Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad - w czym nosić?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1280 odpowiedzi w tym temacie

#351 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 01 września 2011 - 22:21

tez jestem zainteresowany ta marka, czekam do wyplaty i bede kupowal jeden z ich modeli, polaczenie smart covera z pleckami, ludzie bardzo chwala jakosc wykonania i calosc jest z naturalnej skory.

#352 mikol

mikol
  • 159 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 02 września 2011 - 16:51

Ja przed chwilą zamówiłem ten STILGUT do którego dałem link, mam nadzieję że się nie zawiodę, jak dojdzie dam wam znać co i jak ;)

#353 mikol

mikol
  • 159 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 06 września 2011 - 15:54

Właśnie doszedł mój pokrowiec i muszę powiedzieć że nie jestem zawiedziony, wygląda dobrze, funkcja smartcover nie działa idealnie ale mi to nie przeszkadza, trochę do życzenia pozostawia skóra na górze pokrowca ale po za tym wszystko ok. Najważniejsze funkcje pełni znakomicie, chroni urządzenie pierwszorzędnie, głos nie jest zniekształcony (przy głośniku na iPada 2 jest wycięcie) dostęp do guzików i interfejsu urządzenia nie jest utrudniony :)

#354 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 07 września 2011 - 21:43

a jak z jakoscia wykonania ( spasowanie, szycie, dobrej jakosci skora ) moze jesli masz czas zrobisz jakies zdjecia. sam mam zamiar w piatek zamowic jeden z ich modeli zastanawiam sie tylko czy faktycznie sa one tak rewelacyknie zrobione bo tanie nie sa.

#355 tomgol3

tomgol3
  • 39 postów

Napisano 07 września 2011 - 22:04

Witam. A jak Torbę możecie polecić, żeby zmieścił się iPad wraz z kilkoma zeszytami a4?

#356 crazybags_pl

crazybags_pl
  • 18 postów

Napisano 08 września 2011 - 11:28

Witam.
A jak Torbę możecie polecić, żeby zmieścił się iPad wraz z kilkoma zeszytami a4?

a więc:
Elastic Lady na iPada/10" tylko nie bierz do siebie nazwy, to typowa dla Crumplera prowokacja. Torba wypaśna, wejdzie w nią iPad i z 2/3 zeszyty A4 (zależy jakie grube). Finezyjnie wykonana, solidna.
Potem nic nic i Tucano Finatex, z miejscem na iPada i raczej na 1 zeszyt A4, nic więcej w nią nie wejdzie. Solidna.
Jeśli masz kasę to Booq Taipan Shadow XS ale nie znane mi są jej możliwości w zeszytach A4 :)

Pozdrawiam
M

#357 mikol

mikol
  • 159 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 08 września 2011 - 14:19

Do iPada 2 StilGut pasuje wyśmienicie, wykonanie pozostawia trochę do życzenia, widocznie jest to szczególnie na górze i na dole urządzenia, skóra jest świetnej jakości to widać i czuć, czasami opcja smart cover nie łapie i trzeba jeszcze raz opuścić pokrywę. Moim skromnym zdaniem ten pokrowiec zasługuje na dobre 7/10 :) U góry i na dole urządzenia po prostu ta skóra nie jest zszyta, nie wygląda to źle chociaż ja na ich miejscu bym to zmienił

#358 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 09 września 2011 - 15:40

Witam.
A jak Torbę możecie polecić, żeby zmieścił się iPad wraz z kilkoma zeszytami a4?

Obszerna jest torba Tucano Work Out Bag z miesjcem na notebooka
Torba Tucano Work Out Bag MacBook Pro 15.4" (czarny)

#359 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 11 września 2011 - 13:47

czy ktos mial do czynienia z puro magnet zeta cover, jak z jakoscia wykonania

#360 FlashGordon

FlashGordon
  • 196 postów
  • SkądPoznan, Wielkopoland, Poland

Napisano 11 września 2011 - 13:57

Hej. Ja miałem. Wykonane bardzo ładnie, niestety jednak trafił mi się wadliwy egzemplarz i musiałem oddać. Zamiast tego kupiłem ich silikonowe plecki plus sleeve i jestem mega zadowolony.

#361 szalu

szalu
  • 2 postów

Napisano 20 września 2011 - 16:10

Polecam smialo [url=http://puro.com.pl/category/3-ipad/produkt,puro_magnet_booklet_cover_-_etui_ipad_2_czarny,rid,1652.html]PURO Italian Style | Kategorie[/url] dla mnie rewelka

#362 lel8

lel8
  • 22 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 września 2011 - 17:31

Na plecki zakupiłem etui Puro(PURO Italian Style | Kategorie), a z przodu SmartCover także w kolorze niebieskim. Świetnie współgrają.

#363 mikol

mikol
  • 159 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 29 września 2011 - 15:31

Podziele się z wami moimi spostrzeżeniami dotyczącymi Stilgut leather case, mam już go pewien czas i jestem z niego super zadowolony, pokrowiec chroni mojego iPada przed zarysowaniem idealnie, teraz nie boję się wrzucić iPada do torby:) poza tym jest wytrzymały i nie utrudnia dostępu do urządzenia ! polecam go wszystkim, co prawda jest trochę drogi ale dla mnie wart każdych pieniędzy :)

#364 Piotrekx

Piotrekx
  • 47 postów

Napisano 29 września 2011 - 23:10

Ja ostatnio zakupiłem do swojej dwójki etui "Belkin Access Folio Stand". (Link

Jeśli chodzi o funkcję smart covera, spełnia ją jako lekkie podparcie tyłu (Chodzi o tą pozycję)

Do innych się nie nadaje.

Z przodu kieszeń na przejściówkę na VGA, ładowarkę, czy jakiś inny kabelek usb. Od spodu sztywna, więc o ekranik obaw brak.

Tył, jak to tył, wszystko na swoim miejscu, dziurka na aparat jest, jednym słowem, okej.

Boki - i tu już mały problem co do kwestii spasowania. iPada trzeba czasami "dociskać" do końca pokrowca, bo otwór na jacka staje się "ukryty" : P

W środku miła wyściółka, więc się nie porysuje. Nosiłem w plecaku razem z kilkoma zeszytami A4, i nic mu nie jest, żadnej ryski nie przybyło, ekranik też nadal cały.

Ogólna ocena: Jak na 85zł, myślę że warto. Oprócz kilku niedoróbek, jest na prawdę okej.

#365 Mik187

Mik187
  • 60 postów

Napisano 01 października 2011 - 19:27

czy uzywa ktoś Puro Magnet Zeta ? bo zastanwiam sie czy wybierac wlasnei wersje zeta czy Puro Magnet Booklet Cover

#366 fzero

fzero
  • 19 postów

Napisano 04 października 2011 - 22:10

A czy ktos z Was mial do czynienia z Puro Scudo? [url=http://puro.com.pl/category/3-ipad/produkt,puro_scudo_-_pokrowiec_ipad_ice,rid,1605.html]PURO You Move It Moves | Kategorie[/url]

#367 andrzejs82

andrzejs82
  • 243 postów

Napisano 11 października 2011 - 22:07

witam, jesli ktos sie zastanawia czy warto zainwestowac pieniadze co prawda nie male w produkty marki stilgut to zdecydowanie polecam, kupilem wersje ala smart cover z pleckami, fantastyczne wykonanie, skora naturalna ,najwyzsza polka, bez porownania do produktow puro czy mcally. polecam, jesli ktos ma jakies pytania pisac smialo.

#368 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 października 2011 - 10:00

czy uzywa ktoś Puro Magnet Zeta ? bo zastanwiam sie czy wybierac wlasnei wersje zeta czy Puro Magnet Booklet Cover

Używam od kilku dni wersję Zeta i nawet polecam. Tańsze rozwiązanie od zakupu osobno plecków i osobno Smart Covera. Z zewnątrz pewna ochrona (plecki sztywne, nie żadna guma), osłona ekranu działająca identycznie jak Smart Cover i z identyczną funkcjonalnością (podstawka pionowa/płaska). Od wewnątrz plecki z miękkim "meszkiem" coby nie rysowały obudowy jak coś się tam mimo wszystko dostanie. Osłona ekranu od wewnątrz w dotyku przypomina miękką skórę (albo microfibrę, jak kto woli), też "meszkowatą", więc świetnie przy okazji czyści ekran (wystarczy przejechać okładką po ekranie).

#369 luki8l

luki8l
  • 59 postów
  • SkądŚroda Śląska

Napisano 12 października 2011 - 15:24

Od miesiąca używam Smart Cover (szary) i crystal case jako plecki. Funkcjonalność i wygląd jak dla mnie rewelacyjny. Jedyny minus jaki zauważywłem, to od używania covera jako podstawki, brudzi się mikrofibra. Acha, no i od trzymania ipada za bok z wywiniętym coverem z tyłu, zauważyłem, że strzępią się boki covera... Dlatego teraz odczepiam sm jak używam ipada. Jakbym miał wymieniać to na pewno na Magnet Booklet Cover.

#370 ciochu

ciochu
  • 176 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 15 października 2011 - 16:57

PURO Scudo Slim - czy ktoś korzysta? Planuje kupić bo noszę iPada w plecaku/torbie i boje się ze go ubije. Ktoś korzysta z czegoś podobnego. Czy może lepiej kupić coś na same plecki bo na przód mam smart covera?

#371 porter_1983

porter_1983
  • 362 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 15 października 2011 - 17:13

Panowie a jaka najlepiej zastosowac folie na plecki mam SC i myśle właśnie nad folia na plecy. Mysłałem nad czymś takim, Korzystał ktos ?

http://www.bestskins...com/ipad-2-skin

#372 ciochu

ciochu
  • 176 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 18 października 2011 - 22:04

Etui Belkin Pleated Sleeve do Apple iPad 2 w SIMSERWIS. - właśnie zakupilem, normalnie ten belkin kosztuje ok. 90zl. Sklep ma dobre opinie itd. więc myśle ze to okazja godna polecenia.

#373 IPretOriaNI

IPretOriaNI
  • 1 postów

Napisano 20 października 2011 - 11:02

Witam serdecznie, jestem nowym użytkownikiem iPada 2 w związku z czym poszukuję jakiegoś etui. Padło na dwa typy mianowicie TUCANO Schermo i PURO Booklet Cover. Które z tych dwóch byście polecali bardziej, a może coś innego? Czy silikonowa ramka w TUCANO dobrze trzyma iPada i czy jego cover sam się nie otwiera?

#374 gaff

gaff
  • 41 postów

Napisano 20 października 2011 - 19:00

Booklet'a nie bierz, chwaliłem go dopóki nie nadszedł moment kiedy musiałem go pierwszy raz wyciągnąć. Zatrzaski po jednym wyciągnięciu popękały. Pokrowiec był wymieniony, jednak przy następnym nastąpiło to samo, jedno wyciągnięcie i po plastiku. Na razie się trzyma, ale zdecyduje się chyba na Smart Cover i Gelaskina na tył. Pozdrawiam, Maciej.

#375 barth7

barth7
  • 28 postów
  • Skądze wsi

Napisano 20 października 2011 - 19:28

Ja od miesiąca z kawałkiem używam tego iPod, iPhone, iPad :: Akcesoria iPad :: Etui :: PURO Magnet Booklet Cover etui na iPada 2 (czarne) - Cortland - systemy graficzne jak dla mnie rewelacja, trzyma pięknie, chroni ekran, wszystko spasowane jak klocki lego. No i ładnie wyglada.
Ja polecam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych