Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zastosowanie iPada przy posiadaniu MacBooka Pro i iPhone'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
64 odpowiedzi w tym temacie

#26 AleksanderGames

AleksanderGames
  • 172 postów
  • SkądWarszawa koło Pćinowa

Napisano 03 maja 2011 - 21:56

Po dwoch tygodniach uzytkowania ipada zaobserwowalen odwrotna sytuacje - smartphone sluzy tylko i wylacznie jako sluchawka do dzwonienia, macbook sluzy jako komputer stacjonarny i to tylko do pracy przy biurku, przestalem go nosic, od godziny 16:00 do 8:00 robi za cegle

To samo u mnie. Generalnie jest wiele funkcjonalonosci ktore o wiele lepiej sie robi na ipadzie, niz na pozostalych urzadzeniach. Np w stosunku do iphone, sa to granie, korzystanie z internetu (e-maile, www), w stosunku do maca sa to, ogladanie zdjec z wakacji, czytanie ksiazek, porecznosc.

#27 kozzie

kozzie
  • 156 postów

Napisano 06 maja 2011 - 12:33

Ja po tygodniu posiadania iPada 2 przekazałem go bratu. Jakoś do mnie nie trafia. I tak woziłem ze sobą codziennie MacBooka. A przeglądanie Rssów, evernote i iBooks za prawie 3500 to troche drogo dla mnie. Inne rzeczy mnie nie kręciły, tak bardzo jak myslałem, że będą. Do oddania go przekonała mnie taka rzecz. Chciałem do notatki w Evernote wrzucić kilka wycinków strony internetowej. Na iPadzie to niezła ekwilibrystyka z kilkoma programami, a na Macbooku chwilka. Nie wykluczam jednak, że kupię 3 z Retiną, bo iPada kupowałem głównie do czytania (do tego jest świetny), a ekran ma gorszy niż iPhone i jakość tekstu nie umywa się w stosunku do iPhona. A mail jest dużo mniej wygodny niż Sparrow. Ogólnie nie polecam.

#28 NouNejm

NouNejm
  • 717 postów
  • SkądToruń

Napisano 07 maja 2011 - 13:23

Ja po tygodniu posiadania iPada 2 przekazałem go bratu. Jakoś do mnie nie trafia. I tak woziłem ze sobą codziennie MacBooka. A przeglądanie Rssów, evernote i iBooks za prawie 3500 to troche drogo dla mnie. Inne rzeczy mnie nie kręciły, tak bardzo jak myslałem, że będą. Do oddania go przekonała mnie taka rzecz. Chciałem do notatki w Evernote wrzucić kilka wycinków strony internetowej. Na iPadzie to niezła ekwilibrystyka z kilkoma programami, a na Macbooku chwilka. Nie wykluczam jednak, że kupię 3 z Retiną, bo iPada kupowałem głównie do czytania (do tego jest świetny), a ekran ma gorszy niż iPhone i jakość tekstu nie umywa się w stosunku do iPhona. A mail jest dużo mniej wygodny niż Sparrow. Ogólnie nie polecam.

3500? Do tych zastosowań starczyłaby pierwsza generacja, w najniższej wersji, ewentualnie z 3G mając zamiar go nosić czyli jakieś 1500zł. Wtedy zaczyna się to opłacać myślę.

#29 damos

damos
  • 92 postów
  • SkądMysłowice/ Tunbridge Wells UK

Napisano 22 września 2011 - 13:45

1) Iphone 4 - jako telefon, robienie zdjęć (Photovine, Instagram, flickr) kręcenia filmów, sprawdzania pogody, słuchania muzyki, nawigacja w samochodzie, ( gg , skype, gdy jestem poza domem :) oraz udostępnianie internetu dla Ipada 2 gdyż mam tylko z Wifi :) a internet w IP free :) 2) Ipad 2 - Czytnie ksiązek, sprawdzanie poczty, Youtube, Granie :) Skype , Twiter , Ebay, Prasa, 3) MacBook Pro - Granie (Gry MMO lub RPG) , gg , Wszelkie przerobki (Photoshop, Lightroom, Final Cut X,) Facebook, Itunes (synchronizacja z Iphonem i Ipadem )

#30 mdarek

mdarek
  • 30 postów
  • SkądModliszewice

Napisano 16 października 2011 - 19:36

Ja wykorzystuję iPada 2 głównie do przeglądania internetu, do gromadzenia zdjęć (wszystko w jednym miejscu), trochę gierek, przeglądanie prasy (newsweek), pomaga mi też w pracy ICD 10, Empendium. Niezastąpiony w podróży z dzieckiem - filmy, bajki do czytania. Zawsze mniejszy i lżejszy niż laptop (zwłaszcza w samolocie)

#31 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 16 października 2011 - 19:48

@damos Amen.

#32 Joystick13

Joystick13
  • 3 postów
  • SkądLondyn

Napisano 18 grudnia 2011 - 13:08

Dokladnie, mam takie same doświadczenia

#33 marwaldo

marwaldo
  • 55 postów
  • SkądGda

Napisano 27 grudnia 2011 - 20:15

iPhone- telefon, muza, gg, fb,skype, nawigacja, czasem gra, kalendarz.
iPad- gazety, news, youtube, notatki, przelewy, allegro, gry, mail, filmy.
macbook - praca

Nie lepiej używać gg na iPadzie ? :P

#34 Animatter

Animatter
  • 421 postów

Napisano 27 grudnia 2011 - 20:34

Ciekawy temat...Mam laptopa PC, iPada i iPhone'a. Zacząłem powoli myśleć o zmianie lapka na MacBooka Pro albo Air'a ale to chyba nie ma sensu. Złapałem się na tym, że jak już gdzieś jadę to w zupełności wystarczy mi iPad. No i tak myślę, że postaram się maksymalnie zużyć posiadanego peceta a później Mac Mini + moje aktualne WD Essential 3TB. Na domową bibliotekę danych, muzyki, filmów...Czekam jeszcze na iTunes Match, z tą usługą będę miał już chyba wszystko co potrzebne pod ręką;)

#35 Cekin

Cekin
  • 16 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 13:23

Rodzinnie mamy zestaw jak w tytule. On macbooka i Iphona , ja Ipada. Sprawdza sie to doskonale, trzeba tylko pamietac o wyłaczaniu strumienia zdjęć:-) Zaleta posiadania Ipada i Iphona to zabieranie jednej ladowarki na wyjazd:-). Ipad zastapił mi to, czym mialbyc palmtop i jeszcze zaaoferowal duuuuzo wiecej :-) w wygodniejszej formie niz iphone. Ale ze wzgledu na swoje ograniczenia Ipad nie zastapi komputera, wiec duży Mac bywa potrzebny. Z wiekiem zaczełam doceniac prace na dużych monitorach i 17" w Macu to takie minimum. Sądzę, że z biegiem czasu pro zostanie zastąpiony czyms stacjonarnym o wielu funkcjach, a w domu pojawi sie kolejny tablet.

#36 iEnzo

iEnzo
  • 182 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 stycznia 2012 - 16:45

Co prawda ja jeszcze iPada nie mam (kurier mi go wiezie) ale postanowiłem się wtrącić do dyskusji. W moim przypadku iPad będzie do czytania książek, zabawy w gry, przeglądania Internetu - wszystko to w łóżku i w pociągu (dojeżdżam codziennie). iPhone do dzwonienia, smsowania, korzystania z internetu w nagłych przypadkach gdy nie będzie mi się chciało wyciągać dużego iPada (gdzieś na ulicy), słuchania muzyki. Ponadto nie wyciągnę iPada w szkole na lekcji dlatego iPhone jest lepszy. A MacBook Pro jest mi niezbędny ponieważ zajmuję się zdjęciami :)

#37 acric

acric
  • 53 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 10 stycznia 2012 - 10:43

Z iPada korzystam od początku grudnia i muszę powiedzieć, że zastępuje mi on w 100% laptopa (czytanie książek, internet, gg, muzyka, filmy etc.). Telefon służy mi juz tylko do dzwonienia i pisania SMS. Przed kupnem sporo myślałem czy to aby na pewno będzie dobry wybór. Kupiłem - nie żałuje wydanych pieniędzy i jestem z tego zadowolony.

#38 pomelek

pomelek
  • 11 postów

Napisano 24 stycznia 2012 - 13:15

Ja mam w domu iPada 2, iPhone'a 3G, iPhone'a 4s, MacBooka Pro 13,3 i do tego mój i żony komputer służbowy (2x Dell vostro). Najczęściej używany jest... iPad :) szybki przegląd maili, newsy, pasjans (żona ;)). W pracy z kolei wykorzystuję iPada jako organizer i kalendarz spotkań - synchronizacja z MB i iP (używam Springpada) i jest git. O wszystkim pamiętam, zawsze mam wszystko co najważniejsze pod ręką, a jak jestem w podróży, to tylko iPad ;) Prawda jest jednak taka, że iPad, jest gadżetem przy tym posiadanym sprzęcie. Można bez niego żyć i dać sobie radę w pracy i podróży, to nie problem. Pytanie tylko po co, skoro jest to po prostu przydatne (nie mylić z niezbędnym) narzędzie. Nic więcej.

#39 barneius

barneius
  • 220 postów

Napisano 05 lutego 2012 - 16:41

Od października posiadam iPada2. Wcześniej korzystałem z MBPro13'' i iPhone4. iPad2 okazał się być świetną inwestycją. Jestem adwokatem i wcześniej prowadziłem swój kalendarz (podstawowe narzędzie pracy) na PocketPC (Fujitsu-Siemens N560). Teraz robię to na tablecie Apple (Kalendarz + Przypomnienia). Synchronizacja przez iCloud jest tu genialnym rozwiązaniem, bo powiedzmy kiedy wchodzę do jakiegoś sekretariatu mogę ekspresowo sprawdzić np. sygnaturę sprawy nie sięgając do teczki i wyjmując iPada a do kieszeni marynarki gdzie zwykle noszę iP4. Poza tym Ipad świetnie sprawdza się jako przeglądarka netu na korytarzu sądowym, gdzie często spędzam mnóstwo czasu w oczekiwaniu na opóźnione rozprawy (niestety niemalże reguła w polskim sądownictwie). W domu iPad praktycznie zastąpił MBPro. Przeglądanie sieci, maili, facebooka, youtube'a siedząc na kanapie jest teraz dużo wygodniejsze. Brak flash'a praktycznie jest dla mnie bez znaczenia. Jeśli już muszę zajrzeć na stronę flashową biorę do ręki MB. Nie zdarza się to jednak często. Poza tym fajnie jest czasami przyciąć na iPadzie w jakąś gierkę. iPad nie zastępuje jednak w 100% MB ze względu na ograniczenia wynikające z iOS (np. brak możliwości zarządzania plikami), stosunkowo niewiele miejsca na dane i brak fizycznej klawiatury (choć można oczywiście dokupić taką na BT). iPad to w mojej ocenie naprawdę świetnie urządzenie, które idealnie wkomponowuje się pomiędzy lapa i telefon ze stajni Apple. Szczerze polecam. Moja żona, która generalnie stoi na bakier z nowymi technologiami, od jakiegoś czasu dopytuje się kiedy wreszcie premiera iPada3, bo kiedy go sobie kupię ona będzie mogła przejąć na wyłączny użytek "dwójkę" :D Jeśli tylko iPad3 będzie miał Retinę (to jedyna rzecz której mi brakuje) i pozwolą mi na to finanse z pewnością kupię nowy model.

#40 liroyek

liroyek
  • 530 postów
  • Skądslask

Napisano 13 lutego 2012 - 12:24

ja wlasnie kupilem ipada1 32 gb :) jako pol srodek, narazie bedzie dla mnie, wczesniej uzywalem mbp 13 glownie do netu,gg poczty w domu, do pracy mam macpro, jak juz sie pojawi ipad3 mysle ze za jakies pol roku to ipad1 pojdzie dla zony i syna :) do bajek, zdjec itp u mnie ipad ma zastapic mbp 13 w zastosowanich domowych :) - facebook - email - ksiazki - gg - youtube - hbo go

#41 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 13 lutego 2012 - 13:29

Po dwoch tygodniach uzytkowania ipada zaobserwowalen odwrotna sytuacje - smartphone sluzy tylko i wylacznie jako sluchawka do dzwonienia, macbook sluzy jako komputer stacjonarny i to tylko do pracy przy biurku, przestalem go nosic, od godziny 16:00 do 8:00 robi za cegle

U mnie to samo

Macbook - wykonuje na nim 90% rzeczy zwizanych z praca: programowanie, ssh, skype, email. Po 16 przestaje dla mnie istniec chyba ze trzeba sciagnac jakis film albo serial.

iPad sluzy do konsumpcji 90% contentu - stron, for, facebooka, twittera. Planowanie podrozy (tripit, tripdoc, mapy etc). Troche tez emaile, skype, czasem jakies ssh albo symboliczne ilosci edycji kodu

iPhone Obsluguje 90% mojej komunikacji: teleofnicznej, smsowej, imessage. Sluzy mi tez jako iPod i urzadzenie pomiarowe podczas biegow. Czasem jakas nawigacja, sporadycznie emaile

Kindle zmonopolizowal moje czytanie - ebookow i gazet

#42 maucinek

maucinek
  • 52 postów

Napisano 06 kwietnia 2012 - 22:10

Postanowiłem odświeżyć temat. Chciał bym na wstępie zaznaczyć że moja opinia jest subiektywna i powstała w oparciu o moje indywidualne warunki i preferencje. Do rzeczy. iPada 2 posiadam od dokładnie 6 miesięcy. Tak jak temat głosi jestem też posiadaczem iphone 4 oraz 13" Dell'a xps SSD. Do zakupu iPada przymierzałem się tak naprawdę od jego pojawienia się czyli od 1gen. Przed zakupem obawiałem się że będzie to zbędny produkt w moim domu ponieważ dysponowałem już dość mobilnym laptopem, oraz telefonem który zapewniał mi dostęp do wszystkich aplikacji z app store a także dostęp do poczty i internetu zawsze i wszędzie. Jestem stałym czytelnikiem tego forum i większość tematów dotyczących iPada czytałem regularnie jeszcze na długo przed jego zakupem. Więc co mogę powiedzieć po 6ciu miesiącach używania iPada? Otóż w moim przypadku okazał się to sprzęt totalnie zbędny. Nie chciał bym być źle zrozumiany. Nie o to chodzi że nie używam go wcale, przeglądam na nim internet, trochę gram, oglądam filmy leżąc w łóżku (nawiasem mówiąc nie spodziewałem się że leżąc znalezienie wygodnej pozycji trzymania iPada jest dla mnie niemożliwe), więc mam dla niego sporo zastosowań. Chodzi o to że tak jak przed zakupem tabletu dużo korzystałem z iPhona i laptopa tak po zakupie nie zmieniło sie to za bardzo. Iphone służy mi cały czas poza domem. Chodzę pieszo do pracy ok 30 min i w tym czasie telefon spełnia role umilacza drogi ( słuchanie muzyki, FB, poczta, fora) Pracuje przy komputerze wiec dostęp do internetu mam przez 8 godz. W domu również śmiało mógł bym obejść się bez tabletu. Kilka godzin w internecie siedząc na kanapie, tak na prawdę znacznie wygodniej trzyma się laptopa na kolanach niż tablet w jednej ręce. Od czasu kiedy jestem posiadaczem tabletu, znalazłem zastosowanie dla niego w podróży dwa razy (tyle razy przez ten czas leciałem samolotem i Ipad umilił mi tą podróż) poprzednio korzystałem z Iphone jako ze sprzętu na którym oglądałem filmy w drodze. Teraz kwestia iPada jako urządzenia do zadań związanych z czym innym niz rozrywką. Posiadam cały pakiet iWork (nie był tani). Kupiłem go wierząc w reklamę że jest on kompatybilny z dokumentami tworzonymi w MS Office. Otóż z mojego doświadczenia wiem że nie jest! Można by go dla uczciwości reklamować jako coś na czym od biedy otworzysz swoje dokumenty, ale raczej nie będą one dokładnie takie jakimi je stworzyłeś w Office. Praca w numbers to już prawdziwy koszmar. Konia z rzędem temu kto będzie w stanie stworzyć wykres używając danych zawartych w arkuszu z exel. Dla dopełnienia posiadam tez aplikację CloudOn ale robienie czegoś z jej pomocą w exelu to też męczarnia. W podsumowaniu musze powiedzieć że z mojej perspektywy były to bardzo źle wydane (nie małe) pieniądze. Mam nadzieję że jesli ktoś stoi przed decyzja o zakupie iPada (nawet tego najnowszego z Retina) posiadając iPhone i laptop, po przeczytaniu mojego postu zastanowi się dłużej i nie będzie się napalał (jak zrobiłem to ja) na zakup tak naprawdę zbędnego gadżetu.

#43 Robczan

Robczan
  • 185 postów

Napisano 07 kwietnia 2012 - 23:21

Ja kupiłem iPada parę dni temu i mam inne odczucia. Zacząłem dużo czytać, gazety, książki itp:) i chociaż rzeczywiście są czynności, które na zwykłym laptopie wykonuje się o niebo wygodniej i szybciej to cieszę się z tego zakupu. A mam macbooka air 13-calowego, czyli też niby bardzo poręczny i lekki sprzęt, ale właściwie cały czas i tak stał w domu... A iPada noszę ze sobą wszędzie.

#44 Pablowej

Pablowej
  • 531 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 08 kwietnia 2012 - 13:10

Zanim kupiłem iPada to twierdziłem, że jest to zbędny gadżet. Miałem już wtedy iPhone 4 oraz MacBooka. Po kupnie iPada... dalej uważam, że to zbędny gadżet. Ale mega wygodny! Nie ma dnia, żebym nie zabierał go ze sobą gdy idę do pracy, gdziekolwiek. Przeglądanie internetu wieczorami w łóżku - bezcenne, maile, zdjęcia - bajka, notes, rysunki, filmy; zacząłem czytać więcej gazet/książek. Wszystko w zasięgu ręki. Jak czegoś mi brakuje to cyk do AppStore i już znajduje potrzebny mi program. Mega mobilne urządzenie. Teraz mając tablet z jabłkiem sprzedałem MacBooka i kupiłem iMaca. Przesiadka z 13" na 21,5" przy amatorskiej obróbce zdjęci i video... nie wiedziałem, że tak bardzo męczyłem się na laptopie. Reasumując: jeżeli dysponujesz odpowiednią gotówką i zastanawiasz się nad kupnem iPada - zdecydowanie kup go - na pewno się nie zawiedziesz;)

#45 michobo

michobo
  • 1 160 postów

Napisano 10 kwietnia 2012 - 04:55

Zrobiłeś błąd Do MBP mogłeś dokupić 24" monitor. Miałbys wtedy sprzets tacjonarny z możliwoscią umobilnienia Ja uzywam iPad2 od pół roku - jest to dla mnie idealny podręczny komputer - okno na swiat. Masa pożytecznych aplikacji jakich nie mam nigdzie indziej. Ale to dla mnie jedyne sensowen urządzenie od Apple.. Jako telefonu używam Nokii N8. Mam tam darmową nawigację GPS (mapy za free), pełna obsługa kart pamięci, plików, pełnoprawny Bluetooth (przesylanie zdjęć, plików), wyjście HDMI, lepszy niż iPhone aparat (choć gorsza kamera bo tylko 720p) Symbiana można nienawidzieć ale mi on wogóle nie przeszkadza. Dzięki funkcji Play-to mogę wymusic (via WiFi) na telewizorze podpietym do routera wyswietlanie zdjec czy filmów (takze HD) do czego w wypadku iPhone musiałbym dokupić Apple-TV. Telefon czasami lubi się zmulić - iPhone zjada go pod tym wzgledem na sniadanie (szczególnie 4S) ale czego mozna sie spodziewać po 680 Mhz jednordzeniowym procku... Nokia to dla mnie przede wsyztskim komunikacja. Na pewno jej megazaletą jest nawet 10 dni na czuwaniu przy sporadycznych telefonach. Rozważałem iPhone'a ale dla mnie ma on zbyt wiele ograniczeń a od strony praktycznej - nie da mi nic ponad to co oferuje iPad2 stąd nie mam ciśnienia na zmianę. Poza tym - 3.5" wyswietlacz jest dla mnie za mały (miałem juz kiedys iPod Touch 4gen) aby w pełni komfortowo korzystać z aplikacji (nie mam już sokolego wzroku) Jako komputera uzywam Vaio z podpietym monitorem. Do postprodukcji video, nagrywania bluray - PC jest wciąż lepszą platformą niż MAC Jestem jednak pewien że w koncu nadejdzie epoka postPC - to nieuchronne. Już dzisiaj widać że Apple powoli przygotowywuje swoje portfolio (a przez to także swoich klientów) na moment w którym w sklepie będzie mozna kupic tylko iPhone i iPad ...

#46 Pablowej

Pablowej
  • 531 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 13 kwietnia 2012 - 20:55

Zrobiłeś błąd

Do MBP mogłeś dokupić 24" monitor. Miałbys wtedy sprzets tacjonarny z możliwoscią umobilnienia

Mogłem tak zrobić, ale chodziło mi przede wszystkim na niedokładaniu pieniędzy przy zamianie MacBooka na iMaca. No i przede wszystkim iMac prezentuje się dużo lepiej na biurku niż monitor z podpiętym laptopem.

#47 loop_digga

loop_digga
  • 83 postów

Napisano 28 czerwca 2012 - 17:40

Jakoś tak sie stało, że od jakichś 2ch tygodni mam "zestaw fanboya". iPad to prezent na 30tke od znajomych, sam nawet nie myślałem by go kupić bo to taka fanaberia. Ale gdzies tam chciałem go mieć jako fan marki, no i choćby po to by mieć kompa dla siebie a maka zostawić narzeczonej. No i stało się :) To nie tak, że IPad jest niezbędny do życia ale je umila. Ma to do czego od jakiegoś roku wykorzystywałem laptopa: net, czytanie i filmy. Jest mega mobilny i super wykonany. Jedynie szkoda, że nie da się całkowicie odciąć od laptopa. To moim zdaniem najwieksza wada. Przeglądając wpisy zauważyłem że macie to samo, czyli że Iphone poszedł w odstawke. Bo w sumie IPad to taki duży, lepszy Iphone co to nie dzwoni :) strony przeglada sie wygodniej, filmy tez oglada sie lepiej a wygoda ta sama :) dlatego podobnie jak jeden z użytkowników myśle czy następnym telefonem nie uczynić jakiegoś samsunga czy czegoś z windowsem dla odmiany. Ale pewnie nie, za dużo iTunes i przywiązania do applowego porządku :)

#48 Qiss

Qiss
  • 21 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 lipca 2012 - 21:12

O to chyba temat dla mnie i nie taki stary :P Posiadam MBP 15" oraz ipada 2 16gb. Chcę sprzedać iPada, dołożyć 300 zł i kupić Iphona 4s. Co o tym sądzicie? Zaznaczę, że nie wyobrażam sobie życia bez MBP ponieważ jest to dla mnie najlepsze urządzenie na świecie i to na nim spędzam większość czasu. Jednak nie posiadam internetu mobilnego z modemem (mam internet z limitem transferu 6gb w iPadzie) i to bardzo mnie boli, ponieważ nie przeszkadza mi noszenie ze sobą wszędzie mojego MBP tylko brak internetu w nim, a iPhone 4s będzie mi mógł posłużyć jako modem i urządzenie rejestrujące moje treningi. Jednak ważna jest jeszcze jedna sprawa, do 4s chcę włożyć kartę micro sim z iPada (blueconnect) więc nie będę ani pisał sms ani dzwonił. Najczęściej komunikuję się za pomocą maila a do dzwonienia mam Nokie C3, której bateria wytrzymuje mi ok 6-7 dni. Z iPada (aż do zeszłego tygodnia) nie korzystałem np jako z odtwarzacza do filmów, tylko i wyłącznie czytałem na nim oraz przeglądałem strony, a na dodatek stwierdziłem, że i tak wolę papier. Co sądzicie? Czy konfiguracja MBP + Iphone 4s będzie lepsza niż MBP + iPad 2?

#49 NouNejm

NouNejm
  • 717 postów
  • SkądToruń

Napisano 15 lipca 2012 - 11:21

O to chyba temat dla mnie i nie taki stary :P

Posiadam MBP 15" oraz ipada 2 16gb.

Chcę sprzedać iPada, dołożyć 300 zł i kupić Iphona 4s. Co o tym sądzicie?

Zaznaczę, że nie wyobrażam sobie życia bez MBP ponieważ jest to dla mnie najlepsze urządzenie na świecie i to na nim spędzam większość czasu. Jednak nie posiadam internetu mobilnego z modemem (mam internet z limitem transferu 6gb w iPadzie) i to bardzo mnie boli, ponieważ nie przeszkadza mi noszenie ze sobą wszędzie mojego MBP tylko brak internetu w nim, a iPhone 4s będzie mi mógł posłużyć jako modem i urządzenie rejestrujące moje treningi.

Jednak ważna jest jeszcze jedna sprawa, do 4s chcę włożyć kartę micro sim z iPada (blueconnect) więc nie będę ani pisał sms ani dzwonił. Najczęściej komunikuję się za pomocą maila a do dzwonienia mam Nokie C3, której bateria wytrzymuje mi ok 6-7 dni.

Z iPada (aż do zeszłego tygodnia) nie korzystałem np jako z odtwarzacza do filmów, tylko i wyłącznie czytałem na nim oraz przeglądałem strony, a na dodatek stwierdziłem, że i tak wolę papier.

Co sądzicie? Czy konfiguracja MBP + Iphone 4s będzie lepsza niż MBP + iPad 2?

Moim zdaniem tak, będzie lepsza, bo według mnie jeżeli masz MacBook'a to iPad jest przydatny tylko i wyłącznie kiedy tego pierwszego nie używasz jako laptopa, a kiedy np. stoi na biurku podłączony do monitora pełniąc rolę takiego Maka mini.

#50 EmotiCon02

EmotiCon02
  • 167 postów

Napisano 17 lipca 2012 - 00:53

Ale używanie telefonu, nie używając funkcji telefonu jednak jest bez sensu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych