Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

POLSKA ZORGANIZUJE EURO 2012!!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
184 odpowiedzi w tym temacie

#76 dareks9

dareks9
  • 268 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 kwietnia 2007 - 15:15

Dobra, to ja trochę z innym tematem:
Może ktoś z was orientuje się kto przygotował logo i resztę id Euro 2012 PL-UK ?? Szukam, szukam i doszukać się info nie mogę...

Moim zdaniem warto poszperać po stronach ukraińskich. W końcu w dużej mierze to dzięki lobby wpływowego szefa ukraińskiego związku piłki mamy tę imprezę. Myślę, że ID też może być ich autorstwa. Zwróć uwagę, że na logo (piłka) - na froncie jest ich flaga. Nasza nieco z boku. Polak raczej by tego tak nie zaprojektował.

#77 db

db
  • 771 postów

Napisano 19 kwietnia 2007 - 15:22

@dareks9 Jeśli chodzi o piłkę i rozmieszczenie to chodzi tu chyba jednak o położenie obu krajów, piłka symbolizuje kulę ziemską a łatki - kraje

#78 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 19 kwietnia 2007 - 16:25

Dodam, ze jest tez drugi pomnik Marcinkowskiego, przy liceum jego imienia (nasz swiebodzinski kolega z forum tam sie uczy :) .

Jeszcze ja :-D

#79 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 19 kwietnia 2007 - 17:04

Dobra, to ja trochę z innym tematem:
Może ktoś z was orientuje się kto przygotował logo i resztę id Euro 2012 PL-UK ??

Chyba lepiej stosowac skroty PL-UA. UK sie troszke kojarzy...

BTW, moze to smieszne, ale moze juz teraz ktos z forumowiczow zrobi widgeta odliczajacego czas do Mistrzostw?

#80 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 19 kwietnia 2007 - 17:20

ech ja o mistrzostwach chce czytac a tu taki OFF..co mnie obchodzi jakie firmy sa w Poznaniu, Wawie, Kato, Krk? :/ na temat: db, logi i reszte nikt jeszcze nie zaprojektowal, to co teraz bylo to tylko wersja dla konkursu. Trwa wybor jaka maskotka ma byc i jaki hymn ma przyswiecac tej imprezie. Podobno juz nawet komisje stworzyli do organizacji..dobre tempo ;)

#81 db

db
  • 771 postów

Napisano 19 kwietnia 2007 - 17:53

@clr możesz to w jakiś sposób potwierdzić? - o ile wiem jest to już oficjalna - zatwierdzona wersja, zresztą prezentuje się bdb i dobrze oddaj eklimat obu krajów, dlatego tak bardzo ciekawi mnie kto za tym stoi

#82 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 19 kwietnia 2007 - 17:56

db wiesz co , za bardzo potwierdzic nie moge ale od rana na tvn24 bylo pytanie o maskotke i o hymn wiec cos na rzeczy jest..normalnie www.eurorumors.com ;) jak dla mnie to samo logo jest troche slabe, no ale co tam ;)

#83 db

db
  • 771 postów

Napisano 19 kwietnia 2007 - 18:08

@clr a maskotka swoją drogą... :) niemiecki Tygrys istniał niezależnie od logo, przedstawiającego datę "2006" z "minkami" :)

#84 dareks9

dareks9
  • 268 postów
  • SkądKatowice

Napisano 19 kwietnia 2007 - 22:35

@clr
a maskotka swoją drogą... :) niemiecki Tygrys istniał niezależnie od logo, przedstawiającego datę "2006" z "minkami" :)

Naszą maskotką mogłaby być mała, żółta kaczuszka w żółto-niebieskim szaliku i biało-czerwonych spodenkach... Albo jeszcze lepiej dwie kaczuszki... ;-)

#85 Toszak

Toszak
  • 899 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 kwietnia 2007 - 22:38

To był lew nie tygrys :P

#86 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 20 kwietnia 2007 - 07:10

Nadzieja zawsze poddaje sie ostania..

Euro 2012 w Polsce nie ograniczy się tylko do czterech miast!

Sennie zaczęła się czwartkowa konferencja PZPN. Bo i czegóż nowego można dowiedzieć się o EURO 2012. Tymczasem wiadomości, które przekazali prezes Michał Listkiewicz i koordynator Adam Olkowicz są dla kibiców znakomite.

- Euro z całą pewnością nie ograniczy się do Warszawy, Gdańska, Wrocławia i Poznania. Zwrócimy się, aby tak jak w przypadku Portugalii 2004, UEFA zgodziła się na udział większej liczby miast. Tam było to aż 10 obiektów! - rzekł Listkiewicz.

- Jesteśmy pewni przychylnej decyzji federacji, a zabiegać będziemy o to, by tak Ukraina jak i Polska wystawiły po sześć kandydatur. Oznacza to, że kibice w Krakowie i Katowicach również obejrzą Euro.

Więcej w "Gazecie Krakowskiej"

#87 tomeczek43

tomeczek43
  • 746 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 kwietnia 2007 - 07:39

Był ktoś z was na Ukrainie widział tamtejsze drogi totalna porażka drogi może i są szeroki i proste jak w morde strzelił ale jak tam ktos sie wybierze innym samochodem niz 4x4 to zapewniam ze zgubi cala przyczepe czesci po drodze tam są takie dziury ze szybciej niz 80km/h sie nie da jechac ! Polskie żwirówki i brukowane ulice są juz lepszej jakosci niz tam glowne drogi tam pociagami warto jechac bo szybko jezdza ale samochodem ojjjj nie polecam a kolejki na przejsciach drastyczne . Wiem bo bylem na tamtych wakacjach i widzialem jak oni remontuja takze drogi cienko ja to widze

#88 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 20 kwietnia 2007 - 15:40

A teraz niespodzianka:

Obejrzyjcie napierw TO.

A pozniej TO.

Troszke sie zadziwliem, ze nawet EURO 2012 mozna odniesc do Apple...

#89 zasina

zasina
  • 159 postów
  • SkądKrobia / Gostyń

Napisano 20 kwietnia 2007 - 16:18

Mnie zawsze dziwi, że was pomijają w prognozie pogody. Byłem raz w Łodzi i całkiem ładna mieścina. A zawsze się mówi, że to takie przemysłowe i nie ma czym oddychać.

Już nie pomijają. Mogę się pochwalić, że jestem autorem pisma jakie Stowarzyszenie Łódź na Fali wysłało do TVN w tej sprawie. Po kilku dniach dodano Łdź na mapy pogody w TVN, TVN24 i TVN Meteo. Proszę sprawdzić. Może to zbieg okoliczności, ale i tak się bardzo cieszę :)

Jest czym oddychać. Ja twierdzę że Łódź spokojnie mogłaby walczyć o tytuł najpiękniejszego miasta Polski. Ale jest jeden warunek - trzeba najpierw ją gruntownie wyremontować. A jest co - kiedyś na Skyscrapercity podawano liczbę 20 tys. kamienic i pałaców w Śródmieściu wymagających remontu.

Co do Euro - szkoda, że drugie miasto Polski, ze 100-letnimi tradycjami piłkarskimi, dwoma drużynami pierwszoligowymi i z centralnym położeniem nie może być gospodarzem imprezy. Zawiniły władze miasta, podobnie (jak wynika z wypowiedzi) jak na Śląsku. Mam nadzieję, że uda się wykorzystać Euro 2012 w inny sposób.

Tymczasem gratuluję Gdańskowi, Poznaniowi, Warszawie i Wrocławiowi! Bądźcie dumni ze swoich miast!

A teraz niespodzianka:

Obejrzyjcie napierw TO.

A pozniej TO.

Troszke sie zadziwliem, ze nawet EURO 2012 mozna odniesc do Apple...

Odniosłem to samo wrażenie :D

#90 altcomputing

altcomputing
  • 1 098 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 20 kwietnia 2007 - 17:29

No tak jakoś bardzo oba spoty są do siebie podobne ;) Pewnie zbieg okoliczności, choć nie zdziwiłbym się za kilka miesięcy powołania komisji śledczej w tej sprawie...

#91 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 20 kwietnia 2007 - 19:32

po mojemu to ta sama grupa robila obydwie reklamy ;)

#92 malina

malina
  • 460 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 kwietnia 2007 - 21:40

czyli jaka grupa? to jest legalne co zrobili?

#93 altcomputing

altcomputing
  • 1 098 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 20 kwietnia 2007 - 21:44

czyli jaka grupa? to jest legalne co zrobili?

komisja śledcza to zweryfikuje! poczekajmy pare miesiecy, teraz ida lustracje i rozlam w partii rzadzacej, na nasza kolejke musimy poczekac ;)

a tak powaznie, ciezko stwierdzic, czy to inspiracje z apple czy przypadek, bo jakos nie wydaje mi sie zeby nasi zatrudnili tych samych fachurow co zrobili Apple'owi reklamy...

#94 clr

clr
  • 1 326 postów

Napisano 20 kwietnia 2007 - 22:02

ja tam nie wiem nic ;) wiem tylko ze w Gdansku bardzo fajnie opieraja sie rolnicy postepowi przy wiezowcach..znaczy ogrodnicy dzialkowicze..:/ ..good start ;)

#95 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 21 kwietnia 2007 - 15:36

Hmmm co do reklam - ta sama koncepcja i nawet bardzo ale to bardzo podobna muzyka-tylko słowa inne... Ale wiecie jak to jest - tak jak spotlight w OSX i Live Search w Windowsie :-)

#96 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 21 kwietnia 2007 - 16:26

O tym trzeba napisac. Polska wraz z Ukraina zorganizuje Mistrzostwa Europy w Pilce Noznej!! Czyz to nie jest wspaniale????

Już czekam na podwyżkę cen materiałów budowlanych, mieszkań, itd. Nie mogę się też doczekać, aż rząd wyda miliony z naszych podatków, by kilka lobbujących firm mogło zarobić, a politycy podreperowali sobie poparcie za nasze pieniądze.

Normalnie super.

#97 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 21 kwietnia 2007 - 16:44

Już czekam na podwyżkę cen materiałów budowlanych, mieszkań, itd. Nie mogę się też doczekać, aż rząd wyda miliony z naszych podatków, by kilka lobbujących firm mogło zarobić, a politycy podreperowali sobie poparcie za nasze pieniądze.

Normalnie super.

OK, powiedzmy ze przeciwnikom Unii to sie nie podoba. Dla reszty jest super. Nie wiem, co za bardzo maja podwyzki cen matrialow budowlanych i mieszkan do Euro.Ale to inny temat.

#98 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 21 kwietnia 2007 - 19:54

Chodzi o fakt nagłego boomu na budownictwo - jeśli rząd daje kasę na jakiś interes, to wszyscy się na to rzucają i następują generalnie braki odpowiednich ludzi, firm. Jak jest czegoś deficyt, to cena rośnie. Proste. Tu jest największy tego typu problem. Poza tym, mieszkańcy okolic stadionów itp muszę się spodziewać podwyżki cen za hotele czy restauracje, bo to normalne przy dużych imprezach Generalnie nie podoba mi się jedna rzecz - kasa na to wszystko idzie od państwa, czyli ode mnie. Uważam, że tego typu rzeczami powinny się zajmować instytucje prywatne, które mogą robić ze swoimi pieniędzmi co chcą i najczęściej robią to w sposób dochodowy (bo taki jest cel istnienia firm - dochód). Chciałbym obalić też mit, jakoby dzięki euro spadnie na nas wielka kasa Wspólnoty Europejskiej (Unia formalnie nie istnieje - zajrzyjcie do swojego prawa jazdy, to się przekonacie). Otóż TAK, tym razem pieniądze popłyną do nas, ale kolejnym razem już do kogo innego i de facto jesteśmy do tyłu! Nawet jeśli wziąć pod uwage, że WE sprawiedliwe (?) rozrządza pieniądze, to po drodze jak zwykle lwią część zżera biurokracja, która ma to do siebie, że lubi się rozrastać i pochłaniać co raz więcej. Już nie wspomnę, jak ekipa dzierżąca władzę w 2013 roku powoła komisję do spraw malwersacji przy koncesjonowaniu i przetargach dla firm zajmujących się tą całą imprezą... Jeśli władza nie umie nic innego, to organizuje ludowi wojny lub igrzyska :(

#99 korniszon

korniszon
  • 1 152 postów
  • Skądkanalizacja

Napisano 21 kwietnia 2007 - 20:46

lwią część zżera biurokracja, która ma to do siebie, że lubi się rozrastać i pochłaniać co raz więcej. Już nie wspomnę, jak ekipa dzierżąca władzę w 2013 roku powoła komisję do spraw malwersacji przy koncesjonowaniu i przetargach dla firm zajmujących się tą*całą imprezą...
Jeśli władza nie umie nic innego, to organizuje ludowi wojny lub igrzyska :(

MacDada, postulujesz zlikwidowanie biurokracji? Ciekawe, kto ci wyda to prawo jazdy i sprawdzi, czy umiesz jeździć. A że biurokracja się rozrasta, to jest to naturalny proces, którego skutkiem jest nasilenie się miiędzy innymi zjawisk korupcyjnych. Dlatego też jest z czym walczyć, ale prawda jest taka, że ZAWSZE tak będzie. Nie ma od tego ucieczki.
Polecam lekturę Michela Croziera o biurokracji i S.Huntingtona o przemianach cywilizacyjnych.
Po drugie, przynajmniej wojna, a w tym wypadku igrzyska jak mówisz, są niezłym motorem rozwoju cywilizacyjnego. Wojsko jako pierwsze inwestuje w pewne technologie, ABSu w aucie by nie było, gdyby nie stosowanie go w samolotach. Śmiem twierdzić, że efektem II wojny był skok technologiczny po niej.

#100 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 21 kwietnia 2007 - 21:31

Chodzi o fakt nagłego boomu na budownictwo - jeśli rząd daje kasę na jakiś interes, to wszyscy się na to rzucają i następują generalnie braki odpowiednich ludzi, firm. Jak jest czegoś deficyt, to cena rośnie. Proste. Tu jest największy tego typu problem.

O to się nie martw, Polska otworzy granice dla ludzi ze wschodu, oraz azjatów. Gdzie są pieniądze, tam i sposób się znajdzie.

Generalnie nie wiem skąd się bierze twój pesymizm za bardzo... zerknięcie na moje prawko nic mi nie uświadomiło, może nie wiem gdzie szukać. Poza tym nie rozumiem dlaczego mamy być do tyłu...

Rację muszę ci przyznać, że biurokrację mamy chyba najgorszą na świecie, ale co do reszty to uważam że może być tylko lepiej. I nie należę do tych co skakali przed telewizorem ze szczęścia jak usłyszeli o decyzji żeby była jasność ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych