iPad - w czym nosić?
Napisano 09 kwietnia 2012 - 18:52
Mam zamiar używać tego do transportu. Na codzień i w domu - Smart Cover.
Pozdrawiam, napiszę więcej jak przesyłka dotrze.
Napisano 09 kwietnia 2012 - 19:52
J POLECAM W IOO% i mam też smart cover (RED) za 300zł !!! ale warto polecam bardziej ZETA COVER bo od magnesu się brudzi i rysuje oczywiście chodzi o tego SC
Sorry ale od tego momentu nie rozumiem, można jeszcze raz?
Napisano 09 kwietnia 2012 - 20:28
A ja zakupiłem na Amazonie Griffin Elan Sleeve za około 50pln Griffin Gb01551 Elan Sleeve For Apple iPad Tablet WiFi 16GB 32GB 64GB: Amazon.co.uk: Computers & Accessories
Mam zamiar używać tego do transportu. Na codzień i w domu - Smart Cover.
Pozdrawiam, napiszę więcej jak przesyłka dotrze.
Hmm iPad wejdzie do tego pokrowca ze SmartCoverem ? Czy raczej się nie zmieści .
Napisano 09 kwietnia 2012 - 22:00
Napisano 09 kwietnia 2012 - 22:39
Napisano 11 kwietnia 2012 - 13:09
Napisano 11 kwietnia 2012 - 13:26
Hmm iPad wejdzie do tego pokrowca ze SmartCoverem ? Czy raczej się nie zmieści .
Podobno się mieści. Jak dojdzie zbadam samemu i dam znać na forum.
Pozdrawiam
Napisano 11 kwietnia 2012 - 15:24
przede wszystkim witam wszystkich bo to mój pierwszy post tutaj
a teraz pytanie - co wybrać do ochrony ipada 3 (głównie w domu, czasem wożony w samochodzie luzem na siedzeniu)
Zastanawiam się albo nad zestawem: plecki PURO Crystal Clear + smartcover albo PURO Zeta Cover.
Bardziej podoba mi się koncepcja pierwsza, tylko że słyszałem tyle róznych sprzecznych opinii na temat smart covera, że nie wiem komu wierzyć, a niestety nie mam gdzie oglądnąć go na żywo narazie.
Jak wygląda kwestia dopasowania do nowego ipada ? podobno temat magnesów jest rozwiązany, tylko czym sugerować się zamawiając go przez internet? wersja kompatybilna z nowym ipadem jest jakoś oznaczona ?
Sprawa druga to mocowanie - nowy ipad ma troche inny profil obudowy od "2", czy smartcover trzyma się pewnie ?
I sprawa trzecia - czy magnetyczne mocowanie nie porysuje z czasem obudowy ?
Wiem, że to tylko przedmiot użytkowy, ale chciałbym, żeby jak najdłużej pozostał nienaruszony
Dokladnie mialem ten sam problem, jednak zamowilem SC na applestore a PURO crystal back na allegro. Zobaczymy jak dojdzie. Co do pleckow to crystal back jest jako jedne z nielicznych dedykowane dla ipada 2 i nowego ipada.
Napisano 12 kwietnia 2012 - 20:35
Napisano 12 kwietnia 2012 - 22:24
Napisano 13 kwietnia 2012 - 00:43
Napisano 13 kwietnia 2012 - 22:23
Napisano 14 kwietnia 2012 - 18:29
Napisano 15 kwietnia 2012 - 13:01
Napisano 15 kwietnia 2012 - 15:39
Pozdrawiam
Napisano 16 kwietnia 2012 - 19:46
PURO Crystal back przyszedł i pasuje idealnie, teraz czekam na SmartCover. PURO polecam dla nowego iPada.
Po trzech tygodniach zastanawiania się padło na takie rozwiazanie jak kolegi powyżej. Od Smart Cover przez Puro Zeta do Smart Cover i Crystal Back. Jeśli ktoś już korzysta z takiego rozwiązania podrzućcie w czym transportujecie swojego iPada? Boje się ze niewiele pokrowcow zmieści iPada w tym 'opakowaniu'. Jakieś propozycje? Nie chce zamawiać w ciemno a nie mam możliwości zmierzenia w sklepie.
Thx
Napisano 16 kwietnia 2012 - 19:54
Napisano 17 kwietnia 2012 - 10:59
Napisano 17 kwietnia 2012 - 16:14
Napisano 17 kwietnia 2012 - 17:26
Ja posiadam takowy.Ma ktoś pokrowiec PURO (Magnet) Booklet Cover ?
Jeżeli masz brudny/tłusty od palców to tak, jak czysty to sam z siebie nie brudzi. Ja czyszczę bluzą zazwyczaj ;-)1) Czy na ekranie nie odbija się wzorek przedniej ścianki pokrowca? Jeśli tak, to czy ten efekt da się łatwo usunąć przetarciem szmatką czy trzeba się bawić w mycie?
Raczej kluczowe słowo "może", bo jest dość dobrze wykonany, ale za krótko go mam żeby powiedzieć na pewno.2) W recenzji napisano, że ta "szlufka" z tyłu może się zużyć lub wyrobić. Może ktoś potwierdzić coś takiego po jakimś dłuższym czasie korzystania z tego pokrowca?
Działa i to za każdym razem.Ponadto, kilka dni temu pojawił się temat, że pokrowiec niekoniecznie działa z funkcją sleep/wake, ale mam nadzieję, że to jakiś odosobniony przypadek i że z moim nowym iPadem będzie działał w porządku.
Napisano 17 kwietnia 2012 - 18:36
Napisano 17 kwietnia 2012 - 19:24
Ma ktoś pokrowiec PURO (Magnet) Booklet Cover ? Bo widzę, że jest obecnie w miarę rozsądnej cenie (125zł) i bardzo mi się z wyglądu podoba. Przeczytałem recenzję tutaj na portalu, ale mam jednak pewne obawy:
1) Czy na ekranie nie odbija się wzorek przedniej ścianki pokrowca? Jeśli tak, to czy ten efekt da się łatwo usunąć przetarciem szmatką czy trzeba się bawić w mycie?
2) W recenzji napisano, że ta "szlufka" z tyłu może się zużyć lub wyrobić. Może ktoś potwierdzić coś takiego po jakimś dłuższym czasie korzystania z tego pokrowca?
Ponadto, kilka dni temu pojawił się temat, że pokrowiec niekoniecznie działa z funkcją sleep/wake, ale mam nadzieję, że to jakiś odosobniony przypadek i że z moim nowym iPadem będzie działał w porządku.
Z góry dziękuję za wszelkie opinie i odpowiedzi.
Szlufka mi się nie wyrabia, mam go od premiery iPada3. Sleep/wake działa doskonale, za każdym razem działa. Wzorek nie odbija się, chyba, że masz bardzo uświniony ekran, jak pojawi się, wystarczy przejechać koszulką, mało uciążliwe.
Napisano 17 kwietnia 2012 - 19:41
@Molimo, skoro ma być tani to może Belkin Pleated Sleeve (ja swojego kupiłem tutaj za 53zł z przesyłką: Etui Belkin Pleated Sleeve do Apple iPad 2 w SIMSERWIS).
Mam go od dwóch tygodni i jako etui wrzucane do torby/plecaka nadaje się idealnie. Mimo, że w środku jest pewien luz (pewnie zmieściłby się nawet iPad 1. gen) to kompletnie nic się nie rysuje (w środku miękko wyścielone) i ogólnie dobrze zabezpieczone. Ponadto jest dodatkowa, mniejsza kieszeń, gdzie można by nawet ładowarkę schować.
Napisano 17 kwietnia 2012 - 20:47
Napisano 19 kwietnia 2012 - 19:23
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych