Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Co lepiej ipad 2 z 3g czy bez ?

• Please log in to reply
89 replies to this topic

#76 realista

realista
  • 112 posts

Posted 23 April 2011 - 23:50

No E5 sie wlacza i loguje do sieci jakies 11 sekund, to e585 moze faktycznie robi to pare sekund szybciej, nie wiem - ale to raczej zalezy od zasiegu sieci, mocy sygnalu A predkosc netu zawsze bedzie taka sama - standard to standard, i czy urzadzenie bedzie kosztowac 100zl czy 1000zl to bedzie tak samo "spadanie downloadu" - nie wiem co przez to rozumiesz, jesli modem sciaga z predkoscia 5Mb i 5 urzadzen bedzie w tym samym czasie sciagalo przez ten modem, to wiadomo, ze to bedzie 5Mb/s podzielone przez 5 na jedno urzadzenie (w teorii)

#77 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 24 April 2011 - 00:04

iPad 2 z 3G czy bez? Zależy od potrzeb użytkownika czyli jesteś długo po za domem bierz 3G,a jak jesteś ciągle w domu lub miejscu gdzie jest sieć wifi bierz samo wifi. Jak wifi to tylko 32 GB bo 16 zapełniają się błyskawicznie.

#78 jikol

jikol
  • 206 posts
  • SkądPL

Posted 24 April 2011 - 00:09

@realista: Dzięki za odpowiedź. Właśnie o to mi chodziło.

#79 realista

realista
  • 112 posts

Posted 24 April 2011 - 00:26

Jak ktos dlugo podrozuje bez dostepu do pradu i 10h ipada to dla niego za malo, albo te 4-5h modemu E5 tez nie wystarczy, to chociazby to:
Bateria dodatkowa do iPhone'a / iPod'a - JustMobile PP-08

#80 loocaso

loocaso
  • 260 posts

Posted 24 April 2011 - 07:42

Super rozwiązanie z tą dodatkową baterią. Tylko jaką pojemność baterii ma iPad ??

#81 jikol

jikol
  • 206 posts
  • SkądPL

Posted 24 April 2011 - 08:31

Ja mam podobną baterię, która jest przeznaczona do iPhone 3GS i iPod'a Touch 3 gen., na 2 cykle ładowania. W moim iPhone 4 starcza tylko na jeden cykl :-)

#82 realista

realista
  • 112 posts

Posted 24 April 2011 - 11:12

ipad ma 6600 mA, baterie dodatkowe, takie zewnetrzne, jak patrzylem pod katem wielkosci (zeby byly male, nie wieksze paczki papierosow) maja kolo 4000-5000 mA, czyli tak teoretycznie, pi razy oko, przedluza jego prace w podrozy o kolejne 5 godzin

Bateria w E5 ma 1500 mA

Najwazniejsze wybierajac dodatkowa przenosna bateria, to sprawdzic ile ma ona na wyjsciu Usb - do telefonow, ipoda, wystarczy 500mA, ale do ipada to trzeba wybrac taka, ktora ma 1000mA, czy cos kolo tego

Moze cos takiego: Just Mobile Gum Plus PP-168 bateria uniwersalna Just Mobile Gum Plus PP-168 na USB -
Ladna, mala, 4400mA i na wyjsciu 1000mA

#83 realista

realista
  • 112 posts

Posted 24 April 2011 - 17:28

Wsadzilem karte microSd do E5 - no i tak jak sie spodziewalem download z karty plikow via pare roznych przegladarek nie wypalil, ale programik Files (ktory ma wbudowana przegladarke www) wspiera download i pliki pobiera - potem mozna wskazac w jakim programie ma je otworzyc, czy np. Wyslac na dropboxa itp. Itd. Czyli dostep do sciagania z karty plikow do iPada jest Teraz jeszcze musie znalezc jakas aplikacje, ktora pozwoli uploadowac pliki na karte - nie wiem czy sa takie, problem w tym, ze upload z ipada dzieki polityce apple to taki extra, super, wymyslny swiczer, taka wyjatkowa funkcjonalnosc, ze nawet jesli jakies programy to maja, to tylko w wersjach platnych - a nie chce mi sie kupowac kilkunastu, kilkudzieciu roznych aplikacji w appstore, zeby trafic na taki program, ktory poradzi sobie z interfejsem www huweia Ale jak cos wysmyle, to dam info Ps. Podlaczylem tez ten modem via usb do kompa z windowsem xp, tez sie sam zainstalowal, zero konfiguracji z mojej strony i net hulal. Z karta po Usb dziala rownolegle jako zwykly pendrive

#84 realista

realista
  • 112 posts

Posted 25 April 2011 - 11:11

A wiec tak - nie ma mozliwosci (a przynajmniej ja nie znalazlem, ale jestem tego na 99% pewny) wgrania na Huaweia via Wifi plikow z iPoda - moze po JB jakas aplikacja z cydi da rade, ale ja akurat to urzadzenie chce miec na oryginalnym sofcie. Jest to pewna niedogodnosc, ale i tak reasumujac E5 jako pamiec usb (pendrive) uzytkownikom ipada/ipoda/iphona daje to czego zaden inny pendrive nie umozliwia - bezproblemowy dostep do plikow. Mamy wiec przy sobie dodatkowy magazyn plikow do 32Gb - sporo np. odcinkow seriali mozna wziac ze soba jesli nasze 16/32/64GB na ipadzie nam nie wystarcza :) A pliki na E5 ladujemy z dowolnego kompa, czy urzadzenia non-OSX via USB albo WIFI. Generalnie jak sie tym pobawilem, to doszedlem do wniosku, ze nawet jak by moj ipad byl w wersji 3G to i tak bym sobie takiego "pendrive Wifi" zafundowal :)

#85 loocaso

loocaso
  • 260 posts

Posted 25 April 2011 - 17:25

Czyli filmy w formacie .mp4 mógłbym odtwarzać na iPadzie z tej karty ? :)

#86 RiQ

RiQ

• 2567 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 April 2011 - 22:05

dodatkowo slot micro sd , w modelu 585 (wyższy model od E5) do 32 GB obsługuje , wtedy masz efekt serwera ;). W E5 nie wiem do ilu można

MODEM HUAWEI E585 NOWY E5 E5830 WI-FI DO IPAD IPOD (1562770909) - Aukcje internetowe Allegro

na ebayu z wysyłką za ok 320 :)

#87 realista

realista
  • 112 posts

Posted 05 May 2011 - 22:48

Mialem w koncu czas przetestowac E5 na dlugosc pracy: - full naladowany modem - full naladowany ipad 2 - polaczenie z internetem non-stop 3G (plus) - polaczenie modem - ipad via WIFI Serfowalem po necie non-stop, komunikatory, troche youtube itp itd - generalnie spokojnie moge powiedziec, ze na chwile nie przestawalem "klikac" Modem zgasl (wyczerpala sie bateria) po 5 godzinach i 25 minutach - dla porownania bateria ipada 2 rozladowala sie do 38%. Reasumujac piec i pol godziny mozna uzywac E5 non-stop :)

#88 bzyqu

bzyqu
  • 170 posts

Posted 06 May 2011 - 21:20

Kupiłem ten modem do mojego iPada wi-fi. Jestem zadowolony i nie żałuję, że nie mam iPada z 3G.

#89 CeBeeR

CeBeeR
  • 1362 posts
  • SkądUK

Posted 07 May 2011 - 11:20

Piszę na ten temat kolejny raz i po chyba ponad roku użytkowania uważam, że Huawei E585 to jeden z lepszych wynalazków. O ile poprzednik, był nieudanym produktem, skomplikowane włączanie, niestabilne połączenie - o tyle Huawei wzięło sobie do serca sugestie klientów i wypuściło naprawdę dobry produkt. Nigdy nie zdarzyło mnie się, aby w przeciągu jednego dnia móc zajeździć czy iPhone, czy też router - ale na wszelki wypadek posiadam drugą, zapasową oryginalną baterię. Nawiązując do tytułu tematu... co mógłby zaoferować mi iPad w wersji 3G - tylko GPSa - którego i tak mam w nadmiarze. Każdego dnia mam ze sobą minimum dwa urządzenia umożliwiające nawigację, a przeważnie jest tak, że jest ich więcej... Oczywiście, mając dostęp do internetu na iPadze - też mogę przeglądać mapy - o ile w telefonie okazałoby się to niewystarczające. Podsumowując - iPad 3G nigdy nie był dla mnie i tak raczej pozostanie.

#90 Cekin

Cekin
  • 16 posts

Posted 18 May 2011 - 17:48

Rownież wracając do tematu wątku. Kupiłam ipada z 3G i jestem b. Zadowolona. Tak się jeszcze miło złożyło, ze w mniej wiecej w tym samym momencie firma postanowiła zmienić mi abonament w służbowej komorce, dodając internet. Po krótkich negocjacjach zostałam przy abonamencie telefonicznym bez internetu ( mam telefon prosty jak budowa cepa, nawet nie wiem czy można na nim korzystać z sieci) i drugiej karcie do ipada, z niezłym limitem, w tym w roamingu. Generalnie raczej pracuje na wifi, natomiast awaryjny dostęp do netu kilka razy "uratował mi życie". Komfort niezastanawiania się czy jest sieć jest duży. Ja zreszta nie miałam opcji innego źródła dostępu do internetu, wiec 3G było dla mnie oczywistym wyjściem. Uznalam, ze doloze 500 zł ( i jakiś tani internet) i będę miała wszytko w jednym urządzeniu. Z prywatnego telefonu korzystam mało, wiec nie mogłam liczyć na dobra cenę jakiejs lepszej komrki. Powiedzmy, ze przesiegowalam :-) wirtualnie te pieniądze. Telefon mam złotówkę i nie wydaje dodatkowo na internet.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users