Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4 czy Samsung Galaxy S II

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1323 odpowiedzi w tym temacie

#1251 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 02 września 2012 - 14:07

Spoko,tylko wybierać smartfona kierując się aparatem to totalna bzdura bo już dawno pownieneś mieć w tym przypadku Nokię...

Nie zrozumiałeś mnie! Użytkownik Paf kilka postów wcześniej zahaczył o to, iż iPhone ma lepszy aparat od SGSII, wtedy ja rzuciłem, żeby porównał go z Note, gdyż owego miałem i wiem, że robi lepsze zdjęcia, gdyż je porównywałem.

Note'a wziąłem, ponieważ tak na prawdę, to jest kombajn, o wiele większy od innych smartphone'ów, a ja lubię większe smartphone'y, 1.5Ghz razy dwa (bo dwa rdzenie) za cenę iPhone 4 16GB?! Możliwość rozszerzenia pamięci o kartę MicroSD, bateria większa, to i mi więcej wytrzymywała przy użytkowaniu takim, jak na iPhone. Tak samo procesor graficzny, o wiele lepszy za mniejszą cenę, no i rzecz jasna - Android, w wersj 4, który działa jak marzenie wręcz, możliwość modyfikacji, odblokowany system, a aparat był tylko dodatkiem, bo użyłem go może ze dwa razy.

#1252 piotresce

piotresce
  • 1 568 postów
Napisano 02 września 2012 - 14:12

Nie zrozumiałeś mnie! Użytkownik Paf kilka postów wcześniej zahaczył o to, iż iPhone ma lepszy aparat od SGSII, wtedy ja rzuciłem, żeby porównał go z Note, gdyż owego miałem i wiem, że robi lepsze zdjęcia, gdyż je porównywałem.

Note'a wziąłem, ponieważ tak na prawdę, to jest kombajn, o wiele większy od innych smartphone'ów, a ja lubię większe smartphone'y, 1.5Ghz razy dwa (bo dwa rdzenie) za cenę iPhone 4 16GB?! Możliwość rozszerzenia pamięci o kartę MicroSD, bateria większa, to i mi więcej wytrzymywała przy użytkowaniu takim, jak na iPhone. Tak samo procesor graficzny, o wiele lepszy za mniejszą cenę, no i rzecz jasna - Android, w wersj 4, który działa jak marzenie wręcz, możliwość modyfikacji, odblokowany system, a aparat był tylko dodatkiem, bo użyłem go może ze dwa razy.

No tak..Android to i bebechy:)Spoko.Nie chciało mi się czytać:)

#1253 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 września 2012 - 14:52

Note to mini tablet, jako telefon dyskwalifikuje jego wielkość. To nie konkurencja iphone. To tak jakby tablet porównywać z laptopem.

#1254 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 02 września 2012 - 14:54

Note to mini tablet, jako telefon dyskwalifikuje jego wielkość. To nie konkurencja iphone. To tak jakby tablet porównywać z laptopem.

Są gusta i guściki, niektórzy lubią pomidory, niektórzy ogórki, mi on pasował w danych rozmiarach i dalej był telefonem.

#1255 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 września 2012 - 15:01

Są gusta i guściki, niektórzy lubią pomidory, niektórzy ogórki, mi on pasował w danych rozmiarach i dalej był telefonem.

Oczywiście, że tak, każdy używa co mu odpowiada. Ja tu napisałem ogólnie.
Mój znajomy codziennie wszędzie zabiera Samsunga Tab10.1, więc sam rozumiem :)

#1256 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 września 2012 - 17:12

Mógłby juz wyjść ten iPhone, chce kupić gnoja.

#1257 kusiek

kusiek
  • 832 postów

Napisano 02 września 2012 - 19:31

E, co najmniej miesiąc czekania.

#1258 schreder

schreder
  • 201 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 03 września 2012 - 07:01

Ta masz 4.1.1 i ciekawe ile aplikacji jest do niego dostosowanych . A działa np. adobe flash ?

Działa jak ta lala. Nie jest tak jak w iOS, że apple usunie aplikacje to albo pobierasz ją z cyndi albo leżysz i robisz pod siebie. Wchodzisz na pierwsze lepsze forum, ściągasz apk i masz flash.

#1259 liroyek

liroyek
  • 530 postów
  • Skądslask

Napisano 03 września 2012 - 07:24

Miałem 4, później sgs2, aparat jest lepszy w sgs2, bateria trzyma podobnie, nie odczułem by ip4 był wolniejszy mimo ze sgs2 ma dużo lepsze parametry, pozatym ekran w sgs2 był dla mnie troche za duży - kupił go odemnie mój brat, który jest mega zadowolony, dla niego np ekran jest w sam raz. Pozatym android jakoś mi nie spasował. Obecnie mam 4s i jestem mega zadowolony :)

#1260 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 września 2012 - 14:30

Działa jak ta lala. Nie jest tak jak w iOS, że apple usunie aplikacje to albo pobierasz ją z cyndi albo leżysz i robisz pod siebie. Wchodzisz na pierwsze lepsze forum, ściągasz apk i masz flash.

To powiedz to 90% córek, matek i kochanek, że mogą sobie wejść na forum i ściagnąć takie coś jak flash, ktory i tak w pisaniu sms i wybieraniu numerów nie pomoże. Nie ma oficjalnie to nie ma. Na forach to nawet maluchy mają 300KM a w komentarzach na WP i 700.

#1261 Harrunio

Harrunio
  • 325 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 03 września 2012 - 15:05

Na iPhone wiele rzeczy nie ma oficjalnie, zaletą androida w tej sytuacji jest to że użytkownicy nie wierzą ślepo w ideę "nie chcemy flasha bo steve tak mówi" tylko, jak im czegoś brakuje to sami sobie dają radę. Android przynajmniej ma te fora na których jest wiele przydatnych rzeczy, których w AppStore nie ma co szukać, choćby wspomniany Flash.

A mógłbyś wyjaśnić dlaczego to dyskwalifikuje go wielkość? Bo na ile wiem to nie ma oficjalnego podziału wg wielkości sprzętu.

#1262 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 03 września 2012 - 15:31

Android przynajmniej ma te fora na których jest wiele przydatnych rzeczy, których w AppStore nie ma co szukać, choćby wspomniany Flash.

Po pierwsze w Appstore są chyba 4, albo 5 przeglądarki obsługujące Flasha, nie trzeba nic kombinować i szukać na forach jak obecnie w najnowszych wersjach Androida. Po drugie mobilnego Flasha nie wspierają już obecnie: Apple, Google, Microsoft i Adobe.

#1263 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 03 września 2012 - 18:07

Android przynajmniej ma te fora na których jest wiele przydatnych rzeczy, których w AppStore nie ma co szukać, choćby wspomniany Flash.

A iPhone ma Cydie.

#1264 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 03 września 2012 - 18:39

Wejść na jakieś forum i ściągnąć aplikacje to nie jest problem. Nie ma oficjalnie w markecie bo nie dostosowali aplikacji pod dane urządzenie. A to co można ściągnąć z forum nie jest od danego urządzenia z daną wersją os i nie będzie działać do końca poprawnie. A flash z cydi na ios g działa, a te w appstore konwerterowane przez jakies serwery tez porażka

#1265 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 września 2012 - 18:52

No i dobrze, dobić już tego flasha i zapomnieć o nim.

#1266 Harrunio

Harrunio
  • 325 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 03 września 2012 - 20:06

A iPhone ma Cydie.

A po co mi klon GooglePlay którego sama instalacja już negatywnie wpływa na działanie telefonu? Poza tym apki w Cydii też jakieś super dopracowane nie są.

Po pierwsze w Appstore są chyba 4, albo 5 przeglądarki obsługujące Flasha, nie trzeba nic kombinować i szukać na forach jak obecnie w najnowszych wersjach Androida. Po drugie mobilnego Flasha nie wspierają już obecnie: Apple, Google, Microsoft i Adobe.

Na GooglePlay jest przynajmniej kilka zamienników oficjalnego flasha więc nie trzeba chodzić i szukać, JB nie ma obsługi flasha w standardzie ale zamiennik zainstalować można.
Poza tym gdzie tu logika? Żeby do samej tylko możliwości użycia flasha trzeba było instalować oddzielną przeglądarkę. W androidzie dostajesz tylko wtyczkę i działa to w całym systemie.

#1267 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 03 września 2012 - 20:17

A po co mi klon GooglePlay którego sama instalacja już negatywnie wpływa na działanie telefonu? Poza tym apki w Cydii też jakieś super dopracowane nie są.

Na GooglePlay jest przynajmniej kilka zamienników oficjalnego flasha więc nie trzeba chodzić i szukać, JB nie ma obsługi flasha w standardzie ale zamiennik zainstalować można.
Poza tym gdzie tu logika? Żeby do samej tylko możliwości użycia flasha trzeba było instalować oddzielną przeglądarkę. W androidzie dostajesz tylko wtyczkę i działa to w całym systemie.

W Google Play są zamienniki, w Appstore też są, w Google Play trzeba je instalować, w Appstore też trzeba je instalować. Wtyczkę Flash oficjalnie z Google Play nie dostajesz, ale dostawałeś, zanim Adobe ją wycofało.

#1268 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 04 września 2012 - 12:45

No cóż, niektórym sie wydaje, że mogą mieć flasha nawet jak jego producent mówi, że nie mogą i usuwa go z oferty :)

#1269 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 04 września 2012 - 13:39

Prawdopodobnie producent musi dać wsparcie adobe żeby dostać wtyczkę może nawet zabulić. Jeśli komuś zależy na normalnym flashu musi wybrać telefon z listy wspieranych
Adobe Developer Connection - Flash Player Certified Devices
A te pseudo flashe nadają się tylko to wyświetlania reklam.

#1270 dzikipl

dzikipl
  • 533 postów

Napisano 16 września 2012 - 20:41

To ja zaskoczę, wg mnie BIAŁY iphone 4/4s przegrywa totalnie wyglądem z sgsIII. Gdy pierwszy raz w ręku miałem białego 4 myślałem że to chińska podróbka. Wygląda źle, jak chińczyk za 50PLN. Wiem dlaczego tak długo go nie wprowadzali na rynek, ale po takim czasie taka wpadka. SGS3 biały nie ma tego problemu, wygląda znacznie lepiej, Samsung lepiej wykonał telefon w tym kolorze.

#1271 czacha

czacha

fotografista ;)

• 2 209 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 16 września 2012 - 20:44

zacznijmy od tego, że biały to nie kolor ..

#1272 dzikipl

dzikipl
  • 533 postów

Napisano 16 września 2012 - 20:55

A skończymy na czym? Biały jest kolorem, można dyskutować czy czarny nim nie jest.

#1273 Gecko

Gecko
  • 151 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 września 2012 - 10:02

Wcześniej byłem fanem iPhone, ale teraz poważnie się zastanawiam, czy 5ka jest warta uwagi, nowe telefony z WP8, w szczególności Lumia 920 zapowiada się o wiele ciekawiej niż iP5. Windows Phone 8 wydaję się równie dobrym systemem co iOS, zoptymalizowanym (wszystkie urządądzenia mają b. podobne podzespoły). Do tego w przeciwieństwie do iP wprowadzają jakiś powiew świeżości (ciekawy wygląd, ładowanie bezprzewodowe, lepsze ekrany, o większym PPI). Brak rewolucji, nawet małej zaszkodził iPhone'owi. 5ka to pierwszy telefon od Apple, który wydaje się bezpłciowy. Pierwszy iPhone był rewolucją, 3G zmienił się znacznie, 3Gs to był duży skok patrząc na parametry, 4ka wprowadziła niesamowitą wtedy i wciąż niezłą Retinę, z 4Sem przyszła m.in. SIRI, a iP5? Stał się większy, Apple zamiast podążać własną ścieżką zaczęło gonić za konkurencją, design został odświeżony jedynie (nie licząc długości jest cieńszy, ma pomalowaną ramkę i kawałek aluminium na plecach, który wygląda paskudnie)

#1274 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 21 września 2012 - 10:11

Wcześniej byłem fanem iPhone, ale teraz poważnie się zastanawiam, czy 5ka jest warta uwagi, nowe telefony z WP8, w szczególności Lumia 920 zapowiada się o wiele ciekawiej niż iP5. Windows Phone 8 wydaję się równie dobrym systemem co iOS, zoptymalizowanym (wszystkie urządądzenia mają b. podobne podzespoły). Do tego w przeciwieństwie do iP wprowadzają jakiś powiew świeżości (ciekawy wygląd, ładowanie bezprzewodowe, lepsze ekrany, o większym PPI).
Brak rewolucji, nawet małej zaszkodził iPhone'owi. 5ka to pierwszy telefon od Apple, który wydaje się bezpłciowy .

Pomyliłes chyba wątki?

#1275 Gecko

Gecko
  • 151 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 września 2012 - 10:20

Nie, nie ma wątku iPhone, czy Windows Phone, a ten temat już się tak rozsróśł, że moim zdaniem ten post pasuje. Bo chciałem porównać iPka z innymi telefonami, a tak wyszło, że trochę za dużo ponarzekałem na niego.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych