Zastosowanie iPada przy posiadaniu MacBooka Pro i iPhone'a
Napisano 22 lipca 2012 - 09:41
Napisano 25 lipca 2012 - 14:31

Napisano 08 października 2012 - 11:48

Napisano 08 października 2012 - 12:47
Napisano 01 listopada 2012 - 00:05

Napisano 01 listopada 2012 - 08:19
Napisano 03 listopada 2012 - 07:16
Pewnie, że warto tylko bierz 3G czy tam 4G, szczególnie do szkoły na uczelnie, jak weźmiesz samo WiFi to będziesz potem żałował. Oczywiście można zawsze sobie sprawić modem WiFi ale czy jest to sens? Nie dość że kosztowo prawie tak samo wyjdzie to jeszcze modem może zazwyczaj działać ok 4h.Odnawiam temat, posiadam iphona 4s oraz macbooka pro 13 i właśnie zastanawiam się nad zakupem Ipada 4( nie wiem czy poprawna nazwa, w każdym razie ten ze złączem Lightning) w wersji 32GB WiFi. Jestem w klasie maturalnej liceum, a tablet służyłby mi głównie do robienia notatek, przeglądania internetu i grania. Warto ?
Wiem co mówię, bo oprócz iPada mam PlayBooka, który nie dość, że jest 7" to jeszcze właśnie nie ma modułu łączności <=> prawie nieużywalny i nieprzydatny "w terenie".
Napisano 03 listopada 2012 - 17:39
Napisano 04 listopada 2012 - 02:28
Niby tak, ale wtedy też zużywasz baterię w fonie także wiesz... Naprawdę się zastanówIstnieje też opcja pośrednia- hotspot osobisty z iphona, chociaż nie wiem jak to się sprawdza na dłuższą metę. Ktoś tak operuje ?

Napisano 16 grudnia 2012 - 23:08

Napisano 17 grudnia 2012 - 11:50
Witam,
Chciałbym zakupić Ipada, ale zastanawiam się czy posiadając Macbooka oraz iPhone'a ten zakup jest dobrym pomysłem
Z telefonu korzystam głównie do gier i rozmów, natomiast Macbook jest idealnym narzędziem do surfowania po internecie.
Ogólnie to zbyt często nie podróżuję, jednak podoba mi się możliwość korzystania z urządzenia w dowolnym miejscu, ze względu na jego "gabaryty".
Chciałbym się tylko dowiedzieć:
1) Czy na Ipadzie obejrzę filmy/seriale dostępne na np. iitv, ekino itd.?
2) Czy warto dopłacać do wersji Wi-fi + Cellular?
3) Czy aplikacje i gry zajmują zdecydowanie więcej miejsca na Ipadzie? (aktualnie posiadam iPhone'a 4S 16GB i wykorzystuję jedynie połowę dysku)
4) Czy lepiej zakupić nakładkę Smart Cover czy Etui?
Z góry dziękuję za odpowiedzi,
Pozdrawiam
1. Z flashem nic nie obejrzysz, co prawda są jakieś przeglądarki które to oferują ale jakość pozostawia wieeeele do życzenia.
2. Moim zdaniem nie warto, ale to bardziej kwestia indywidualna, no i finansowa, bo dopłacasz 500 zł za coś, co na upartego masz w iP, czyli modem.
3. Pewnie tak. Btw nie wiem jak przy 16 GB udaje Ci się mieć tyle miejsca wolnego, ja przy 32 GB mam raptem 2 GB wolne...
4. Smart Cover
Napisano 17 grudnia 2012 - 12:00
Napisano 17 grudnia 2012 - 13:26
Napisano 17 grudnia 2012 - 21:35
1. Z flashem nic nie obejrzysz, co prawda są jakieś przeglądarki które to oferują ale jakość pozostawia wieeeele do życzenia.
2. Moim zdaniem nie warto, ale to bardziej kwestia indywidualna, no i finansowa, bo dopłacasz 500 zł za coś, co na upartego masz w iP, czyli modem.
3. Pewnie tak. Btw nie wiem jak przy 16 GB udaje Ci się mieć tyle miejsca wolnego, ja przy 32 GB mam raptem 2 GB wolne...
4. Smart Cover
Generalnie, prawie się zdecydowałem na Ipada, choć nie ukrywam, że irytują mnie ograniczenia pokroju flasha.
Jeśli chodzi o wielkość to prawdopodobnie zakupię 32 GB ale bez wspomnianego modemu, gdyż Ipada będę w większości używał w miejscach z dostępem do Wifi a sporadyczne wyjazdy nadrobię udostępnianiem sieci przez swojego iPhone'a.
A czy gry zakupione w app store będą również dostępne bezpłatnie na Ipadzie?
Napisano 17 grudnia 2012 - 21:53
A czy gry zakupione w app store będą również dostępne bezpłatnie na Ipadzie?
Tak. Na iPadzie musisz być zalogowany na to samo konto Apple ID, z którego ściągałeś aplikacje i gry, wtedy będziesz mógł pobierać aplikacje bezpośrednio na iPada.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych