Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone baseband 06.15 - problemy z GPS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
951 odpowiedzi w tym temacie

#826 indu

indu
  • 972 postów
Napisano 23 sierpnia 2012 - 10:30

Czy komuś udało się wgrać bb od ipada do 3GS z nowym chipem ( bez uszkodzenia wifi, zerowaniu imei itp)? Ewentualnie jakimś magicznym sposobem zainstalował Ultrasn0w na 5.16.05?

#827 anzeen

anzeen
  • 11 postów

Napisano 30 sierpnia 2012 - 15:06

Witam! Mam następujące pytanie. Jakiś czas temu wyszedł downgrade z 6.15.00 dla 3GSów i teraz moje pytanie, czy każdy kto już ma 6.15.00 może spokojnie go wykonać? Bo już mam mętlik w głowie, a mianowicie chodzi o sprawdzenie numeru seryjnego. Ludzie na stronach, forach piszą o czymś takim xx134, ale nie wiem, czy tyczy się to ludzi, którzy już maja 6.15 czy tych, którzy chcą wgrać 6.15 w celu downgradu. Ogólnie jest to bezpieczne, czy łatwo coś popsuć? Pozdrawiam.

#828 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 30 sierpnia 2012 - 15:18

Witam!
Mam następujące pytanie. Jakiś czas temu wyszedł downgrade z 6.15.00 dla 3GSów i teraz moje pytanie, czy każdy kto już ma 6.15.00 może spokojnie go wykonać? Bo już mam mętlik w głowie, a mianowicie chodzi o sprawdzenie numeru seryjnego. Ludzie na stronach, forach piszą o czymś takim xx134, ale nie wiem, czy tyczy się to ludzi, którzy już maja 6.15 czy tych, którzy chcą wgrać 6.15 w celu downgradu.
Ogólnie jest to bezpieczne, czy łatwo coś popsuć?
Pozdrawiam.

Przecież jak robisz downgrade to wyskakuje info o tym z jakiego tygodnia ma być telefon aby go nie uszkodzić ...

#829 lampik

lampik
  • 10 postów

Napisano 04 września 2012 - 07:56

re: Cześć, to powiem jak to u mnie wygląda. iphone 3gs, wersja 5.1.1 simlock zdjęty redsnow+snowbreze, modem downgradowany 5.13.04(redsnowem), GPS się gubi, wi-fi kiepskie do 5 metrów od AP, Proszę o pomoc bo ręce już mi opadają.,...

#830 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 04 września 2012 - 15:29

Cześć, to powiem jak to u mnie wygląda.
iphone 3gs, wersja 5.1.1 simlock zdjęty redsnow+snowbreze, modem downgradowany 5.13.04(redsnowem), GPS się gubi, wi-fi kiepskie do 5 metrów od AP,

Proszę o pomoc bo ręce już mi opadają.,...

A nie pomyślałeś że antena od wifi pada ?

#831 lampik

lampik
  • 10 postów

Napisano 05 września 2012 - 22:26

rE: no właśnie idzie jakoś to sprawdzić, miernikiem może i czy jak antena wi-fi pada to czy gps-u też brak ? ... lampiq

#832 paker58

paker58
  • 2 postów
  • SkądSzczecin, Poland, Poland

Napisano 15 września 2012 - 10:43

Witam serdecznie! Ja mam dość nietypowy problem, a mianowicie gdy włączam GPS znajduje mnie z bardzo dobrą dokładnością ale traci zasięg. Mam dwa iPhone'y 3G. Na jednym obniżałem BB według wcześniejszych Państwa instrukcji. Jest na nim lepsza dokładność GPS'a niż na drugim 3G. Problem polega na tym, że po włączeniu jakiegokolwiek oprogramowania GPS, GPS się wiesza. Sprawa wygląda tak : Włączam Software GPS; Odnajduje mnie z wysoką dokładnością; Ustawiam trasę; Pokazuje trasę (oblicza); Traci zasięg GPS'a i już nie znajduje, a będąc w tym samym miejscu z drugim 3G i tym samym software, wszystko działa jak należy. Pomijając nawet ustawienia trasy, GPS i tak traci zasięg. Nie wiecie może w czym tkwi problem? Proszę pilnie o odpowiedź. Pozdrawiam, Kowalewski!

#833 Kartacz

Kartacz
  • 69 postów
  • SkądBruksela

Napisano 16 września 2012 - 12:37

Po co Wy wybieracie IPSW?.Odrazu dajecie opcje BB Downgrade i to wszystko.W iPhonie zostaje wszystko jak było.U siebie robiłem już to 3 razy , i żadnego IPSW nie musiałem wybierać

#834 relax

relax
  • 3 postów

Napisano 17 września 2012 - 13:05

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#835 AMARANTA

AMARANTA
  • 5 postów

Napisano 17 września 2012 - 13:42

Witam, jestem nowa, ale problem mam dosc stary, choc odpowiedzi tutaj nie moge znalezc. Probuje zrobic downgrade, wszytko idzie dobrze do czasu, gdy na ekraniku od redsn0wa wyskakuje ze czeka na reboot telefonu, a tel milczy, nic sie na nim nie dzieje. Nie wyskakuje ananas i flashing baseband, nie ma nic. Musze sama wlaczyc iphone'a, ale niestety operacja nie jest do konca przeprowadzona co widac po ustawieniach, ze nadal mam modem firmware 06.15 :-/ co robie zle, ze nie wyskakuje mi ekran flashing baseband i nie prowadzi dalej downgrade'u? :-(

#836 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 17 września 2012 - 13:48

Witam,
jestem nowa, ale problem mam dosc stary, choc odpowiedzi tutaj nie moge znalezc.
Probuje zrobic downgrade, wszytko idzie dobrze do czasu, gdy na ekraniku od redsn0wa wyskakuje
ze czeka na reboot telefonu, a tel milczy, nic sie na nim nie dzieje.
Nie wyskakuje ananas i flashing baseband, nie ma nic.
Musze sama wlaczyc iphone'a, ale niestety operacja nie jest do konca przeprowadzona
co widac po ustawieniach, ze nadal mam modem firmware 06.15 :-/
co robie zle, ze nie wyskakuje mi ekran flashing baseband i nie prowadzi dalej downgrade'u? :-(

Uruchamiasz redsnowa jako administrator ?

#837 AMARANTA

AMARANTA
  • 5 postów

Napisano 17 września 2012 - 13:53

Uruchamiasz redsnowa jako administrator ?

pewnie nie, a gdzie to zaznaczyc/sprawdzic? :-]

Przy włączaniu aplikacji nigdzie nie ma opcji, zeby uruchomic jako admin.

#838 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 17 września 2012 - 13:56

pewnie nie, a gdzie to zaznaczyc/sprawdzic? :-]

Przy włączaniu aplikacji nigdzie nie ma opcji, zeby uruchomic jako admin.

Prawy klawisz Myszy na redsnow.exe i tam masz "Uruchom jako Administrator"

#839 AMARANTA

AMARANTA
  • 5 postów

Napisano 17 września 2012 - 14:16

Prawy klawisz Myszy na redsnow.exe i tam masz "Uruchom jako Administrator"

A jednak jako administrator, bo myslalam, ze to trzeba gdzies w programie specjalnie zaznaczac :-]
wiec wystepuje jako admin, a jednak downgrade nie przechodzi w faze flashing baseband :-/

akcja konczy sie na
-waiting for reboot (wtedy zapala sie na chwile jasnoszary ekran na iphonie, po czym gasnie)
- uploading ramdisc
-done! i reszta ma sie podobna dziac dalej na telefonie, tyle ze tam sie nic nie dzieje

Na forum zabronione jest sztuczne podbijanie tematu nic niewnoszącymi postami. Jest to traktowane jako spam i karane ostrzeżeniem. Posty podbijające usunąłem, następnym razem ukarzę ostrzeżeniem. renqien

#840 AMARANTA

AMARANTA
  • 5 postów

Napisano 17 września 2012 - 19:27

Na forum zabronione jest sztuczne podbijanie tematu nic niewnoszącymi postami. Jest to traktowane jako spam i karane ostrzeżeniem. Posty podbijające usunąłem, następnym razem ukarzę ostrzeżeniem. renqien

OK, bardzo dziekuje zatem wszystkim tutaj za pomoc przy problemie :-/
moze zamiast tych czerwonych ostrzeżeń napisalbys cos w temacie, o ktory pytam?
wtedy nie musialabym zwracac tak bezczelnie Waszej uwagi

#841 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 września 2012 - 19:42

OK, bardzo dziekuje zatem wszystkim tutaj za pomoc przy problemie :-/
moze zamiast tych czerwonych ostrzeżeń napisalbys cos w temacie, o ktory pytam?
wtedy nie musialabym zwracac tak bezczelnie Waszej uwagi

Zwróciłaś naszą uwagę nie tym, że potrzebujesz pomocy, ale tym, że łamiesz zasady panujące na forum. Proszona byłaś o to aby nie podbijać wątków, tylko czekać na odpowiedź. Jak czekasz w kolejce w markecie to też rozpychasz się łokciami? Każdy na forum pomaga w miarę możliwości i czasu, podbijanie wątku nie przyśpieszy sprawy uwierz mi, raczej zafundujesz sobie ostrzeżenie, a po co?
Poczekaj na pomoc, daj szansę innym się wypowiedzieć, a jak to dla Ciebie za dużo to hmn szukasz pomocy w złym miejscu.

#842 AMARANTA

AMARANTA
  • 5 postów

Napisano 17 września 2012 - 19:59

Zwróciłaś naszą uwagę nie tym, że potrzebujesz pomocy, ale tym, że łamiesz zasady panujące na forum. Proszona byłaś o to aby nie podbijać wątków, tylko czekać na odpowiedź. Jak czekasz w kolejce w markecie to też rozpychasz się łokciami? Każdy na forum pomaga w miarę możliwości i czasu, podbijanie wątku nie przyśpieszy sprawy uwierz mi, raczej zafundujesz sobie ostrzeżenie, a po co?
Poczekaj na pomoc, daj szansę innym się wypowiedzieć, a jak to dla Ciebie za dużo to hmn szukasz pomocy w złym miejscu.

czekac grzecznie potrafie i nie rozpycham sie lokciami w kolejkach
w moim wieku z bezczelnosci juz dawno sie wyrasta ;-)
ale po 8h czekania na odpowiedz i nie uslyszenia nawet "na razie tego nie wiemy, ale sprobujemy sie dowiedziec"
raczej mysli sie o olaniu tematu przez stalych bywalcow niz wertowaniu przez nich dostepnego materialu ;-)
jesli zle ocenilam sytuacje, to przepraszam :-)

#843 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 września 2012 - 20:00

czekac grzecznie potrafie i nie rozpycham sie lokciami w kolejkach
w moim wieku z bezczelnosci juz dawno sie wyrasta ;-)
ale po 8h czekania na odpowiedz i nie uslyszenia nawet "na razie tego nie wiemy, ale sprobujemy sie dowiedziec"
raczej mysli sie o olaniu tematu przez stalych bywalcow niz wertowaniu przez nich dostepnego materialu ;-)
jesli zle ocenilam sytuacje, to przepraszam :-)

Spokojnie to często odwiedzany wątek, daj szansę userom,

#844 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 17 września 2012 - 20:12

Spróbuj na innym komputerze.

#845 adizj

adizj
  • 47 postów

Napisano 04 października 2012 - 17:49

Zaczęło się od tego, że chciałem obniżyć bb z ipada. Robiłem wszystko według instrukcji, proces się zaczął, odszedłem na chwile od komputera, a gdy wróciłem w okienku redsn0wa pisało, że proces zakończony powodzeniem, a iphone był w recovery mode. Wszystkie próby wyjścia z RM nie przynoszą skutku (redsn0w, tinyumbrella, irecovery w ogóle nie wykrywa telefonu). Zrobiłem CFa snowbreezem, ale przy samym końcu wgrywania wyskakuje błąd 37. W innym wątku doczytałem, że powinienem w tym przypadku wrócić do bb z ipada. Czyli jailbreak, install ipad bb i to wszystko? Wrócę do stanu wcześniejszego czyli 4.2.1 z JB? cyfry 3,4,5 numeru seryjnego to 942 Próbowałem wgrać ponownie bb z ipada, wszystko szło pięknie do ok połowy paska na ananasie po czym staneło i po chwili iphone się wyłączył (lub zresetował), teraz jest w dfu loop i nijak nie idzie go z tego wyprowadzić. Jutro walcze dalej bo już dziś nie mam siły.

#846 marek

marek
  • 36 postów
  • Skądbb

Napisano 13 października 2012 - 09:31

Obniżyłem baseband, poszło sprawnie, nie mam problemu z zasięg, wszystko działa. Problem tylko mam z gpsem. Reinstalowałem kilkakortnie mobile substrate oraz ultrasnow, zrobiłem kilka hardresetów. GPS wciąż pokazuje mi bad fix i bardzo ale to bardzo kiepski zasięg. Jakaś podpowiedź co dalej, co może być nie tak? Dzięki

#847 astra

astra
  • 1 postów

Napisano 16 października 2012 - 13:59

Czy może mi ktoś wyjaśnić jak krowie na rowie bo sie gubię. Czy jezeli mam Baseband 05.15.04 na sofcie 4.1 (3G) i chce zanizyc BB do 05.13.04 zeby ominac simlocka czy musze najpierw wgrywac BB 06.05 a potem 05.13? i czy potrzebuje do tej operacji jakies softy? Z gory dzieki.

#848 iro88

iro88
  • 133 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 17 października 2012 - 20:57

Właśnie udało mi się zrobić downgrade basebandu z 06.15 na 05.13.04 Po wielokrotnych próbach z różnymi wersjami redsn0w (od najnowszego w dół), ostatecznie wersja redsn0w 0.9.14b1 dała radę. Wcześniejsze programy wywalały albo błąd w połączeniu USB lub po downgrade firmware modemu był pusty. Dodam info, że posiadam iPhone 3G na sofcie 4.2.1 i wcześniej miałem na nim zrobiony Jailbreak z BB 06.15 oraz ultrasn0w do zdjęcia simlocka. Nie sprawdzałem jeszcze jak to wszystko śmiga, GPS i inne naprawione rzeczy, bo dosłownie przed sekundą udało mi się zrobić downgrade. Jutro lub jakoś na dniach zdam relację czy wszystko jest ok. ----------------------- Po dwóch dniach mogę powiedzieć, że komunikacja śmiga nieco szybciej (albo to tylko placebo). Nie mam porównania z innym iPhonem, dlatego ciężko mi powiedzieć coś na temat GPS. Po downgrade nie ma on problemu ze złapaniem naszego położenia ale częstotliwość odświeżania na Mapach Google nie jest wystarczająca do poruszania się z telefonem jako nawigacją. Wcześniej był ogólnie problem ze złapaniem sygnału, więc mogę stwierdzić, że GPS działa, ale jak wspomniałem wcześniej, niewystarczająco do obsługi Nawigacji. Ogólnie jestem zadowolony z downgrade.

#849 sthEn

sthEn
  • 318 postów
  • SkądGdynia

Napisano 19 listopada 2012 - 13:21

Mam obniżony BB do 05.13.04, iOS 6.0.1 (10A523), 3GS z nowym bootloader (niestety), i jak uruchomię za pomocą redsn0w z opcją JUST BOOT to jest wszystko cacy, jednak jak uruchomię normalnie, bez JB, to mam cały czas "Brak sieci". Wszystko juz przeinstalowywałem kilkukrotnie, ultrasn0w i Mobile Substrate również według wszelkich poradników.

#850 ramzez

ramzez
  • 184 postów
  • SkądNaas,Irlandia

Napisano 19 listopada 2012 - 14:39

Witam,ja robiłem downgrade bb na swoim 3GS już dawno,i używałem Navigon,TomTom,Sygic,i muszę powiedzieć ,że sprawdza się bardzo dobrze,gdzie dokładność jest pokazywana od 9m do 17m,myślę że jest to zadawalający wynik po obniżeniu bb.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych