iPhone baseband 06.15 - problemy z GPS
Posted 05 July 2012 - 11:14

Posted 05 July 2012 - 11:32

Posted 05 July 2012 - 11:37
Posted 05 July 2012 - 13:23

Posted 05 July 2012 - 13:29
Posted 05 July 2012 - 13:33
Posted 05 July 2012 - 13:40
Do tych co nie działa Wam GPS: po pierwsze wykonajcie jakiekolwiek połączenie z telefonu po obniżeniu BB, dziewczyna, mama czy tata - ktokolwiek. Pogadajcie chwilę i koniec. Potem w Cydii zainstalujcie terminal (może być mobilny, a nie przez SSH) i wykonajcie komendę killall -9 locationd; rm -rf /var/root/Library/Caches/locationd (wymagane uprawnienia roota czyli su enter alpine enter) lub skorzystajcie z pomocy opisanej tu: How to Delete GPS Cache After Baseband Chip Replacement | BeijingiPhoneRepair.com
Na końcu restart telefonu i sprawdźcie działanie, ale na zewnątrz budynku. Mi takie działanie pomogło i mam w pełni sprawny GPS na obniżonym BB.
Posted 05 July 2012 - 13:41
A mi nadal nie działa downgrade.
Mam 3Gs 4.1 ns. xx014CCxxxx po przeprowadzeniu całego procesu downgrade, znika mi wifi, bluetooth, IMEI, ICCID, firmware modemu. Wszędzie jest puste pole.
To wykonaj jeszcze raz downgrade i już będziesz miał wszystko z powrotem, z modemem 05.13.04.
Skutecznie obniżone. Dzięki Dev zespołu. Ale nadal nie działa GPS.
Witam baseband się zmienił ale gps brak nadal
Piszą, by poczekać z dzień-dwa, aż się ustabilizuje. A restore na pewno by pomógł i od razu by działało.
Posted 05 July 2012 - 15:42
Posted 05 July 2012 - 17:03
Posted 05 July 2012 - 17:12
Posted 05 July 2012 - 17:30

Posted 05 July 2012 - 17:46
Ktoś może mnie olśnić co robię nie tak ? Mam 3 Gs z nowym bootrom'em oraz iOs 5.1.1 i robię mu downgrade,co kończy się tym że nie mam wifi,brak bt oraz nie widać basebandu....i nie mam pojęcia co jest nie tak
No to gratuluję. Uszkodziłeś Chip z BB. Wymiana jest nieopłacalna.
Posted 05 July 2012 - 18:13

Posted 05 July 2012 - 18:25
A jeszcze byś się zdziwił jak bym ci powiedział że ogarnąłem problem

Posted 05 July 2012 - 18:27
Ktoś może mnie olśnić co robię nie tak ? Mam 3 Gs z nowym bootrom'em oraz iOs 5.1.1 i robię mu downgrade,co kończy się tym że nie mam wifi,brak bt oraz nie widać basebandu....i nie mam pojęcia co jest nie tak
Czytaj bloga devteamu, tak się czasem zdarza. Musisz jeszcze raz zrobić downgrade, i zadziała, będziesz miał 05.13.04.
Ojej, jaki znawca! Po raz kolejny w tym temacie się facet kompromituje. Wypowiedzi w innych tematach nie czytam, bo się boję.
---------- Wpis dodano o 19:27 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:26 ----------
A jeszcze byś się zdziwił jak bym ci powiedział że ogarnąłem problem ;p ba...nawet mi się udało zrobić downgrade ^^ tylko że wciąż coś ten GPS nie dokładnie pokazuje moje położenie....
O, poradziłeś sobie zanim wysłałem odpowiedź. GPS musi się ustabilizować, kilka restartów, połączeń, 3G / EDGE, WiFi, i będzie dobrze.
Posted 05 July 2012 - 18:34

Posted 05 July 2012 - 19:05
No wystarczyło zrobić jeszcze raz downgrade
a z tym GPS to jeszcze pomyśle, bo jest faktycznie jakiś taki jak by to było wciąż ten 06.05.00
Wystarczyło, widać niepotrzebnie wykonałeś coś jeszcze. GPS zacznie działać.
Posted 05 July 2012 - 19:11
Ojej, jaki znawca! Po raz kolejny w tym temacie się facet kompromituje. Wypowiedzi w innych tematach nie czytam, bo się boję.
Poczytaj sobie specu najczęstszy powód przez który znika info o BB,BT i Wi-Fi potem się pruj. Widać przy obniżeniu BB nowym Redsnowem mogą wystąpić takie anomalie i są on odwracalne. Mam prawo tego nie wiedzieć bo nie obniżałem BB w 3gs bo posiadam 4. Zwracam honor jeżeli się pomyliłem. Co do reszty moich postów nikt nie karze ci ich czytać . Z tego co się orientuję to więcej pomogłem niż zaszkodziłem no ale pewnie taki znawca jak ty wie lepiej.
Ps. skoro boisz się czytać radze udać sie do specjalisty to na pewno jakiś rodzaj fobii

Posted 05 July 2012 - 19:35
Posted 05 July 2012 - 21:06
Mam prawo tego nie wiedzieć bo nie obniżałem BB w 3gs bo posiadam 4.
Oczywiście że masz prawo tego nie wiedzieć. Tylko w takim razie po co zabierasz głos, skoro się nie znasz? Poza tym:
...no więc właśnie. Rozwalić łączność w iPhonie można sobie już przy podniesieniu BB.Może mi ktoś wytłumaczyć jak można uszkodzić nowy chip w 3gs przy downgradzie z 6.15.00 skoro samo podniesienie go do tego BB go zabija ?
Posted 05 July 2012 - 21:31
Oczywiście że masz prawo tego nie wiedzieć. Tylko w takim razie po co zabierasz głos, skoro się nie znasz?
Do momentu możliwości obniżenia BB brak BB,WiFi i BT znaczyło jedno uszkodzenie płyty głównej. Więc automatycznie widząc post o tym że nie ma tych wpisów napisałem co to znaczy. Nie miałem pojęcia że przy obniżeniu BB i braku WiFi etc można naprawić to obniżając BB ponownie. Jestem ciekaw czy ty o tym wiedziałeś (pewnie też nie) i jesteś znawcą.
Może mi ktoś wytłumaczyć jak można uszkodzić nowy chip w 3gs przy downgradzie z 6.15.00 skoro samo podniesienie go do tego BB go zabija ?
Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie. Ingerujesz w układ który może się uszkodzić. Apple nie raz udowodniło że tak naprawdę Upgrade czy Downgrade w przypadku urządzeń z I na początku nie istnieje. Bo myśląc logicznie skoro mam iOS 4.1 to zrobię upgrade do 4.2.1 ale jednak bez plików SHSH nic nie zrobisz bo jedyny Upgrade wg apple bedzie to Up do 5.1.1 (nie liczę iPhone 3g). No i na koniec iPhony są strasznie podatne na uszkodzenia wynikające przy kombinowaniu z chipem BB. Na forum jest opisane parę przypadków uszkodzeń 3g,3gs a nawet 4 podczas kombinowania z Up i Downgrade Basebandu.
Posted 05 July 2012 - 21:53
Do momentu możliwości obniżenia BB brak BB,WiFi i BT znaczyło jedno uszkodzenie płyty głównej.
Nie misiu. Nie płyty głównej, tylko chipu.
Nie miałem pojęcia że przy obniżeniu BB i braku WiFi etc można naprawić to obniżając BB ponownie. Jestem ciekaw czy ty o tym wiedziałeś (pewnie też nie) i jesteś znawcą.
Pewnie nie wiedziałem, dlatego napisałem dzisiaj ten post: http://myapple.pl/ip...tml#post1914512 radząc chłopakowi żeby ponowił próbę.
Na forum jest opisane parę przypadków uszkodzeń 3g,3gs a nawet 4 podczas kombinowania z Up i Downgrade Basebandu.
Kurza melodia, to w iPhone 4 da się obniżyć albo upgrade'ować baseband (nie mówię o zwykłej aktualizacji)? Nie wiedziałem!
---------- Wpis dodano o 22:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:39 ----------
Do momentu możliwości obniżenia BB brak BB,WiFi i BT znaczyło jedno uszkodzenie płyty głównej.
Nie misiu. Nie płyty głównej, tylko chipu.
Nie miałem pojęcia że przy obniżeniu BB i braku WiFi etc można naprawić to obniżając BB ponownie. Jestem ciekaw czy ty o tym wiedziałeś (pewnie też nie) i jesteś znawcą.
Pewnie nie wiedziałem, dlatego napisałem dzisiaj ten post: http://myapple.pl/ip...tml#post1914512 radząc chłopakowi żeby ponowił próbę.
Na forum jest opisane parę przypadków uszkodzeń 3g,3gs a nawet 4 podczas kombinowania z Up i Downgrade Basebandu.
Kurza melodia, to w iPhone 4 da się obniżyć albo upgrade'ować baseband (nie mówię o zwykłej aktualizacji)? Nie wiedziałem!
Posted 05 July 2012 - 22:17
Była możliwość przy o ile dobrze pamiętam becie iOS 5. Podczas instalacji bety BB zamieniał się na 04.11.08 a przy downgrade do 4.3.5 na 04.10.01 na którym działał gevey. Wiele osób próbowało obniżać w taki sposób BB po zablokowaniu tego przez apple i tym samy uwalało telefon.
Posted 14 July 2012 - 14:16
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users