Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4 czy Samsung Galaxy S II

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1323 odpowiedzi w tym temacie

#576 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 18 lipca 2011 - 21:36

No to mam dla was nowinę.
Mój S2 wytrzymał kolejne 12 godzin na końcówce baterii i jeszcze nie pada.
[ATTACH]9243[/ATTACH]
Chyba znalazłem optymalne ustawienia dla niego. Faktem jest, że dziś nie potrzebowałem WiFi, ale dla niego, to i tak rekord.

Mógłbyś podać dokładne ustawienia, które masz i które mogą wpływać na baterię? Chętnie to sprawdzę. Oraz jak możesz, podaj aktualny czas użycia ekranu. (Masz to po kliknięciu w Użycie baterii -> Wyświetlacz)

#577 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 21:37

włączam tryb samolotowy. W nocy nie potrzebuje żeby mi cokolwiek robił.

#578 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 lipca 2011 - 21:43

Aha, no ale jak porównywać to uczciwie. Jak ja włacze tryb samolotywy to z 5 dni zrobi mi sie tydzień...

#579 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 21:49

Ja się podzielę jutro swoimi wynikami, poczekam aż będzie bliski wyładowania...

#580 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 21:49

@Iro a nie lepiej kupić ruski budzik na bazarze a super SGS2 całkiem na noc wyłączać?:>

#581 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 18 lipca 2011 - 22:01

@Iro
a nie lepiej kupić ruski budzik na bazarze a super SGS2 całkiem na noc wyłączać?:>

Hahah! Pojechałeś ;)
W ogóle po co kupować telefon by go wyłączać? Koszmar jakiś panowie, koszmar! To samo tyczy się wyłączania internetu.

#582 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 lipca 2011 - 22:05

Nie no jeden plus jest, jądra sie nie napromieniują tak szybko.

#583 jdus

jdus
  • 475 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 lipca 2011 - 22:30

trzeba być mistrzem, żeby w czasie snu, mieć telefon w kieszeni ;) Kurcze to ja zaczne mojego iPhone wyłączać na noc. Też pewnie z 3 dni pociągnie (3Gs) ;)

#584 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 22:32

Mógłbyś podać dokładne ustawienia, które masz i które mogą wpływać na baterię? Chętnie to sprawdzę. Oraz jak możesz, podaj aktualny czas użycia ekranu. (Masz to po kliknięciu w Użycie baterii -> Wyświetlacz)

[ATTACH]9244[/ATTACH]
wyświetlacz 3 godz. 55 min
W niedzielę zastosowałem to co pisał Przemek Pająk, co wydłużyło czas pracy o następny dzień.
włączam BT, WiFi, dane pakietowe, GPS, tylko wtedy, kiedy potrzebuję.
Ale tak jak pisałem. Jeśli używam wszystkiego intensywnie (internet, mapy, gierki, appsy) to od rana do nocy swobodnie wystarcza.

Bardzo podoba mi się odbieranie przyciskiem HOME, czy jak tam go zwał. (Ustawienia połączeń/odb. konczenie poł./ Klawisz odbierania.
Od tej pory nie muszę przesuwać palcem po ekranie. Dla mnie to głupia zrzyna z iPhona, która nie jest dobrym rozwiązaniem. Fizyczny przycisk jest o wiele wygodniejszy.

#585 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 18 lipca 2011 - 22:42

Iro, jeśli uważasz że przycisk Home to zżynanie w wykonaniu Samsunga, to co powiesz o tym?

Samsung Certifies The Most Shameless Smart Cover Rip-Off You’ll Ever See | Cult of Mac

#586 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 18 lipca 2011 - 22:46

Dzięki, czyli jak się postarać, to telefon z trudem wytrzyma do wieczora na maksymalnym oszczędzaniu baterii - ale dal mnie osobiście to idiotyzm, żebym musiał wszystko wyłączać co chwilę.

Podsumowując:
SGS2 - wyłączanie wszystkiego cały czas, z ekranem na minimum etc wytrzyma około 4h w użyciu (włączony ekran i coś tam robimy mało obciążającego, bo przy www po 3G/H+ padnie po 2h)
iPhone 4 - włączone wszystko cały czas (data, WiFi, 3G, synchro poczty), ekran na max, telefon (sprawny technicznie) wytrzyma 8-10h w użyciu.

Ot cała prawda.
Btw Iro, strasznie mało używasz telefonu, 4h na 4dni, ja mam wieczorem w użyciu na iPhone ponad 5h, czasem doładowuję jeszcze koło 19 przez to idiotyczne tajemne uszkodzenie.

Tak więc, jak ktoś używa intensywnie telefonu maksymalnie ~2h dziennie, SGS2 może brać. Inaczej odpada.

#587 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 22:49

Iro, jeśli uważasz że przycisk Home to zżynanie w wykonaniu Samsunga, to co powiesz o tym?

Samsung Certifies The Most Shameless Smart Cover Rip-Off You’ll Ever See | Cult of Mac

To jest fake przecież.

#588 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 18 lipca 2011 - 22:55

Raczej szczyt wszystkiego, drugie źródło:

Samsung copies Apple again… really?

#589 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 22:57

Możliwe, nie wnikam niech się kopiują i zabijają w sądach :D

#590 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 23:05

Mało używałem, bo przecież 2 dni wolnego było. Po za tym piątek i poniedziałek, to najspokojniejsze dni. W piątek myślę już o wolnym, w poniedziałek dopiero planuję tydzień.
Przecież to telefon jest dla mnie, a nie na odwrót.
Nie wiem, jak by było z iPhonem w moim przypadku i nigdy się nie dowiem, bo telefon nie ma tego co potrzebuję i za dużo ma ograniczeń. Noszenie klapek na oczach i różowych okularów raczej nie jest dla mnie.
A to ile wydaję na moje potrzeby i jak korzystam życia, to raczej moja prywatna sprawa.
Mógłbym kupić drogiego ajFona, ale wybrałem szybszy telefon z większym ekranem, lepszym aparatem, większą swobodę w użytkowaniu i na razie mi to wystarcza.

---------- Wpis dodano o 22:05 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:00 ----------

Widać, że nie przeczytałeś mojego posta.

Bardzo podoba mi się odbieranie przyciskiem HOME, czy jak tam go zwał... Od tej pory nie muszę przesuwać palcem po ekranie

Zrzyna z ajFona to odbiór przesuwając palcem po ekranie. Wolę fizycznym odbierać przyciskiem. Tego produkt Apple nie potrafi.

A ta magnetyczna nakładka, to właśnie przez Apple została zerżnięta o kogoś, kto to już wcześniej wymyślił.

#591 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 23:11

Ale w iP połączeń nie odbiera się przesuwając palcem po ekranie. Po prostu naciska się przycisk odbierana który się wyświetla na ekranie.

#592 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 lipca 2011 - 23:18

To zależy, jak masz zablokowany ekran i ktoś dzwoni to przesuwasz. Jak używasz telefonu i ktoś dzwoni to stukasz w przycisk odbierz (ewentualnie odrzuc, którego nie ma swoją droga na lockscreen)

#593 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 lipca 2011 - 23:20

Cieszymy sie naprawde ze jestes zadowolony ze swojego telefonu. Ja na szczescie nic nie musze wylaczac, korzystam tak jak sie powinno korzystac ( uzywam dosc duzo bo po to jest ) - czyli ma dzialac 1 dzien i nic mnie nie obchodzi jak on sobie pamiec/baterie wygospodaruje. Na szczescie. Teraz dopiero zdalem sobie sprawe jaki zemnie szczesciarz ze nie musze myslec co by tu wylaczyc. Przeciez telefon ma byc dla mnie a nie na odwrot. :)

#594 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 23:22

@Homer
racja. Zwracam honor @Iro :)

#595 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 lipca 2011 - 23:26

Tym samym doszliśmy do oczywistego:

Dołączona grafika

#596 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 18 lipca 2011 - 23:38

Tym samym doszliśmy do oczywistego:

Dla mnie te reklamy nie były oczywiste. Za zawierały masę niedomówień i nieprawdy.
Ale to już zależy od punktu wiedzenia.

#597 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 lipca 2011 - 23:43

Ja nie kojarze. Jakie to reklamy , mozna link?

#598 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 lipca 2011 - 23:47

@iro Pewnie, ze jak to każda reklama jest trochę naciągana, ale co do wizerunku postaci to zgadzam sie w 100% @eloszki Wpisz w YT Mac vs PC, trochę tego narobili.

#599 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 19 lipca 2011 - 00:02

No proszę co kto woli, mi się odbieranie przez przesuwanie palcem niesamowicie podoba, mam pewność że mi się samo nie odbierze w kieszeni albo przy wyciąganiu, a nie raz przy wyciąganiu przycisk Home wciskałem.

#600 eloszki

eloszki
  • 998 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 lipca 2011 - 00:40

@homer Dziekuje, naprawde nigdy ich nie widzialem. :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych