Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4 czy Samsung Galaxy S II

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1323 odpowiedzi w tym temacie

#1151 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 19 kwietnia 2012 - 16:23

Piszesz o programach podobnych do skyfie ? to porażka

#1152 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 kwietnia 2012 - 18:32

No bo flash to jest porazka. Technologia dla masochistow... Mowie tylko, ze flash jest na iOS. Skyfire, Puffin itd.

#1153 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 18:54

Proszę Cię... Nie pisz takich głupot. Odpal stronę www.cinema-city.pl bez kombinowania i spróbuj ponawigować. Dokąd będą strony we flashu to jego brak w urządzeniu będzie minusem a nie plusem i nie ma co odwracać kota ogonem.

#1154 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 19 kwietnia 2012 - 19:10

A najlepsze jest to, że w nowym Androidzie Jelly Bean nie będzie już wsparcia dla Flasha w żadnej postaci. Oczywiście użytkownikom SGS2 to nie będzie przeszkadzać, bo nawet nie poliżą androidowej fasolki :)

#1155 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 19 kwietnia 2012 - 19:26

Spoko kucharze przeportują i nowego androida i flash

---------- Wpis dodano o 20:26 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:25 ----------

No bo flash to jest porazka. Technologia dla masochistow... Mowie tylko, ze flash jest na iOS. Skyfire, Puffin itd.

Problem w tym jak chciałem uploadować plik puffinem to otwierało się okno z plikami na jakimś serwerze a nie w iphonie

A flash na note śmiga, nawet striming video z włączonym nagrywaniem pulpitu

#1156 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 kwietnia 2012 - 19:36

Proszę Cię... Nie pisz takich głupot. Odpal stronę www.cinema-city.pl bez kombinowania i spróbuj ponawigować. Dokąd będą strony we flashu to jego brak w urządzeniu będzie minusem a nie plusem i nie ma co odwracać kota ogonem.

A Tobie dalej ciezko zrozumiec, ze w AppStore sa przegladarki z flashem. Malo tego Puffin dziala plynniej niz oficjalna wtyczka adobe na androidzie :D

---------- Wpis dodano o 20:36 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:35 ----------

A najlepsze jest to, że w nowym Androidzie Jelly Bean nie będzie już wsparcia dla Flasha w żadnej postaci. Oczywiście użytkownikom SGS2 to nie będzie przeszkadzać, bo nawet nie poliżą androidowej fasolki :)

Google juz pozbylo sie mozliwosci instalacji flasha w momencie wydania Chrome na andka. Teraz tylko kwestia kiedy chrome stanie sie domyslna przegladarka. Prawdopodobnie jak mowisz - w 5.0 JB.

#1157 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 19:49

A Tobie dalej ciezko zrozumiec, ze w AppStore sa przegladarki z flashem. Malo tego Puffin dziala plynniej niz oficjalna wtyczka adobe na androidzie :D[COLOR="Silver"]

[...].

Aż zainstalowałem tego Puffina i ok, faktycznie coś tam się wyświetla, ale działa to tak tragicznie, że idzie się... nie dokończę bo byłoby to niecenzuralne słowo. Nie chcę nawet pisać, że korzysta się z tego niekomfortowo, bo do jakiegokolwiek komfortu przeglądania stron dużo brakuje :(

Pozdrawiam,
Ł.

#1158 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 19 kwietnia 2012 - 19:52

[QUOTE=slawrumia;1866341]Spoko kucharze przeportują i nowego androida i flash[COLOR="Silver"]

Zapewne masz rację, jednak dostęp do tego będzie miała jedynie garstka zapalonych geeków, nie bojących się stracić gwarancji na swojego smartfona, a nie przeciętny użytkownik. Natomiast Flash na iPadzie i iPhonie będzie tak samo jak teraz dostępny jako aplikacja z App Store dla wszystkich.

#1159 iAdasiek

iAdasiek
  • 1 239 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 20:04

Jaki Puffin!? Jeśli już to Photon. Puffin jest tylko do filmów.

#1160 citanek

citanek
  • 582 postów
  • SkądBełchatów, PL

Napisano 19 kwietnia 2012 - 21:31

Google juz pozbylo sie mozliwosci instalacji flasha w momencie wydania Chrome na andka.

W Chrome flash jest.

[EDIT] A nie, cofam to co napisałem, po prostu strona, na którą często zaglądam serwuje coś innego dla urządzeń mobilnych.

#1161 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 kwietnia 2012 - 22:04

Zapewne masz rację, jednak dostęp do tego będzie miała jedynie garstka zapalonych geeków, nie bojących się stracić gwarancji na swojego smartfona, a nie przeciętny użytkownik. Natomiast Flash na iPadzie i iPhonie będzie tak samo jak teraz dostępny jako aplikacja z App Store dla wszystkich.

Na Andka tez bedzie bo mozilla chce wydac cala przegladarke Firefox z obsluga flash w stylu tych Puffin czy Skyfire.

---------- Wpis dodano o 23:02 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:57 ----------

Jaki Puffin!? Jeśli już to Photon. Puffin jest tylko do filmów.

Nieprawda, nie tylko do filmów. Chyba, ze masz na mysli darmową wersje, ale tej nie instalowalem.

---------- Wpis dodano o 23:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:02 ----------

Aż zainstalowałem tego Puffina i ok, faktycznie coś tam się wyświetla, ale działa to tak tragicznie, że idzie się... nie dokończę bo byłoby to niecenzuralne słowo. Nie chcę nawet pisać, że korzysta się z tego niekomfortowo, bo do jakiegokolwiek komfortu przeglądania stron dużo brakuje :(

Pozdrawiam,
Ł.

No i tak ma być, to jest flash. Niby czemu sie od niego odchodzi :D

#1162 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 19 kwietnia 2012 - 22:17

Adobe pewnie wyda oficjalnie aplikację do streamowania Flasha na wszystkie mobilne systemy, będzie to lepsze niż rozwiązania firm trzecich. Flash streamowany jest najlepszym rozwiązaniem, ponieważ pozbawiony jest większości wad jak choćby drenaż baterii czy konieczność instalowania obciążającej system wtyczki. Tak czy owak wkrótce wszystkie systemy komórkowe i tabletowe wobec Flasha będą rowne.

#1163 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 14 czerwca 2012 - 22:15

witam. Jak jest dzisiaj z nowymi egzemplarzami iPhone 4/4S - można brać 'w ciemno' przez ebay lub allegro czy lepiej osobiście sprawdzać? Chodzi mi o te 'wady' np. żółta biel, albo problem z wibracją. Czy zostało to naprawione, czy nie brali byście iPhone w ciemno?

#1164 Dixon

Dixon
  • 131 postów
  • SkądBydgoszcz, PL

Napisano 14 czerwca 2012 - 22:28

witam. Jak jest dzisiaj z nowymi egzemplarzami iPhone 4/4S - można brać 'w ciemno' przez ebay lub allegro czy lepiej osobiście sprawdzać? Chodzi mi o te 'wady' np. żółta biel, albo problem z wibracją. Czy zostało to naprawione, czy nie brali byście iPhone w ciemno?

Jeśli chodzi o kupno nieużywanego iPhone'a to ja zdecydowałbym się na kupno w AOS. Branie w ciemno przez serwisy aukcyjne zawsze niesie ze sobą jakieś ryzyko, czasem mniejsza a czasem większe. Jeśli kupno przez serwis aukcyjny to tylko z odbiorem osobistym.

#1165 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 14 czerwca 2012 - 23:01

System komentarzy, program ochrony kupujacych, wysylka pobraniowa. A przy odbiorze osobistym tez mozna dostac w ryj ;)

#1166 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 15 czerwca 2012 - 06:02

ale mi chodzi tylko o te egzemplarze 'wadliwe' :) telefon jest nowy z Anglii, nie chcę trafić na model który zamiast białego świeci na żółto. Czy wtedy taki telefon mogę odesłać do Apple żeby wymienili na nowy? Paragonu pewnie nie będę mieć. A druga sprawa, ktoś przesiadał się z dużo większego wyświetlacza na iPhone? Wiem że jest dużo mniejszy ogólnie ale ciekaw jestem jak na co dzień po takim skoku będzie mi się używać 3'5 cala. W tej chwili używam 4'3 cala.

#1167 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 15 czerwca 2012 - 11:31

Ja sie przesiadalem z 3,5 na 3,7 na 4,0 i na 4,65. Wrocilem na 3,5 z ulgą! Aczkolwiek te 3,7 mi sie podobalo najbardziej.

#1168 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 15 czerwca 2012 - 12:31

3'5 wiem że jest optymalne i w sam raz, ale boje się przesiadki z 4'3 - iPhone wtedy wyda się taki mały. Na piątke raczej nie czekam, zanim będzie, zanim wprowadzą bez simlocka, chyba troche czasu minie. Teraz z drugiej strony jak myśle, mam Galaxy S2 i jestem naprawde zadowolony, ustawilem wszystko pod siebie, i troche żal.. zwlaszcza ze do 4S koło 1000 musze doplacic.

#1169 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 15 czerwca 2012 - 14:38

To po co Ci 4S?

#1170 FishBB

FishBB
  • 1 244 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 15 czerwca 2012 - 14:44

a iPhone 4 wystarczy? 4S ma chyba dwa razy więcej ramu i nowszy procek i 8mpx, nie wiem jak czwórka sie dzisiaj sprawuje bo dawno nie miałem kontaktu z tym sprzętem. Szczerze to tylko 4S-y ogladalem teraz bo wydawało mi się ze wszyscy 4 porzucili na rzecz 4S.

#1171 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 15 czerwca 2012 - 14:47

W 4 nie działają wszystkie funkcje iOS 6, więc raczej nie wystarczy.

#1172 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 15 czerwca 2012 - 15:17

4rka ma tyle samo ramu co 4S. A idąc tokiem myślowym Łukasza za 2 miesiace 4S tez nie wystarczy bo wyjdzie 5tka z kolejnymi funkcjami. Od siebie dodam, ze 4rka jest bardzo OK i jeszcze przez 2 lata powinna byc wspierana.

#1173 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 15 czerwca 2012 - 15:18

No, ale czy musisz zmieniać z S2 koniecznie? Po co zmieniać to co dobre?

#1174 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 15 czerwca 2012 - 15:19

No, ale czy musisz zmieniać z S2 koniecznie? Po co zmieniać to co dobre?

A Tobie co tak zależy :D On ma podiac decyzje, odpowiadaj na jego pytania albo nie przeszkadzaj.

#1175 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 15 czerwca 2012 - 16:44

Tak czy siak teraz to już lepiej poczekać na Nowego iPhona 5 z iOS 6, Nokie z Windows Phone 8 albo coś z Androidem 5.0 Jelly Bean.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych