Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone z USA - najczęściej zadawane pytania

• Zamknięty Temat jest zamknięty
797 odpowiedzi w tym temacie

#476 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 10 października 2013 - 20:41

Telefon kupił mi mój znajomy. Wysłałem mu instrukcję co ma po kolei wybierać. Apple Care wyniosło 50$ extra. Należało też doliczyć TAX. Odpokawoł mi go na oczach (skype) wszystko się zgadzało więc zapakował w karton opłacił wszystkie podatki. (pieniądze wysłałem przez znajomego,który leciał do USA) i wyszło 840$ z groszami. Nadana wczoraj pocztą lotniczą. Spodziewam się jej w przyszłym tygodniu

Urzekła mnie twoja historia.

#477 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 10 października 2013 - 20:42

@jahsiotr. Z jakiej sieci jest ten tel? Oby tylko nie Sprint.

#478 jahsiotr

jahsiotr
  • 4 postów

Napisano 10 października 2013 - 20:47

@Amex Z jakiej sieci jest nie wiem. Wlasnie sie dowiedzialem ze dziala w tej chwili na karcie Play, takze w sumie moje pytanie sprowadzilo sie jedynie do pasm LTE

#479 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 10 października 2013 - 20:53

Z tego co wiem iP 5S model a1533 obsługuje min pasmo 1800 Mhz na którym działa LTE w PL. Więc nie powinno byc z tym problemów.

#480 Ripper85pl

Ripper85pl
  • 6 postów
  • SkądWąbrzeźno

Napisano 11 października 2013 - 09:37

Witam zamówiłem simlocka do iphone 4s na stronie simlock24.Telefon jest z sieci Verizon USA czekam już 18 dni roboczych.Ściągał już ktoś z tej sieci?

#481 man_of_the_oak

man_of_the_oak
  • 216 postów
  • SkądKielce/Kraków

Napisano 13 października 2013 - 09:39

Dzisiaj dostałem informację, że 25 października osoba, która może ściągnąć mi telefon ze Stanów będzie już w Polsce. Stąd zapytam - czy ktoś z Was dostał już swój iPhone 5S w wersji T-mobile, contact-free i może potwierdzić brak jakichkolwiek problemów (w tym obsługę tylko jednej dodatkowej sieci?)? Domyślam się, że wersja unlocked pojawi się właśnie w okolicach 25 października, co zupełnie mnie nie urządza i nie wiem czy nie będzie bezpieczniej zakupić po prostu 5C...

#482 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 13 października 2013 - 18:20

kolejny raz napisze ze kilka osob tutaj wspominalo o dzialaniu oraz poczytaj zagraniczne fora, tam tez dzialaja w kazdej sieci. tmobile -dodaje karte nanosim jako gratis i tyle. to jest unlocked wersja. z lockiem masz kupionego u operatora. Moj powinine byc dzis zamowiony jednak czas dostawy to 2-3 tygodni! Masakra!

#483 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 13 października 2013 - 18:58

Ja będę wiedział na 100% po 1 listopada. Na razie większość informacji wskazuje na to, że jeśli się nie aktywuje z tą kartą w USA to działa jako fabrycznie bez simloka. Tylko problem z niektórymi pasmami LTE w różnych krajach europejskich ale nie w PL (ma3, nie ma 7).

#484 pawela

pawela
  • 2 postów

Napisano 15 października 2013 - 08:33

Witam, czy udało się komuś kupić iPhone'a 5S od ręki w Apple Store w USA? Kolega sprawdzał już w 4 miastach i jedyne jakie są to 64GB w sieci Spirit... Ja szukam w T-Moblie contract free. Jeśli ma ktoś jakieś doświadczenia to proszę o informację. Zastanawiam się czy szukać dalej czy odpuścić zupełnie. Dzięki

#485 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 15 października 2013 - 09:24

Mi znajomy miał zamawiać wczoraj ale ONLINE ponieważ też tych wersji nigdzie nie ma od ręki. Sam nie wiem czy zdąży dojśc przed jego wyjazdem który jest za miesiąc.

#486 Misyo

Misyo
  • 3 postów

Napisano 16 października 2013 - 12:24

Witam, Przeczytalem z 15 podstron tego wątku ale finalnie nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Która wersja tj USA vs EU jest rozsądniejsza ze względu na 3G / LTE. Jak wyczytałem: US model A1533 (GSM): 1 (2100 MHz) 2 (1900 MHz) 3 (1800 MHz) 4 (AWS) 5 (850 MHz) 8 (900 MHz) 13 (700c MHz) 17 (700b MHz) 19 (800 MHz) 20 (800 DD) 25 (1900 MHz) Model EU A1457 (GSM) 1 (2100 MHz) 2 (1900 MHz) 3 (1800 MHz) 5 (850 MHz) 7 (2600 MHz) 8 (900 MHz) Z tego co już wyczytałem w modelu USA brakuje praktycznie kanału 7dmego tj 2600MHz. Czy w/w jest używany w PL albo ma być w najbliższej przyszłości? Wersja USA kosztuje mnie 350pln mniej niz wersja EU.... Dzięki z góry za rzeczową odpowiedź. EDIT, co ciekawsze (a może tylko nie zrozumiałe dla mnie): ""Prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej ogłosiła dziś rozpoczęcie konsultacji pierwszej w Polsce aukcji na rezerwację częstotliwości z pasma 800 MHz i 2,6 GHz"... Czyli wersja USA obsluguje 800 a EU - 2600MHz więc skąd mam wiedzieć co kupić? :D

#487 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 16 października 2013 - 13:18

play ma chyba na 1800MHz

#488 Krzycho.

Krzycho.
  • 6 postów
  • SkądBiałystok, PL

Napisano 16 października 2013 - 13:25

[url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Cz%C4%99stotliwo%C5%9Bci_u%C5%BCywane_w_sieci_GSM]Częstotliwości używane w sieci GSM – Wikipedia, wolna encyklopedia[/url]

#489 immat123

immat123
  • 2 postów

Napisano 16 października 2013 - 18:23

Witam. Chce kupic iphona w usa. I mam pytania: -Czy bedzie dzialal w sieci orange czy tylko t-mobile? -Czy iphone bedzie mial sim-locka, jak tak, czy bedzie mozna kupic bez sim? -Jesli tak, jaki bedzie koszt jego sciagniecia w polsce oczywiscie? -Jaki model jest lepszy 5c czy 5s ? -Jaka jest mniej wiecej roznica w cenie w polsce i w usa ? -Czy istnieje jakiekolwiek ryzyko ze iphone bedzie nie sprawny, nie dzialal czy cos? -Lepiej kupic taniej w usa czy w polsce troche doplacic? -Czy iphone bedize mial polskie menu ?? -Prosze o odpowiedzi, a nie zbedne "przejrzyj poprzednie strony"

#490 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 16 października 2013 - 18:37

Na wszystkie Twoje pytania są udzielane odpowiedzi w tym wątku oraz na forum!

#491 Gregory

Gregory

• 2 732 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 16 października 2013 - 19:17

-Czy bedzie dzialal w sieci orange czy tylko t-mobile?

Są dostępne bez simlocka.

-Czy iphone bedzie mial sim-locka, jak tak, czy bedzie mozna kupic bez sim?

-Jesli tak, jaki bedzie koszt jego sciagniecia w polsce oczywiscie?

-Jaki model jest lepszy 5c czy 5s ?

5S.

-Jaka jest mniej wiecej roznica w cenie w polsce i w usa ?

IPhone 5S - Apple iPhone, iPhone 4, iPhone 3GS - Allegro.pl

iPhone 5s - Buy iPhone 5s in 16GB, 32GB, or 64GB - Apple Store (U.S.)

https://www.google.c...lkulator online

-Czy istnieje jakiekolwiek ryzyko ze iphone bedzie nie sprawny, nie dzialal czy cos?

Istnieje.

-Lepiej kupic taniej w usa czy w polsce troche doplacic?

Zawsze lepiej kupić taniej. Tylko że do tego niby „taniej” może zostać przy odbiorze przesyłki z USA doliczona niespodzianka w postaci podatku VAT.

-Czy iphone bedize mial polskie menu ??

Będzie miał.

#492 immat123

immat123
  • 2 postów

Napisano 16 października 2013 - 19:27

W tej chili brat jest w usa i jemu tez dolicza podatek jak tam kupi i przywiezie do polski ?? Dziekuje bardzo za odpoiedzi na moje pytania!! T mobile contact free to bez simlocka? jak to rozumiec, jak sie pytac w app store w usa o wersje bez simlocka?

#493 makondo12

makondo12
  • 5 postów

Napisano 16 października 2013 - 19:32

Człowieku wysil sie trochę i poczytaj wcześniej, a nie na gotowe czekasz.

#494 mlodzian0391

mlodzian0391
  • 10 postów

Napisano 16 października 2013 - 19:45

[CIACH]

Twój wpis został usunięty jako zupełnie niezwiązany z tematem wątku. renqien

#495 Kuras77

Kuras77
  • 191 postów

Napisano 16 października 2013 - 21:47

A u mnie było tak - poprzez Apple Store zamówiłem iPhone 5S 32GB Space Gray oczywiście T-Mobile contract free w środę tydzień temu. Dwa dni później przyszła informacja, że wysyłka nastąpi 18go października ale pomimo wykupienia za dodatkowe 10$ wysyłki "2 business day shipping" przewidywane dotarcie paczki było na 24go października. Niestety moja znajoma wylatuje z USA 22go października :( Zadzwoniłem na infolinię próbując poprosić o szybszą wysyłkę ale dostałem informację, że telefony idą bezpośrednio z "zamorskiego magazynu" (czyli prawdopodobnie producenta w Chinach) i że nie ma możliwości przyspieszenia wysyłki. Dlatego też niestety zmuszony byłem zrezygnować z zamówienia :( Na szczęście pieniądze pobierane są z karty dopiero w momencie wysyłki paczki więc nie ma obawy o ich utratę.
Może znajdę jeszcze kogoś znajomego przebywającego teraz w USA i zamówię telefon ponownie zanim całkiem osiwieję używając "czwórki" na iOS 7 Hello Kitty Edition...

#496 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 16 października 2013 - 21:56

Nie musisz czekać-5S możesz kupić na eBay.com.

#497 Kuras77

Kuras77
  • 191 postów

Napisano 16 października 2013 - 22:10

Jasne, na Allegro też - słowa klucz to: "cena", "VAT" i "cło".

#498 jahsiotr

jahsiotr
  • 4 postów

Napisano 17 października 2013 - 13:51

Czy do zakupu iP od apple w stanach konieczna jest karta kredytowa zarejestrowana na mieszkanca stanow? Probowalem wypelnic zamowienie i zatrzymalem sie na billing address, ktory jest najprawdopodobniej weryfikowany z danymi karty kredytowej, a nie da sie w nim zmienic kraju z USA. Boje sie, ze moga odrzucic mi to zamowienie.

#499 kobus

kobus
  • 787 postów
  • SkądKoźmin Wlkp.

Napisano 17 października 2013 - 14:04

RAczej jest potrzebna, i chyba nie ma możliwości wysyłki za pobraniem.

#500 Kuras77

Kuras77
  • 191 postów

Napisano 17 października 2013 - 15:05

Czy do zakupu iP od apple w stanach konieczna jest karta kredytowa zarejestrowana na mieszkanca stanow? Probowalem wypelnic zamowienie i zatrzymalem sie na billing address, ktory jest najprawdopodobniej weryfikowany z danymi karty kredytowej, a nie da sie w nim zmienic kraju z USA. Boje sie, ze moga odrzucic mi to zamowienie.

Ja zalogowałem się do sklepu online (oczywiście w wersji USA) używając swojego Apple ID, do którego kartę mam już dodaną więc nic nie musiałem wypełniać tak więc karta nie musi być zarejestrowana na mieszkańca USA. Billing address ustawiłem taki sam jak shipping address (adres USA) więc to nie ma znaczenia. Na 100% nie da się ustawić adresu wysyłki do innego kraju niż USA ponieważ zasada jest taka, by kupować w sklepie przynależnym do miejsca zamieszkania czyli w naszym wypadku na apple.pl. Oczywiście u nas cena będzie dużo wyższa więc to żaden interes. Jedynym wyjściem jest ustawienie wysyłki do kogoś znajomego przebywającego aktualnie w USA, kto przywiezie telefon w bagażu lub wyśle go nam pocztą ale wtedy mogą w Polsce dowalić cło (jakieś 1,5%) i VAT (23%). Trzeba mieć jeszcze na uwadze, że ceny podane na w amerykańskim Apple Store to ceny netto - mi do 749$ za iPhone 5S 32GB dodali jeszcze 50$ podatku ustawiając wysyłkę do stanu Floryda.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych