Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad - w czym nosić?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1280 odpowiedzi w tym temacie

#326 brigade

brigade
  • 59 postów

Napisano 24 czerwca 2011 - 21:01

Ten srebrny jest wypierdzielisty. Pytanie do posiadaczy Puro Magnet - czy macie srebrną wersję? Czy faktycznie etui wykonano ze skóry i nie ma problemu z brudzeniem?

#327 kabanos

kabanos
  • 352 postów
  • SkądW-wa

Napisano 26 czerwca 2011 - 08:44

Ja wole swoja czarna gdyz mniej sie rzuca w oczy a zawsze cos ciemnego mniej sie brudzi niz jasne :)

#328 Cubat

Cubat
  • 4 postów

Napisano 01 lipca 2011 - 01:33

[url]http://apple-tuning.com/en/ipad/299-613-foldable-right-left-open-leather-skin-cover-case-for-ipad-white-.html[/url] Polecam, zamówiłem dla siebie taki tylko że czarny, mega cena bo 13 dolców razem z wysyłką. Wogóle mają mnóstwo fajnych rzeczy do appla w dobrych cenach i do tego darmowa wysyłka. Mają też sporo innych.

#329 Epheli

Epheli
  • 17 postów

Napisano 01 lipca 2011 - 15:09

Ciekawe zestawieni rożnych etui na Ipada [url=http://www.macworld.com/article/160886/2011/07/nine_ipad2_folio_cases.html#lsrc=twt_macworld]Review: Nine iPad 2 folio-style cases Review | Accessories | iOS Central | Macworld[/url]

#330 mico11

mico11
  • 184 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 03 lipca 2011 - 12:29

Polecam Krusell Luna, dobra ochrona + podstawka

#331 vooxie

vooxie
  • 81 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 lipca 2011 - 16:31

Ja mam Smart Cover i znalazłam właśnie coś do ochrony tyłu iPada co jest kompatybilne ze Smart Cover i podobno nawet w tych samych 10-ciu kolorach... PURO Back Cover ** obudowa na iPad 2 ** 10 kolorów (1692440294) - Aukcje internetowe Allegro

Widzę, że PURO jest tu polecane, więc chyba się skusze i sprawdzę, czy kolory faktycznie są takie jak Smart Coverów... ;)

#332 pisara2

pisara2
  • 131 postów

Napisano 04 lipca 2011 - 22:54

Puro-zdecydowanie, tylko skora delikatna na odgniecenia, juz mam dwa nie wiadomo od czego;( ale tak czy owak polecam- wersje z magnesem

#333 meser87

meser87
  • 26 postów

Napisano 07 lipca 2011 - 16:00

Etui iPad 2 - PURO Magnet Booklet Cover (czarny) - Highclass dziszejszy zakup, wygląd co prawda 'smutny' jednak stwierdziłem, że smart cover ma sens ale jak ipada użytkuje się w domu.

#334 Michał Kubowicz

Michał Kubowicz

MyApple Team

• 2 022 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 lipca 2011 - 16:12

Dostałem to samo etui, tylko srebrne. Niebawem pojawi się artykuł z recenzją tego produktu.

#335 Meser

Meser
  • 68 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 07 lipca 2011 - 22:50

Minus jeden już jest zostawia "wzorki" na ekranie ale z tego co czytałem smart cover ma podobną przypadłość

#336 kabanos

kabanos
  • 352 postów
  • SkądW-wa

Napisano 09 lipca 2011 - 12:45

wszystkie tego typu akcesoria ktore dotykaja ekranu i mebli beda takie zostawiac. no chyba ze zyjesz w sterylnie czystych warunkach np w labolatorium :P

#337 jawess

jawess
  • 53 postów

Napisano 13 lipca 2011 - 13:38

Witam. Ja rownież zdecydowałem się w końcu po długich poszukiwaniach na tę czarna wersję Puro. W iPadzie 1 miałem oryginalny case /czarny/ i starsznie się brudził. To Puro póki co zdecydowanie mniej brudzące. Z niedogodności: zaczep z tylu jakoś tak słabo trzyma klapkę, kiedy się ją założy / wsunie i wypada, druga sprawa - ten Puro strasznie śmierdzi, jakimś klejem? czy gumą? czy czort wie czym, iPad jak to nowy sprzęt pachniał ładniutko, a teraz po założeniu Puro ten smród. Pocieszam się, ze to może przejściowe i w końcu przestanie tak jechać gumiakiem... Albo może tylko ja tak mam? W każdym razie wątek pomógł mi w wyborze. Dzięki !

#338 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 15 lipca 2011 - 21:29

Ja mam Smart Cover i znalazłam właśnie coś do ochrony tyłu iPada co jest kompatybilne ze Smart Cover i podobno nawet w tych samych 10-ciu kolorach... PURO Back Cover ** obudowa na iPad 2 ** 10 kolorów (1692440294) - Aukcje internetowe Allegro

Widzę, że PURO jest tu polecane, więc chyba się skusze i sprawdzę, czy kolory faktycznie są takie jak Smart Coverów... ;)

tak, kolory Puro są takie same co Smart Cover.
tutaj jest film
PURO Italian Style | Wideo i recenzje

#339 Izi

Izi
  • 16 postów
  • SkądMysłowice/Rybnik, Poland

Napisano 20 lipca 2011 - 22:35

Cześć, Szukam teraz dobrej ochrony na tył / przód ipada 2 i myślę nad - PURO Magnet Booklet Cover. Jednak mam pytanie - czy przez to, że jest ta obudowa również z tyłu, to czy ipad z tyłu się nie porysuje? Miałem teraz telefon N900 w takim plastikowym etui i po ściągnięciu mam widoczne mazy/rysy na obudowie z tyłu.. Dlatego wole się teraz upewnić.. Pomoże ktoś?

#340 literat

literat
  • 419 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 21 lipca 2011 - 06:15

Na wewnętrznej stronie tyłu jest naklejony zamsz więc nie ma mowy o porysowaniu. Jak ściągnąłem Puro po kilku tygodniach to nie było kompletnie żadnych śladów.

#341 Michał Kubowicz

Michał Kubowicz

MyApple Team

• 2 022 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 lipca 2011 - 07:16

Potwierdzam opinię literata, Magnet Cover nie rysuje tyłu.

#342 Izi

Izi
  • 16 postów

Napisano 21 lipca 2011 - 15:18

Ok dzięki! A jak jeszcze boki? Nie porysują się przez te klipsy co trzymają ipada? (magnesy?)

#343 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 22 lipca 2011 - 20:54

Ok dzięki!

A jak jeszcze boki? Nie porysują się przez te klipsy co trzymają ipada? (magnesy?)

nie rysuje, ponieważ iPad wchodzi na wcisk
Poniżej film z prezentacją:

PURO Italian Style | Wideo i recenzje

#344 Izi

Izi
  • 16 postów

Napisano 24 lipca 2011 - 21:57

Ok, dzięki :)

#345 FlashGordon

FlashGordon
  • 196 postów
  • SkądPoznan, Wielkopoland, Poland

Napisano 26 sierpnia 2011 - 08:57

Proszę o opinie o: SKORZANE Etui do iPad 2 Apple iShell SHIELD HyBrid (1745540008) - Aukcje internetowe Allegro

Odpowiada mi silikon, w jakim siedzi iPad oraz forma składania - moim zdaniem stoisk bardziej stabilny niż te zwijane w trojkacik. Etui ma tez funkcję budzenia. Wyglada też na solidne.

Jego konkurentem jest Tucano Cornice i Krusell Gaia, jednak w ich przypadku ramka iPada jest otoczona ekoskórą, a nie takim wąziutkim silikonem, nie mają też sleep/awake.

Zastanawiam się też nad Belkin Access Folio, ale jego minusy to stabilność jako podstawka, grubość no i brak funkcji sleep/awake.

#346 MintX

MintX
  • 15 postów
  • SkądDębica

Napisano 26 sierpnia 2011 - 09:41

FlashGordon - mam to etui i powiem szczerze, ze wcale nie jestem z niego zadowolony. iPad trzyma sie na zwykłej gumie, co powoduje, ze nie jest tam stabilny i często z niej wypada. W dodatku składanie wcale nie jest takie fajne, nie ma opcji, żeby pisać gdy iPad jest lekko pochylony, bo po prostu wtedy etui sie przewraca... Mam natomiast proste skórzane etui, które dostałem od sprzedawcy w zamian za długi czas oczekiwania na sprzęt i muszę powiedzieć, ze jestem z niego bardzo zadowolony. Nie jest tak rozbudowane, ale iPada przed wypadnieciem broni guzikowy zaczep, wiec mogę spokojnie chodzić, przymajac iPada w ręce, nie obawiając sie, ze mi wypadnie.

#347 FlashGordon

FlashGordon
  • 196 postów

Napisano 26 sierpnia 2011 - 10:01

Ooo, dzięki za opinię. Co do pisania - jak dla mnie tylko w poziomie ma to sens. Wszelkie włosy odpadają. Za to pozycja do wyświetlania się przyda przy czytaniu.

Jak chodzi o silikonową ramkę - w iSpocie widziałem podobne rozwiazanie, ale nie pamietam w jakim etui.

Najchętniej kupilbym nylonową książkę, bo pseudoskóry jakoś średnio mi leżą. Ale większość jest z takiego materiału. Zależy mi na sleep/awake lub bardzo dobrym dostępie do przycisków. Nie chcę, aby tył był plastikowy tylko miękki - po dwóch iPhone wiem, jak bardzo takie "shelle" rysują tył, bo zawsze jakiś paproch wlezie. Wiec tylko miękka wysciolka. Puro taką ma, więc teraz zastanawiam się nad nim. Tylko boję się o to jak dobre jest trzymanie iPada w nim - czy nie wypadnie i czy z czasem któryś zaczep się nie wyrobi lub złamie (ponownie złe doświadczenia z iPhone).

Jest jeszcze ta opcja: http://allegro.pl/sk...1735228697.html
albo Puro, albo rzeczony Belkin czy Tukan. Im dalej w las tym więcej drzew...

#348 FlashGordon

FlashGordon
  • 196 postów

Napisano 26 sierpnia 2011 - 20:55

Ok, ścisła shortlista w kolejności preferencji:

1.Tucano Schermo (pytanie do posiadaczy: czy iPad nie wypada z silikonu?)
2. Puro Magnet Cover (zastanawiam się, czy pewnego dnia nie wyłamie się coś i nie wypadnie ze środka iPad, minusem jest też dzyndzel do stawiania w pionie, który z czasem się luzuje)
3. SwitchEasy Canvas (ma świetną recenzję tutaj: http://www.ilounge.c...vas-for-ipad-2/ - boję się tylko, czy zaczep nie złamie się z czasem).

Ktoś pomoże? Szczególnie z Tucano?

#349 gaff

gaff
  • 41 postów

Napisano 27 sierpnia 2011 - 19:29

A ja dzisiaj zakupiłem Puro Booklet Cover :) świetne wykonanie, świetnie trzyma iPada. Miałem trochę problem z wsadzeniem go na miejsce ale się udało :) teraz mam pewność, że na pewno nie wypadnie z pokrowca. Polecam ten produkt.

#350 mikol

mikol
  • 159 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 01 września 2011 - 19:42

a co powiecie o tym ?, mój iPad trochę się obił i chcę to zatuszować :)
EXCLUSIVE! Etui iPad 2 iPad2 STILGUT Smart Cover! (1785926759) - Aukcje internetowe Allegro
Jak było to sorry

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych