Mnie zawsze dziwi, że was pomijają w prognozie pogody. Byłem raz w Łodzi i całkiem ładna mieścina. A zawsze się mówi, że to takie przemysłowe i nie ma czym oddychać.
Już nie pomijają. Mogę się pochwalić, że jestem autorem pisma jakie Stowarzyszenie Łódź na Fali wysłało do TVN w tej sprawie. Po kilku dniach dodano Łdź na mapy pogody w TVN, TVN24 i TVN Meteo. Proszę sprawdzić. Może to zbieg okoliczności, ale i tak się bardzo cieszę
Jest czym oddychać. Ja twierdzę że Łódź spokojnie mogłaby walczyć o tytuł najpiękniejszego miasta Polski. Ale jest jeden warunek - trzeba najpierw ją gruntownie wyremontować. A jest co - kiedyś na Skyscrapercity podawano liczbę 20 tys. kamienic i pałaców w Śródmieściu wymagających remontu.
Co do Euro - szkoda, że drugie miasto Polski, ze 100-letnimi tradycjami piłkarskimi, dwoma drużynami pierwszoligowymi i z centralnym położeniem nie może być gospodarzem imprezy. Zawiniły władze miasta, podobnie (jak wynika z wypowiedzi) jak na Śląsku. Mam nadzieję, że uda się wykorzystać Euro 2012 w inny sposób.
Tymczasem gratuluję Gdańskowi, Poznaniowi, Warszawie i Wrocławiowi! Bądźcie dumni ze swoich miast!
A teraz niespodzianka:
Obejrzyjcie napierw TO.
A pozniej TO.
Troszke sie zadziwliem, ze nawet EURO 2012 mozna odniesc do Apple...
Odniosłem to samo wrażenie