Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad - w czym nosić?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1280 odpowiedzi w tym temacie

#76 haro

haro
  • 428 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 05 kwietnia 2011 - 21:29

Ja kupiłem sobie Tucano Softskin Sleeve i jak dla mnie rewelka

Też go mam bo używałem z jedynką, ale chyba kupie neopren incase, bo irytujące jest naciąganie materiału na rogi i ochrona też nie jest wybitna, troche cienki jest.

#77 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 05 kwietnia 2011 - 23:09

Gdzie w tak kuszącej cenie można nabyć?

ponawiam pytanie, gdzie w tej zacnej cenie?

#78 haro

haro
  • 428 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 05 kwietnia 2011 - 23:11

Etui do iPada Belkin czarne - Notebooki, komputery, laptopy, monitory, karty graficzne - Komputronik internetowy sklep komputerowy
O tym mówisz?
Edit: na youtube widać, że cieniutki jest

#79 nseries

nseries
  • 41 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 06 kwietnia 2011 - 00:03

ponawiam pytanie, gdzie w tej zacnej cenie?

Ja kupiłem w Białymstoku ostatni, więc szukajcie na allegro itp. Co do grubości moim zdaniem to dobrze, że nie jest puszysty. Ma chronić, a nie bronić przed atakami :) istotne jest, że brzegi są puszyste i nic mu się nie dzieje gdy wala się w plecaku. Pozdrawiam

#80 haro

haro
  • 428 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 06 kwietnia 2011 - 00:20

Moim zdaniem słabo. Ja do plecaka wole grubszy neopren jak incase. Jak ci coś naciśnie na ekran w plecaku to się wspomnisz swoje słowa o tym jak to dobrze, że taki cienki:)

#81 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 06 kwietnia 2011 - 09:49

Ja wczoraj dostałem pokrowiec PURO [http://www.ispot.com...rny_p35709.html , i muszę powiedzieć, że wykonany jest kapitalnie, klips do zrobienia z niego podstawki jest na magnes, więc zawsze trzyma się pokrowca jak i zagiętej przykrywki. Wykonanie naprawde estetyczne i dokładne, od środka miekka wyściółka, dostęp do kamerek oczywiście jest, fotki na stronach są błędne. Jak ktoś chce to mogę porobić REAL foty. Szkoda tylko, że póki co siedzi tam kartonowy ipad :(, ale w piątek/sobotę powinno się to zmienić :)

pzdr. Łukasz

#82 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 kwietnia 2011 - 07:37

Czy ktoś już używa folii na tyle ? Bardzo podoba mi się folia iCarbons, czy znajdę na chwilę obecną coś jeszcze lepszego ?

#83 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 07 kwietnia 2011 - 07:46

W sumie fajne sa te carbony, ale czy te naciągane na ciepło rogi nie puszczą, to ja nie wiem. Mógłby ktoś przetestować bo z takim carbo użycie SC nabiera nowego znaczenia. Mogli by zrobić wersję z wycięciem na SC. pzdr. Łukasz

#84 musicArmani

musicArmani
  • 149 postów

Napisano 07 kwietnia 2011 - 09:34

W sumie fajne sa te carbony, ale czy te naciągane na ciepło rogi nie puszczą, to ja nie wiem. Mógłby ktoś przetestować bo z takim carbo użycie SC nabiera nowego znaczenia. Mogli by zrobić wersję z wycięciem na SC.

pzdr. Łukasz

Przecież jest w dalszym ciągu możliwość na SC

Dołączona grafika

#85 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 07 kwietnia 2011 - 09:43

no jest ale odstaje ciut, chyba. To twoja fotka i twój ipad ?? pzdr. Łukasz

#86 musicArmani

musicArmani
  • 149 postów

Napisano 07 kwietnia 2011 - 10:19

no jest ale odstaje ciut, chyba.

To twoja fotka i twój ipad ??

pzdr. Łukasz

Niestety , na swojego wciąż poluje.

Natomiast w Pl można na allegro nabyć takie :

http://img09.allegro...4/34/1541843483

http://img09.allegro...0/48/1540604820

#87 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 07 kwietnia 2011 - 11:47

Ta mi się nie podoba, chodziło mi o to że jak się pochyli ipada z SC to, żeby nie rysować krawędzi ta niestety może nie wystarczyć, ale opcja z tą wcześniejszą, o ile rogi nie będą odłazić jest przekonywująca. pzdr. Łukasz

#88 musicArmani

musicArmani
  • 149 postów

Napisano 07 kwietnia 2011 - 13:21

Ta mi się nie podoba, chodziło mi o to że jak się pochyli ipada z SC to, żeby nie rysować krawędzi ta niestety może nie wystarczyć, ale opcja z tą wcześniejszą, o ile rogi nie będą odłazić jest przekonywująca.

pzdr. Łukasz

Jestem dokładnie tego samego zdania, tylko nie dostępna w PL jest tamta wcześniejsza wersja

#89 GIZIU

GIZIU
  • 923 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 kwietnia 2011 - 13:28

Ale wysyłają do PL ;) Sam się zastanawiam nad kupnem ale czekam na przesyłkę z Macally SNAP-2C na którą już tydzień czekam :/

P.S. Incipio iPad 2 feather Ultralight Hard Shell Case

#90 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 07 kwietnia 2011 - 14:04

ja póki co wydałem juz 190zł na puro z wysyłką :). Więc jak nie bede 100% pewien że ten carbon nie będzie odłaził na rogach to go nie kupie :), a ten Macally snap2c, to nie boisz się że jak coś tam wpadnie pod to czasem zwykły pył kurz itp, będzie rysować ??. pamiętam jak, miałem jakiś taki pokrowiec do iphona 3G to po jakimś czasie były, aż dziury wydrapane bo coś tam wpadło jakiś pyłek i tarło tarło aż wytarło. pzdr. Łukasz

#91 musicArmani

musicArmani
  • 149 postów

Napisano 07 kwietnia 2011 - 14:06

Ale wysyłają do PL ;) Sam się zastanawiam nad kupnem ale czekam na przesyłkę z Macally SNAP-2C na którą już tydzień czekam :/

P.S. [ [/URL]

Przyznam się jako laik nigdy nie robiłem zakupów z USA.
Dajmy na to ten iCarbons zakupie.

Wpłacę im przez paypal (którego co dopiero założyłem)

Oni jakoś przeliczają po kursie czy muszę w jakiś inny sposób zgromadzić kwotę nie w zł tylko $?

Po x tygodniach wyślą do Polski, i paczka teoretycznie przyjdzie mi na adres czy będę musiał jeszcze uiścić jakąś kwotę w urzędzie , cło? I dopiero wtedy mi pozwolą odebrać ?

Może dla Was kwestia banalna, ale chciałbym wiedzieć jak postępować :)

Z góry dzięki za instruktarz

#92 pazoor

pazoor
  • 134 postów

Napisano 07 kwietnia 2011 - 14:20

PayPal przelicza po kursie, ale musisz mieć wpłaconą sumę na pokrycie tego lub podpiętą kartę kredytową którą będą mogli obciążyć paczka przyjdzie na adres, jeśli to będzie wysyłka kurierem i trzeba będzie dopłacić to płacisz kurierowi jak przy pobraniu, ale opłata (VAT) dotyczy raczej droższych zakupów powyżej 150 euro. Jeśli wyślą zwykłym listem dostaniesz to normalnie do skrzynki. tzn nie wiem jak jest z wysyłką z tamtego sklepu, jak zamawiasz np. z Amazona to oni załatwiają formalności celne itp. i sam nic nie musisz załatwiać na cle, ewentualny VAT płacisz kurierowi.

#93 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 07 kwietnia 2011 - 15:03

Przyznam się jako laik nigdy nie robiłem zakupów z USA.
Dajmy na to ten iCarbons zakupie.

Wpłacę im przez paypal (którego co dopiero założyłem)

Oni jakoś przeliczają po kursie czy muszę w jakiś inny sposób zgromadzić kwotę nie w zł tylko $?
Na paypal wrzucasz kasę w zł i na nim przewalutowujesz na $ - mają dobry kurs całkiem, no i płacisz w $

Po x tygodniach wyślą do Polski, i paczka teoretycznie przyjdzie mi na adres czy będę musiał jeszcze uiścić jakąś kwotę w urzędzie , cło? I dopiero wtedy mi pozwolą odebrać ?
Do 100$ na pewno nie zatrzymają na cło, a więc folii tym bardziej, to w zwykłej kopercie raczej przyjdzie więc nawet sprawdzać nie będą - dostaniesz do drzwi

Może dla Was kwestia banalna, ale chciałbym wiedzieć jak postępować :)

Z góry dzięki za instruktarz

Chyba tyle w tym temacie.

#94 musicArmani

musicArmani
  • 149 postów

Napisano 07 kwietnia 2011 - 15:32

dzięki Panowie, faktycznie banalna sprawa :)

#95 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 08 kwietnia 2011 - 15:34

ja póki co wydałem juz 190zł na puro z wysyłką :). Więc jak nie bede 100% pewien że ten carbon nie będzie odłaził na rogach to go nie kupie :), a ten Macally snap2c, to nie boisz się że jak coś tam wpadnie pod to czasem zwykły pył kurz itp, będzie rysować ??. pamiętam jak, miałem jakiś taki pokrowiec do iphona 3G to po jakimś czasie były, aż dziury wydrapane bo coś tam wpadło jakiś pyłek i tarło tarło aż wytarło.

pzdr. Łukasz

@łukasz
chyba o tym samym mówimy... chyba. Puro booklet case.
dla mnie to porażka... wypakowałem case i wsadzilem iPad... niby gumki na bokach które mają niby ściągać całość ale... cały iPad lata w środku.
a najgorsze jest to że... jest bardzo utrudniony dostęp do przycisków. przyciski w Ipadzie są w części bocznej w skosie. jak iPad siedzi w środku i Puro go całego otula w 100% na krawędziach to trzeba "wpychać" paluchy aby np regulować głośność lub go nawet wyłączyć.

#96 summerinparis33

summerinparis33
  • 210 postów

Napisano 08 kwietnia 2011 - 15:55

mam też tego Puro booklet case, nie jest to mistrzostwo, ale oglądałem macallego Bookstand i system robienia tam podkładki zawodzi całkowicie. Na bezrybiu i rak, ryba.

#97 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 08 kwietnia 2011 - 16:25

Hmmm toś mnie pocieszył :D nie ma co :D. W sumie ja aż tak często nie używam tych przycisków, sprawdzę sam, na 99% dziś, jak dotrę do Krk, jedynie martwi ten przycisk on/off. Dostanę ocenie i napisze co i jak. Z 2 strony wolę jak coś jest dobrze chronione niż za słabo, ale z 2 strony w ipadzie 1 w org pokrowcu te guziki były na wierzchu i nic sie nigdy nie stało. Ciekawe czy można w razie W można reklamować ten pokrowiec, bo np nie trzyma należycie ipada, czy coś takiego. pzdr. Łukasz

#98 crazybags_pl

crazybags_pl
  • 18 postów

Napisano 08 kwietnia 2011 - 20:18

Ciekawe czy można w razie W można reklamować ten pokrowiec, bo np nie trzyma należycie ipada, czy coś takiego.

pzdr. Łukasz

Nie musisz go reklamować. Jeśli kupiłeś Case-a przez internet to do 10 dni od zakupu możesz go oddać bez podawania przyczyny. Tylko paragon i opakowanie musi być. Z reklamacją w stylu iPad źle leży pewnie będą ciężkie boje :(
Co do samego Case-a to akurat w Twoim wypadku może być dobrze. Są to pierwsze egzemplarze, szyte "byle być pierwszym na rynku" i ten pośpiech czasami daje się własnie we znaki w braku kompatybilności. Zdarzało mi się iż 2 etui tego samego modelu zaraz po wejściu do sprzedaży delikatnie się różniły rozmiarami więc może tak jest i teraz. Zresztą nie wykluczone że biedny chińczyk nie dostał całej miski ryżu na obiad i lekko zadrgneła mu ręka, kto to wie :)
Jeszcze wracając do Puro to moim faworytem jest Booklet Cover. Ale proszę pamiętać - przemawia przeze mnie sucha teoria i subiektywizm a nie praktyka, nie mam iPada aby to udowodnić.

#99 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 08 kwietnia 2011 - 22:32

Dojechałem, odebrałem ipada, no i to puro w prawdzie chroni, ale pasuje jak z du...., niestety. Co do oddania problem w tym, że rachunek i pudełko zostawiłem w domu. A nie będę w nim przez najbliższy tydzień. i nie mam jak tego oddać. Napiszę jutro maila zobaczymy co mi odpiszą. pzdr. Łukasz

#100 Greenek

Greenek
  • 104 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 kwietnia 2011 - 12:16

Ja zamówiłem dziś to: Hanakapiai iPad Sleeve; Thick Brown Hemp & Thick Cream Fleece iPad Sleeve

Wygląda rewelacyjnie, jest ręcznie robione i z przesyłką wyszło mnie 151zł, czyli mniej więcej tyle, co dobre pokrowce w Polsce. Jak dojdzie to zdam sprawozdanie :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych