Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

"Uścisk śmierci" - postawmy czoła faktom. Test finalny.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
61 odpowiedzi w tym temacie

#26 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 03 lutego 2011 - 20:59

Ja mam do was pytanie. Jak to jest,że jeden iPhone 4 ma problem z zasięgiem,a drugi nie ma? Okey po pierwsze to kiedy jadę do kolegi często co weekend do lasu (ci co czytają nocne marki to wiedzą o co chodzi) to tam mam zasięg 3 kreski i po złapaniu telefonu zasięg spadał. Mieszkam w bardzo dobrym położeniu dla sieci komórkowych (nie,nie mieszkam przy nadajnikach:D) i mam 5 kresek po złapaniu telefonu w odpowiednim miejscu gdzie zasięg powinien spaść,nic się nie dzieje.

#27 winterfresh74

winterfresh74
  • 140 postów

Napisano 03 lutego 2011 - 20:59

z własnego doświadczenia: z tego co widzę to IP4 łapie i trzyma sieć tak samo jak 3GS. Od kilku dni testuje nową IP4 równocześnie używając 3GS i Blackberry, nie zauważyłem różnic. Nie jetem w stanie zrobić "uścisku śmierci" IP4 traci 2 kreski przy tym chwycie owszem ale tylko w miejscach gdzie zasięg sieci 3g jest słabszy lub na pograniczu 3G/GSM. Jednak w tym samym miejscu mój 3GS oraz Blackberry zachowują się identycznie - spadek o 2 - 3 kreski. Generalnie z tego co widzę to iPhone mają podobną czułość jak Blackberry - np jest takie miejsce gdzie iPhone i Blackberry już są poza zasięgiem a Nokia e71 wyciąga jeszcze jedną kreskę. Tylko co z tego jeżeli po przyłożeniu do ucha nie można nawiązać połączenia a za chwilę i tak jedna kreska znika. Miałem również taki przypadek gdzie 3GS pokazywał 3 kreski 3G a ludzie nie mogli się do mnie dodzwonić, okazało się że to problem sieci a nie telefonu. Jeżeli ktoś ma kasę i ochotę wymieniać 3GS na 4 to niech się nie zastanawia - warto.

#28 djrexy

djrexy
  • 40 postów

Napisano 03 lutego 2011 - 21:21

Mieszkam w Uk, IP4 mam w sieci "Three", opisywanej przez kolege. W domu mam jedną kreske jak telefon leży na biurku, jeśli wezme go w dłoń po parnastu sekundach, brak sieci. To jedyny minus tego cudownego wynalazku. Pomimo takich niedogodności Iphone-Ruleeeez !!!

#29 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 lutego 2011 - 21:49

Jak zakryjemy ręką tył iPhone'a 3GS, 3G czy "2G", to też zasięg spadnie

3G - nie spada ;)

W domu mam jedną kreske jak telefon leży na biurku

To chyba na jakieś wsi mieszkasz, albo w "dziurze" sygnałowej (miejscu, gdzie nie dochodzą nadajniki) ;)

#30 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 03 lutego 2011 - 22:20

To chyba na jakieś wsi mieszkasz, albo w "dziurze" sygnałowej (miejscu, gdzie nie dochodzą nadajniki) ;)

Zwróć proszę uwagę, ze mój test wykonywany był nie dość, ze w centrum, to w dodatku w sklepie Apple, które to mogło postarać się o to, by zasięg był lepszy, lub wybrać innego operatora do prezentowania iPhone 4.
Ilość kresek była taka sama jak w przypadku @djrexy.

#31 jaracz

jaracz
  • 40 postów
  • SkądZgorzelec

Napisano 03 lutego 2011 - 22:33

Jaki bumper polecacie do IP4 ??

#32 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 03 lutego 2011 - 22:35

Jaki bumper polecacie do IP4 ??

Masz możliwość kup od Apple'a oryginalny,a jak nie to ja polecam Ci Puro które ja osobiście używam.

#33 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 06 lutego 2011 - 00:35

Wygląda na to, że temat się już wyczerpał. Jak widać, kto chciał - zabrał głos - kto chciał, przeczytał. Nie sposób zapewne będzie w jednoznaczny sposób rozstrzygnąć na ile ów "Uścisk śmierci" jest sprawą uciążliwą, na ile uprzykrzającą życie. Niemniej jednak, uważam że problem istnieje - bo gdyby nie istniał, czy rzeczywiście Apple swego czasu bawiłoby się w rozdawanie bumperów? Szanuję zdanie tych, którzy mówią, że u nich problem nie występuje. Sam zaobserwowałem to na samym początku, kiedy próbowałem w salonie O2, przy pełnym sygnale zrobić cokolwiek, by kreski zasięgu drgnęły. Podsumowując ów temat - chcę życzyć każdemu, kto świadomie zakupi iPhone 4 - jak najwięcej radości z korzystania z tego urządzenia i jak najmniej okazji do utraty zasięgu.

#34 troxter

troxter
  • 283 postów
  • SkądKingston UK

Napisano 06 lutego 2011 - 02:50

Ja powiem tak. Jak tylko kupilem ip4 na sofcie 4.0 wszystko bylo ok. Potem jak wydali ta poprawke 4.01(chyba) to uscisk smierci jest. ale zawsze spadnie do jednej kreski( nie do searching) Obojetnie jaki zasieg. spada z dwoch do jednej lub z pieciu do jednej. caly czas mozna wykonywac polaczenia na jednej kresce.

#35 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 06 lutego 2011 - 10:54

Zwróć proszę uwagę, ze mój test wykonywany był nie dość, ze w centrum, to w dodatku w sklepie Apple, które to mogło postarać się o to, by zasięg był lepszy, lub wybrać innego operatora do prezentowania iPhone 4.
Ilość kresek była taka sama jak w przypadku @djrexy.

Chlopie nie uzywaj slowa testy, bo chyba go nie rozumiesz.
Dla mnie chciales sobie udowodnic ze nie warto kupowac iP4 i teraz to z siebie wyrzucasz.
Test to by byl gdybys w identycznych warunkach w tej samej sieci przetestowal kilka telefonow i to udokumentowal.
Tak to jest prowokacja flejma a nie zaden test. Nic tylko czekac az goodboy zrobi "testy".

#36 neonfx

neonfx
  • 154 postów

Napisano 06 lutego 2011 - 11:07

Posiadam iP4 z sieci AT&T od razu po premierze soft 4.0.1 + Ultrasn0w sieć Orange i do dziś ściskam na wiele sposobów i nigdy nie straciłem zasięgu ten co szuka jakieś wady żeby nie kupić to zawsze coś znajdzie

#37 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 lutego 2011 - 11:15

Jestem leworeczny. Zero problemów.

#38 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 06 lutego 2011 - 11:35

u mnie również występuje, czasami zasięg spada z 4-5 do 2-1 kresek.

#39 straubus

straubus
  • 390 postów
  • SkądOpole/ Prudnik

Napisano 06 lutego 2011 - 12:36

u mnie problem na IP4 jest taki jak przy innych telefonach. Zasięg troche spada przy ściśnięciu każdego telefonu.. Ludzie oczekiwali od Apple cudotwórstwa także w tej kwestii, a widząc, że problem mimo wszystko występuje, rozdmuchano afere na cały świat. Również jestem leworęczny a żadnego problemu nie mam.

#40 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 06 lutego 2011 - 17:18

Jeśli coś odniosło sukces, jest popularne i sporo sie o tym mówi to i o wadach nie będzie cicho. Jeśli o mnie chodzi to gdyby nie to ze była ta afera to nigdy bym nie cisnął telefonu w łapie celem zgubienia paru kresek. Bilans wad i zalet i tak zawsze wychodzi na plus w produktach Apple :)

#41 Animatter

Animatter
  • 421 postów

Napisano 06 lutego 2011 - 17:40

U mnie uścisk występuje - śmierci to za dużo powiedziane ale występuje. W sieci Orange trzymając w lewej dłoni zasięg spadał i niezależnie od lokalizacji przeskakiwał do 2g co w większości wypadków wiązało się z zerwaniem połączenia. Nie mówiąc o szybkości działania internetu. Na karcie Play jest dużo lepiej. Zasięg także spada ale maksymalnie do jednej kreski 3g. Może raz przeskoczył na 2g, generalnie lepiej 3g trzyma.

#42 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 07 lutego 2011 - 11:15

Chlopie nie uzywaj slowa testy, bo chyba go nie rozumiesz.
Dla mnie chciales sobie udowodnic ze nie warto kupowac iP4 i teraz to z siebie wyrzucasz.
Test to by byl gdybys w identycznych warunkach w tej samej sieci przetestowal kilka telefonow i to udokumentowal.
Tak to jest prowokacja flejma a nie zaden test. Nic tylko czekac az goodboy zrobi "testy".

Gdybyś poprosił osobę, która czyta na głos ci fora dyskusyjne, o przeczytanie wszystkiego od początku, wiedziałbyś, że w tej samej sieci użyte były też inne telefony.

Aby nie być zdanym tylko na iPhone 4, miałem również dla porównania telefony innych marek działające w tej samej sieci, m.in. Nokia, Sony Ericsson, HTC, Blackberry, Skypephone.

Zanim nie pokazał się twój post, przez cztery strony dyskusja toczyła się na odpowiednim poziomie. Nic nie wniosłeś swoim postem, nie napisałeś nic konkretnego. Aby nie było wątpliwości, twój post zgłosiłem.

#43 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 07 lutego 2011 - 11:20

Zostałem przekonany. Sprzedałem 1xiP4 16, druga sztuka się sprzedaje.

#44 transikk

transikk
  • 118 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 13:46

musze przyznac ze u mnie tez ten problem sie pojawia.nie czesto ale kilka razy rozlaczylo mnie podczas rozmowy generalnie zasieg w domu mam na 1 2 kreski na 3g, jak ktos juz zaznaczyl lepiej trzyma na 3g.osobiscie wymienialem karte sim 3razy myslac na poczatku ze to moze wina karty- nie pomoglo za bardzo. w salonie powiedzieli mi ze moge oddac tel do serwisu na 5dni roboczych i oni wykonaja testy i ewentualnie naprawia...

#45 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 07 lutego 2011 - 16:58

To raczej Ty mieszkasz w miejscu do d**y :lol:

wiesz co ??
Sam jesteś do d**y i sie wyrażaj tak do użytkowników na tym forum bo nie jestes Bogiem .... jak coś to spadaj na kafaterie ;/

Stwierdziłem opinie że Play jest do d**y bo mimo że mam full zasięg to i tak spadnie a na orange 2 kreski i nie drgnie ...
Myślę że w Play mają takie superowe anteny :/

#46 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 07 lutego 2011 - 22:05

No to w ciągu 1 dnia sprzedałem 2xiP4 16 GB ale chyba jestem niepoprawny bo kupiłem wersje 32 GB ;) No ale teraz poważniej. Z ciekawości sprawdziłem " zły dotyk" na wersji z 51 tygodnia na Orange. Długo trzymałem nieszczęśnika i udało się. Spadł o 1 kreskę na 3G. Tak żeby do końca być rzetelny model MC605LP. Może wyspiarze dostali jakieś felerne modele ?

#47 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 07 lutego 2011 - 23:15

Ja jak wcześniej pisałem IP 4 mam z sieci Era i po Wi-Fi czy EDGE czy 3G wcale bie spada mi zasięg. Telefon kupiony w grudniu z salonu.

#48 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 07 lutego 2011 - 23:17

wiesz co ??
Sam jesteś do d**y i sie wyrażaj tak do użytkowników na tym forum bo nie jestes Bogiem .... jak coś to spadaj na kafaterie ;/

Stwierdziłem opinie że Play jest do d**y bo mimo że mam full zasięg to i tak spadnie a na orange 2 kreski i nie drgnie ...
Myślę że w Play mają takie superowe anteny :/

Sam zacząłeś tym, więc teraz się nie ciskaj, jak Ci się oddało. Poza tym pisałem o miejscu, a nie o Tobie, więc sobie nie pozwalaj za bardzo.

A ja stwierdziłem, że mieszkasz w miejscu (gdzie zasięg jest) do .... . Bo u mnie jest 5 kresek 3G i jak będę ściskał to spadnie o 1, czasem zaszaleje jak o 2, i to w środku mieszkania, na zewnątrz nie ma reakcji. Więc anteny są zupełnie dobre, zresztą moim zdaniem jest dużo lepiej z zasięgiem niż na Erze.

#49 troxter

troxter
  • 283 postów
  • SkądKingston UK

Napisano 16 lutego 2011 - 16:17

No ja powiem tak. W biurze mam dwie kreski zasiegu 2G. Bez bumpera jak chwyce nieprawidlowo telefon to zasieg spada do searching. Po zalozeniu bumpera spada takze do searching. I co na to powiecie:)?

#50 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lutego 2011 - 16:24

U mnie niezależnie od tego jak trzymam telefon - zawsze 5 kresek. Ani razu nie spadło poniżej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych