iPhone baseband 06.15 - problemy z GPS
Napisano 23 sierpnia 2012 - 10:30
Napisano 30 sierpnia 2012 - 15:06
Napisano 30 sierpnia 2012 - 15:18
Witam!
Mam następujące pytanie. Jakiś czas temu wyszedł downgrade z 6.15.00 dla 3GSów i teraz moje pytanie, czy każdy kto już ma 6.15.00 może spokojnie go wykonać? Bo już mam mętlik w głowie, a mianowicie chodzi o sprawdzenie numeru seryjnego. Ludzie na stronach, forach piszą o czymś takim xx134, ale nie wiem, czy tyczy się to ludzi, którzy już maja 6.15 czy tych, którzy chcą wgrać 6.15 w celu downgradu.
Ogólnie jest to bezpieczne, czy łatwo coś popsuć?
Pozdrawiam.
Przecież jak robisz downgrade to wyskakuje info o tym z jakiego tygodnia ma być telefon aby go nie uszkodzić ...
Napisano 04 września 2012 - 07:56
Napisano 04 września 2012 - 15:29
A nie pomyślałeś że antena od wifi pada ?Cześć, to powiem jak to u mnie wygląda.
iphone 3gs, wersja 5.1.1 simlock zdjęty redsnow+snowbreze, modem downgradowany 5.13.04(redsnowem), GPS się gubi, wi-fi kiepskie do 5 metrów od AP,
Proszę o pomoc bo ręce już mi opadają.,...
Napisano 05 września 2012 - 22:26
Napisano 15 września 2012 - 10:43
Napisano 16 września 2012 - 12:37
Napisano 17 września 2012 - 13:05
Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].
Napisano 17 września 2012 - 13:42
Napisano 17 września 2012 - 13:48
Witam,
jestem nowa, ale problem mam dosc stary, choc odpowiedzi tutaj nie moge znalezc.
Probuje zrobic downgrade, wszytko idzie dobrze do czasu, gdy na ekraniku od redsn0wa wyskakuje
ze czeka na reboot telefonu, a tel milczy, nic sie na nim nie dzieje.
Nie wyskakuje ananas i flashing baseband, nie ma nic.
Musze sama wlaczyc iphone'a, ale niestety operacja nie jest do konca przeprowadzona
co widac po ustawieniach, ze nadal mam modem firmware 06.15 :-/
co robie zle, ze nie wyskakuje mi ekran flashing baseband i nie prowadzi dalej downgrade'u? :-(
Uruchamiasz redsnowa jako administrator ?
Napisano 17 września 2012 - 13:53
pewnie nie, a gdzie to zaznaczyc/sprawdzic? :-]Uruchamiasz redsnowa jako administrator ?
Przy włączaniu aplikacji nigdzie nie ma opcji, zeby uruchomic jako admin.
Napisano 17 września 2012 - 13:56
Prawy klawisz Myszy na redsnow.exe i tam masz "Uruchom jako Administrator"pewnie nie, a gdzie to zaznaczyc/sprawdzic? :-]
Przy włączaniu aplikacji nigdzie nie ma opcji, zeby uruchomic jako admin.
Napisano 17 września 2012 - 14:16
Prawy klawisz Myszy na redsnow.exe i tam masz "Uruchom jako Administrator"
A jednak jako administrator, bo myslalam, ze to trzeba gdzies w programie specjalnie zaznaczac :-]
wiec wystepuje jako admin, a jednak downgrade nie przechodzi w faze flashing baseband :-/
akcja konczy sie na
-waiting for reboot (wtedy zapala sie na chwile jasnoszary ekran na iphonie, po czym gasnie)
- uploading ramdisc
-done! i reszta ma sie podobna dziac dalej na telefonie, tyle ze tam sie nic nie dzieje
Na forum zabronione jest sztuczne podbijanie tematu nic niewnoszącymi postami. Jest to traktowane jako spam i karane ostrzeżeniem. Posty podbijające usunąłem, następnym razem ukarzę ostrzeżeniem. renqien
Napisano 17 września 2012 - 19:27
OK, bardzo dziekuje zatem wszystkim tutaj za pomoc przy problemie :-/Na forum zabronione jest sztuczne podbijanie tematu nic niewnoszącymi postami. Jest to traktowane jako spam i karane ostrzeżeniem. Posty podbijające usunąłem, następnym razem ukarzę ostrzeżeniem. renqien
moze zamiast tych czerwonych ostrzeżeń napisalbys cos w temacie, o ktory pytam?
wtedy nie musialabym zwracac tak bezczelnie Waszej uwagi
Napisano 17 września 2012 - 19:42
OK, bardzo dziekuje zatem wszystkim tutaj za pomoc przy problemie :-/
moze zamiast tych czerwonych ostrzeżeń napisalbys cos w temacie, o ktory pytam?
wtedy nie musialabym zwracac tak bezczelnie Waszej uwagi
Zwróciłaś naszą uwagę nie tym, że potrzebujesz pomocy, ale tym, że łamiesz zasady panujące na forum. Proszona byłaś o to aby nie podbijać wątków, tylko czekać na odpowiedź. Jak czekasz w kolejce w markecie to też rozpychasz się łokciami? Każdy na forum pomaga w miarę możliwości i czasu, podbijanie wątku nie przyśpieszy sprawy uwierz mi, raczej zafundujesz sobie ostrzeżenie, a po co?
Poczekaj na pomoc, daj szansę innym się wypowiedzieć, a jak to dla Ciebie za dużo to hmn szukasz pomocy w złym miejscu.
Napisano 17 września 2012 - 19:59
czekac grzecznie potrafie i nie rozpycham sie lokciami w kolejkachZwróciłaś naszą uwagę nie tym, że potrzebujesz pomocy, ale tym, że łamiesz zasady panujące na forum. Proszona byłaś o to aby nie podbijać wątków, tylko czekać na odpowiedź. Jak czekasz w kolejce w markecie to też rozpychasz się łokciami? Każdy na forum pomaga w miarę możliwości i czasu, podbijanie wątku nie przyśpieszy sprawy uwierz mi, raczej zafundujesz sobie ostrzeżenie, a po co?
Poczekaj na pomoc, daj szansę innym się wypowiedzieć, a jak to dla Ciebie za dużo to hmn szukasz pomocy w złym miejscu.
w moim wieku z bezczelnosci juz dawno sie wyrasta ;-)
ale po 8h czekania na odpowiedz i nie uslyszenia nawet "na razie tego nie wiemy, ale sprobujemy sie dowiedziec"
raczej mysli sie o olaniu tematu przez stalych bywalcow niz wertowaniu przez nich dostepnego materialu ;-)
jesli zle ocenilam sytuacje, to przepraszam :-)
Napisano 17 września 2012 - 20:00
czekac grzecznie potrafie i nie rozpycham sie lokciami w kolejkach
w moim wieku z bezczelnosci juz dawno sie wyrasta ;-)
ale po 8h czekania na odpowiedz i nie uslyszenia nawet "na razie tego nie wiemy, ale sprobujemy sie dowiedziec"
raczej mysli sie o olaniu tematu przez stalych bywalcow niz wertowaniu przez nich dostepnego materialu ;-)
jesli zle ocenilam sytuacje, to przepraszam :-)
Spokojnie to często odwiedzany wątek, daj szansę userom,
Napisano 17 września 2012 - 20:12
Napisano 04 października 2012 - 17:49
Napisano 13 października 2012 - 09:31
Napisano 16 października 2012 - 13:59
Napisano 17 października 2012 - 20:57
Napisano 19 listopada 2012 - 13:21
Napisano 19 listopada 2012 - 14:39
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych