Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zawartość iPhone "inne"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
66 odpowiedzi w tym temacie

#51 wojteqq13

wojteqq13
  • 100 postów
  • SkądWrocław*

Napisano 30 grudnia 2012 - 02:21

U mnie to samo, po restore Inne zawierają od początku prawie 500mb... Szkoda gadać. Istnieje jakis inny program do takiego czyszczenia bo PhoneClean u mnie przestaje działa i wyłącza się przy samym końcu skanowania i nic mi to nie daje... Reinstalowałem. Prosiłbym i nazwy podobynch programów.

#52 wojteqq13

wojteqq13
  • 100 postów
  • SkądWrocław*

Napisano 21 lutego 2013 - 19:43

ODŚWIEŻAM : Inne spadły samoczynnie do 1gb, tak poprostu kiedy podłączyłem pod komputer inne były 1gb, nawet się ucieszyłem, ale po jakichś 30 minutach kiedy telefon był poprostu podłączony przy włączonym iTunesie, zsynchronizowałem go jeszcze raz "tak o" i nagle inne wzrosło do 1,6 gb, ale zaznaczam że nic nie wrzucałem na telefon... Błagam o pomoc bo ja już jestem bezradny, jestem po jednym restorze bez przywracania ustawień... Dodam, że wygląda mi na to, że cała muzyka wędruje do innych, a oprócz tego pojawia się też na pasku niebieskich danych, tak jakby była wrzucana na telefon 2 razy, raz do muzyki raz do innych... Próbowałem już usuwania plików z Music przez DiskAid...

#53 Leonard

Leonard
  • 1 193 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 18:16

Beznadzieja, nic z opisanych rzeczy nie pomaga. Całą szarada z DiskAid nic nie daje. Pominięcie kroku 5 i 6 owszem wyrzuca inne, ale również całą muzykę (w iP są okładki i wszystkie tytuły, ale muzyki nie ma bo przecież została wyrzucona tylnymi drzwiami) Mam muzyki 1,9 GB, a inne 2,4 GB. Ktoś ma jakiś pomysł ? Pozdrawiam, L.

#54 Leithain

Leithain
  • 15 postów

Napisano 12 czerwca 2013 - 22:20

Po przywróceniu kopi zapasowej dane aplikacji są w telefonie! To tak jakby ktoś się zastanawiał. W archiwizacji mamy savy z gier, co najmniej niektórych i inne tego typu rzeczy. Żeby sprawdzić ile różne aplikacje przechowują swoich danych wystarczy w ustawieniach wejść w ogólne > użycie i kliknąć na jakąś aplikacje. U mnie np dropbox zawiera 458 mega.

#55 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 12 czerwca 2013 - 22:31

Aplikacje jak Flipboard w cache potrafią trzymac i 1G.

#56 Leonard

Leonard
  • 1 193 postów

Napisano 13 czerwca 2013 - 01:25

Po przywróceniu kopi zapasowej dane aplikacji są w telefonie! To tak jakby ktoś się zastanawiał. W archiwizacji mamy savy z gier, co najmniej niektórych i inne tego typu rzeczy. Żeby sprawdzić ile różne aplikacje przechowują swoich danych wystarczy w ustawieniach wejść w ogólne > użycie i kliknąć na jakąś aplikacje. U mnie np dropbox zawiera 458 mega.

Suma wszystkich przechowywanych danych programów to u mnie ok 890MB. iTunes pokazuje inne 2,4GB.

Aplikacje jak Flipboard w cache potrafią trzymac i 1G.

Flipboard nie posiadam. Najwięcej u mnie (163MB) zajmują pliki Photosynth.

Pozdrawiam,
L.

#57 zurawik

zurawik
  • 28 postów
  • SkądBełchatów, Poland

Napisano 16 lipca 2013 - 15:02

Czy w końcu istnieje jakieś rozwiązanie tego problemu, czy to pozostanie zagadką wszechświata? U mnie Inne wcięły już 3,56GB i co ciekawe nawet po usunięciu jakichś appek, które ważyły jakies 650mb, dalej jest brak miejsca na telefonie za to Inne urosły. Jaki jest kurde sens usuwania czegokolwiek, skoro zamiast usuwania rzeczy po prostu zmieniają folder? Jak to wszystko wyczyścic tak, żeby nie musieć kombinować nie wiadomo z czym, nie robić restore "na twardo" itp. Użycie wspomnianych przez Was wcześniej programów w moim przypadku nic nie dało. PhoneClean również u mnie się zawiesza. Myślałem, że nie robiąc JB automatycznie pozbywam się problemów z dziwnym zachowaniem telefonu i mam przynajmniej spokój, a jest zupełnie odwrotnie. Czy ktoś z Was ma jeszcze jakiś inny sposób na wyczyszczenie tego folderu?

#58 Gość_Alkas_*

Gość_Alkas_*

Napisano 21 września 2013 - 11:11

Nie wiem czy to nie przypadek, ale u mnie po wyłączeniu i włączeniu telefonu(iP 5 z oryg. iOS 7) zawartość inne zmalała z 2.5 GB do 1.1 GB. Co prawda dalej nie wiem co zajmuje to 1 GB bo czytałem że nie jest to system, ale cieszę się że jest chociaż tyle. P. S. Zauważyłem że INNE wzrosła mi kiedy robiła się automatyczna archiwizacja iP na komputerze, jednak została przerwana z powodu braku miejsca na dysku komputera...

#59 Igito

Igito
  • 43 postów
  • SkądAleksandrów Łódzki

Napisano 21 września 2013 - 13:15

Po podłączeniu do PC i zsynchronizowaniu z iTunes zawsze pojemność się zmniejszy. Nie wiem dokładnie co jest "wgrywane" na podłączony sprzęt, ale zawsze tak się dzieje. Jeśli zależy komuś na odzyskaniu pamięci wystarczy "wyczyścić" iPhone'a w ustawieniach, bez podłączania do iTunes. Trzeba również pamiętać że podana przez Apple pamięć, np. 16GB nigdy taką w rzeczywistości nie będzie.. Nawet po wyjęciu z pudełka nowego urządzenia i tylko jego aktywacji, pamięć użytkowa to około 13GB (przy 16GB).

#60 c4rtel

c4rtel
  • 155 postów

Napisano 30 października 2013 - 18:03

żaden z wyżej wymienionych sposobów nie skasował zawartości inne. Jak mogę inaczej je skasować?

#61 btonga

btonga
  • 188 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 10:28

Zastosowałem metodę z DyskAid bez punktu 5 i 6 i z "inne" nie zostało nic. Tylko musiałem jeszcze całą muzykę z iPhone usunąć i potem zsynchronizować jeszcze raz. Czyli u mnie ta metoda działa :D. Pozdrawiam

#62 pawlak_krk

pawlak_krk
  • 19 postów

Napisano 30 sierpnia 2014 - 13:45

odświeżam temat z tego powodu że próbowałem wszystkiego co jest napisane w tym wątku, cała ta instrukcja z DiskAid, pozniej probowałem omijajac te dwa punkty - nic nie pomaga. "Inne" jak stoi na 3,55GB tak sie nie chce ruszyc.. wraz z synchronizacją muzyki wzrasta "Inne" do tego samego poziomu. Czy ta zagadka została moze przez kogoś rozwikłana i jest w stanie mi pomóc? Byłbym wdzieczny :) iPhone 4S, soft 6.1.3 pozdrawiam Paweł

#63 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 30 sierpnia 2014 - 14:24

zrob archwizacja a pozniej restore

#64 pawlak_krk

pawlak_krk
  • 19 postów

Napisano 30 sierpnia 2014 - 15:05

no wlasnie niekoniecznie chciałbym robic restore... co ciekawe apropo tego problemu z "inne", Zdjecia zajmują mi 3,67Gb, a Inne jak juz wspomniałem -> 3,55GB. Myslicie ze moze to miec jakis zwiazek ze zdjeciami? Natomiast muzyka zajmuje 12,76GB

#65 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 30 sierpnia 2014 - 15:09

najpierw archiwum zrob archiwum poznie restore - nic nie stracisz a pliki "inne" powinny sie znaczaco zmniejszyc

#66 pawlak_krk

pawlak_krk
  • 19 postów

Napisano 01 września 2014 - 20:37

okej, czyli pisząc krok po kroku: iTunes -> "Archiwizuj teraz" -> "Odtwórz iPhone'a" -> "Odtwórz kopie zapasową" -> wybieram wczesniejszą kopie która zaarchiwuzowałem zgadza sie? Co tak na dobrą sprawe strace na telefonie podczas tej procedury? Oprócz niechcianych "Inne" :) pozdrawiam

#67 masi0

masi0
  • 332 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 grudnia 2014 - 20:49

guzik prawda, nowy iphone po "wyzeruj" ma 680mb other

po wgraniu pogramow jest 1,5GB

dziwne, bo iPhone mojej zony ma 0 w inne a tez sciaga maile, ma zdjecia, itp

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych