Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jaki ekspres ciśnieniowy?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
56 odpowiedzi w tym temacie

#51 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 03 maja 2011 - 21:48

Oj nie zamykajmy. Ja sam myślę o zakupie jakiejś maszyny, od jakiegoś czasu i wciąż nie jestem pewien. Jestem zdecydowanym miłośnikiem ekspreso. Doświadczenie mam z Portugalii, Włoch, Hiszpanii i UK. W Polsce jak do tej pory jedynie w Łodzi w Paparazzi w Manufakturze zostałem miło zaskoczony kawusią tego typu.

#52 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 04 maja 2011 - 01:12

Jestem zdecydowanym miłośnikiem ekspreso.

Espresso ;)

#53 sandr

sandr
  • 161 postów

Napisano 04 maja 2011 - 06:51

Przed zamknięciem (może się jeszcze komuś przyda)
- swojego czasu też miałem podobny dylemat i posiłkowałem się opiniami z forum: Caffe prego!
Nie jest łatwo wybrać porządny (nowy) ekspres do 5.000zł.

P.S.
jestem wrogiem automatów w tej cenie...

#54 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 maja 2011 - 08:45

Budżet miałem skromniejszy, nie mogłem go zwiększyć, bo nie chciałem rezygnować z innych zakupów. Automat jest dla leniuchów takich jak ja ;) osobiście przekonała mnie funkcja programowania zrobienia kawy (timer) ;

#55 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 04 maja 2011 - 08:54

Tiger, przecież masz w BoH super restaurację włoską. Prowadzi prawdziwy Włoch z krwi i kości (bardzo sympatyczny i wesoły) i serwują tam naprawdę rewelacyjne espresso. Jedno z lepszych, jakie w życiu piłem. Zapytam koleżanki, gdzie to dokładnie jest i zapodam na priv. Moderatorów i autora przepraszam za OT, obiecuję że to się już więcej nie powtórzy :D

#56 morez

morez
  • 17 postów

Napisano 04 maja 2011 - 10:21

ja mam doświadczenia z dwoma ekspresami. Jeden Ascaso za 2000 zł + cośtam a drugi jakiś włoski za ok. 3000zł. Oba kupowane w Polsce. I wydaje mi się że nie ma sensu tyle kasy wydawać, bo są dużo tańsze ekspresy w których kawa jest równie dobra.

#57 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 04 maja 2011 - 10:56

ja mam doświadczenia z dwoma ekspresami. Jeden Ascaso za 2000 zł + cośtam a drugi jakiś włoski za ok. 3000zł. Oba kupowane w Polsce. I wydaje mi się że nie ma sensu tyle kasy wydawać, bo są dużo tańsze ekspresy w których kawa jest równie dobra.

Cóż, powiem bez ogródek, kocham takie teksty, moja kasa i chcę wydać tyle właśnie na ekspress, więc daruj mi takie teksty, że nie widzisz sensu. Bez urazy ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych