Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słabe działanie przycisku Home

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
99 odpowiedzi w tym temacie

#51 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 października 2011 - 23:23

Juz brak , opis niezmieniony , teraz mam zafoliowanego białego do sprzedania więc nie wiem jak z home ;) , wcześniej roczna czwórka czarna , padł home , wymiana na refubrished ;)

#52 mark74

mark74
  • 116 postów
  • SkądKopenhaga DK

Napisano 10 października 2011 - 23:31

Jak przyjdzie do mnie biały wtedy oddam czarnego na gwarancje.Jedyna nadzieja w tym,że jeżeli tu coś oddajesz z powodu usterki to nowy towar dostajesz w ciągu kilku minut i życzą ci miłego dnia.

#53 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 października 2011 - 23:36

A u nas ? - ' Takie czasy Bo to Polska nie elegancja Francja '

#54 mark74

mark74
  • 116 postów
  • SkądKopenhaga DK

Napisano 10 października 2011 - 23:42

Dam znać za około tygodnia.

#55 epi

epi
  • 184 postów
  • SkądKatowice

Napisano 10 października 2011 - 23:50

iP4 home A teraz zastanawia mnie jeszcze taka kwestia, telefon pochodzi z Era (t-mobile) był on zakupiony w normalnym abonamencie. Czy ktoś z Was ma rozeznanie w kwestii, gwarancji gdyż (niby) dają gwarancje na 24 m-ce z czego oczywiste że pierwsze 12 to gwarancja producenta. Pozostało niby jeszcze kolejne 12 ze strony sprzedawcy. Zatem nasuwa się pytanie na jakich zasadach wyegzekwować pozostałe 12 miesięcy??? Macie może jakieś rady, doświadczenie w tym temacie.

#56 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 października 2011 - 00:15

Abonament na firmę czy osobę prywatną ?

#57 epi

epi
  • 184 postów
  • SkądKatowice

Napisano 11 października 2011 - 00:22

Na osobę prywatną

#58 mastisz

mastisz
  • 72 postów

Napisano 11 października 2011 - 00:26

Ja za to kupiłem iPhone'a używanego, mam go miesiąc czasu i problem z home zauważyłem, denerwował mnie strasznie. Wydaje mi się że to problem hardware'owy nie software'owy, ale przytrafiło mi się coś ciekawego. Zainstalowałem kilka dni temu GM iOS 5, oczywiście problem nie zniknął. Jednak dzisiaj w ustawieniach zmieniłem funkcję "3 wciśnięcia przycisku Początek" z "przełącz białe na czarnym" na "wyłącz", i od tego czasu idealnie mi działa :P Proszę sprawdźcie czy może zauważyliście coś podobnego, u mnie teraz za każdym razem po podwójnym wciśnięciu przycisku home wyskakuje pasek multitaskingu, po pojedynczym też to co powinno. Czyżby jednak miało to powiązanie z softem? Dodam, że po podwójnym wciśnięciu przycisku pasek multitaskingu pojawia się błyskawicznie, wcześniej włączał się w przedziale od 0,1s do 1,5s od naciśnięcia...

#59 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 11 października 2011 - 12:09

Jeśli już decydujecie się na wymianę to powiem szczerze nie trzeba kupować nowego przycisku bo jego budowa jest jak konstrukcja cepa. Mniej więcej wygląda to tak ]((| gdzie ]-to sam przycisk od góry , (( dwie blaski, | podłoże z dwoma pinami które zwierane są przez blaszkę. W 99% przypadkach, pomijając uszkodzenia taśmy, wystarczy wyczyścić ostatnią blaszkę "(" nawet igłą i lekko nagiąć (co daje nam lepszy skok przycisku), przycisk odzyskuje swoje prawowite działanie ;)

#60 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 16 października 2011 - 19:46

servvis a wiesz może jaką budowę ma przycisk w iPadzie 2? Ponoć ma mniejszy skok :D

#61 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 16 października 2011 - 21:34

Tutaj sprawa wygląda inaczej. W iPadach masz microswitche, na nich z natury jest mniej odczuwalny skok, z tym nic nie zrobisz ,ale za to są mniej awaryjne od blaszek ;)

#62 ipodfan

ipodfan
  • 344 postów

Napisano 18 października 2011 - 10:46

home? będę wymieniał u siebie przycisk home i teraz pytanie czy wystarczy wymienić samą tasiemke z talerzem? czy plastikowy zewnętrzny przycisk też trzeba?

#63 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 25 października 2011 - 13:31

Po co?

#64 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 25 października 2011 - 20:11

ipodfan-ie sama taśma z jak to nazwałeś "talerzem" ;)

#65 tomekkrakow

tomekkrakow
  • 73 postów

Napisano 03 listopada 2011 - 09:08

Problem z Home Button
Witam, powiedzcie mi koledzy i koleżanki jak to jest z home button w iOS 5. Czy tylko mi za przeproszeniem daje ciała w niektórych momentach ? Np. będąc w SMS-ach często nie mogę wyjść za 1 razem z owej aplikacji (zapewniam, że home button jest sprawny-wprowadzając go w tryb dfu działa za każdym razem, dla testów wprowadziłem go +/- 100 razy ?). Często nie mogę za I razem "obudzić" iPhona, muszę robić to przyciskiem sleep. U was podobne problemy występują czy też nie ?

ja mam ten sam problem znalazl ktos rozwiazanie??

#66 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 03 listopada 2011 - 09:15

WYMIANA GWARANCYJNA!!! Ileż można pisać a naród jak łosie... Dalej to samo "co zrobić?" a wrzuć se do wody albo myj pod kranem delikatnie. Brak gwarancji= serwis i wymiana home...

#67 tomekkrakow

tomekkrakow
  • 73 postów

Napisano 03 listopada 2011 - 09:40

Tak dziwne ze na iOS 4 wszystko normalnie działało odrazu po wgraniu ios5 moZna było odczuć różnice w działaniu więc daruj sobie takIe odpowiedzi kolego bo nic sensownego nie wnoszą do tematu...

#68 maxld

maxld
  • 636 postów
  • SkądŁódź

Napisano 07 listopada 2011 - 12:41

Odesłałem swój telefon do serwisu z powodu tego nieszczęsnego przycisku. Telefon na gwarancji do 5-11-2011, trafił do nich 2-11-2011 i wymienili mi na nówkę/refurba. Super sprawa, zwłaszcza że był już mocno wizualnie zużyty.

#69 lukaszenko

lukaszenko
  • 199 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 listopada 2011 - 04:35

Witam, Aktualnie jestem w USA i mam problem z home buton w mom iPhone 4, który co ciekawie pochodzi ze szwajcarskiej sieci Swisscom. Troche to zakręcone ale do rzeczy. Telefon chciałbym oddać na gwarancję. Czy ma ktoś doświadczenie z serwisowaniem sprzętu Apple w USA? Czy będa w stanie wykryć, że używałem Gevey sim? Pozdrawiam i czekam na Wasza bezcenna pomoc

#70 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 13 listopada 2011 - 10:14

To, że używałeś gevey nie są w stanie wykryć. Odnośnie gwarancji tam to nie mam zielonego pojęcia, ale jakbym był na Twoim miejscu to po prostu udałbym się do najbliższego iSpotu czy innego punktu Apple.

#71 lukaszenko

lukaszenko
  • 199 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 listopada 2011 - 17:14

Wielkie dzięki. Przynajmniej jedną rzecz wiem. Tylko się upewniam ale o jailbreak, którego zrobiłem na poprzednim sofcie też nie muszę się martwić, prawda? Nie odmówią mi gwarancji? To moje pierwsze problemy ze sprzętem APPLE stad wole się zapytać bardziej doświadczonych forumowiczów. Proszę o wyrozumiałość;) Wie ktoś może czy w USA serwisują urządzenia z Europy? Gdzieś na forum czytałem, że jednemu użytkownikowi odmówili w Polsce serwisowania iPhone z Kanady tłumacząc, ze jest z poza Europy.

#72 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 13 listopada 2011 - 19:18

Mogą odmówić.
Po pierwsze:

Apple may restrict service to the country where Apple or its Authorized Distributors originally sold the hardware product.

Po drugie:

Apple's goal has always been to insure that our customers have a great experience with their iPhone and we know that jailbreaking can severely degrade the experience. As we've said before, the vast majority of customers do not jailbreak their iPhones as this can violate the warranty and can cause the iPhone to become unstable and not work reliably.

Wprawdzie w Polsce JB (o ile nie jest on przyczyną wady) nie może być przyczyną odmowy wykonania zobowiązania gwarancyjnego, ale pierwszy powód jest już wystarczający. Drugi powód w Stanach też.

#73 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 listopada 2011 - 20:12

Czy przy lekko pęknietym dotyku , wygladajacym jak rysa , oddania na gwarancje z powodu wadliwego przycisku Home będzie uznane czy od razu anulowane ?

#74 tryt

tryt
  • 628 postów

Napisano 13 listopada 2011 - 20:57

Gwarancji anulować nie można, ale ponieważ Apple telefonów nie naprawia, to może być kłopot. Jeśli możesz, skorzystaj z niezgodności z umową lub rękojmi.

#75 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 listopada 2011 - 21:01

Gwarancji anulować nie można, ale ponieważ Apple telefonów nie naprawia, to może być kłopot.
Jeśli możesz, skorzystaj z niezgodności z umową lub rękojmi.

Telefon pochodzi z O2 , simlock zdjęty , chciałbym to tak rozegrać aby dostać nowy z powodu niedziałającego przycisku Home , tylko sęk tkwi w tym czy nie stwierdzą ze niedziałający home jest przyczyną upadku telefonu na skutek czego pękła również szybka co by było bzdurą bo wszyscy wiemy ze przycisk home jest wadliwy w czwórkach.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych