Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Oryginalność słuchawek Monster Beats

• This topic is locked This topic is locked
1045 replies to this topic

#876 MaximalCrazy

MaximalCrazy
  • 15 posts

Posted 08 March 2012 - 19:28

@Tomuś211 Pomogłeś w 100%, teraz już wiem, że jak tylko będę we Wro to sobie je kupię Widziałem na zdjęciach, że solidne, ale na Studio też nie mogę narzekać mimo, że sam plastik. Niemniej jednak przyda się coś solidniejszego i lepiej grającego. Dzięki za pomoc :)

#877 TheMatiWozniak

TheMatiWozniak
  • 29 posts
  • SkądRadom

Posted 08 March 2012 - 19:41

Gdzie masz refurby za 450 ?!

Nigdzie :) Na allegro jest pełno beats studio w przedziale 400/500 ale do oryginałów im brakuje

#878 hmazurek

hmazurek
  • 24 posts

Posted 08 March 2012 - 20:46

mi kumpel wkręca że za 250-300zł na allegro są oryginalne Beats'y Solo i Studio :D niby że sprowadzane, bo w kraju gdzie je produkuja kosztują 60euro, a w hurcie 30 :D hehe

#879 TheMatiWozniak

TheMatiWozniak
  • 29 posts
  • SkądRadom

Posted 08 March 2012 - 23:09

W kraju gdzie je produkują tzn. Chiny, Tajwan itp. te słuchawki są warte może z 10$ nie wiem dokładnie ile ale kiedyś ktoś pisał chyba nawet w tym wątku ile kosztują w Chinach podróbki Studio i Solo by pokazać ile ci sprzedawcy na kupujących zarabiają, 40>50zł. to koszt słuchawek Solo w przeliczeniu na nasze + przesyłka ze 150zł (hurtem 10szt.), a za pare chcą od 200 do nawet 600zł. Nic nie robić tylko brać się za handel podróbami.. Nawet jest strona beatsbydre.eu wyglądająca na zaje*iście wiarygodną, według mnie na pierwszy rzut oka, jak na dystrybucje Beats w EU, a jest to strona podana na czarnej liście na beatsbydre.com i faktycznie są na niej tylko podróbki. Jak widać handel podróbami jest tak opłacalny że stać ich na utrzymanie serwera o domenie .eu co nie wydaje mi się by należało do tanich..

#880 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 09 March 2012 - 07:20

No żeczysiscie, utrzymanie strony za 150zl/rok to ogromny wydatek...

#881 TheMatiWozniak

TheMatiWozniak
  • 29 posts
  • SkądRadom

Posted 09 March 2012 - 08:58

Napisałem NIE WYDAJE MI SIĘ, jeśli nie wiesz co to znaczy to odsyłam do słowników czy wyszukiwarek ;) Swoją drogą dlaczego oni nic z tym nie robią, skoro wiedzą że ktoś podrabia ich produkty i niszczy wizerunek firm jakimi sygnowane są podróby np. Monster, który słynie z wysokiej jakości, a podróbki psują mu ten wizerunek wypracowany przez kilka lat.

#882 aerO^

aerO^
  • 894 posts

Posted 09 March 2012 - 15:34

Robią co mogą, masz czarną listę, masz numery seryjne, znajdź lepsze rozwiązanie...po za tym większość podróbek jest tak dobra, że nikt z pracowników allegro nie będzie studiował odcieni twarzy Drego na pudełkach. @Tomuś A jak z dźwiękiem, porównujac najpierw do Solo a potem do Studio, bo to miało być coś pomiędzy nimi, jak możesz to napisz trochę dokładniej, bo jestem bardzo ciekaw jak im to wyszło, a na googlach wyszukuje mi tylko filmiki w których co najwyżej mogę się dowiedzieć, że są "cool" i parę innych epitetów bez konkretów.

#883 BlueRay

BlueRay
  • 134 posts
  • SkądTychy

Posted 10 March 2012 - 00:43

Siema,

czy te słuchawki są oryginalne?

!SŁUCHAWKI MONSTER BEATS BY DR. DRE STUDIO BLACK (2179629826) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#884 mosiek95

mosiek95
  • 413 posts
  • SkądWadowice

Posted 10 March 2012 - 10:01

Siema,

czy te słuchawki są oryginalne?

!SŁUCHAWKI MONSTER BEATS BY DR. DRE STUDIO BLACK (2179629826) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Na 99% jest to podrobka ale bardzo dobra , popatrz na inne aukcje. Nigdzie nie znajdziesz solo hd red za 399zl.

#885 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 posts

Posted 10 March 2012 - 11:13

Nie wiem jaki sen ma ten temat, skoro ze 2 strony trmu bylo pytanie o te same sluchawki tego samego uzytkownika. Radze ci przejzec jego aukcje i pomyslec ile kosztuje zegarek armaniego a ile u tego typa.

#886 BlueRay

BlueRay
  • 134 posts
  • SkądTychy

Posted 10 March 2012 - 18:25

A te na Amazonie są oryginalne, tak?

http://www.amazon.co...31400212&sr=8-1

#887 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 10 March 2012 - 18:54

czyli rozumie że te z tej aukcji to podróbka?

!SŁUCHAWKI MONSTER BEATS BY DR. DRE SOLO HD WHITE (2175298533) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Cena jak na podróbkę wysoka?

#888 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 10 March 2012 - 18:58

@EMU, zaraz zarobisz... drugi i trzeci post w górę jest o tym, a Ty z uporem lepszej sprawy drążysz.

#889 Pat Radomski

Pat Radomski
  • 701 posts
  • SkądKalisz

Posted 10 March 2012 - 19:02

A te na Amazonie są oryginalne, tak?

Amazon.com: Beats Studio by Dr. Dre - Hi-Def Noise-Canceling Over-Ear Headphones,Black: Electronics

Tak.

#890 TheMatiWozniak

TheMatiWozniak
  • 29 posts
  • SkądRadom

Posted 10 March 2012 - 19:13

Jest jakaś różnica w dźwięku na słuchawkach kiedy się muzyki słucha np. z N8 pomiędzy jakimś iPodem itp?

#891 Serwuskm

Serwuskm
  • 309 posts

Posted 10 March 2012 - 19:59

Duża

#892 MaximalCrazy

MaximalCrazy
  • 15 posts

Posted 10 March 2012 - 20:03

Na pewno będzie różnica, moim zdaniem na korzyść Nokii. Mimo, że nigdy nie lubiłem ich telefonów, to jakości muzyki w flagowych modelach stała zawsze na wysokim poziomie. iPod-y wg. mnie grają bardzo przeciętnie, choć podobno Beatsy grają najlepiej z Applami to mi jakoś dupy nie urwało.

#893 Neo0O

Neo0O
  • 502 posts

Posted 10 March 2012 - 20:11

Na pewno będzie różnica, moim zdaniem na korzyść Nokii. Mimo, że nigdy nie lubiłem ich telefonów, to jakości muzyki w flagowych modelach stała zawsze na wysokim poziomie. iPod-y wg. mnie grają bardzo przeciętnie, choć podobno Beatsy grają najlepiej z Applami to mi jakoś dupy nie urwało.

Jak to mozliwe, ze najpopularniejszy otwarzacz i jeden z lepszych gra gorzej od telefonu w ktorym tylko aparat jest na wysokim poziomie? Oprocz iphonow to tylko HTC Sensation XE/XL z Beats Audio gra na takim samym poziomie.

#894 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 10 March 2012 - 20:13

A ja zapytam... a co to ma do cholery wspólnego z tematem wątku? Nie zaśmiecajcie, proszę.

#895 MaximalCrazy

MaximalCrazy
  • 15 posts

Posted 10 March 2012 - 20:24

To, że najpopularniejszy to nie znaczy, że najlepszy. Jest bardzo przeciętny To całe Beats Audio w HTC to tylko equalizer, nic poza tym, chwyt marketingowy... i żeby nie śmiecić, takie info dla tych co chcą kupować na allegro: Nawet jeśli jakimś cudem uda wam się okazyjnie kupić oryginał, to bez dowodu zakupu od sklepu, który ma sprzęt od importera gwarancji wam nie uznają. Gwarancja nie jest uznawana, jeśli sprzęt nie jest od autoryzowanego sprzedawcy, nawet jeśli jest oryginalny. Mam nadzieję, że to powstrzyma niektórych od przeglądania tych super, mega ofert z allegro.

#896 lordon

lordon
  • 248 posts
  • SkądŁódź, Poland

Posted 10 March 2012 - 21:20

BOŻE... Ja kupiłem BEATS'y SOLO HD (RED) za 500 oryginałki a oryginalne beatsy to są te które kosztują 1200zł to te które mają obrót 360* nie pamiętam nazwy :D

#897 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 10 March 2012 - 21:29

BOŻE...
Ja kupiłem BEATS'y SOLO HD (RED) za 500 oryginałki a oryginalne beatsy to są te które kosztują 1200zł to te które mają obrót 360* nie pamiętam nazwy :D

Za Chiny nie wiem co miałeś na myśli pisząc tego posta. Coś w stylu " Jadłem wczoraj ale zrobie później szkoda tutaj i lubie placki"

#898 Tomuś211

Tomuś211
  • 31 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 10 March 2012 - 22:49

@aerO^ Jak możesz to napisz tylko, w których słuchawkach mam podać Tobie różnicę bo nie zrozumiałem za bardzo czy chodzi Tobie o Mixry czy o różnicę między Solo a Studio czy o coś innego :) prosiłbym o dokładniejsze określenie jakie modele miałbym porównać bo z więlką chęcią postaram się Tobie pomóc ale powtarzam nie zrozumiałem o które chodzi :/.

#899 TheMatiWozniak

TheMatiWozniak
  • 29 posts
  • SkądRadom

Posted 11 March 2012 - 12:49

Między Solo i Studio oraz Studio a Mixry.

#900 Tomuś211

Tomuś211
  • 31 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 11 March 2012 - 13:49

W takim razie zacznę od porównania Solo i Studio, gdyż Mixr'ów dokładnie nie sprawdzałem bo nie miałem potrzeby, ponieważ posiadam Pro i założyłem dosłownie na moment i jedynie mogę powtórzyć, że są niewygodne a pod względem dźwięku nie chce opisywać bo za krótko je miałem na sobie i jeszcze napisałbym jakieś bzdury :) Przechodzę zatem do porównania Solo i Studio. Jeśli chodzi o samo wykonanie to jest bardzo podobne z tym względem jednak, że Studio mają zastosowany grubszy plastik. Wygoda jest o wiele większa w Studio, ponieważ pokrywa całe ucho i ma wygodną gąbkę w środku dlatego można słuchać muzy przez cały dzień i nic nie uwiera na ucho, a w Solo po czasie ok 20 minut zaczynają boleć uszy od nacisku słuchawek bo nie pokrywają ucha i mimo dobrego materiału odczuwa się dyskomfort. DŹWIĘK, jeśli o to chodzi to Studio znowu prowadzą, mają bardzo dobry bass (jest mocniejszy niż nawet w Pro jednak za bardzo przykrywa inne dźwięki i jeśli ktoś chce mieć wszystko wyrównane to odczuje niedosyt tak jak ja :)) jednak mimo dużego bassu dźwięk jest naprawdę dobry ale miałem na myśli przed chwilą audiofilskie podejście :) W Solo jest trochę mniej bassu i wiecej sopranów z tego co wyczułem. Narazie jest 3:0 dla Studio :D ale jest jedna kwestia, w której Solo wygrywają i to jest fakt, że Studio są na baterię i tego też nie lubiłem bo nie wiedziałem kiedy mi słuchawy padną. Osobiście jednak polecam Studio mimo tych baterii można sobie zakupić ładowarkę do baterii i to też zmniejszy niepotrzebny koszt zakupu baterii bo gdyby tak policzyć ile się wydało przez cały rok na baterie to troche by wyszło ^^ Studio są wygodniejsze, wytrzymalsze (mają twarde etui) i dźwięk dla mnie jest lepszy chociażby ze względu na to, że pokrywają całe ucho. Pozdrawiam wszystkich tak się jakoś rozpisałem ale chciałem się wam wyczerpać na ten temat i to tylko moja opinia.;)

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users