Gdzie używacie swoich iPadów?
Napisano 15 grudnia 2010 - 22:37
Napisano 15 grudnia 2010 - 22:44
Napisano 15 grudnia 2010 - 22:54
Bardzo mało taki stwierdzeń padało na tym forum. Czy możesz rozwinąć myśl czemu coraz mniej Ci się Ipad podoba?Ja używam tylko w domu. Niestety coraz mniej mi się to urządzenie podoba :/
Napisano 15 grudnia 2010 - 22:57
Napisano 15 grudnia 2010 - 23:13
Napisano 15 grudnia 2010 - 23:19
Chciałbym wiedzieć gdzie, a gdzie nie i dlaczego.
Jeżeli tu jest za mało inteligentnie, to proponuję przejść do słownika.
Do słownika powiadasz? A na poważnie, jaki ma sens ten wątek?
Korzystam tam gdzie mam potrzebę, a każdy ma swoją więc?
Jak dla mnie najbardziej bezsensowny wątek.
Załóż gdzie korzystacie z iPhone?
Napisano 15 grudnia 2010 - 23:20
Napisano 15 grudnia 2010 - 23:28
W samochodzie jadąc 200km/h na tempomacie. Dlaczego? Lubię ryzyko.
A poważnie to do kosza z takimi wątkami.
Ok, poddaję się, do kosza. Poziom ironii mnie przerasta.
Napisano 15 grudnia 2010 - 23:34
Napisano 15 grudnia 2010 - 23:36
Napisano 15 grudnia 2010 - 23:36
Swoją drogą, istnieje już podobny wątek: http://myapple.pl/ip...a-w-polsce.html
Napisano 15 grudnia 2010 - 23:40
Miałeś już jakaś sytuacje skoro nawiązujesz?@maucinek:
Jest kilka wkurzających ograniczeń. Podam kilka sytuacji z jakimi miałem do czynienia.
1. Dokumenty, które tworzę w Numbers czy Pages na iPadzie nie dają się skopiować do aplikacji takiej jak Dropbox czy GoodReader więc tworzenie naprzemian na kompie i iPadzie kończy się na dziesiątkach e-maili wysyłanych do samego siebie. Niestety dokument stworzony w Numbers czy Pages na maku i wrzucony na iPada nie wygląda na nim identycznie... Wniosek: najlepiej od początku do końca robić to na iPadzie. Z kolei pliki wrzucone z Officea wyglądają tragicznie i nie nadają się do dalszej "obróbki".
2. Brak możliwości ściągania plików poprzez Safari. Są inne aplikacje, które to potrafią (choćby GR) ale jeśli chcemy ściągnąć kilka plików z kilku różnych stron to zabawa robi się długa i upierdliwa. Wiele stron ma idiotyczne downloadery bazujące na apletach czy flashu -- tu zabawa się kończy. Na początku myślałem, że nie ma żadnego problemu w posiadaniu kilku podobnych aplikacji ale przeskakiwanie do dwóch czy trzech aplikacji żeby wykonać kilkusekundową na maku czynność jest dość irytujące.
3. iPada używam m.in. do zapisywania przepisów kulinarnych. Po ostatniej zabawie w kuchni iPad był cały w mące więc doszedłem do wniosku, że będę drukował przepisy -- w końcu mam iOS 4.2.1... Mam drukarkę sieciową (z własnym IP pod routerem nie przy kompie) ale niestety Apple nie ma zamiaru wspierać takiego rozwiązania. Trzeba więc najlepiej mieć odpalonego maka z podpiętą drukarką.
4. Chcę wypuścić obraz z iPada na TV bez kupowania niepotrzebnych urządzeń jak Apple TV... Niemożliwe (bez jailbreaka).
5. Wiele stron nie działa poprawnie na iPadzie (pomijam brak flasha -- jestem jego przeciwnikiem). Ostatnio na stronie Ryanaira nie mogłem wybrać bagażu z listy rozwijanej. Nie wiem czemu, na maku działa normalnie.
6. Mam docka USB do aparatu. Czemu u licha nie można go użyć do podpięcia pendrive'a żeby wrzucić znajomemu jakieś pliki???
7. Beznadziejna aplikacja do Zdjęć -- nie ma choćby możliwości tworzenia folderów/albumów czy przenoszenia zdjęć między nimi.
To jest tylko kilka problemów, które przypomniałem sobie od razu. Do tego dochodzi coś dziwnego -- jak mam porównać jakieś produkty w internecie i zabieram się do tego na iPadzie to po kilku minutach kończę przy jakimś laptopie. Nie wiem czemu, wydaję mi się że to właśnie multitouch + przeskakiwanie między aplikacjami sprawa, że trwa to i trwa. Aha! Pisanie po polsku na klawiaturze wirtualnej jest też utrudnione -- autokorekta często wypisuje głupoty, a pisanie z polskimi literami, przytrzymując literę L żeby napisać Ł jest ciężkie i powolne. Dlatego też rego posta piszę już chyba ze 30min!
Generalnie jest wiele sytuacji w których poza iPadem potrzebny jest też włączony komp lub ostatecznie człowiek się na niego przesiada. Myślę więc że bardziej sensowne jest mieć w moim przyoadku MBP 17" oraz MBA 11" niż iPada.
To chyba tyle. Natomiast jest to bardzo dobry magnes na laski
P.S. Przypomniał mi się też problem z rozpakowywaiem RARów.
Napisano 15 grudnia 2010 - 23:46
Tak, na szkoleniu Panie najwyraźniej lubią lśniące gadżety mieszczące się w torebkachMiałeś już jakaś sytuacje skoro nawiązujesz?
Napisano 15 grudnia 2010 - 23:47
abovePL Miałeś już jakaś sytuacje skoro nawiązujesz?
tsss.. to tez najważniejszą rzecz wyciągnąłeś z jego wywodu
Napisano 15 grudnia 2010 - 23:48
Napisano 15 grudnia 2010 - 23:51
Napisano 16 grudnia 2010 - 00:14
Napisano 16 grudnia 2010 - 11:48
xzandafer nie trzeba przytrzymać litery żeby pokazał sie polski znaczek wystarczy szybko nacisnąć i przeciągnąć palcem w górę
WOW! Nie wiedziałem o tym, ekstra!!
Napisano 16 grudnia 2010 - 12:14
wiszę Ci broxzandafer nie trzeba przytrzymać litery żeby pokazał sie polski znaczek wystarczy szybko nacisnąć i przeciągnąć palcem w górę
Napisano 16 grudnia 2010 - 18:39
wiszę Ci bro
hah nawet razem z Łodzi jestesmy A tak na poważnie to jeszcze gdzies na forum był plik żeby literkę ź podstawić pod x
Napisano 16 grudnia 2010 - 18:43
Napisano 16 grudnia 2010 - 22:06
Napisano 17 grudnia 2010 - 00:05
Napisano 17 grudnia 2010 - 19:09
Napisano 17 grudnia 2010 - 20:21
xzandafer nie trzeba przytrzymać litery żeby pokazał sie polski znaczek wystarczy szybko nacisnąć i przeciągnąć palcem w górę
Szkoda, że nie ma takiego czegoś jak plus czy coś. Na pewno teraz użyłbym tej opcji. Wielkie dzięki!
Ja swojego używam głównie w domu, a tak to jak jeżdżę pociągiem, czy lecę samolotem, to wtedy filmy, czytanie, granie muzyka. Ogólnie mega przydatne i fajne urządzenie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych