Napisano 15 lipca 2012 - 16:48
@FishBB
Przesiadłem się własnie z SGSII na iPhone 4.
#1 Zdjęcia porównywalne, chociaż wygodniej jest je robić na iPhone (przycisk fizyczny, na SGS tylko wirtualny + na app store masz dużo więcej aplikacji do ich obróbki)
#2 Retina robi swoje, te same stronki odpalone na jednym i drugim sprzęcie, na SGS faktycznie jest dostępny większy obszar strony internetowej, ale... nie jest czytelna, trzeba powiekszyć i czar znika, obszar się zdecydowanie zmniejsza, na iP4 masz w wiekszości wszystkie treści możliwe do przeczytania bez powiększania. Oddać Samsungowi trzeba, że dzięki 2 rdzeniom ładuje strony nieco szybciej.
#3 Kultura pracy: SGSII potrafi się zgrzać i zrobić ciepły od leżenia samego w trybie uśpienia, podczas przeglądania www robi się nieznośnie gorący - ramka wokół aparatu potrafi poparzyć, wyświetlacz robi się ciepły, strach wręcz jakąś grę odpalić! System niestety nie grzeszy stabilnością, potrafi się zawiesić i resetować nie wiedzieć czemu (a dbałem i to bardzo o aplikacje w tle, zabijałem regularnie te niepotrzebne)
#4 iPhone dysponuje zdecydowanie lepszym procesorem dźwiękowym (?), muzyka na słuchawkach podpietych raz do jednego raz do drugiego urządzenia brzmi inaczej, w SGS jakby była przytłumiona, gra ciszej.
Jedyne czego mi brakuje to niesamowitej czerni jaką dysponował Super Amoled Plus. Galaxy S II jest rewelacyjnym telefonem, niczego mu praktycznie nie brakuje i każdy będzie zadowolony, pod warunkiem, że nie miał wcześniej iPhona.