Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wasze ulubione książki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
402 odpowiedzi w tym temacie

#226 MacieIKS

MacieIKS
  • 88 postów
  • SkądPL

Napisano 10 września 2011 - 17:04

Nie wiem czy to odpowiedni dział ale zaryzykuję :) Czy któryś z użytkowników czytał książkę Bear Grylls Szkoła Przetrwania? Poszukuje takiej książki w wersji czysto elektronicznej, w jakim sklepie taką można zakupić? Wszędzie gdzie nie spojrze to wersja "w twardej okładce"... Pozdrawiam

#227 jabłko-fan

jabłko-fan
  • 205 postów

Napisano 15 stycznia 2012 - 19:14

Nie wiem czy to odpowiedni dział ale zaryzykuję :)

Czy któryś z użytkowników czytał książkę Bear Grylls Szkoła Przetrwania? Poszukuje takiej książki w wersji czysto elektronicznej, w jakim sklepie taką można zakupić? Wszędzie gdzie nie spojrze to wersja "w twardej okładce"...

Pozdrawiam

Nic nie wiem o wersji elektronicznej, ale mam ją, Bear Grylls: Urodzony by przetrwać oraz posiadam jeg autobiografię - Kurz, Pot i Łzy. Bear Grylls jest świetny. Sam chętnie nabędę wersję elektroniczną, jeśli taka będzie/jest. Gdyby jeszcze była na iPada w iBooks... :)
A tak apropos... Jesteś fanem?

#228 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 15 stycznia 2012 - 19:22

książki? Herberta George Wells "Wehikuł czasu" Jack London "Biały kieł" James Jones "Cienka czerwona linia" Michael Crichton "Rój" Colin Dexter "Ktokolwiek widział,ktokolwiek wie" J.K Rowling - seria o Harym Potterze (nie śmiejcie się,ale się wychowałem na tym:P )

#229 jabłko-fan

jabłko-fan
  • 205 postów

Napisano 15 stycznia 2012 - 19:26

Jeszcze dodam, że ostatnio czytam Sherlocka Holmesa. Czasami jest zadziwiający :)

#230 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 15 stycznia 2012 - 19:34

Paulo Coelho: Alchemik Paulo Coelho: Pielgrzym

#231 Klimer

Klimer
  • 848 postów

Napisano 18 stycznia 2012 - 01:13

Dla mnie to Veritical Rafała Kosika to książka którą mogę każdemu polecić!

#232 Dawidos

Dawidos
  • 568 postów

Napisano 18 stycznia 2012 - 01:15

Dla mnie seria Felix, Net i Nika również Rafała Kosika

#233 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 18 stycznia 2012 - 02:43

Tako rzecze Zaratustra, Rok 1984 - z rodzaju otwierających umysł, które trzeba przeczytać. Millenium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet (w nawiązaniu do szału na Dziewczynę z tatuażem), Hannibal (pierwsze trzy książki, z naciskiem na trzecią) jako bardzo przyjemne lektury do poduszki.

#234 wayforlife

wayforlife
  • 63 postów
  • SkądBromberg / New York

Napisano 18 stycznia 2012 - 05:21

John Grisham - Ucieczka Natana

#235 Obi-Wan-Kenobi

Obi-Wan-Kenobi
  • 45 postów
  • SkądPOLAND

Napisano 21 stycznia 2012 - 20:19

Sherlock Holmes autorstwa Arthura Conan Doylea oraz inne historie o Holmesie współczesnych pisarzy np. Dom Jedwabny. Poza tym Biografia Steva Jobsa, Autobiografia Beara Gryllsa itd.

#236 iphone3gslajker

iphone3gslajker
  • 30 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 marca 2012 - 20:45

Moja ulubiona : Luca Caioli '' Ronaldo Obsesja Doskonałości '' czytał ktoś ?

#237 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 postów
  • SkądPolska

Napisano 12 marca 2012 - 22:01

Świetna książka młodzieżowa "Erebos". Jestem w trakcie czytania i naprawdę, bardzo wciąga. Polecam ;)

#238 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 167 postów

Napisano 13 marca 2012 - 02:54

Wegner daje radę. "Opowieści z Meekhańskiego Pogranicza: Wschód - Zachód" są nawet lepsze niż pierwszy tom, "Północ - Południe". Dawno nikt z 'branży' fantastyki w Polsce nie zrobił tak fajnego, dużego i spójnego świata.

Btw. właśnie wychodzi trzeci tom, nawet mamy (tak, to chamska autopromocja :P) premierę na Pyrkonie. Mam nadzieję, że utrzyma poziom.

#239 yahol

yahol
  • 1 321 postów
  • Skąd*.#

Napisano 25 marca 2012 - 11:45

Tak, zaskakujące jest, ze podobają się nam te same książki. :) Wegner, Lem, Dick, Watts - to z fantastyki. Ponadto dużo historii, psychologii, Fromm, Jung, Zimbardo, itepe No i mój konik - alternatywna historia świata, zarówno autorów polskich jak i obcych. Przeczytałem chyba wszystko, co było dostępne w jakimś cywilizowanym języku :)

#240 ibecikwood

ibecikwood
  • 163 postów

Napisano 25 marca 2012 - 13:33

'Mistrz i Małgorzata ' Bułhakowa, 'Hobbit' i 'Władca pierścieni' Tolkien'a, ' Ja Claudiusz' Graves'a i wiele, wiele innych od Austin, Bunsha, Asimov'a, Szklarskiego itd,itp...

#241 nicky

nicky
  • 169 postów
  • Skąd3miasto

Napisano 25 marca 2012 - 14:23

moimi faworytami co do książek to : Stephen King "Komórka" Tim Willocks "Bunt w green River". oraz Wojna Polsko-Ruska Masłowskiej .

#242 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 postów
  • SkądPolska

Napisano 22 kwietnia 2012 - 19:52

Polecam książkę Rio Anaconda Wojciecha Cejrowskiego. Naprawdę dobrze się czyta.

#243 Yary

Yary
  • 75 postów

Napisano 22 kwietnia 2012 - 21:39

Tom Sharpe "Wilt" i kilka pozostałych:)

#244 pawel123t

pawel123t
  • 74 postów
  • SkądPoznań/Szamotuły

Napisano 24 kwietnia 2012 - 20:58

Wszystko od Fredericka Forsytha. Bardzo udane kryminały. Ostatnio przeczytany "Czwarty Protokół" potwierdza to.

#245 yahol

yahol
  • 1 321 postów
  • Skąd*.#

Napisano 24 kwietnia 2012 - 22:54

Teraz jestem na wojnie:
Dołączona grafika
Dobre.
Jak "Platoon" w kinie.
Kto zna - doceni.

#246 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 167 postów

Napisano 25 kwietnia 2012 - 11:53

Jezu, zobaczyłem z daleka i już się bałem, że tam jest napisane Masterton ;-)

#247 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 25 kwietnia 2012 - 14:40

Cześć, z ostatnich, które przeczytałem największe wrażenie zrobiły na mnie: "Wywiady z historią" Oriany Fallaci. Znam jej inne książki, włącznie z powieścią, a o tych wywiadach zawsze czytałem, że są historią dziennikarstwa. Wprawdzie po 11 września i wydaniu Wściekłości i dumy, ukazały się pojedyncze jej wywiady lub fragmenty innych, ale teraz po raz pierwszy mogłem przeczytać te wszystkie rozmowy w całości. Bardzo serdecznie polecam. Wydał Świat książki w cyklu "Sfery". To samo wydawnictwo, w tej samej serii, wznowiło esej Bieńczyka "Melancholia". Miałem egzemplarz w domu od dawna i kilka lat temu przeczytałem. teraz dostałem egzemplarz autorski (zdjęcie) i jakoś sięgnąłem do niej ponownie. No i teraz mnie ta książka kopnęła. Z literatury faktu chciałem wspomnieć o "Planecie Kaukaz" Wojtka Góreckiego. Wydało Czarne w serii "Reportaż". Oprócz tego Czarne wydało również nowego Hugo-Badera "Dzienniki kołymskie" (Biała gorączka była wielkim hitem w tym gatunku), oraz Farby wodne Lidki Ostałowskiej (a w zapowiedzi jest "Cygan to cygan". Literatura piękna: piękne listy Osieckiej i Przybory. "Listy na wyczerpanym papierze" wyd. Agora. Osiecka i Przybora - królowie języka polskiego w intymnej korespondencji. To w zasadzie jest poezja. pozdr

#248 dudek564

dudek564
  • 295 postów

Napisano 18 maja 2012 - 19:05

bardziej to poradnik Bear Grylls – Szkoła przetrwania kultowy poradnik survivalowy

#249 yahol

yahol
  • 1 321 postów
  • Skąd*.#

Napisano 18 maja 2012 - 20:00

Jezu, zobaczyłem z daleka i już się bałem, że tam jest napisane Masterton ;-)

Oh! Podejrzewać mnie takie gusta?! :)
Nieładnie, nieładnie.

bardziej to poradnik
Bear Grylls – Szkoła przetrwania kultowy poradnik survivalowy

Też lubię, w wygodnym fotelu, z papieroskiem i kieliszkiem dobrego, czerwonego wina, poczytać o tym jak np. zdobywano biegun południowy.

Ale teraz wziąłem się za coś bardziej ambitnego.
Dołączona grafika
Absolutnie kontrowersyjna, z jednej strony obalająca mity, z drugiej je budująca.
Michnikowszczyzna pieje w zachwytach, prawica wyciąga błędy i nadinterpretacje.
Ale co by nie mówić - książka ważna i tworząca nowe podstawy do dyskusji.
Dla obu stron......(konfliktu?)

#250 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 167 postów

Napisano 18 maja 2012 - 20:39

E tam, żydokomuny, poznajżydy i inne takie. Modne się to zrobiło ostatnio, w TopMilion w Empiku nawet coś było takiego. Ja tam jestem prosty i napiszę, że najnowszy Pratchett ("Niuch") jest (uwaga, słowo-na-topie) spoko.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych