Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone z USA - najczęściej zadawane pytania

• Zamknięty Temat jest zamknięty
797 odpowiedzi w tym temacie

#526 xxxmatii13

xxxmatii13
  • 1 postów

Napisano 21 października 2013 - 02:43

Witam, obecnie przebywam w usa na wakacjach lecz za 2 tygodnie wracam do Polski, kupilem iphona 5s poprzez ebay, telefon jest z sieci tmobile lecz przez wlasna glupote niedoczytalem, ze jest to wersja no contract lecz jest to telefon kupiony w salonie tmobile wiec bedzie mial simlocka. Stad moje pytanie, czy telefon bedzie dzialal w polsce w sieci tmobile? lub czy tutaj moge sciagnac jakos simlocka zanim jestem w usa? z gory dziekuje za odpowiedz.

#527 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 21 października 2013 - 02:50

Tel nie będzie działać w T-Mobile PL. Z tego co wiem-SIMlocka ściągnąć mozna po min 40 dniach serwisu.

#528 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 21 października 2013 - 06:31

A jeszcze odnośnie wysyłki to jest 2-3 gotowość do wysyłki + jeszcze z tydzień na dotarcie przesyłki = robi się z tego miesiąc

#529 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 21 października 2013 - 07:59

iPhone 5S aktywowany kartą Orange. Po włożeniu innej też

#530 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 21 października 2013 - 10:35

/.../ iP 5S T-Mobile Unlocked mozna aktywować za pomoca dowolnej karty SIM dowolnego operatora GSM. Z tym że mozna go tylko używać tylko i wyłącznie w sieci w której został on aktywowany, gdyż na tą sieć założy się SIMlock. iP 5S T-Mobile Unlocked-to NIE jest to samo co Factory Unlocked który działa w nieograniczonej ilości sieci.

iPhone 5S aktywowany kartą Orange. Po włożeniu innej też

To chyba można uznać, że Mobile Unlocked-to JEST jest to samo co Factory Unlocked? :???:

#531 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 21 października 2013 - 10:46

Chyba tak aczolwiek sam nie rozumiem różnicy...chodzi pewnie tylko o dodatkową nano sim Tmobile w gratisie Tylko czemu na supporcie online wprowadzają w błąd ? Pytałem kilka razy i ciągle to samo że to nie jest iphone factory unlocked

#532 benedetti

benedetti
  • 459 postów

Napisano 21 października 2013 - 17:35

Może chodzi o to, że w USA jedynym głównym dostawcą techonologii GSM oprócz AT&T jest T-mobile US. Sprzedawany model bez blokady jest tylko na GSM (z żadnym CDMA w USA nie zadziała mimo, że modem w telefonie te częstotliwości może obsłużyć). Czyli jeśli nie kupujemy telefonu na AT&T, to domyślnie Apple wkłada kartę drugiego operatora, dla wygody klienta. Co do powtarzających się pytań, telefon (model A1533) aktywuje się z każdą kartą polskiego operatora (sprawdzone z Orange, T-mobile, Plus na kartę). Niestety nie wiadomo kiedy Apple aktywuje LTE w Plusie.

#533 napata

napata
  • 81 postów

Napisano 21 października 2013 - 18:07

Może chodzi o to, że w USA jedynym głównym dostawcą techonologii GSM oprócz AT&T jest T-mobile US.

W USA poza AT&T jest jeszcze SPRINT, VERIZON i T-MOBILE. Jeśli mowa o "głównych" dostawcach, to przede wszystkim AT&T i VERIZON. Dwa pozostałe nie są traktowane poważnie. Przykład: telefony wystawione w Apple Store są aktywowane w AT&T i VERIZON. Tylko.T-MOBILE to firma "dla ubogich" lub raczej dla emigrantów. Dostarcza usługi złej jakości, ale jest trochę tańsza. Może T-Mobile w Europie ma jakąś renomę, ale w USA z pewnością nie. A i tak wszyscy skończą w AT&T, która połknie każdą konkurencję.

#534 benedetti

benedetti
  • 459 postów

Napisano 21 października 2013 - 18:18

W USA poza AT&T jest jeszcze SPRINT, VERIZON i T-MOBILE. Jeśli mowa o "głównych" dostawcach, to przede wszystkim AT&T i VERIZON. Dwa pozostałe nie są traktowane poważnie. Przykład: telefony wystawione w Apple Store są aktywowane w AT&T i VERIZON. Tylko.T-MOBILE to firma "dla ubogich" lub raczej dla emigrantów. Dostarcza usługi złej jakości, ale jest trochę tańsza. Może T-Mobile w Europie ma jakąś renomę, ale w USA z pewnością nie. A i tak wszyscy skończą w AT&T, która połknie każdą konkurencję.

Proszę jeszcze raz przeczytać co napisałem. Sprint i Verizon to inna technologia i częstotliwości (CDMA). My mówimy o sieci GSM, na których będzie działał jedyny, "odblokowany" iPhone sprzedawany przez store.apple.com.

#535 napata

napata
  • 81 postów

Napisano 21 października 2013 - 18:23

Proszę jeszcze raz przeczytać co napisałem. Sprint i Verizon to inna technologia i częstotliwości (CDMA). My mówimy o sieci GSM, na których będzie działał jedyny, "odblokowany" iPhone sprzedawany przez store.apple.com.

No tak, zwłaszcza, że edytuje się posta po czasie... A można było przecież od razu, no nie? :D

#536 benedetti

benedetti
  • 459 postów

Napisano 21 października 2013 - 18:30

No tak, zwłaszcza, że edytuje się posta po czasie... A można było przecież od razu, no nie? :D

Co ma jedno do drugiego. Przecież nawet w Twoim cytacie jest mowa o technologii GSM. Dla osoby zorientowanej w temacie jest oczywiste, że nie bierzemy pod uwagę sieci CDMA.

#537 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 21 października 2013 - 18:42

@napata nie zrozumiałaś o co chodzi w tej rozmowie. Nie o to kto jest ważniejszym operatorem w USA tylko o to kto ma technologię opartą o czętotliwości używane w Europie. Telefony, które nia mają możliwości korzystania z sieci GSM nie są w Europie przydatne. Dlatego tylko telefony AT&T używającego zarówno CDMA jak i GSM oraz T-Mobile korzystające wyłącznie z GSM są ciekawe dla tych, którzy chcą kupić w USA telefon a potem mieć z niego pożytek w Europie. I o tym między innymi jest ten wątek.

#538 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 21 października 2013 - 18:45

Szkoda, że tak cienko jest z dostępnością 5S w stanach...masakra, mi już nawet na kolorze nie zależy ale po prostu nie mają ich :/

#539 napata

napata
  • 81 postów

Napisano 21 października 2013 - 18:47

@napata nie zrozumiałaś o co chodzi w tej rozmowie. Nie o to kto jest ważniejszym operatorem w USA tylko o to kto ma technologię opartą o czętotliwości używane w Europie. Telefony, które nia mają możliwości korzystania z sieci GSM nie są w Europie przydatne. Dlatego tylko telefony AT&T używającego zarówno CDMA jak i GSM oraz T-Mobile korzystające wyłącznie z GSM są ciekawe dla tych, którzy chcą kupić w USA telefon a potem mieć z niego pożytek w Europie. I o tym między innymi jest ten wątek.

Wątek, to 54 strony. 537 wypowiedzi. Dobrze, że dodałeś: "między innymi". A ja odnosiłam się wyłącznie do słowa "głównie".

#540 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 21 października 2013 - 18:55

Tak, to 537 wypowiedzi na temat *iPhone z USA*. W domyśle przywiezioy z USA do Polski. Własnie o tym tu rozmawiamy. Cenimy Twoją opinię o pozycji T-Mobile w USA ale wolelibyśmy dowiedzieć się np. czy telefon iPhone 5s od T-Mobile kupiony w AppleStore po aktywowowaniu załączoną kartą będzie automatycznie bez simloka czy nie. Wiesz coś na ten temat? Może mogła byś sprawdzić?

#541 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 postów

Napisano 21 października 2013 - 18:55

Model z sieci Sprint też będzie działał. Wymagana podkładka i oprogramowanie

#542 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 21 października 2013 - 18:57

Jaka podkładka? Jakie oprogramowanie? Strasznie jesteś enigmatyczny! :-)

domyślam się, że mówisz o tym:

ale czy to dziala na iP5s?

#543 anies7

anies7
  • 32 postów

Napisano 21 października 2013 - 19:05

Szkoda, że tak cienko jest z dostępnością 5S w stanach...masakra, mi już nawet na kolorze nie zależy ale po prostu nie mają ich :/

Zależy w jakim punkcie. Dostawy są, ale trzeba trzymać rękę na pulsie,bo są szybko wykupowane, ewentualnie zamówić online i odczekać.
Ja mam takie informacje jakich udzielił @pavi7600. Kilku moim znajomym udało się wybłagać (dosłownie) odłożenie danego modelu, ale to raczej nie jest praktykowane.

A że tak spytam, co w końcu z tą gwarancją?

#544 demandred

demandred
  • 305 postów

Napisano 21 października 2013 - 19:09

A ja ostatnio trafilem iPhone 5 z C Spire USA. Poczatkowo nie wiedzialem co to, dopiero w necie znalazlem ze takie cuda tez tam sa.

#545 napata

napata
  • 81 postów

Napisano 21 października 2013 - 19:27

A ja ostatnio trafilem iPhone 5 z C Spire USA. Poczatkowo nie wiedzialem co to, dopiero w necie znalazlem ze takie cuda tez tam sa.

A ja widziałam iPhone'a 5S i w BestBuy, i w Cricket i jeszcze gdzieś tam.. ale mało mnie to interesuje bo swojego mam z AT&T i zawsze, gdy pojawia się nowy modem, zamieniam stary na nowy.

#546 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 21 października 2013 - 19:41

Tez znajomemu powiedzialem, zeby poprosil mocno o odlozenie gdy tylko sie pojawi. Mam jeszcze 3tyg wiec mysle ze sie uda:) NIkt nie ma znajomego w Apple store:D? Gwarancji w UE na iphonea z USA nie ma ;/ dziwne ale tak jest

#547 anies7

anies7
  • 32 postów

Napisano 21 października 2013 - 20:00

Tez znajomemu powiedzialem, zeby poprosil mocno o odlozenie gdy tylko sie pojawi. Mam jeszcze 3tyg wiec mysle ze sie uda:) NIkt nie ma znajomego w Apple store:D?

Gwarancji w UE na iphonea z USA nie ma ;/ dziwne ale tak jest

Że tak jest, ja wiem. ;) Sama gdzieś o tym pisałam. Zastanawiam się tylko czy w takim razie, gra warta świeczki.
Ale,ale, trzymając się wątku - myślę,że dasz radę - jeśli nie odłożyć, to znaleźć konkretny model.

#548 aeronaut

aeronaut
  • 7 postów

Napisano 22 października 2013 - 05:40

W ubiegłym roku kupiłem iPhone'a 5 w wersji Verizon bez kontraktu w Apple Store. Był odblokowany, a przynajmniej bez przeszkód działa z polskimi sieciami. Czy ktoś może potwierdzić, że tak samo jest z 5s? A może wersja AT&T bez kontraktu też jest odblokowana i będzie działać w Polsce ? Oczywiscie najprościej byłoby kupić wersję T-Mobile, ale ona od ręki jest w amerykańskich Apple Storach praktycznie niedostępna.

#549 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 22 października 2013 - 08:56

/.../ Czy ktoś może potwierdzić, że tak samo jest z 5s? A może wersja AT&T bez kontraktu też jest odblokowana i będzie działać w Polsce ? /.../

Czytałem na forum szwedzkim, że tak.
Gość kupił 5s AT&T bez kontraktu w sklepie i nie aktywował załączoną kartą. Aktywował w szwedzkiej sieci Telenor ich kartą i jest ok.

#550 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 22 października 2013 - 09:14

a cena w at&t jest taka sama? 649 za 16gb?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych