gorąca vista na macu
Napisano 12 marca 2007 - 22:45
Napisano 12 marca 2007 - 23:05

Napisano 12 marca 2007 - 23:07

Napisano 12 marca 2007 - 23:08
Napisano 12 marca 2007 - 23:12
Napisano 12 marca 2007 - 23:16
Napisano 12 marca 2007 - 23:17

Napisano 12 marca 2007 - 23:17
hej,
właśnie skonczylem z instalacja visty na moim macbooku, chodzi bardzo płynnie, ogólnie jestem zadowolony bo praktycznie zero problemów - oprócz jednego, który mnie martwi dość poważnie.
Macbook podczas pracy na viście konkretnie się grzeje, próbowałem różnych programików typu speedfan (nie wykrywa fanów), input remapper(fany nie reagują na ustawienie dolnej granicy obrotów) - także bez efektów
próbował ktos zgłębiać jeszcze ten temat, być może jeszcze jakiś inny soft?
a co Ty na tej Viscie odpalasz? bo polowa softu nie bryka:) to chyba tak tylko dla zasady ja zainstalowales? ja mam xpka pod bootcampem...ale uzywam tylko do gierek.no bo i po co?

Napisano 12 marca 2007 - 23:22

- clr lubi to
Napisano 12 marca 2007 - 23:25
choć nie muszę się tłumaczyć powiem że potrzebuje winde to uruchomiania programów ktorych uzywamy w firmie (np symfonia)
sens uzywania kupowania licencji na winde i uzywania go w pallerels do uruchamiania 1 czy 2 programów wg mnie mija sie kompletnie z celem.
do tego nie potrzeba visty+parrels, wystarczy xp+bootcamp.
btw nie bulwersuj sie tak...
Napisano 12 marca 2007 - 23:33
Macbook podczas pracy na viście konkretnie się grzeje
miałem viste 3 tygodnie na macbooku cor 2 duo i wiatrak zalaczal sie bardzo rzadko a co do temperatury byla w miare możliwa tak jak po mac os,ale jak wiadomo vista ma wieksze potrzeby bo w koncu to winda i bateria nawet trzyma zamiast 4h to 2:30h gora.
Napisano 13 marca 2007 - 02:53
Napisano 13 marca 2007 - 08:44

Napisano 13 marca 2007 - 11:56
A i ten.. Aero powinno chodzić na GMA950
Pececiarzom chodzi, nie wiem jak na makach, ale raczej też
sorry ale trochę się zgrywasz (stwierdzenie: ten ... Aero). co znaczy pececiarzom skoro nasze intelomaki to też pecety tylko z pozwoleniem od apple na instalację osX
Napisano 13 marca 2007 - 17:48
A powiedzcie mnie jak Vista zarządza rdzeniami Core 2 Duo? Sprawnie jakoś?
jak proponujesz to zmierzyc?

Napisano 17 marca 2007 - 16:43
Napisano 17 marca 2007 - 17:17
A jak ze sterownikami? Vista obsługuje wszystkie? Bo coś wydaje mi się, ze same problemy nawet z typowo pecetowymi maszynami? Chociaż pewnien kolo znalazł urządzenie kompatybilne http://www.kamazutra.be/vista/
Ze sterownikami na razie nie za bardzo, tak więc jeśli ktoś ma trochę nietypowego sprzętu peryferyjnego to radziłbym poczekać przynajmniej do lata.
Napisano 17 marca 2007 - 19:29
Chociaż pewnien kolo znalazł urządzenie kompatybilne http://www.kamazutra.be/vista/
ten kolo to palant...ubolewm za każdym razem kiedy przypadkowo klikne w linka i po raz kolejny widze jego fejs.....

ze sterami na macbooka? czy ogolnie?
Napisano 17 marca 2007 - 20:04

"Ten" nie było zwrotem w kierunku Aero tylko takim czymś, co się mówi gdy zastanawia się co powiedziećsorry ale trochę się zgrywasz (stwierdzenie: ten ... Aero)

"Pececiarzami" określa się osoby korzystające z komputerów klasy ibm "pc" - maki nie są komputerami osobistymi tego rodzajuo znaczy pececiarzom skoro nasze intelomaki to też pecety tylko z pozwoleniem od apple na instalację osX

Napisano 17 marca 2007 - 20:08
ze sterami na macbooka? czy ogolnie?
Na MacBooka i Mac Booka Pro. Wszystkie urządzenia działają? Pytam z ciekawości

Napisano 17 marca 2007 - 20:56
"Ten" nie było zwrotem w kierunku Aero tylko takim czymś, co się mówi gdy zastanawia się co powiedzieć
"Pececiarzami" określa się osoby korzystające z komputerów klasy ibm "pc" - maki nie są komputerami osobistymi tego rodzaju
'ten' to jest dziesięć

A co do określenia pececiarze to zauważ, że mnie chodziło nie o nich tylko o to że intelomak to pecet bo tak niestety jest. To poprostu pecet na którym da się postawić osX i to legalnie. Poza tym pececiarze na ogół nie używają komputerów IBM bo ich na nie nie stać...
Napisano 17 marca 2007 - 21:02
Napisano 17 marca 2007 - 21:18
Napisano 18 marca 2007 - 01:14
Za dużo by tu pisać na temat różnic. To co ma wspólne to w zasadzie tylko procesor. A, że inne podzespoły też, to co w tym dziwnego. Przecież i w prawdziwych (na PPC) Mac' ach części od PC pasowały.a tam będziesz opowiadał... Prawdziwe maki skończyły się razem z procesorem PPC. Czym się różni obecne mini od PC? Mam ten sam procek, tą samą grafikę co biedny pecetowiec.
Jak chcesz się przekonać w praktyce to odpal Mac OS Xa na Mini Mac' u i to samo nawet na dobrym PC. Ciekawe, czy wtedy napiszesz, że to samo i się nie różni. Bo ja różnice zauważyłem od razu.
Napisano 18 marca 2007 - 01:28
jakoś dziwnie interpretujesz tekst. "ten" nie było zastanawianiem się nad nazwą, a nad całym zdaniem. I o które określenie Tobie chodzi?a własnie o to mi chodziło, że się zgrywasz to pisząc akurat zastanawiasz się nie dając tego znać a Ty wyskakujesz z takim określeniem. Sorry ale na mnie nie podziałało, bo każdy wie jak nazywa się interfejs Visty i nie musi się zastanawiać. Wg mnie oddźwięk był negatywny.
Poza tym, o ile mi wiadomo, to ja decyduję o tym czy "oddźwięk" mojej wypowiedzi jest pozytywny czy negatywny, right?
Nieważne. Mak to Mak, to osobna klasa mimo, że kompatybilna (choć nie do końca) - to tak jakbyś mówił, że pecet to amiga, bo da się na nim odpalić gry z niej. (W wypadku maków i windowsów trzeba "emulować" bios, więc to to samo)a tam będziesz opowiadał... Prawdziwe maki skończyły się razem z procesorem PPC. Czym się różni obecne mini od PC? Mam ten sam procek, tą samą grafikę co biedny pecetowiec.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych