Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przeniesienie muzyki z biblioteki iTunes na inny komputer lub dysk

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
39 odpowiedzi w tym temacie

#26 Meo

Meo
  • 409 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 marca 2010 - 13:25

Therioon, akurat mowa o Windowsie. W sumie sama jestem ciekawa, gdzie iTunesowa biblioteka jest na Windzie ulokowana.. Ktoś mógłby poinstruować? Na starym pececie mam jakieś dane do jednego z moich starszych iPodów, chciałabym wszystko przerzucić na Maka.

#27 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 01 marca 2010 - 15:27

Ścieżka jest w sumie analogiczna do tej na macu (większość danych jest bodajże w katalogu Documents and Settings). Problem w tym, że na przykład w katalogu iTunes Music nie znajdziemy tak jak na macu ładnie uporządkowanych i nazwanych plików tylko szereg m4a'ków :) których nazwa składa się z ciągu liczb ułożonego alfabetycznie (za nic nie dojdzie się co jest co).

#28 cognac

cognac
  • 62 postów
  • SkądTrójmiasto

Napisano 07 maja 2010 - 22:00

tym razem ja się zapytam... testuję przenoszenie biblioteki na inny komputer [w najbliższym czasie będę przenosił wszytko na maca] pliki z muzyką są w starych katalogach na dysku [nie w iTunes Music, nie są skonsolidowane], export biblioteki? ale gdzie potem opcja zaimportowania tego małego pliku library.xml? opcja burn DVD odpada, za dużo płyt próbowałem zaimportować od podstaw otagowane mp3, ładnie to wygląda ale siłą rzeczy nie ma okładek i play counterów oraz rankingów, wydaje mnie się że info powinny być w tym library.xml, ale okładki?! w iTunes Media nie odnalazłem żadnych plików z okładką... próbowałem skonsolidaować eklsperymentalnie 2ch artystów, wklejam taki katalog "music" do nowej biblioteki i nadal nic, ot jak gdyby niezwiązany katalog z resztą czy nazwa biblioteki powinna być identyczna, pogubiłem się...zależy mi na tych informacjach jak ranking i play counter [nie mówiąc o okładce] ps. jak narazie niestety vista, ale dajcie troszkę czasu... SOLUCJA: ok panowie, miałem zmienioną iTunes media w advanced, ale i tak iT zapisuje okładki i info w C:\Users\nazwa_użytkownika\Music\iTunes [badź podobnie, zależnie od systemu i lokalizacji], czyli to czego potrzebujemy...

#29 Yossarian

Yossarian
  • 1 postów

Napisano 21 października 2010 - 13:02

Przeniesienie muzyki z biblioteki iTunes na inny komputer lub dysk Witam Mam problem z powodu zmiany komputera musiałem przenieść całą swoja kolekcję 5000 piosenek na nowy sprzęt. Wszystko jest cacy, mam tylko jeden problem. Gdzie iTunes zapisuje tagi na temat oceny utworów (ilość gwiazdek), jak często utwór był odtwarzany i daty odtworzeń. Chciałbym mieć na nowym sprzęcie całą historię moich utworów, łącznie z ich oceną. Samo przeniesienie biblioteki sprawił,o że historia jest dziewicza. Pozdrawiam, Krzysiek Próbowałem szukać, ale nie potrafię znaleźć.

#30 just.tomasz

just.tomasz
  • 82 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 21 października 2010 - 13:23

Kiedy ja przesiadałem się na nowego Mac'a przenosiłem też całą bibliotekę iTunes. Nie zwróciłem uwagi na "ocenę" i ilość otworzeń piosnek. I po Twoim poście kiedy sprawdziłem okazało się, że wszystko przeniesione. A wszystko za sprawą takiego zabiegu. W menu iTunes wybrałem kolejno Plik-->Biblioteka-->Eksportuj bibliotekę muzyczną później oczywiście ją impotrowałem na nowym komputerze. i wszystko w tym temacie ;)

#31 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 21 października 2010 - 15:44

Tak, ale zalecam eksportowanie biblioteki na jakis zewnetrzny dysk, pendrive do pliku xml. Ja mam wszystko na zewnętrzym dysku LaCie w stylu Time Capsule

#32 Pistel

Pistel
  • 83 postów

Napisano 16 lutego 2011 - 21:32

Przeniesienie muzyki z biblioteki iTunes na inny komputer lub dysk Witam forumowiczów, to mój pierwszy post :) Mam następujący problem i prosiłbym o poradę. Otóż zakupiłem nowego laptopa /windows 7 niestety/ i chciałbym przenieść na niego całą moją bibliotekę iTunes czyli utwory i programy na iPoda i iPada. Problem w tym, że część plików w mojej bibliotece jest na zewnętrznym dysku, natomiast na dysku wewnętrznym na starym laptopie jest bardzo mało miejsca (może z 4 GB, a całą bibliotekę szacuję na jakieś 60GB). Po lekturze kilku porad w Helpie do iTunes wiem, że można utworzyć kopię całej biblioteki we wskazanym folderze, ewentualnie przegrać całość na płyty lub dysk zewnętrzny. Nie jest jednak dokładnie napisane czy to obejmuje także zakupione aplikacje. Co do plików muzycznych to nie są one w całości skonsolidowane z biblioteką (zresztą duża ich część jest na dysku zewn), a przypuszczam że aby wykonać kopię biblioteki to najpierw trzeba właśnie to zrobić. Z iTunes na starym sprzęcie mam zsynchronizowane 2 iPody i iPada i chciałbym, żeby po przegraniu na nowego laptopa nic się nie zmieniło w ich zawartości :) Bardzo byłbym wdzięczny za jakieś porady - już raz sobie tak namieszałem przy którejś aktualizacji iTunes, że przeniosłem całą zawartość do innego foldera, a w starym została część plików... Tak więc wolę się poradzić nim zrobię coś głupiego :)

#33 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 lutego 2011 - 22:16

iTunes 10 User Tip: How to Move Your iTunes Library to Another Hard Drive | Facebook

#34 petriwoj

petriwoj
  • 22 postów

Napisano 30 sierpnia 2011 - 22:18

Bardzo dobrze jest to opisane w Pomocy iTunes:
iTunes: How to move your music to a new computer

How to Transfer an Entire iTunes Library to Another Computer | eHow.com

#35 petriwoj

petriwoj
  • 22 postów

Napisano 06 września 2011 - 21:09

Pochwaliłem, ale sam mam kłopot. iPod Classic jest zsynchronizowany z iTunes na Windows 7. A od 4 miesięcy mam iPada2, którego synchronizuję z iMakiem. Chcę przenieść całą muzykę z Windows7 do iMaca, ale tylko muzykę. Gdy zrobiłem migrację wg wskazówek powyżej, to okazało się, że mój iPad jest traktowany jako obcy przez iMaca, czyli zsynchronizowany z inną biblioteką. Inaczej mówiąc, jest to cała biblioteka z Windows 7, a chciałem przenieść tylko muzykę. Kurcze, przecież to są zupełnie typowe akcje, dlaczego nie można zrobić tego prościej, Steve?

#36 Razle

Razle
  • 184 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 września 2011 - 11:52

Masz 2 różne biblioteki iTunes i dwa urządzenia, każde zsynchronizowane z inną biblioteką. Będziesz musiał zrobić restore któregoś urządzenia, żeby używać z jedną tylko biblioteką. Chyba łatwiej będzie zrestorować ipoda. Skopiuj całą muzykę z folderów do imaca, wrzuć do biblioteki itunes, podepnij ipoda i go sformatuj.

#37 darqha

darqha
  • 119 postów
  • SkądMielec, Poland

Napisano 12 marca 2013 - 11:35

Chcę przenieść miejsce znajdowania się muzyki (katalog 'Music' z 'Music/iTunes/iTunes Media' ) na inny dysk. Niestety znajduję same porady dotyczące przeniesienia całego 'iTunes Media'.
Jest on (cały katalog media) jednak dla mnie za duży (appki dla iPhone, iPad, filmy, książki, etc). Ma prawie 70 GB. Sama muzyka ma ok. 40 GB i tylko ją chciałbym przerzucić na 64 GB kartę (stale umieszczona w porcie przez nifty minidrive).
Jak to najlepiej zrobić? Może wystarczą dowiązania? Przenoszę cały katalog 'Music' na kartę (przy wyłączonym iTunes). Następnie w katalogu 'iTunes Media' tworzę dowiązanie symboliczne. Dobry pomysł?
system Mac Os X 10.8.2, iTunes 11.0.2

Z racji, że zacząłem experymentować i chyba się udało :) napiszę co zrobiłem.
Skopiowałem katalog '/Users/użytkownik/Music/iTunes/iTunes Media/Music' na kartę micro sdhc (umieszczoną w Nifty MiniDrive). Wszystko inne zostało na swoim miejscu.
Wyłączyłem iTunes.
Usunąłem katalog 'Music' ze ścieżki wyżej.
Utworzyłem dowiązanie symboliczne, poleceniem:

ln -s /Volumes/Nifty\ MiniDrive/Music/ /Users/nazwa uyżytkownika/Music/iTunes/iTunes\ Media/Music

Włączyłem iTunes. Na razie wszystko wygląda extra.

#38 swiety88

swiety88
  • 7 postów

Napisano 15 marca 2013 - 00:15

i tak samo zrobić jak bym chciał żeby ta bibliotek była już czytana z innego dysku ? (a nie przykładowo z C, z mojej muzyki)

#39 bikebajk

bikebajk
  • 5 postów

Napisano 18 kwietnia 2013 - 14:18

Ostatnio formatowałem komputer, no i oczywiście trzeba było na nowo synchronizować iPhone, przez co straciłem muzykę z telefonu, ale chciałem szybko ją wrzucić na nowo.... Przy formatowaniu komputera, głupio podzieliłem partycje, na dysku C mam tylko 10 GB miejsca.... i praktycznie chyba cały system zajął te 10 GB, bo zostało mi z 300 MG wolnego miejsca. Przy synchronizowaniu MUZYKI, iTunes coś archiwizuje i robi to na dysku C..... i zaraz synchronizacja zostaje przerwana przez brak wolnego miejsca na dysku... Można jakoś ustawić żeby iTunes archiwizował wszystko na innej partycji ?

#40 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 kwietnia 2013 - 16:53

Przeczytałeś ten wątek w ogóle? Poza tym szybko zmień wielkośc partycji bo przy 300 MB to nawet aktualizacja systemu Ci się wysypie...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych