Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone z USA - najczęściej zadawane pytania

• Zamknięty Temat jest zamknięty
797 odpowiedzi w tym temacie

#176 stanleypl

stanleypl
  • 83 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 15 stycznia 2013 - 20:27

Mam Iphona 5 z sieci Verizon i żadnego simlocka nie ma. Działa w każdej sieci. A wersję amerykańską warto kupić bo nie ma blokady głośności jak wersje europejskie, które grają podobno bardzo cicho.

#177 OSD77

OSD77
  • 1 postów

Napisano 16 stycznia 2013 - 21:27

[CIACH]

Wątek jest o zakupach w USA! A nie o zakupach w UK!

#178 danielax

danielax
  • 8 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 23:01

Hej, ja mam iPhone 5 kupiony w USA. Kolega z klasy powiedzial mi, ze przysluguje mi gwarancja od Apple na calym swiecie przez rok. Czy to prawda? Czy nie mam zadnej gwarancji?

#179 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 23:11

Nie masz żadnej. Gwarancja z USA nie obowiązuje w Europie.

#180 strike51

strike51
  • 37 postów

Napisano 29 stycznia 2013 - 16:45

Witam , mam od kupienia iphone 4s z usa wersja 32gb , jest z sieci verizon ,gwarancja sie skonczyla , bedzie mial nalozonego simlocka? bo kilka stron temu ktos pisale ze verizon nie ma simlocka bo jest cdma . jak mam to rozumiec ? pozdrawiam

#181 michał1985

michał1985
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 stycznia 2013 - 21:33

Osobiście spotkałem kiedyś iPhone 4S z Verizon i miał on założonego simlocka, z tego co pamiętam to w tamtym przypadku pomimo dużych starań nie było możliwości tego simlocka usunąć. Wtedy nikt takiej usługi nie oferował. Prawdopodobnie ten którego chcesz kupić też ma blokadę, więc dobrze by było wcześniej to sprawdzić, a jeśli jest zablokowany to dowiedzieć się u operatora czy można taką blokadę usunąć.

#182 Marczesko11

Marczesko11
  • 2 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 lutego 2013 - 20:34

Witam, Posiadam cztero miesiecznego Iphone 4 S kupionego w USA.Jak kupowałem go 11.2012 roku firma Aplle Polska obsługiwała gwarancje miedzynarodowe (iphone z Usa też),na dzień dzisieszy żadne Polski serwis nie naprawia telefonów kupionych w Usa.Troche czuje sie oszukany(ostrzeżenie dla innych kupujacych). Mój problem polega na tym że ekran telefon po odblokowaniu robi się ciemno szary ( widać ikony i mozna przekładać strony) zeby powrócić do normalej jasności ekranu musze ponownie zablokowac i odblokowac telefon. Opcja automatycznej jasności jest wyłączona,telefon wyłączany jest raz dziennie na kilka minut,wgrane jest nowe oprogramowanie 6.1 (na starym było to samo 6.0.1 ). Wiecie co może byc przyczną takiej usterki? zapewne czeka mnie wysłanie go do serwisu w USA ale moze ktos miał juz taki problem. Telefon oraz oprogramowania sa w 100 % orginalne. Pozdrawiam.

#183 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 01 lutego 2013 - 20:55

Od bardzo dawna gwarancja na iPhone jest tylko kontynentalna. Oszukałeś się sam, nie czytając informacji na forach i stronach serwisu Apple.

#184 Carmela04

Carmela04
  • 2 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 22:33

Witam. W wakacje mój znajomy wybiera się do USA i mam zamiar poprosić go o sprowadzenie mi iPhona 5. Chciałabym wiedzieć czy opłaca mi się ten zakup i czy faktycznie dostanę go za 199$, tak jak jest na stronie apple? Jeśli tak, to co będę musiała zrobić po sprowadzeniu go do polski, aby działał bez przeszkód w polskiej sieci? Co stracę? Proszę o radę. Dać sobie spokój czy wykorzystać okazję?

#185 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 22:36

$199 to cena subsydiowana przez operatora, wyłącznie z 2 letnim abonamentem. Pełna cena za tel bez kontraktu i SIMlocka za iP 5 16 GB-to $708.

#186 Carmela04

Carmela04
  • 2 postów

Napisano 09 lutego 2013 - 22:42

W brutalny sposób rozwiałeś moje nadzieje na posiadanie iPhona 5, ale trudno. Dzięki za pomoc. :)

#187 Dawid120292

Dawid120292
  • 1 postów

Napisano 12 lutego 2013 - 09:42

Hej, mam taki pytanie. Kupilem jakies pol roku temu iphona 4S w USA i przez pol roku uzywalem tutaj karty z sieci heyah (simlocka sciaglem w USA). Wczoraj przenioselm numer do Play'a i w tym momencie nie odbiera mi karta (jak ja wloze to albo dostaje kilkanascie typow sieci? do wyboru, typu Japan cos tam France Orange, USA cos tam, Search albo wyskakuje mi 'wymagana aktywacja' i odsyla do wifi, gdzie wymusza mi polaczenie z siecia i kieruje do jakiejs storny z loginem i haslem. Że tak powiem, w czarnej dupie jestem. Wie ktoś o co chodzi?

#188 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 12 lutego 2013 - 13:53

Chodzi o to że masz aktywować telefon. Zrób to i po sprawie.

#189 arino

arino
  • 10 postów

Napisano 22 lutego 2013 - 20:36

Cześć, mam pytanie odnośnie ściągania telefonu z USA. Chodzi mi konkretnie o model 4S. Najtansze sa modele z sieci np Verizon. Czy jeżeli go ściągnę i skorzystam z aktualnego jailbreaka to oznacza ze mogę włożyć swoją kartę sim z polskiej sieci i wszystko będzie pięknie działało czy coś źle rozumuje?

#190 bandit88

bandit88
  • 1 postów

Napisano 25 lutego 2013 - 21:55

Witam Nowy Iphone 4 8GB z AT&T. Telefon nie był jeszcze aktywowany i ma simlocka na siec at&t. Mam kilka pytań: 1. Telefon jeszcze jest w USA, i nei zostal aktywowany, czy go tam aktywowac kartą at&t, czy mogę to zrobić w Polsce inną kartą ? 2. Czy mogę przed aktywacją ściągnąć simlocka, i później dopiero aktywować go w Polsce ? 3. Wyczytałem gdzieś na necie że trzeba jeszcze płacić za aktywacje :sad: czy to prawda ?

#191 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 25 lutego 2013 - 22:04

Jeśli telefon ma blokade to TYLKO karta operatora AT&T aktywuje telefon i tylko z taką możesz go używać. Po zdjęciu blokady będziesz mógł aktywować telefon każdą kartą i z każdą go używać. Do zdjęcia blokady aktywacja nie jest potrzebna.

#192 drekke

drekke
  • 24 postów

Napisano 25 lutego 2013 - 22:43

Witam. Ja mam takie pytanie: Kupiłem iP 3g od koleżanki , ona nabyła go w Anglii chyba w tej sieci własnie AT&T , ściągnęła locka w Polsce JB. Telefon trochę muli i ma zajęte aż 4gb dodam że na nim nic nie mam , i moje pytanie brzmi czy jeśli zrobię mu restore i on nowa zrobię JB lock wróci ? Czy będę do tego potrzebował kartę tej sieci ?

#193 Bartosz Turek

Bartosz Turek
  • 39 postów
  • SkądOpole, Polska

Napisano 28 lutego 2013 - 14:06

Witam! Planuję zakup Amerykańskiego iP 4 przez Allegro, sieć: AT&T lub Vernizon. Mam kilka pytań: *Ile czasu i gotówki będę musiał zainwestować po zakupie żeby doprowadzić go do 100% europejskiej sprawności? *Czy mogą mnie czekać jakieś niespodzianki? *Co powinienem wiedzieć przed zakupem? Z góry dziękuję za odpowiedź!

#194 ŻabaMonika

ŻabaMonika
  • 2 postów

Napisano 01 kwietnia 2013 - 03:01

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#195 xyz252820

xyz252820
  • 44 postów

Napisano 01 kwietnia 2013 - 19:04

no a na dzień dzisiejszy jak ma się sprawa ??Mam możliwość przywiezienia właśnie tego telefonu z USA Unlocked ( factory Unlocked Without Contract ) no i o co w tym chodzi ?dalej są jakieś blokady czy ta wersja umozliwi mi normalne użytkowanie w europie czy trzeba coś przerabiać ?? ( pytanie dotyczy IPhone 4 & 5 )

#196 ŻabaMonika

ŻabaMonika
  • 2 postów

Napisano 01 kwietnia 2013 - 20:01

Poprawione z POLSKIMI ZNAKAMI moja siostra chce mi dać swojego starego ip4s telefon jest w sieci Verizon (USA). Chciałam się zapytać czy wystarczy tylko ściągnąć z niego simlocka czy trzeba trochę z nim kombinować? bo słyszałam że z tą siecią są problemy. Ma on normalne wejście na kartę ale jak ostatnio była w Polsce moja karta z play'a nie działała

#197 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 01 kwietnia 2013 - 20:02

Nie działał bo miał simlocka, jak go zdejmiesz bedzie ok.

#198 gregoryn1

gregoryn1
  • 2 postów

Napisano 10 kwietnia 2013 - 06:26

[CIACH]

Twój wpis został usunięty jako zupełnie niezwiązany z tematem wątku. Proszę znaleźć wątek traktujący o Twoim problemie i w nim zadać pytanie. renqien

#199 mkoti

mkoti
  • 2 postów

Napisano 11 kwietnia 2013 - 18:15

3 gs

witam niedawno dostałem ip3gs pochodzącego z at&t usa OS 4.3.3 BB 06.15.00 sim lock był ściągnięty przez ultrasn0w parę dni temu ściągnąłem locka przez Apple - po ściągnięciu sprawdzałem swój tel na [url=http://www.imei.info]Check IMEI - IMEI.info[/url] i w miejscu SIM lock jest Unlocked czyli odblokowanie zadziałało ale teraz do sedna mojego pytania: wiem ze po podpieciu do itunesa powinno wyskoczyc jakies powiadomienie o sciagniatym simlocku ale jak narazie nic takiego sie nie stalo. czy musze go zaktualizowac do najnowszej wersji oprogramowania? co wogole musze zrobic zebym mogl bezproblemowo aktualizowac
sorry ze troche zamotałem

#200 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 11 kwietnia 2013 - 18:33

Musisz obniżyć BB do właściwego. Poczytaj przyklejony wątek o tym, oraz setki innych na forum. Żeby móc używać iPhone z oficjalnie zdjętym simlockiem, musisz odwrócić to co pogrzebał poprzedni własciciel wgrywając BaseBand od iPada.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych