9B_P-
5nhfyI9KG8NNhFKjsEFND&sadet=1328980873407&sads=-25xiYTMHS6k6b6MCe8ywXcrU_I

No jak dla mnie raczej wystarczy poprawnie pisac po polsku...
Za 600 chcesz oryginał? Nie jestes w stanie przeczytac pare stron do tylu? Nikt ci nie sprzeda czegos co kosztuje 2 razy tyle.
A podatek? Jaki podatek. Podatek to sie placi nie od tego co na allegro tylko od wartosci sprzedazy. A na moje oko to zmniejszyl tylko po to zeby kogos wydymac. Bo nawet jezeli zaplacisz 600 i sie okaze (a okaze na pewno) ze to podróbka, to zgodnie z zasadami allegro on ci zwroci 99zl i bedziecie kwita. Oj głupi ludzie...

#710 TheMatiWozniak

TheMatiWozniak
  • 29 postów
  • SkądRadom

Napisano 11 lutego 2012 - 21:04

W sumie racja, wielkie dzięki za pomoc.

#711 TheMatiWozniak

TheMatiWozniak
  • 29 postów
  • SkądRadom

Napisano 12 lutego 2012 - 09:21

Mam jeszcze takie pytanie, czy numer seryjny jest zawsze w tym samym miejscu tzn. tu ImageShack® - Online Photo and Video Hosting ? Słyszałem że modele Studio różnią się od siebie w zależności od roku w którym wyszły, dlatego pytam.

#712 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 12 lutego 2012 - 11:58

NIE SZUKAJ OKAZJI BO ICH NIE MA! Kupisz w sklepie bedziesz mial serial number

#713 TheMatiWozniak

TheMatiWozniak
  • 29 postów
  • SkądRadom

Napisano 12 lutego 2012 - 12:57

Chyba jednak tak zrobię, zauważyłem kilka elementów różniących podróby od oryginałów, TYLKO W BIAŁYCH STUDIO napis na górze słuchawek by dr dre jest o wiele jaśniejszy w oryginałach niż w replikach, mówili o tym w kilkunastu poradnikach i sam sprawdziłem na wielu aukcjach, drugi to właśnie ten numer seryjny, pod lewą słuchawką który można sprawdzić na beatsbydre.com w odnośniku Verify before you buy. Inne rzeczy np. z pudełkiem itp. chyba już zostały wymienione, a swoją drogą DLACZEGO administracja Allegro zezwala na handel podróbami skoro polskie prawo wyraźnie tego zabrania? Dodatkowo sprzedający NIC nie piszą o tym że to repliki, wręcz przeciwnie niektórzy nawet twierdzą że to oryginał. Robią ludziom wodę z mózgu, nie tylko ze słuchawkami jest taki syf, również z telefonami, ciuchami, perfumami itd. itd. Wiem że to bardzo pracochłonne dla Allegro, by każdą aukcję weryfikować czy to nie podróba ale skoro Allegro uważa się za PROFESJONALNĄ i NAJWIĘKSZĄ w Europie Środkowo-Wschodniej platformą handlową w Internecie, powinni coś z tym zrobić. Moim zdaniem ACTA powinno wejść w życie, bo to nie tylko walka z piractwem, to również wojna z podróbami i dziadostwem azjatyckim głównie chińskim.

#714 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 12 lutego 2012 - 14:43

Jest mnostwo szczegolow rozniacych fake od oryginalu. Alenp. Serial number to nie zawsze sie sprawdza bo wystawowe modele mają dezaktywowany w systemie s/n. A dlaczego ma sie nie zgadzac? Skoro dystrybutor ich nie powiadomi, to allegro ma to w dupie, bo maja z tego prowizje.

#715 TheMatiWozniak

TheMatiWozniak
  • 29 postów
  • SkądRadom

Napisano 12 lutego 2012 - 14:50

Jak zwykle wszystko rozbija się o pieniądze. Widziałeś to? HP ENVY 14 BEATS EDITION piękny czarny wyjątkowy!! (2087865248) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Nie wiedziałem że laptopem też można się lansować..

#716 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 12 lutego 2012 - 15:28

Kazdy widzial. Lans? Akurat nie wiem jaki to jest lans logo b na laptopie... Po prostu brandowane glosniki i ewentualnie sluchawki w zestawie. A jezeli chodzi o lans, to od zawsze macbooki byly lansem (przynajmniej w pl)

#717 TheMatiWozniak

TheMatiWozniak
  • 29 postów
  • SkądRadom

Napisano 12 lutego 2012 - 21:56

a co myśleć o tej aukcji? Monster Beats by Dr.Dre Studio White Oryginalne !! (2113680176) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. zdjęcia wszystkie takie jakie chciałem wysłał, twarz dr Dre taka jak powinna być, tylko na pudełku są jakieś języki, zamiast tego tekstu który jest wszędzie widoczny, jest napisane to 'ludzie nie słyszą wszystkich szczegółów itd.." w Europejskich językach, ang, fr, niem, hisz czy to jakaś dystrybucja europejska?

#718 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 13 lutego 2012 - 06:38

Od razu widac, ze to fake...

#719 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 13 lutego 2012 - 15:23

Nie odpisuj takim osobom, szkoda czasu.

#720 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 postów

Napisano 13 lutego 2012 - 16:10

;D teoche prawdy jest w tym co mowisz :P

#721 jasiek123411

jasiek123411
  • 1 postów

Napisano 13 lutego 2012 - 17:28

Czy MONSTER BEATS BY DR. DRE SOLO HD z tej aukcji [url=http://allegro.pl/sluchawki-monster-beats-by-dr-dre-solo-hd-nowe-i2107146048.html]SŁUCHAWKI MONSTER BEATS BY DR. DRE SOLO HD NOWE! (2107146048) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]
są oryginalne. Wydaje mi się, że tak ale wolałbym się upewnić.

#722 Tomuś211

Tomuś211
  • 31 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 13 lutego 2012 - 17:34

Jasiek123411 pozwolę sobie powtórzyć sugestie kolegów i sam już jestem trochę obeznany i stwierdzam, że za tą cenę nie kupisz oryginałów ( oryginały 800zł) po drugie widać po zdjęciach a po trzecie na allegro 90% tych słuchawek to fake.

#723 TheMatiWozniak

TheMatiWozniak
  • 29 postów
  • SkądRadom

Napisano 13 lutego 2012 - 18:16

Nie odpisuj takim osobom, szkoda czasu.

Wk*rwiające są właśnie takie osoby jak Ty ;) Nie znam się, więc pytam, chyba od tego to forum jest? Gdybym był pewien co i jak raczej bym nie pytał.

#724 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 13 lutego 2012 - 18:26

Nie, forum jest od czytania, a nie od pytania. Dopiero, jak nie ma odpowiedzi na Twój problem, pytasz.
Pohamuj się też z odzywkami do userów, bo gwiazdka nic Ci nie pomoże i zarobisz ostrzeżenie.

#725 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 13 lutego 2012 - 18:32

Jestes bardzo naiwny jezeli myslisz ze kupisz oryginalne sluchawki monster beats za grosze na allegro, gdzie warte sa kilkadziesiat razy wiecej. Jest tutaj 73 stron postow bezmozgow co wrzucaja linki z chinska tandetą. Jezeli cie nie stac to poprostu nie kupuj tych sluchawek, jezeli cie stac to idz do najblizeszego sklepu albo zamow z pewnego zrodla. Chyba ze wolisz chinska replike z wygladu zeby sie polansowac to prosze bardzo. Ja najchetniej usunalbym ten temat albo kazdemu kto wkleja link do sluchawek z allegro ktore kosztuja 40zl dawal bana.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych