Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

XBOX Media Center

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
69 odpowiedzi w tym temacie

#51 macdesk

macdesk
  • 849 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 czerwca 2007 - 21:58

Żeby bezprzewodowo łączyć Xboxa z siecią potrzebny jest taki adapterek:

http://www.amazon.co...r/dp/B0000C5FMJ

inaczej tylko kabelek.

#52 Halibut

Halibut
  • 668 postów
  • SkądKatowice

Napisano 28 czerwca 2007 - 07:46

:( odpada... ale nie poddam się. A próbowałeś przez AP?

#53 Halibut

Halibut
  • 668 postów
  • SkądKatowice

Napisano 30 czerwca 2007 - 08:19

mam już cacuszko ale nie umiem zaktualizoawć xbmc :( a! i ne czyta cd - tylko dvd, czy to normalne?

#54 michaeel

michaeel
  • 286 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 02 lipca 2007 - 21:36

Halibut: tak to normalne, pochwale sie moja stronka (http://xbox.makii.pl), na niej znajdziesz poradniki dla poczatkujacych.

Napedy w Xboxach sa bardzo wybredne, owszem niektroe czytaj CD/DVD ale nie wsyztskie. XBMC moze zaktualizowac za pomoca kabla RJ-45 (cross) i FTP. Xbxoa mozna takze podlaczyc do rutera WIFI ale tylko kablem RJ45. XBMC wspiera DHCP oraz Static wiec nie ma problemu. Kuc sciane? mala dziurke wywierc :) Kabel tani i dobry :) a i filmy po sieci z PC mozesz na XBMC ogladac (samba dziala). Jak cos to pytaj na PM lub na forum, chetnie pomoge :D

#55 Halibut

Halibut
  • 668 postów
  • SkądKatowice

Napisano 04 lipca 2007 - 07:20

Dzięki! Na pewno będę pytał!! :D

#56 SonnyBlack

SonnyBlack
  • 91 postów
  • SkądOslo N

Napisano 22 lipca 2007 - 01:27

a nie prosciej ps3 + linux...? cena jest wprawdzie zabojcza, ale przy ps3 mozna sie zastanawiac na kompem do zastosowan domowych....

#57 Wicko

Wicko
  • 1 405 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 22 lipca 2007 - 11:28

PS3 nie ma akceleracji grafiki pod Linuksem. No i to nie ta cena. Rozmawiamy tu o tanim zastępstwie Apple TV. PS3 mi na takie nie wygląda..

#58 SonnyBlack

SonnyBlack
  • 91 postów
  • SkądOslo N

Napisano 23 lipca 2007 - 19:32

to ciekawe, z tego co czytalem to linux chodzi na ps3, a co do ceny, absolutnie sie zgadzam. Nie ta liga.

#59 macdesk

macdesk
  • 849 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 lipca 2007 - 07:58

Zgada się, Linux działa świetnie pod PS3 (oczywiście jak wspomniał Wicko bez korzystania z akceleracji graficznej). Pod PS3 przydała by się taka dystrybucja Linuxa jak np. MoviX czyli czysto pod kątem filmów/muzyki z prostym interfejsem jak XBMC/FrontRow.

#60 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 24 lipca 2007 - 14:49

A nie wie ktos czy bede mogl pod YD/Fedorą/czymś innym korzystac z K3B i mojej zew. nagrywarki DVD :?: Bo jesli tak to zaraz pozbywam sie miniaka.

@macdesk Zdaje mi sie ze byl MoviX dla PPC (czyli powinien tez dzialac na PS3). Poza tym niedlugo ma byc specjalna edycja PS3 MythDory (czyli istnego Linuksowego MediaCenter).

Nie wie ktos tez czy bufor ramki w ww. dystrybucjach PS3 uciagnie filmy (DivXy, h.264 itd.) :?:

#61 arek_st

arek_st
  • 1 postów

Napisano 13 października 2007 - 12:00

zgadza sie, na chwile obecna nic nie moze rownac sie z xbmc. a jesli chodzi o odtwarzanie w 720p czy 1080i, radzi sobie niezle wszystkie divx rmvb itp.... robi upscaling i oglada sie az milo natomiast filmy nagrane w 720p odtwarza w avi /musi buc niezbyt mocny stopien kompresji/ nie radzi sobie z wmv i mkv, tu rzeczywiscie po kilku sek dostaje 'czkawki'

#62 racuchy

racuchy
  • 673 postów

Napisano 18 listopada 2007 - 21:25

dobry temat, moze mi ktos pomoze ;) kupilem juz jakis czas temu xboxa, z drugiej reki, mial zainstalowany mod [czy jak to nazwac, wybaczcie, nie obczajam za bardzo tematu], evo x. do tego wspomniany xbox media center i kiedys uruchamial sie domyslnie z jakimstam dashboardem, odtwarzal divx,zdjecia etc. ladne menu. Ale cos musialem namieszac w opcjach, bo teraz mam domyslne xbox'a Wie ktos jak dostac sie do menu w ktorym mozna wybrac xbox media center? musze cos kombinowac z plikami na dysku konsoli, czy po prostu przytrzymac jakis guzik? Z gory dzieki

#63 Fast128

Fast128
  • 387 postów
  • SkądŁódź, Poland, Poland

Napisano 18 listopada 2007 - 22:16

Mam xboxa 1.0 z modchipem SmartXX i 128mb RAM, dołożonym wyjściem VGA i cyfrowego audio oraz dyskiem 40gb i jest miodny :) Więc po kolei: Padło stwierdzenie, że płyty główne xboxa między wersjami z punktu widzenia użytkownika niczym się nie różnią - błąd, na 1.6 nie da się postawić linuxa - obraz wyjeżdża poza ekran. Przy 128mb ram linux dostał ładnego kopa, xbmc radzi sobie z plikami 720p bez zacięć racuchy: to zależy jaki to mod, ale generalnie rzecz biorąc na pewno możesz z poziomu evoxa wejść w przeglądarkę plików i odnaleźć xbmc ręcznie. Czy ktoś wie co się stało z xbox-scene.pl ?

#64 racuchy

racuchy
  • 673 postów

Napisano 18 listopada 2007 - 22:54

racuchy: to zależy jaki to mod, ale generalnie rzecz biorąc na pewno możesz z poziomu evoxa wejść w przeglądarkę plików i odnaleźć xbmc ręcznie.

ajaj, problem ze probowalem i ni huhu. to co widze to xboxowe standartowe menu, nie mam pojecia jak dostac sie do czegokolwiek poza nim. przegladajac 'savy' widze pliki do masy rzeczy, m.in media center,

#65 butthead

butthead
  • 165 postów
  • SkądJózefów, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 20 listopada 2007 - 14:09

swoją drogą, od kiedy ten wątek powstał, ceny na allegro spadły o jakieś 150-200 pln :/ teraz pewnie kupię, albo poczekam do nowego roku, i jak do tego czasu nie będzie czegoś a'la xbmc na 360 to wtedy kupię..

#66 macdesk

macdesk
  • 849 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 lutego 2008 - 20:05

XBMC dla OSX

http://appleblog.pl/xbmc-01

#67 yoz

yoz
  • 76 postów
  • SkądWaWa

Napisano 09 lutego 2008 - 21:05

jestem pod wrażeniem pomimo tego ze to ver 0.1 i nie wszystko dzial, czekam na ver 0.2 i mozliwosc wgrania jej na A TV

#68 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 11 lutego 2008 - 18:03

Ja tylko czycham na Allegro na okazje zeby kupic X'a 1.0 (jesli cena bedzie dobra to moze sie zgodze na 1.1) z ew. dolutowanym juz 128MB RAM'u (bo nie mam w domu hot air'a) - moze byc bez wyjscia VGA.

Fast128 - nie chcialbys sprzedac, moglbym zaoferowac "pozadna" cene :?:

---- Dodano 11-02-2008 o godzinie 18:26 ----
Pupa zimna, XBMC dziala tylko na Intelach...

#69 martig

martig
  • 419 postów

Napisano 22 lutego 2008 - 22:33

Proszę o przetestowanie najnowszej wersji CITYnet Przekierowanie... i o krótki opis jak to wszystko działa.

#70 kaslapek

kaslapek
  • 256 postów
  • SkądGliwice

Napisano 05 marca 2009 - 16:59

sorry za maly offtop ale mam pytanie mam x360 od kilku miesiecy i nie wiedzialem ze cos takiego istnieje, i mam pytanie: - czy to mozna wgrac do legalnej nie przerabianej konsoli ?? - oraz czym to sie rozni od orginalnego dashboarda dziekuje za odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych