Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad - w czym nosić?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1280 odpowiedzi w tym temacie

#601 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 30 kwietnia 2012 - 21:55

Witam

Koledzy, co powiecie na temat tego etui?

ORYGINALNE etui pokrowiec nakładka Belkin iPad 2 (2309546533) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jest to Belkin Grip Vue. Czy ma jakieś wady? Czy to, że jest wykonane z twardego materiału, może sprawić, że tył iPada się porysuje? Jakieś alternatywy (koniecznie przeźroczyste)?

zwykłe, przeżroczyste plecki....

#602 Wicked

Wicked
  • 57 postów
  • SkądDublin

Napisano 01 maja 2012 - 02:11

zwykłe, przeżroczyste plecki....

Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.

#603 Sephider-883dfe429b

Sephider-883dfe429b
  • 17 postów

Napisano 02 maja 2012 - 12:02

Jaki pokrowiec byłby najlepszy, a zarazem solidny dla iPada, żebym mógł go nosić w torbie z zeszytami, bądź rzeczami na trening? Zastanawiałem sie nad [url=http://www.puro.com.pl/category/3-ipad/produkt,puro_golf_cover_-etui_ipad_2nowy_ipad_szary,rid,2209.html]PURO You Move It Moves | Kategorie[/url] ... co myślicie czy jest wystarczająco solidny żeby ochronić mojego iPada przed uszkodzeniami?

#604 spokospoko

spokospoko
  • 34 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 maja 2012 - 17:19

Jaki pokrowiec byłby najlepszy, a zarazem solidny dla iPada, żebym mógł go nosić w torbie z zeszytami, bądź rzeczami na trening? Zastanawiałem sie nad PURO You Move It Moves | Kategorie ... co myślicie czy jest wystarczająco solidny żeby ochronić mojego iPada przed uszkodzeniami?

Po ponad miesiącu zmieniłem zdanie o puro i nie polecam. Mam zeta cover, nosiłem ipada z kilkoma innymi akcesoriami. W torbie uszkodziła się krawędź z etui, a później całość zaczęła się rozłazić - bo jest zrobiona -uwaga- z kartonu i dodatkowo usztywniającego tworzywa. Za sto kilkadziesiąt zł to dowcip jest.

#605 Sephider-883dfe429b

Sephider-883dfe429b
  • 17 postów

Napisano 02 maja 2012 - 22:38

Jak nie to, to co?

#606 Łukasz CIN

Łukasz CIN
  • 190 postów
  • SkądKruszwica

Napisano 03 maja 2012 - 09:00

Po ponad miesiącu zmieniłem zdanie o puro i nie polecam. Mam zeta cover, nosiłem ipada z kilkoma innymi akcesoriami. W torbie uszkodziła się krawędź z etui, a później całość zaczęła się rozłazić - bo jest zrobiona -uwaga- z kartonu i dodatkowo usztywniającego tworzywa. Za sto kilkadziesiąt zł to dowcip jest.

Mam Zeta Cover od paru dni (dostałem w prezencie) i póki co jestem zadowolony, ale... O ile tylna cześć jest dobrej jakości, to przednia nie robi dobrego wrażenia i mam obawy co do jej wytrzymałości w przyszłości, nie jest tak dopasowana i daleko jej do jakości Smart Cover od Apple, którego też posiadam.
Po kilku dniach używania Zeta Cover wróciłem do Smart Cover i mam taki plan, w domu używam SC a na wyjazdy zabieram Puro (nie wyjeżdżam często, więc jakiś czas powinno wytrzymać).

#607 canko

canko
  • 35 postów
  • SkądPoznan,PL

Napisano 03 maja 2012 - 18:34

Ja zastanowiłbym sie jak korzystasz z iPada ?

Moim zdaniem 2 opcje:
a) Często, co chwile gdzieś go wyjmujemy, zerkamy, sprawdzamy itp... (wtedy przyda sie case typu pokrowiec-teczka otwierana),
B) Rzadziej - do dłuższej pracy, wygodniej go trzymać "gołego" (moje osobiste zdanie), wtedy case typu "skarpeta na iPada" -> ja mam takie coś ETUI BUGATTI SLEEVE black - iPad 2 new iPad 3 (2316687168) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#608 Sephider-883dfe429b

Sephider-883dfe429b
  • 17 postów

Napisano 03 maja 2012 - 20:38

Mam Zeta Cover od paru dni (dostałem w prezencie) i póki co jestem zadowolony, ale... O ile tylna cześć jest dobrej jakości, to przednia nie robi dobrego wrażenia i mam obawy co do jej wytrzymałości w przyszłości, nie jest tak dopasowana i daleko jej do jakości Smart Cover od Apple, którego też posiadam.
Po kilku dniach używania Zeta Cover wróciłem do Smart Cover i mam taki plan, w domu używam SC a na wyjazdy zabieram Puro (nie wyjeżdżam często, więc jakiś czas powinno wytrzymać).

A czasami Zeta Cover nie jest tylko na przód tak jak Smart Cover

A pokrowiec ma mi służyć raczej do częstego wyciągania, więc ten raczej odpada :(

#609 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 03 maja 2012 - 21:57

A czasami Zeta Cover nie jest tylko na przód tak jak Smart Cover

A pokrowiec ma mi służyć raczej do częstego wyciągania, więc ten raczej odpada :(

PURO Zeta - w opisie jest napisane, ze to plecki + okładka. Smart Cover to sama okładka

---------- Wpis dodano o 22:54 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:50 ----------

Jaki pokrowiec byłby najlepszy, a zarazem solidny dla iPada, żebym mógł go nosić w torbie z zeszytami, bądź rzeczami na trening? Zastanawiałem sie nad PURO You Move It Moves | Kategorie ... co myślicie czy jest wystarczająco solidny żeby ochronić mojego iPada przed uszkodzeniami?

fajnie wygląda, nie rzuca się w oczy

---------- Wpis dodano o 22:55 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:54 ----------

TUCANO Elements SE - Etui iPad-iPad 2 (czarny) -

---------- Wpis dodano o 22:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:55 ----------

Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.

co tu więcej pisać

ciekawiej wygląda to
http://sklep.tucano....rny-p-2290.html

#610 iukasz

iukasz
  • 112 postów
  • SkądT-d

Napisano 06 maja 2012 - 21:48

Po miesiącu użytkowania mogę coś napisać na temat swojego zestawu czyli Smart Cover + Puro Crystal Cover +Hama IPAD ETUI SOFTBOARD CZARNE. Jeśli chodzi o plecki od Puro + Smart Cover to jest prawie super. Jedne co mnie boli to to, że SC nie możemy złożyć tak aby iPad był pod większym kątem. Poza tym.... bez zastrzeżeń 8-). Jeśli chodzi o coś do przenoszenia sprzetu to szukałem czegoś co zmieści zarówno SC jak i Puro. No i znalazłem. Za małe pieniądze i swietnie chroni. Na prawdę solidny produkt.

#611 gh0st81

gh0st81
  • 9 postów

Napisano 07 maja 2012 - 09:43

Jeśli chodzi o plecki od Puro + Smart Cover to jest prawie super. Jedne co mnie boli to to, że SC nie możemy złożyć tak aby iPad był pod większym kątem. Poza tym.... bez zastrzeżeń 8-).

Mógłbyś rozwinąć ? nie do końca rozumiem co masz na myśli pisząc o tym większym kącie, a kupiłem już plecki i chce kupić SC.
Ogólnie, to plecki puro są super, chociaż martwi mnie trochę, że dość szybko się rysują...

#612 iukasz

iukasz
  • 112 postów
  • SkądT-d

Napisano 07 maja 2012 - 20:47

Mógłbyś rozwinąć ? nie do końca rozumiem co masz na myśli pisząc o tym większym kącie, a kupiłem już plecki i chce kupić SC.
Ogólnie, to plecki puro są super, chociaż martwi mnie trochę, że dość szybko się rysują...

Plecki się rysują ale od tego właśnie są :)
Co do kąta nachylenia to chodzi mi o to, że SC umożliwia ci ustawienie iPada w 2 pozycjach. 'Prawie' na leżąco i 'prawie' na stojąco. Zeta Cover pozwala ustawić urządzenie w pozycji pomiędzy tymi dwoma (około 45 stopni), na które pozwala SC. Może szczegół ale mi tego bardzo brakuje. Poza tym nie mam żadnych zastrzeżeń.

#613 awakeman

awakeman
  • 501 postów

Napisano 08 maja 2012 - 02:43

Wychodzę z tego samego założenia. Osobiście lubię trzymać "gołego" iPada w rękach i dlatego też dla mnie najlepszym rozwiązaniem też jest pokrowiec typu koperta. Mam taki i jest bardzo przyzwoity-

Targus Hughes Leather Portfolio Slipcase for iPad: Amazon.co.uk: Computers & Accessories

#614 Maciek18

Maciek18
  • 8 postów

Napisano 09 maja 2012 - 13:13

Witam, zastanawiam się nad zakupem etui do iPada 2, zależy mi na czymś chroniącym jednocześnie przód i tył. iPada będę nosił w torbie/plecaku z różnymi rzeczami dlatego zależy mi na wytrzymałości. Dodatkowo na zajęciach będę prawdopodobnie używał klawiatury na bluetooth wiec fajnie by było gdybym mógł regulować pozycję iPada. Zastanawiałem się nad dwoma firmy Puro - Zeta Cover i Booklet Cover. Prosiłbym o opinie kogoś kto już miał przyjemność korzystania z tych etui, a może ktoś by polecił coś innego :) Pozdrawiam

#615 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 maja 2012 - 13:19

Booklet Cover nie polecam z Zeta nie korzystam.

#616 porter_1983

porter_1983
  • 362 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 09 maja 2012 - 13:22

Ja posiadam i jestem zadowolony ;-)

http://myapple.pl/ip...tml#post1867990

#617 Maciek18

Maciek18
  • 8 postów

Napisano 09 maja 2012 - 14:14

Booklet Cover nie polecam z Zeta nie korzystam.

Czemu nie polecasz ? :)

Ja posiadam i jestem zadowolony ;-)

[url]http://myapple.pl/ipad/175174-ipad-2-new-ipad-w-czym-nosic-59.html#post1867990[/url]

Z tego co widziałem na zdjęciu na stronie [url=http://www.switcheasy.com/product/CANVAS_ThenewiPad]The new iPad / iPad 2 cases | CANVAS for For the new iPad / iPad 2 | SwitchEasy[/url] wygląda na to, że iPada można ustawić pod dowolnym kątem. Może się mylę. Jak to wygląda w praktyce ? :)

#618 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 09 maja 2012 - 14:23

Czemu nie polecasz ? :)

Nie jest to trwałe etui mimo, że iPad używany jest tylko w domu. Elementy plastikowe szybko zaczęły pękać.

#619 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 11 maja 2012 - 22:15

Jeśli chodzi o Switcheasy to taki sobie ale plus jest taki, ze z zestawie sa folie na ekran i dodatkowe zaślepki z tego co jest w opisie
SwitchEasy | Etui iPhone | Etui iPad | Etui iPod | Produkty | noyw iPad / iPad 2 | CANVAS

#620 jardins

jardins
  • 160 postów

Napisano 11 maja 2012 - 23:46

Hej!
Ja mam taki oto zestawik do iPada 3:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Cover Buddy (Wersja odnowiona do iPada 2012) jest spasowany idealnie. Materiałem jest plastik, który bardziej przypomina gumę w dotyku.
Kolorem nie różni się zbytnio od Smart Covera. W komplecie są jeszcze 2 pary zatyczek do docka i słuchawek (już widzę jak je gubię).Jedyny minus to zapach, który jest niezwykle intensywny. Pewnie parę dni i wywietrzeje.
Mam obiekcję co do SmartCovera, czy nie porysuje iPada swoim magnetycznym zapięciem - metal o metal.

Kupione w iSpot Złote Tarasy

#621 gibek

gibek
  • 24 postów

Napisano 12 maja 2012 - 19:32

Jaki polecacie pokrowiec do max 130 zł ? Co sądzicie o tym czy ktos posiada ? Wyglada calkiem porzadnie i do tego jest wykonany ze skory.

CYGNETT Pokrowiec etui do iPad 2 multi-view KURIER (2327501350) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#622 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 maja 2012 - 08:31

Przeczytał cały wątek, obejrzałem wszystkie Wasze propozycje, proces decyzyjny trwał prawie 10 dni.
Właśnie zamówiłem skórzanego, czarnego Smart Covera.

---------- Wpis dodano o 09:31 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:31 ----------

Na tył zakupię GelaSkina wg własnego projektu.

#623 Dusiek

Dusiek
  • 541 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 maja 2012 - 20:50

A ja kupiłem TO i szczerze polecam.

#624 Q-Jot

Q-Jot
  • 68 postów

Napisano 14 maja 2012 - 09:09

Gadżety: Designerskie Etui Smart Cover na iPada 2

Podróba, czy oryginał? Camera Connection Kit wygląda na tanią podróbkę.

#625 Maciek18

Maciek18
  • 8 postów

Napisano 14 maja 2012 - 10:20

[url=http://www.groupon.pl/deals/cala-polska/bystyle/5744062?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_135&a=1661]Gadżety: Designerskie Etui Smart Cover na iPada 2[/url]

Podróba, czy oryginał? Camera Connection Kit wygląda na tanią podróbkę.

Napisałem do sklepu który wystawił tą ofertę na gruponie. Odpowiedź nie była dla mnie zaskoczeniem, nie jest to oryginalny Smart Cover. Jest to zamiennik

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych