Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad - w czym nosić?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1280 odpowiedzi w tym temacie

#551 jhartman

jhartman
  • 668 postów

Napisano 09 kwietnia 2012 - 18:52

A ja zakupiłem na Amazonie Griffin Elan Sleeve za około 50pln Griffin Gb01551 Elan Sleeve For Apple iPad Tablet WiFi 16GB 32GB 64GB: Amazon.co.uk: Computers & Accessories

Mam zamiar używać tego do transportu. Na codzień i w domu - Smart Cover.

Pozdrawiam, napiszę więcej jak przesyłka dotrze.

#552 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 09 kwietnia 2012 - 19:52

J POLECAM W IOO% i mam też smart cover (RED) za 300zł !!! ale warto polecam bardziej ZETA COVER bo od magnesu się brudzi i rysuje :) oczywiście chodzi o tego SC :)

Sorry ale od tego momentu nie rozumiem, można jeszcze raz?

#553 porter_1983

porter_1983
  • 362 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 09 kwietnia 2012 - 20:28

A ja zakupiłem na Amazonie Griffin Elan Sleeve za około 50pln Griffin Gb01551 Elan Sleeve For Apple iPad Tablet WiFi 16GB 32GB 64GB: Amazon.co.uk: Computers & Accessories

Mam zamiar używać tego do transportu. Na codzień i w domu - Smart Cover.

Pozdrawiam, napiszę więcej jak przesyłka dotrze.

Hmm iPad wejdzie do tego pokrowca ze SmartCoverem ? Czy raczej się nie zmieści .

#554 miqs99

miqs99
  • 88 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 kwietnia 2012 - 22:00

Jest to cenna uwaga. Fakt jak ktoś chce ustawić go pod katem to super sprawa ale tylko dla tej jednej funkcji $40 to trochę dużo bo zabezpieczenie samego przodu mija się z celem. Jak już to tył się bardziej zniszczy chociaż mój MBP od 3 lat używany bez większego szacunku i się niezłe trzyma.

#555 wapster89

wapster89
  • 16 postów
  • SkądMielec

Napisano 09 kwietnia 2012 - 22:39

Do transportowania mojego iPada 2 (wrzucenie do plecaka itp) udało mi się ostatnio okazyjnie kupić Pleat Sleeve for iPad firmy Belkin. Jak dla mnie to całkiem przyzwoity pokrowiec, wystarczająco sztywny i miękki. Posiada dodatkową kieszonkę na zamek. Wymiary w sam raz, udaje się nawet zmieścić iPada z SmartCoverem. Ponadto nie jest nawet taki brzydki ;)

#556 gh0st81

gh0st81
  • 9 postów

Napisano 11 kwietnia 2012 - 13:09

przede wszystkim witam wszystkich bo to mój pierwszy post tutaj a teraz pytanie - co wybrać do ochrony ipada 3 (głównie w domu, czasem wożony w samochodzie luzem na siedzeniu) Zastanawiam się albo nad zestawem: plecki PURO Crystal Clear + smartcover albo PURO Zeta Cover. Bardziej podoba mi się koncepcja pierwsza, tylko że słyszałem tyle róznych sprzecznych opinii na temat smart covera, że nie wiem komu wierzyć, a niestety nie mam gdzie oglądnąć go na żywo narazie. Jak wygląda kwestia dopasowania do nowego ipada ? podobno temat magnesów jest rozwiązany, tylko czym sugerować się zamawiając go przez internet? wersja kompatybilna z nowym ipadem jest jakoś oznaczona ? Sprawa druga to mocowanie - nowy ipad ma troche inny profil obudowy od "2", czy smartcover trzyma się pewnie ? I sprawa trzecia - czy magnetyczne mocowanie nie porysuje z czasem obudowy ? Wiem, że to tylko przedmiot użytkowy, ale chciałbym, żeby jak najdłużej pozostał nienaruszony :)

#557 jhartman

jhartman
  • 668 postów

Napisano 11 kwietnia 2012 - 13:26

Hmm iPad wejdzie do tego pokrowca ze SmartCoverem ? Czy raczej się nie zmieści .

Podobno się mieści. Jak dojdzie zbadam samemu i dam znać na forum.

Pozdrawiam

#558 sebastian22

sebastian22
  • 192 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 11 kwietnia 2012 - 15:24

przede wszystkim witam wszystkich bo to mój pierwszy post tutaj

a teraz pytanie - co wybrać do ochrony ipada 3 (głównie w domu, czasem wożony w samochodzie luzem na siedzeniu)
Zastanawiam się albo nad zestawem: plecki PURO Crystal Clear + smartcover albo PURO Zeta Cover.
Bardziej podoba mi się koncepcja pierwsza, tylko że słyszałem tyle róznych sprzecznych opinii na temat smart covera, że nie wiem komu wierzyć, a niestety nie mam gdzie oglądnąć go na żywo narazie.
Jak wygląda kwestia dopasowania do nowego ipada ? podobno temat magnesów jest rozwiązany, tylko czym sugerować się zamawiając go przez internet? wersja kompatybilna z nowym ipadem jest jakoś oznaczona ?
Sprawa druga to mocowanie - nowy ipad ma troche inny profil obudowy od "2", czy smartcover trzyma się pewnie ?
I sprawa trzecia - czy magnetyczne mocowanie nie porysuje z czasem obudowy ?
Wiem, że to tylko przedmiot użytkowy, ale chciałbym, żeby jak najdłużej pozostał nienaruszony :)

Dokladnie mialem ten sam problem, jednak zamowilem SC na applestore a PURO crystal back na allegro. Zobaczymy jak dojdzie. Co do pleckow to crystal back jest jako jedne z nielicznych dedykowane dla ipada 2 i nowego ipada.

#559 spokospoko

spokospoko
  • 34 postów
  • SkądPoznań

Napisano 12 kwietnia 2012 - 20:35

@gh0st81 Miałem podobny dylemat do Ciebie. Ostatecznie zdecydowałem się na Puro Zeta. Etui jest doskonale wykonane, funkcjnalność analogiczna wobec SC, których zamiast jednak rysują obudowy + plecki. iPad nie wygląda też jak zabawka - służy mi raczej podczas spotkań z klientami, a skóra eko w coverze jest niezłej jakości. Do tego samo rozwiązanie wychodzi korzystńiej cenowo.

#560 kolcz11

kolcz11
  • 72 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 kwietnia 2012 - 22:24

Ja ostatnio stałem się posiadaczem ubranka BOOQ Folio dla mojego iPada 3. Etui pasuje idealnie, wykonane z wysokiej jakości materiałów i wykorzystujący funkcję sleep/wake up. Jedynym minusem jest to, że musi stać być ustawiony prawie w pionie żeby stał (lub podparty przez np. komputer od tyłu). Ogólnie gorąco polecam!

#561 Spiderx

Spiderx
  • 70 postów

Napisano 13 kwietnia 2012 - 00:43

Ze swojej strony polecam produkty GRIFFIN-a. Jak komuś zależy na maksymalnej ochronie niech się zainteresuję tym casem: GRIFFIN SURVIVOR - nie jest tani... Ale jest zrobiony z takich materiałów że jak mniemam upadki mu nie straszne. Sam żałuję że nie kupiłem sobie takiego, ale jak kupowałem case'a, nawet nie wiedziałem o istnieniu takiego cudeńka :)

#562 sebastian22

sebastian22
  • 192 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 13 kwietnia 2012 - 22:23

PURO Crystal back przyszedł i pasuje idealnie, teraz czekam na SmartCover. PURO polecam dla nowego iPada.

#563 sPoOnBoY

sPoOnBoY
  • 63 postów
  • SkądGdynia

Napisano 14 kwietnia 2012 - 18:29

A ja dzisiaj w komputroniku odebralem swoje dlugo oczekiwane Puro Zeta Cover do nowego iPada w bialym kolorze. Pasuje swietnie, co wiecej chyba juz wypuscili poprawiona serie albo ja mam farta i trafilem na odpowiednia polaryzacje magnesow bo etui idealnie usypia i wybudza iPada. Wykonanie eleganckie, skora choc nienaturalna prezentuje sie bardzo elegancko. Cena 169 zl wiec taniej niz gdziekolwiek indziej. Ze swojej strony moge goraco polecic.

#564 nevoX

nevoX
  • 855 postów
  • SkądTorun, Poland

Napisano 15 kwietnia 2012 - 13:01

Ja mam pytanie do posiadaczy etui JISONCASE. Czy magnesy są na tyle mocne, że można spokojnie wrzucić iPada w tym pokrowcu do plecaka/torby, nie otworzy się sam? Tak samo np. czy Smart Cover z jakimiś pleckami da radę w plecaku bez dodatkowego pokrowca? (tutaj również kwestia ochrony ekranu)

#565 jhartman

jhartman
  • 668 postów

Napisano 15 kwietnia 2012 - 15:39

W Saturnie można kupić całkiem sensowne etui Hama. Cena bardzo przyzwoita bo 39.90 PLN - gdyby nie to, że już zamówiłem inne to na pewno bym brał:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Pozdrawiam

#566 iukasz

iukasz
  • 112 postów
  • SkądT-d

Napisano 16 kwietnia 2012 - 19:46

PURO Crystal back przyszedł i pasuje idealnie, teraz czekam na SmartCover. PURO polecam dla nowego iPada.

Po trzech tygodniach zastanawiania się padło na takie rozwiazanie jak kolegi powyżej. Od Smart Cover przez Puro Zeta do Smart Cover i Crystal Back. Jeśli ktoś już korzysta z takiego rozwiązania podrzućcie w czym transportujecie swojego iPada? Boje się ze niewiele pokrowcow zmieści iPada w tym 'opakowaniu'. Jakieś propozycje? Nie chce zamawiać w ciemno a nie mam możliwości zmierzenia w sklepie.
Thx

#567 mar99

mar99
  • 829 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 kwietnia 2012 - 19:54

SC + folia na ekran + Crystal Back noszony w plecaku (osobna przedziałka na iPada/netbooka).

#568 Netor

Netor
  • 31 postów

Napisano 17 kwietnia 2012 - 10:59

Ma ktoś pokrowiec PURO (Magnet) Booklet Cover ? Bo widzę, że jest obecnie w miarę rozsądnej cenie (125zł) i bardzo mi się z wyglądu podoba. Przeczytałem recenzję tutaj na portalu, ale mam jednak pewne obawy: 1) Czy na ekranie nie odbija się wzorek przedniej ścianki pokrowca? Jeśli tak, to czy ten efekt da się łatwo usunąć przetarciem szmatką czy trzeba się bawić w mycie? 2) W recenzji napisano, że ta "szlufka" z tyłu może się zużyć lub wyrobić. Może ktoś potwierdzić coś takiego po jakimś dłuższym czasie korzystania z tego pokrowca? Ponadto, kilka dni temu pojawił się temat, że pokrowiec niekoniecznie działa z funkcją sleep/wake, ale mam nadzieję, że to jakiś odosobniony przypadek i że z moim nowym iPadem będzie działał w porządku. Z góry dziękuję za wszelkie opinie i odpowiedzi.

#569 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 kwietnia 2012 - 16:14

Szukam niedrogiego pokrowca, nie musi byc pancerne, oby iPad nie byl porysowany w czasie podrozy w torbie. Znalazlem takie: Bezpieczne Cienkie Etui Koperta BELKIN iPad iPad2 (2255294990) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Moze ktos ma i moze sie wypowiedziec na temat tego Belkina?

#570 MemphisCK

MemphisCK
  • 11 postów
  • SkądKielce

Napisano 17 kwietnia 2012 - 17:26

Ma ktoś pokrowiec PURO (Magnet) Booklet Cover ?

Ja posiadam takowy.

1) Czy na ekranie nie odbija się wzorek przedniej ścianki pokrowca? Jeśli tak, to czy ten efekt da się łatwo usunąć przetarciem szmatką czy trzeba się bawić w mycie?

Jeżeli masz brudny/tłusty od palców to tak, jak czysty to sam z siebie nie brudzi. Ja czyszczę bluzą zazwyczaj ;-)

2) W recenzji napisano, że ta "szlufka" z tyłu może się zużyć lub wyrobić. Może ktoś potwierdzić coś takiego po jakimś dłuższym czasie korzystania z tego pokrowca?

Raczej kluczowe słowo "może", bo jest dość dobrze wykonany, ale za krótko go mam żeby powiedzieć na pewno.

Ponadto, kilka dni temu pojawił się temat, że pokrowiec niekoniecznie działa z funkcją sleep/wake, ale mam nadzieję, że to jakiś odosobniony przypadek i że z moim nowym iPadem będzie działał w porządku.

Działa i to za każdym razem.

#571 ikaas

ikaas
  • 14 postów
  • SkądWadowice/Dęblin

Napisano 17 kwietnia 2012 - 18:36

Od siebie mogę polecić smart cover do noszenia po domu. Niestety rysuje boki iPada, ale spisuje się rewelacyjnie. Do wynoszenia iPada na zewnątrz pokrowiec sam uszyłem, na profesjonalnej maszynie z bardzo ładnej, brązowej skóry. Nie miał żadnego suwaka, lecz był na tyle ciasny że iPad nigdy z niego nie wyleciał. Taki sam pokrowiec ma mój ojciec na macbooka. Jest minimalistyczny, elegancki i wykonany z dbałością o każdy szczegół. Jak porównywałem go kiedyś z innymi pokrowcami w sklepie to zdecydowanie żaden produkowany masowo nie mógł się z nim równać. Dla zainteresowanych (PW) mogę przesłać zdjęcie

#572 Gecko

Gecko
  • 151 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 kwietnia 2012 - 19:24

Ma ktoś pokrowiec PURO (Magnet) Booklet Cover ? Bo widzę, że jest obecnie w miarę rozsądnej cenie (125zł) i bardzo mi się z wyglądu podoba. Przeczytałem recenzję tutaj na portalu, ale mam jednak pewne obawy:

1) Czy na ekranie nie odbija się wzorek przedniej ścianki pokrowca? Jeśli tak, to czy ten efekt da się łatwo usunąć przetarciem szmatką czy trzeba się bawić w mycie?

2) W recenzji napisano, że ta "szlufka" z tyłu może się zużyć lub wyrobić. Może ktoś potwierdzić coś takiego po jakimś dłuższym czasie korzystania z tego pokrowca?

Ponadto, kilka dni temu pojawił się temat, że pokrowiec niekoniecznie działa z funkcją sleep/wake, ale mam nadzieję, że to jakiś odosobniony przypadek i że z moim nowym iPadem będzie działał w porządku.

Z góry dziękuję za wszelkie opinie i odpowiedzi.

Szlufka mi się nie wyrabia, mam go od premiery iPada3. Sleep/wake działa doskonale, za każdym razem działa. Wzorek nie odbija się, chyba, że masz bardzo uświniony ekran, jak pojawi się, wystarczy przejechać koszulką, mało uciążliwe.

#573 Netor

Netor
  • 31 postów

Napisano 17 kwietnia 2012 - 19:41

Dzięki panowie za odpowiedzi, w takim razie jutro zamawiam tego Bookleta :).

@Molimo, skoro ma być tani to może Belkin Pleated Sleeve (ja swojego kupiłem tutaj za 53zł z przesyłką: Etui Belkin Pleated Sleeve do Apple iPad 2 w SIMSERWIS).
Mam go od dwóch tygodni i jako etui wrzucane do torby/plecaka nadaje się idealnie. Mimo, że w środku jest pewien luz (pewnie zmieściłby się nawet iPad 1. gen) to kompletnie nic się nie rysuje (w środku miękko wyścielone) i ogólnie dobrze zabezpieczone. Ponadto jest dodatkowa, mniejsza kieszeń, gdzie można by nawet ładowarkę schować.

#574 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 kwietnia 2012 - 20:47

Dzieki bardzo, jeszcze poszukam ale widze, ze ten w zupelnosci mi starczy.

#575 Netor

Netor
  • 31 postów

Napisano 19 kwietnia 2012 - 19:23

Kupiłem PURO Booklet Cover (dzięki jeszcze raz za odpowiedzi w tym temacie) i jest świetny. Idealnie komponuje się z białym iPadem, ponadto przylega całkowicie do niego. Magnesy działają pięknie. Poza tym bardzo mi się spodobała pozycja "do pisania" - jest bardzo stabilna i o wiele wygodniej się nie tylko pisze, ale i przegląda strony itd. Jedyna moja obawa to wyjmowanie z tego pokrowca. 2 razy próbowałem delikatnie wyciągnąć iPada z zatrzasów (zgodnie z instrukcją, zaczynając od lewego dolnego), ale się nie udało. Mocno siedzi :P. Ale to nie problem, bo na razie jestem z pokrowca niezwykle zadowolony i nawet nie myślę o jego zdejmowaniu. A i jeszcze jedno. Nowy iPad z założonym Bookletem mieści się (praktycznie na styk) w tym etui Belkina przeznaczonym do przenoszenia, o którym wyżej wspomniałem :).

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych