Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone z USA - najczęściej zadawane pytania

• Zamknięty Temat jest zamknięty
797 odpowiedzi w tym temacie

#51 maibatsu

maibatsu
  • 245 postów

Napisano 11 listopada 2011 - 17:27

No w koncu! iPhone 4s unlocked jest juz oficjalnie dostepny w US.

#52 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 11 listopada 2011 - 17:46

Cytat

RAK, Ty też nie mówisz do końca prawdy. Jest opcja "ominięcia" simlocka. Zwykle jednak jest to opcja dostępna kilka tygodni po wydaniu danej wersji softu. Wszystko do znalezienia na forum.

O tak?
-No to uświadom mnie znawco co mam zrobić by ominąć SIMlocka na moim iP 4 soft 5.0 BB 04.11.08.
Chciałbym go potem sprzedać i kupić 4S tym razem w wersji fabrycznie bez SIMlocka.

#53 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 11 listopada 2011 - 19:49

Myśleć i nie wgrywać softów, które to uniemożliwiają jako pierwszy pomysł. Gdyby był kupiony np w orange to zdjąć u nich, w stanach podobno operatorzy też mają wprowadzić opcję zdjęcia za dopłatą.

#54 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 11 listopada 2011 - 19:54

Słuchaj no "myslicielu"-kupiłem go (okazyjnie za $250) z takim iOS. I co mi teraz odpowiesz?

#55 maibatsu

maibatsu
  • 245 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 01:34

Czy ladowarki iPhone maja zakres napiec wejsciowych np. 110V - 240V, czy sa albo na 110V (USA) ablo na 230V(Europa) ?

#56 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 listopada 2011 - 03:41

Cytat

Słuchaj no "myslicielu"-kupiłem go (okazyjnie za $250) z takim iOS.
I co mi teraz odpowiesz?

Powiem Ci, że wiedziałeś co kupujesz.

#57 Kamil92

Kamil92
  • 21 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 11:12

"The unlocked iPhone works only on supported GSM networks, such as AT&T in the U.S. When you travel internationally, you can also use a micro-SIM card from a local GSM carrier. The unlocked iPhone will not work with CDMA carriers such as Verizon Wireless or Sprint." Jeśli dobrze rozumiem, to można zamówić iPhone z oficjalnej dystrybucji Apple w cenie tam podanej ($649.00)? Wszystko będzie działać w Polskich sieciach? Jest to aż około 600 zł mniej niż w Polsce.

#58 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 12 listopada 2011 - 15:00

Z tym tylko ze do PL nie wysyłają.

---------- Wpis dodano o 09:00 ---------- Poprzedni wpis dodano o 08:57 ----------

Cytat

Czy ladowarki iPhone maja zakres napiec wejsciowych np. 110V - 240V, czy sa albo na 110V (USA) ablo na 230V(Europa) ?

Są uniwersalne.

#59 rafalb1994

rafalb1994
  • 31 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 12 listopada 2011 - 17:19

Już dostępna jest wersja unlocked w USA @ heehe myślałem że będe pierwszy a wyżej już napisali

#60 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 12 listopada 2011 - 17:32

Cytat

Jeśli dobrze rozumiem, to można zamówić iPhone z oficjalnej dystrybucji Apple w cenie tam podanej ($649.00)? Wszystko będzie działać w Polskich sieciach? Jest to aż około 600 zł mniej niż w Polsce.

Z TAX'em pełna cena to $710. Czyli 2250 PLN.

#61 deryl4

deryl4
  • 76 postów

Napisano 12 listopada 2011 - 23:22

mam pytanko. w tej chwili mój znajomy jest w USA i w grudniu wraca do polski. Jak kupi na miejscu iphona 4S i przyleci tu razem z nim to będzie musiał ponosić dodatkowe opłaty celne/podatkowe oprócz ceny za sam telefon (649$) ? Druga sprawa jest taka czy będąc w USA lepiej kupić telefon w sklepie apple czy zamówić go online?

#62 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 12 listopada 2011 - 23:43

Nie będzie problemu z dodatkowymi opłatami, jeśli kolega rozpakuje pudełko, które włoży do torby a sam telefon będzie trzymał w kieszeni - niby jako swój

#63 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 13 listopada 2011 - 01:14

Cytat

mam pytanko. w tej chwili mój znajomy jest w USA i w grudniu wraca do polski. Jak kupi na miejscu iphona 4S i przyleci tu razem z nim to będzie musiał ponosić dodatkowe opłaty celne/podatkowe oprócz ceny za sam telefon (649$) ?
Druga sprawa jest taka czy będąc w USA lepiej kupić telefon w sklepie apple czy zamówić go online?

Musisz doliczyć amerykański TAX, czyli pewnie wyjdzie Ci coś koło 710$, a jeżeli paragon wciśnie sobie gdzieś w portfel, iPhone rozpakuje z folii i weźmie w bagażu podręcznym nikt go nie ruszy, a nawet w walizce do jednej sztuki nierozpakowanej raczej się nie przyczepią.

#64 deryl4

deryl4
  • 76 postów

Napisano 13 listopada 2011 - 15:43

Cytat

Musisz doliczyć amerykański TAX, czyli pewnie wyjdzie Ci coś koło 710$, a jeżeli paragon wciśnie sobie gdzieś w portfel, iPhone rozpakuje z folii i weźmie w bagażu podręcznym nikt go nie ruszy, a nawet w walizce do jednej sztuki nierozpakowanej raczej się nie przyczepią.

czytałem na internecie, że w mieście (Boston), z którego ewentualnie będzie pochodził mój telefon podatek tax wynosi 5%. czyli 649$ + 5%= 681,45$ czyli jeszcze nie jest tak źle :)

#65 chrzanu

chrzanu
  • 91 postów
  • SkądPraga, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 13 listopada 2011 - 19:47

Skad te ceny iphona 4s? Bo na app store sa podane z abonamentem

#66 deryl4

deryl4
  • 76 postów

Napisano 13 listopada 2011 - 20:27

Cytat

Skad te ceny iphona 4s? Bo na app store sa podane z abonamentem

1. wejdź na tą stronę iPhone 4S - Buy iPhone 4S for AT&T, Verizon, Sprint - Free shipping - Apple Store (U.S.)
2. wybierz kolor telefonu
3. na dole naciśnij na "Or get iPhone unlocked and contract-free"

#67 chrzanu

chrzanu
  • 91 postów
  • SkądPraga, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 13 listopada 2011 - 20:39

Ok dzieki, nie zauwazylem wczesniej tej opcji. Czy w Ispotach w usa tez trzeba czekac na I4s czy sa one dostepne od reki? Gwarancje w polsce bez problemu uwzglednia?

#68 mackofff

mackofff
  • 28 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 listopada 2011 - 00:43

Gwarancja na iPhony jest kontynentalna. Sprawdzone w iSource, RAGZ. Nie przyjmują sprzętu poza UE.

http://images.apple...._4_warranty.pdf

WAŻNE OGRANICZENIE
Apple może ograniczyć serwis gwarancyjny do kraju, w którym Apple lub jego
Autoryzowani Dystrybutorzy pierwotnie sprzedali Produkt Apple.

#69 rafalb1994

rafalb1994
  • 31 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 15 listopada 2011 - 18:34

W takim razie czemu na Allegro sprzedają 4s z USA z gwarancją producenta? No chyba że to jakiś chwyt marketingowy, a gwarancja nie będzie ważna, ale byłoby to trochę dziwne.

#70 maibatsu

maibatsu
  • 245 postów

Napisano 15 listopada 2011 - 20:02

Cytat

W takim razie czemu na Allegro sprzedają 4s z USA z gwarancją producenta? No chyba że to jakiś chwyt marketingowy, a gwarancja nie będzie ważna, ale byłoby to trochę dziwne.

do niedawna gwarancja byla globalna, teraz jest juz tylko kontynentalna, a wlasciwie chyba tylko krajowa (UE traktowana jest jako jeden kraj).
Mozliwe wiec, ze sprzedawcy z allegro nie sa jeszcze tego nawet swiadomi, albo dobrze o tym wiedza - w koncu gwarancja jest, ale uznawana tylko w kraju, w ktorym telefon zostal kupiony (US).
Troche mnie to zdenerwowalo, bo znajomi w US telefon juz zamowili wczesniej, a wczoraj dopiero dowiedzialem sie o tym haczyku. Jak cos (odpukac) padnie i bede musial zaplacic za naprawe tu w kraju to wyjde na tym sprowadzaniu jak zablocki na mydle;p
Swiadom ograniczonej gwarancji, zastanowilbym sie, czy kupno w us jest nadal tak oplacalne.

#71 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 15 listopada 2011 - 20:15

Nigdy nie miałem przypadku by iPhone mi się zepsuł, a przez moje ręce przeszło wiele iP.

#72 rafalb1994

rafalb1994
  • 31 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 15 listopada 2011 - 20:59

Ja też zamówiłem z USA przez znajomych i mam nadzieję że nie będzie problemów z awaryjnością. A szukając plusów tej sytuacji przynajmniej nie będą musieli mi odsyłać oddzielnym listem faktury bo i tak się nie przyda

---------- Wpis dodano o 20:48 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:45 ----------

Cytat

Gwarancja na iPhony jest kontynentalna. Sprawdzone w iSource, RAGZ. Nie przyjmują sprzętu poza UE.

http://images.apple...._4_warranty.pdf

WAŻNE OGRANICZENIE
Apple może ograniczyć serwis gwarancyjny do kraju, w którym Apple lub jego
Autoryzowani Dystrybutorzy pierwotnie sprzedali Produkt Apple.

Właściwie to ta gwarancja dotyczy również iPhona 4, a on miał gwarancję międzynarodową. Teraz pytanie czy dodali tę treść po premierze iPhona 4s, czy może była ona od początku?

#73 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 15 listopada 2011 - 21:00

Dodali już dość dawno, było nawet o tym mówione na forum. Podobnie jest ze sprzętem stacjonarnym. Ale ciekawostka, że wykupienie AC powoduje, że sprzęt spoza UE jest naprawiany.

#74 maibatsu

maibatsu
  • 245 postów

Napisano 15 listopada 2011 - 21:13

renqien jakie AC ? To jakies ubezpieczenie wykupowane u Apple ?

#75 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 15 listopada 2011 - 21:22

Apple Care ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych