iPhone z USA - najczęściej zadawane pytania
Napisano 21 października 2013 - 02:43
Napisano 21 października 2013 - 02:50
Napisano 21 października 2013 - 06:31
Napisano 21 października 2013 - 07:59
Napisano 21 października 2013 - 10:35
/.../ iP 5S T-Mobile Unlocked mozna aktywować za pomoca dowolnej karty SIM dowolnego operatora GSM. Z tym że mozna go tylko używać tylko i wyłącznie w sieci w której został on aktywowany, gdyż na tą sieć założy się SIMlock. iP 5S T-Mobile Unlocked-to NIE jest to samo co Factory Unlocked który działa w nieograniczonej ilości sieci.
iPhone 5S aktywowany kartą Orange. Po włożeniu innej też
To chyba można uznać, że Mobile Unlocked-to JEST jest to samo co Factory Unlocked? :???:
Napisano 21 października 2013 - 10:46
Napisano 21 października 2013 - 17:35
Napisano 21 października 2013 - 18:07
Może chodzi o to, że w USA jedynym głównym dostawcą techonologii GSM oprócz AT&T jest T-mobile US.
W USA poza AT&T jest jeszcze SPRINT, VERIZON i T-MOBILE. Jeśli mowa o "głównych" dostawcach, to przede wszystkim AT&T i VERIZON. Dwa pozostałe nie są traktowane poważnie. Przykład: telefony wystawione w Apple Store są aktywowane w AT&T i VERIZON. Tylko.T-MOBILE to firma "dla ubogich" lub raczej dla emigrantów. Dostarcza usługi złej jakości, ale jest trochę tańsza. Może T-Mobile w Europie ma jakąś renomę, ale w USA z pewnością nie. A i tak wszyscy skończą w AT&T, która połknie każdą konkurencję.
Napisano 21 października 2013 - 18:18
W USA poza AT&T jest jeszcze SPRINT, VERIZON i T-MOBILE. Jeśli mowa o "głównych" dostawcach, to przede wszystkim AT&T i VERIZON. Dwa pozostałe nie są traktowane poważnie. Przykład: telefony wystawione w Apple Store są aktywowane w AT&T i VERIZON. Tylko.T-MOBILE to firma "dla ubogich" lub raczej dla emigrantów. Dostarcza usługi złej jakości, ale jest trochę tańsza. Może T-Mobile w Europie ma jakąś renomę, ale w USA z pewnością nie. A i tak wszyscy skończą w AT&T, która połknie każdą konkurencję.
Proszę jeszcze raz przeczytać co napisałem. Sprint i Verizon to inna technologia i częstotliwości (CDMA). My mówimy o sieci GSM, na których będzie działał jedyny, "odblokowany" iPhone sprzedawany przez store.apple.com.
Napisano 21 października 2013 - 18:23
Proszę jeszcze raz przeczytać co napisałem. Sprint i Verizon to inna technologia i częstotliwości (CDMA). My mówimy o sieci GSM, na których będzie działał jedyny, "odblokowany" iPhone sprzedawany przez store.apple.com.
No tak, zwłaszcza, że edytuje się posta po czasie... A można było przecież od razu, no nie?
Napisano 21 października 2013 - 18:30
No tak, zwłaszcza, że edytuje się posta po czasie... A można było przecież od razu, no nie?
Co ma jedno do drugiego. Przecież nawet w Twoim cytacie jest mowa o technologii GSM. Dla osoby zorientowanej w temacie jest oczywiste, że nie bierzemy pod uwagę sieci CDMA.
Napisano 21 października 2013 - 18:42
Napisano 21 października 2013 - 18:45
Napisano 21 października 2013 - 18:47
@napata nie zrozumiałaś o co chodzi w tej rozmowie. Nie o to kto jest ważniejszym operatorem w USA tylko o to kto ma technologię opartą o czętotliwości używane w Europie. Telefony, które nia mają możliwości korzystania z sieci GSM nie są w Europie przydatne. Dlatego tylko telefony AT&T używającego zarówno CDMA jak i GSM oraz T-Mobile korzystające wyłącznie z GSM są ciekawe dla tych, którzy chcą kupić w USA telefon a potem mieć z niego pożytek w Europie. I o tym między innymi jest ten wątek.
Wątek, to 54 strony. 537 wypowiedzi. Dobrze, że dodałeś: "między innymi". A ja odnosiłam się wyłącznie do słowa "głównie".
Napisano 21 października 2013 - 18:55
Napisano 21 października 2013 - 18:55
Napisano 21 października 2013 - 18:57
domyślam się, że mówisz o tym:
ale czy to dziala na iP5s?
Napisano 21 października 2013 - 19:05
Zależy w jakim punkcie. Dostawy są, ale trzeba trzymać rękę na pulsie,bo są szybko wykupowane, ewentualnie zamówić online i odczekać.Szkoda, że tak cienko jest z dostępnością 5S w stanach...masakra, mi już nawet na kolorze nie zależy ale po prostu nie mają ich :/
Ja mam takie informacje jakich udzielił @pavi7600. Kilku moim znajomym udało się wybłagać (dosłownie) odłożenie danego modelu, ale to raczej nie jest praktykowane.
A że tak spytam, co w końcu z tą gwarancją?
Napisano 21 października 2013 - 19:09
A ja ostatnio trafilem iPhone 5 z C Spire USA. Poczatkowo nie wiedzialem co to, dopiero w necie znalazlem ze takie cuda tez tam sa.
Napisano 21 października 2013 - 19:27
A ja ostatnio trafilem iPhone 5 z C Spire USA. Poczatkowo nie wiedzialem co to, dopiero w necie znalazlem ze takie cuda tez tam sa.
A ja widziałam iPhone'a 5S i w BestBuy, i w Cricket i jeszcze gdzieś tam.. ale mało mnie to interesuje bo swojego mam z AT&T i zawsze, gdy pojawia się nowy modem, zamieniam stary na nowy.
Napisano 21 października 2013 - 19:41
Napisano 21 października 2013 - 20:00
Że tak jest, ja wiem. Sama gdzieś o tym pisałam. Zastanawiam się tylko czy w takim razie, gra warta świeczki.Tez znajomemu powiedzialem, zeby poprosil mocno o odlozenie gdy tylko sie pojawi. Mam jeszcze 3tyg wiec mysle ze sie uda:) NIkt nie ma znajomego w Apple store:D?
Gwarancji w UE na iphonea z USA nie ma ;/ dziwne ale tak jest
Ale,ale, trzymając się wątku - myślę,że dasz radę - jeśli nie odłożyć, to znaleźć konkretny model.
Napisano 22 października 2013 - 05:40
Napisano 22 października 2013 - 08:56
/.../ Czy ktoś może potwierdzić, że tak samo jest z 5s? A może wersja AT&T bez kontraktu też jest odblokowana i będzie działać w Polsce ? /.../
Czytałem na forum szwedzkim, że tak.
Gość kupił 5s AT&T bez kontraktu w sklepie i nie aktywował załączoną kartą. Aktywował w szwedzkiej sieci Telenor ich kartą i jest ok.
Napisano 22 października 2013 - 09:14
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych