Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zawartość iPhone "inne"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
66 odpowiedzi w tym temacie

#26 s87

s87
  • 221 postów

Napisano 21 lutego 2012 - 12:45

Chyba to jedyne wyjscie bym sie pozbyl tego 4GB w "Inne"

#27 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 21 lutego 2012 - 12:52

a nie masz przypadkiem jakiejś automapy zainstalowanej czy coś?? przypomniało mi się że ja jak kupiłem swojego to miał automapę i zajmowało mi właśnie podobnie

#28 gab1s132

gab1s132
  • 90 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 17:38

Jeszcze facebook może zajmować, on gromadzi bardzo dużo danych, pisali o tym w internecie ;)

#29 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 22 lutego 2012 - 17:42

Mi się zawsze albo torrenty, albo pliki ogólnie pobierane nie zawsze usuwały.

#30 pjaczewski

pjaczewski
  • 28 postów

Napisano 23 lutego 2012 - 00:07

A nie ma jakiegos programu ktory by automatycznie wyczyscyl te pliki? Cos z cydii?

#31 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 23 lutego 2012 - 07:50

A czy czasem nie instalowałeś jakiegoś dużego pliku i nie zakończyłeś instalacji? Trzeba ponownie go zainstalować i usunąć.

#32 lemolus

lemolus
  • 1 postów

Napisano 17 kwietnia 2012 - 10:11

ibluever demo 2Gb danych Witam, dziś też poszukiwałem plików "inne" i znalazłem plik należący do aplikacji ibluever demo, ścieżka: /private/var/mobile/Library/iBluever/logs, plik miał 2Gb.

#33 fifcio01

fifcio01
  • 17 postów

Napisano 21 kwietnia 2012 - 11:26

Na moim iPhonie 4 folder Inne zajmował 2.2 GB. Potraktowałem to DiskAid tak jak było jeden z forumowiczów napisał i wyczyściło do 0.

#34 pjaczewski

pjaczewski
  • 28 postów

Napisano 21 kwietnia 2012 - 14:05

Powiedz proszę gdzie mogę znaleźć ten program DiskAid bo w cydii go nie ma, a mam dość dużo dodanych repo.

#35 fifcio01

fifcio01
  • 17 postów

Napisano 21 kwietnia 2012 - 15:39

@ up [URL="http://www.digidna.net/products/diskaid"]DiskAid[/URL]

#36 Katarina

Katarina
  • 7 postów

Napisano 12 maja 2012 - 07:58

mam iphone'a 4, użyłam diskaid wg instrukcji, zrobiłam restore i zawartość "inne" zmniejszyła się z 2,4 do 1,8 GB. wydaje mi się, że to ciągle za dużo. jakieś pomysły, co z tym zrobić?

#37 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 12 maja 2012 - 08:15

A mi się wydaje ze jednak nie zrobiłaś tego restore :P

#38 Katarina

Katarina
  • 7 postów

Napisano 13 maja 2012 - 18:49

Jak mogłam nie zrobić restore jeśli mówię, że zrobiłam? Kobiety czasem jednak też potrafią coś poprawnie kliknąć ;). Myślę, że to kwestia tego, że przywróciłam wszystko z backup'u (bo przecież nie chcę tracić wszystkich danych). W tej chwili wyrzuciłam również całą muzykę, a zawartość "inne" nie drgnęła ni hu-hu. A nie sądzicie, że może to mieć związek np. z otrzymywanymi MMSami? Może trzeba je pokasować ze wszystkich wiadomości?

#39 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 13 maja 2012 - 20:23

@Katarina, przeczytaj Ogłoszenia - iPhone

#40 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 14 maja 2012 - 15:46

Jak mogłam nie zrobić restore jeśli mówię, że zrobiłam? Kobiety czasem jednak też potrafią coś poprawnie kliknąć ;). Myślę, że to kwestia tego, że przywróciłam wszystko z backup'u (bo przecież nie chcę tracić wszystkich danych).

W tej chwili wyrzuciłam również całą muzykę, a zawartość "inne" nie drgnęła ni hu-hu. A nie sądzicie, że może to mieć związek np. z otrzymywanymi MMSami? Może trzeba je pokasować ze wszystkich wiadomości?

Robienie restore i przywrócenie do kopii to jak nie zrobienie restore :P
Daj go jako nowego a kontakty i inne bzdety dograsz ręcznie. Mi kiedyś app yxplayer2 zapisywał w "inne" filmy.

#41 blantoman

blantoman
  • 354 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 maja 2012 - 20:00

Znalazłem rozwiązanie na forum tipb.com.

Moje tłumaczenie:
1. Zainstaluj program DiskAid i podłącz iPhone (zawsze dobrze jest wcześniej zrobić backup)
2. Zmień widok na folder "media"
3. Idź do folderu "iTunes control", a następnie "music"
4. Usuń wszystkie podfoldery
5. Wróć do iTunes i wyłącz synchronizację muzyki
6. Uruchom synchronizację
7. Odłącz iPhone i uruchom go ponownie
8. Podłącz iPhone i zaznacz synchronizację muzyki
9. Zastosuj zmiany i gotowe!

U mnie pomogło sektor "inne" zmniejszył się z 3,1 GB na 0,22 GB

#42 michal.krakow

michal.krakow
  • 42 postów

Napisano 01 czerwca 2012 - 08:44

Cześć, u mnie nic nie pomaga. Sektor Inne ma 1,30 GB i w żaden sposób nie mogę go zmniejszyć! uparcie zapycha małą pamięć iPhona. Problem dotyczy iPhona 4s 16GB iOS 5.1.1 JB. Czy macie jakiś inny pomysł jak można się pozbyć tego Inne? Pozdrawiam

#43 michal.krakow

michal.krakow
  • 42 postów

Napisano 01 czerwca 2012 - 11:10

Dla potomnych: Udało mi się! Należy pominąć następujące punkty: 5. Wróć do iTunes i wyłącz synchronizację muzyki 6. Uruchom synchronizację Pamięć inne znika całkowicie! Nie wiem dlaczego ani jak ale przecież chodzi nam o efekt! Jeszcze nie wiem czy wszystko działa, bo na mam teraz możliwości odpalenia muzyki :/ Jak sprawdzę to od razu napiszę! Pozdrawiam!

#44 Nininana

Nininana
  • 1 postów

Napisano 13 września 2012 - 20:43

Efekt jo-jo Witam, mam podobny problem. "Inne" zajmują u mnie ok. 2 GB. Usunęłam podfoldery w "music" i miejsce się zwolniło! ALE... (Muzyką zarządzam ręcznie) i zauważyłam, że gdy usuwam piosenki i playlisty (które są na telefonie, ale ich nie ma...), "inne" znów rosną :( Nie wiem czy jestem tak zielona, głupia, czy w tym jest jakaś logika? :P

#45 wojteqq13

wojteqq13
  • 100 postów
  • SkądWrocław*

Napisano 10 listopada 2012 - 13:33

Co to jest backup ? Z pktu 1 ?

#46 wojteqq13

wojteqq13
  • 100 postów
  • SkądWrocław*

Napisano 11 listopada 2012 - 14:59

Zrobiłem tym sposobem, ale jak ktoś pisał bez 5 i 6 punktu, pomogło. Z 2,5 gb zmniejszyło się na 1,15 gb. Ale co z tego, jak usunąłem te pliki, to jak chcę czegoś posłuchac z telefonu to włącza się okno odtwarzania, są dwa prostokąty, na znak że muzyka leci, ale nic nie słychać, posuwak, gdzie widac sekundy piosenki też się nie przesuwa.... Co mam teraz zrobić ? Do tego kiedy chcę odtworzyć jakiś film to pisze " Nie odnaleziono żądanego URL na tym serwerze" Nie wiem co ma internet do odtwarzania filmików na iPhonie. Chyba troche szkodliwy jest ten sposób, skoro mi telefon ześwirował. Ktoś ma jakiś pomysł ?

- - - Połączono posty - - -

Zrobiłem tym sposobem, ale jak ktoś pisał bez 5 i 6 punktu, pomogło. Z 2,5 gb zmniejszyło się na 1,15 gb. Ale co z tego, jak usunąłem te pliki, to jak chcę czegoś posłuchac z telefonu to włącza się okno odtwarzania, są dwa prostokąty, na znak że muzyka leci, ale nic nie słychać, posuwak, gdzie widac sekundy piosenki też się nie przesuwa.... Co mam teraz zrobić ? Do tego kiedy chcę odtworzyć jakiś film to pisze " Nie odnaleziono żądanego URL na tym serwerze" Nie wiem co ma internet do odtwarzania filmików na iPhonie. Chyba troche szkodliwy jest ten sposób, skoro mi telefon ześwirował. Ktoś ma jakiś pomysł ?

Poprawka. Odznaczyłem synchronizowanie muzyki, zsynchronizowałem ponownie. Muzyka działa, ale "inne" wzrosło do 2,3 gb...

#47 terefere

terefere
  • 65 postów

Napisano 04 grudnia 2012 - 21:32

Ja również skorzystałem z DiskAid, ale nie bawiłem się w muzykę (gdyż po prostu jej nie słucham:P), a znalazłem trochę miejsca w Media>ApplicationsArchives - okazało się, że pewna gierka, zrobiła sobie save, o wielkości 900MB (!), z czego gierki nie mam już od dawna. Do tego jeszcze trzy podobne aplikacje i wyszło prawie 2GB danych... Takim oto sposobem z ponad 3GB, zostało mi tylko ok 1GB, czyli standard w przypadku folderu inne.

#48 wojteqq13

wojteqq13
  • 100 postów
  • SkądWrocław*

Napisano 07 grudnia 2012 - 22:40

Skopiowałem cały foder Media do komputera, wyszło mi że Inne ma 3 gb, i znajduje się tam folder DCIM, który nie wiem po jakie licho zawiera tam wszystkie zdjęcia z rolki... Czyli że zdjęcia które są na telefonie są zapisane 2 razy, raz normalnie w rolce, w Zdjęciach, a drugi raz zajmuje kolejne 1,5 GBw innych... Drugie 1,5 Innych to folder Media > iTunes_Control > Music. Teraz proszę o porade, co zrobić ? Skasowac te podfoldery w Music ? Skasować te zdjęcia z DCIM w Innych ? Prosze o pomoc, borykam się z tym problemem od kilku miesięcy... PS: Jak skasuje te DCIM to usuną mi się zdjęcia całkowicie z telefonu ?

#49 plife

plife
  • 24 postów

Napisano 24 grudnia 2012 - 11:07

Sory, że odswiezam temat ale, ze jest wigilia to mi wszyscy wybadza :P Gdy zrobilem restore iphona to wymazalem wszystkie pliki ale mam inne 279 mb mimo wszystko. Oczywiscie sie zmiejszyly z prawie 1 GB ale czy nie powinny calkowicie zniknac?? Moze ja robie zle to restore? Robie normalnie w itunes na kompie "odtworz". Mam iphone 4S 16 GB (6.0.1). Co ciekawe gdy robie restore na kompie to pliki inne mam ponad 400 mb. Musze wtedy "wymazac iphone" w ustawieniach iphona, zeby zmiejszyc inne do 279 mb. Iphona uruchamiam jako "nowy iphone" a nie z kopii zapasowych. Czy robie cos nie tak czy poprostu tak musi byc, ze te inne po restore i tak sa? Jeszcze co ciekawe... gdy podlaczam teraz pod kompa (nie robiac praktycznie nic-zadnych archiwizacji) wlaczam itunes i w iphone "uzycie" wzrasta znowu do prawie 400 mb. Wesolych Swiat

#50 dominzak

dominzak
  • 474 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 24 grudnia 2012 - 22:27

Nawet po zrobieniu restore i skonfigurowaniu urządzenia jako "nowe" pojawi ci się kilkaset MB "innych". Wczoraj restore'owałem iPada i po nim miałem ponad 600MB żółtych danych (czyli tego "Inne"). Są tam pokazane wszystkie dane przechowywane przez aplikacje, które są robione podczas ich używania (czyli cache itp), ale także niektóre pliki systemowe (zwłaszcza te "tymczasowe"). Najwięcej lubi tego narobić Facebook, bo po jednym dniu mam około 100MB śmiecia... Polecam używać tego programu, który usuwa wszelkie pliki cache z urządzenia, czyli redukuje Inne do niezbędnego minimum. Nie wymaga JB i co najważniejsze nie narusza save'ów w grach itp. Ma też opcję pozostawiania "plików offline" na wypadek, gdbyby były one nam potrzebne. A do jest banalny w obsłudze. Sam korzystam i polecam! ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych