Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Allegro - Johnnyvodka

• Zamknięty Temat jest zamknięty
417 odpowiedzi w tym temacie

#301 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 24 grudnia 2012 - 00:23

vito ogranij sie czlowieku, troche kultury. ja mowie tylko co widze i co mam napisane. sprawdzam do kiedy mam i mi pisze: Your product is covered for eligible hardware repairs and service under Apple's Limited Warranty.
Estimated Expiration Date: November 29, 2013.
ta date podalem i od tego czasu mam gwarancje na rok

Po nr seryjnym, który podałeś to się wszystko zgadza. Tylko, że wątpię żeby to był laptop, który zakupiłeś 3,5 miesiaca temu - tu się chyba zgodzisz. Ty zapłaciłeś za laptopa 3,5 miesiace temu ale to nie znaczy, że został zakupiony wtedy. Na bank został zakupiony pózniej i poprostu gwarancja liczy sie od póżniejszego czasu - bo te parę dni czy nawet tygodni to może być ok - ale nikt Ci nie raczej nie uwierzy, że będzie to różnica w miesiącach. Więc tylko się ciesz, że masz jeszcze prawie rok gwarancji.

p.s.
Ale zasady pisowni i interpunkcji to leżą i kwiczą u Ciebie. Ty tak zawsze piszesz czy troszkę z lenistwa?
Pozdrawiam

#302 Maxavelli

Maxavelli
  • 1 040 postów

Napisano 24 grudnia 2012 - 10:00

Swojego zamawialem w lipcu, dostalem w listopadzie i gwarancja jest do listopada 2013, czyli od pierwszego wlaczenia sprzetu. Wiem, co widze...

#303 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 24 grudnia 2012 - 11:46

Dzieki o to mi właśnie chodziło ,moj nik to vito72, nie sądzę abym byl nie kulturalny , podaj numer seryjny jesli to nie problem , czyli 29 listopada wlaczyles lapka i od tej pory biegnie gwarancja ? Skoro tak, to jak pisał ktoś wyżej można laptop schować do szafy i włączyć w 2121 r i tez będzie gwarancja? Jest napisane to poprawna forma

Ty już lepiej nie uczyć innych pisać poprawnie. Naucz się, że przed znakami interpunkcyjnymi nie stawia się spacji nieuku.

A co do gwarancji to przy zakupach online od Apple wydaje mi się normalnym, że gwarancja idzie od dnia uruchomienia.

#304 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 24 grudnia 2012 - 12:23

Ty już lepiej nie uczyć innych pisać poprawnie. Naucz się, że przed znakami interpunkcyjnymi nie stawia się spacji nieuku.

A co do gwarancji to przy zakupach online od Apple wydaje mi się normalnym, że gwarancja idzie od dnia uruchomienia.

To jeżeli tak jest z tą gwarancją to rewelacja. Czyli wychodzi, że jak kupię dzisiaj i włączę go za rok to też będę miał pełną 12 miesięczną gwarancję? Aż z ciekawośći zadzwonie na infolinię i się popytam. Gbyby tak było to naprawdę byłoby ekstra. sprawa. Pozdrawiam

- - - Połączono posty - - -

Właśnie skończyłem rozmawiać z infolinię appla i powiedziano mi, że nie ma czegoś takiego, że gwarancja leci od dnia uruchomienia sprzętu. Tylko od dnia zakupu - z tolerancją do kilku tygodni. Więc jeśli możesz to podaj skąd masz takie informacje lub podaj link gdzie można o tym poczytać. Powiem, że rejestrowałem sporo laptopów apple i jeszcze nigdy mi się nie udało, żeby gwarancja się zaczynała od dnia rejestracji. Co prawda rejestrowałem je telefonicznie zawsze - może przez internet udaje się to zrobić korzystniej? Pozdrawiam

#305 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 24 grudnia 2012 - 12:40

Tzn., na pewno nie uważam, że nie ma znaczenia kiedy sprzęt uruchomisz i czy będzie to tydzień czy rok od zakupu. Ale jeżeli kupujesz online i przykładowo jak na dany niestandarodowy model czekasz np. 3 tygodnie to gwarancja nie idzie od dnia zakupu. Powinna iść dopiero jak sprzęt do Ciebie dotrze i go uruchomisz. Ponadto IMO uruchomienie nie równa się rejestracji i czas gwarancji powinien iść od daty uruchomienia nie rejestracji.

#306 Cintulek

Cintulek
  • 2 128 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 24 grudnia 2012 - 12:50

Tzn., na pewno nie uważam, że nie ma znaczenia kiedy sprzęt uruchomisz i czy będzie to tydzień czy rok od zakupu. Ale jeżeli kupujesz online i przykładowo jak na dany niestandarodowy model czekasz np. 3 tygodnie to gwarancja nie idzie od dnia zakupu. Powinna iść dopiero jak sprzęt do Ciebie dotrze i go uruchomisz. Ponadto IMO uruchomienie nie równa się rejestracji i czas gwarancji powinien iść od daty uruchomienia nie rejestracji.

W iSpocie mówili, że to leci od czasu uruchomienia i zarejestrowania kompa do swojego Apple ID i późniejszego "dopełnienia" rejestracji na stronie Self Solve Apple.

#307 kosa6

kosa6
  • 675 postów

Napisano 24 grudnia 2012 - 12:52

Czyli co, jak niezarejestruję to nie mam gwarancji, albo nie wiadomo od kiedy wtedy się liczy? Bzdura jakaś. To wszystko bzdury jakieś, masz gwarancję od daty zakupu, zawsze tak było ze wszystkim, apple nie jest tutaj wyjątkiem.

#308 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 24 grudnia 2012 - 12:58

Również się zgadzam, że jak sie kupuje sprzęt z niestandardową specyfikacją i się czeka długo to oczywiśćie powinna być ta tolerancja czasowa uwzględniona. Oczywiście miałem na myśli, że włączenie i rejestracja odbywa się w ten sam dzień. Za parę dni będę miał informację z pierwszej ręki od znajomego więc napiszę jak to u Niego wyglądało. Pozdrawiam i Życzę Wszyskim Spokojnych i Zdrowych Świąt.

- - - Połączono posty - - -

W iSpocie mówili, że to leci od czasu uruchomienia i zarejestrowania kompa do swojego Apple ID i późniejszego "dopełnienia" rejestracji na stronie Self Solve Apple.

Czyli wychodzi z tego jak pisaliśmy wcześniej, że kupię sobie laptopa dzisiaj a włączę go i zarejestruję go powiedzmy za rok i co? Rok po zakupie zacznie mi się gwarancja? Nie sądzę. Ciekawe co Pan/i w ISpocie odpowiedzieliby na takie pytanie?

#309 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 24 grudnia 2012 - 13:00

Ja przy sobie faktury nie mam, ale jestem niemal pewien, że u mnie gwarancja leci od daty zakupu(mój kupiony był na Amazonie). To co mówiłem dotyczy wyłącznie zakupu online na stronie Apple i nie mówię, że tak na pewno jest. Tak IMO powinno być.

#310 Vito72

Vito72
  • 91 postów

Napisano 25 grudnia 2012 - 22:10

Spacja to chyba nie jest największy problem, (teraz dobrze). Bardzo przepraszam, dzięki za zwrócenie uwagi. Nieukiem raczej nie jestem krakers.

#311 Kubiak

Kubiak
  • 13 postów

Napisano 26 grudnia 2012 - 00:01

do pavi- tak pisze tak zawsze. nie chce mi sie po prostu uzywac polskich znakow oraz duzych liter. czyli wychodzi na to, ze ten johny tylko mowi, ze laptop zostal wyslany, a tak na prawde wysyla duzo pozniej???

#312 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 26 grudnia 2012 - 00:09

To może Ci się jednak zachce, bo Ogłoszenia - Gdzie (kupować / nie kupować) sprzęt

#313 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 26 grudnia 2012 - 09:04

do pavi- tak pisze tak zawsze. nie chce mi sie po prostu uzywac polskich znakow oraz duzych liter.
czyli wychodzi na to, ze ten johny tylko mowi, ze laptop zostal wyslany, a tak na prawde wysyla duzo pozniej???

Witam!

Domyślam się, że tak jest ale oczywiście nie wiem na 100 % ponieważ nie jestem Nim. Gdyby wysyłka szła bezośrednio z USA do odbiorcy to miałbyś datę wysłania na deklaracji. Ale, że jest wysyłana z USA do Polski i dopiero z Polski do odbiorcy to ciężko określić kiedy wszyła z USA. Ale to już myślę pytanie do vodki jeśli ktoś jest zainteresowany. Ale zawsze możesz poprosić o rachunek zakupu laptopa.

Pisałem parę postów wcześniej odnośnie gwarancji - od kiedy biegnie itp. Więc przyznaję się, że juz sam mam mętlik - ponieważ wychodzi, że każdy piszący tutaj odnośnie momentu rozpoczęcia gwarancji mógł mieć rację. Już wyjaśniem. Kolega rejestrował laptopa zakupionego w USA 6 listopada 2012 r. Taka data widnieje na rachunku - sprzęt zakupiony u autoryzowanego sprzedawcy sprzetu Apple (ale nie Apple Store). Podczas rozmowy telefonicznej z infolinią Apple Polska pan powiedział, że na podstawie ich bazy (bez rachunku) może go zarejestrować od 4 grudnia 2012 r. A kolega przez internet zarejestrował go od 24 grudnia 2012 r. Więc jest prawie 8 tygodni do przodu z gwarancją. Więc już sam nie wiem jak to naprawdę działa. Wychodzi z tego, że każdy przypadek jest inny i możliwy do realizacji. I poprostu wychodzi, że róznie może być z tą gwarancją iczasami można jednak zyskać trochę czasu głównie przy rejestracji internetowej. Pozdrawiam i mam nadzieję, że komuś się to przyda.

#314 Bazagazeal

Bazagazeal
  • 144 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 20 stycznia 2013 - 13:48

Jakoś na początku stycznia przestał dodawać nowe aukcje, spytałem go też jakiś czas temu czy można się spodziewać się nowych aukcji, ale jednak sprawa ucichła. Szkoda.

#315 Vito72

Vito72
  • 91 postów

Napisano 20 stycznia 2013 - 17:28

A teraz zakończył wszystkie swoje aukcje, ciekawe dlaczego? Teraz wszyscy którzy kupili u Niego a nie dostali jeszcze sprzętu maja nerwowe dni. Mam nadzieje że jednak sprzęt do nich dotrze.

#316 Arecki22

Arecki22
  • 46 postów

Napisano 23 stycznia 2013 - 16:08

ja dostałem wczoraj że paczka wysłana a co do aukcji napisał że bedzie wystawiał niebawem ale kiedy??

#317 knut

knut
  • 157 postów

Napisano 24 stycznia 2013 - 09:56

ja dostałem wczoraj że paczka wysłana a co do aukcji napisał że bedzie wystawiał niebawem ale kiedy??

A kiedy dokonałeś zakupu oraz jaki miałeś podany czas realizacji? Jeżeli to rzecz jasna nie jest tajemnicą.

#318 Arecki22

Arecki22
  • 46 postów

Napisano 24 stycznia 2013 - 11:02

11.11.2012 iPhone 5. Dziś dostalem o 6.59 ze sprawdzi bo paczka powinna wyjść już z Warszawy

#319 Arecki22

Arecki22
  • 46 postów

Napisano 24 stycznia 2013 - 14:31

czas 5 tygodni ale po mailach przed zakupem jeszcze sprzedający nie ukrywał że około 2 miesiące

#320 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 24 stycznia 2013 - 14:45

czas 5 tygodni ale po mailach przed zakupem jeszcze sprzedający nie ukrywał że około 2 miesiące

Piszesz, że kupiony 11.11 2012 r. - i piszesz, że czas 5 tygodni? A jeszcze go nie masz? Bo to wychodzi ok 10-11 tygodni a nie 5. Chyba, że coś przeoczyłem.

#321 Arecki22

Arecki22
  • 46 postów

Napisano 24 stycznia 2013 - 14:48

bo pisze co było deklarowane na aukcji na akcji czas 5 tyg

#322 pavi7600

pavi7600

• 1 199 postów

Napisano 24 stycznia 2013 - 14:51

bo pisze co było deklarowane na aukcji na akcji czas 5 tyg

Ok. Dzięki za wyjaśnienie. Pozdrawiam

#323 knut

knut
  • 157 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 20:58

Jakoś na początku stycznia przestał dodawać nowe aukcje, spytałem go też jakiś czas temu czy można się spodziewać się nowych aukcji, ale jednak sprawa ucichła. Szkoda.

Nowe aukcje pojawily sie dzis popoludniu.

#324 Vito72

Vito72
  • 91 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 21:11

Tylko że ceny już jakby mniej atrakcyjne

#325 Arecki22

Arecki22
  • 46 postów

Napisano 25 stycznia 2013 - 21:57

Ja wiem ale nadal opłacalne w przypadku macow

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych