Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone baseband 06.15 - problemy z GPS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
951 odpowiedzi w tym temacie

#751 TheViP

TheViP
  • 106 postów

Napisano 05 lipca 2012 - 11:14

Przy wcześniejszej były problemy, teraz już ok - endomondo działa tak że super :)

#752 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 05 lipca 2012 - 11:32

Potwierdzam też działanie GPS u mnie. GPS Status pokazuje parametry bardzo dobrze, Sygic Polska pokazuje dokładnie moją pozycję z wyłączoną transmisją danych :). Nie wiem jak chłopakowi za to podziękować, ale jest w dniu dzisiejszym moim Bogiem :).

#753 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 05 lipca 2012 - 11:37

Potwierdzam, teraz wreszcie działa na 3GS.

#754 neo20020

neo20020
  • 8 postów

Napisano 05 lipca 2012 - 13:23

Witam baseband się zmienił ale gps brak nadal :(

#755 leszek220

leszek220
  • 1 postów

Napisano 05 lipca 2012 - 13:29

A mi nadal nie działa downgrade. Mam 3Gs 4.1 ns. xx014CCxxxx po przeprowadzeniu całego procesu downgrade, znika mi wifi, bluetooth, IMEI, ICCID, firmware modemu. Wszędzie jest puste pole.

#756 neo20020

neo20020
  • 8 postów

Napisano 05 lipca 2012 - 13:33

Skutecznie obniżone. Dzięki Dev zespołu. Ale nadal nie działa GPS.

#757 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 05 lipca 2012 - 13:40

leszek220 - wykonaj jeszcze raz downgrade basebandu. Wielu osobom to pomogło.

Do tych co nie działa Wam GPS: po pierwsze wykonajcie jakiekolwiek połączenie z telefonu po obniżeniu BB, dziewczyna, mama czy tata - ktokolwiek. Pogadajcie chwilę i koniec. Potem w Cydii zainstalujcie terminal (może być mobilny, a nie przez SSH) i wykonajcie komendę killall -9 locationd; rm -rf /var/root/Library/Caches/locationd (wymagane uprawnienia roota czyli su enter alpine enter) lub skorzystajcie z pomocy opisanej tu: How to Delete GPS Cache After Baseband Chip Replacement | BeijingiPhoneRepair.com
Na końcu restart telefonu i sprawdźcie działanie, ale na zewnątrz budynku. Mi takie działanie pomogło i mam w pełni sprawny GPS na obniżonym BB.

#758 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 05 lipca 2012 - 13:41

Czytajcie ludzie co piszą na blogu devteam!

A mi nadal nie działa downgrade.
Mam 3Gs 4.1 ns. xx014CCxxxx po przeprowadzeniu całego procesu downgrade, znika mi wifi, bluetooth, IMEI, ICCID, firmware modemu. Wszędzie jest puste pole.

To wykonaj jeszcze raz downgrade i już będziesz miał wszystko z powrotem, z modemem 05.13.04.

Skutecznie obniżone. Dzięki Dev zespołu. Ale nadal nie działa GPS.

Witam baseband się zmienił ale gps brak nadal :(

Piszą, by poczekać z dzień-dwa, aż się ustabilizuje. A restore na pewno by pomógł i od razu by działało.

#759 lolek86

lolek86
  • 5 postów

Napisano 05 lipca 2012 - 15:42

GPS śmiga nawet w domu:)

#760 wilof1

wilof1
  • 8 postów

Napisano 05 lipca 2012 - 17:03

Cześć, mi też nie działał GPS po obniżeniu ,ale po dwóch resetach tel. działa jak talala:-). Wielkie dzięki dla MuscleNerd'a!! i wszystkich którzy drążyli temat:D.

#761 Piter's

Piter's
  • 25 postów
  • SkądJelcz-Laskowice

Napisano 05 lipca 2012 - 17:12

U mnie nawet po restore GPS nie działa nadal.

#762 VanRave

VanRave
  • 380 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 05 lipca 2012 - 17:30

Ktoś może mnie olśnić co robię nie tak ? Mam 3 Gs z nowym bootrom'em oraz iOs 5.1.1 i robię mu downgrade,co kończy się tym że nie mam wifi,brak bt oraz nie widać basebandu....i nie mam pojęcia co jest nie tak :(

#763 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 05 lipca 2012 - 17:46

Ktoś może mnie olśnić co robię nie tak ? Mam 3 Gs z nowym bootrom'em oraz iOs 5.1.1 i robię mu downgrade,co kończy się tym że nie mam wifi,brak bt oraz nie widać basebandu....i nie mam pojęcia co jest nie tak :(

No to gratuluję. Uszkodziłeś Chip z BB. Wymiana jest nieopłacalna.

#764 KOMODO

KOMODO
  • 27 postów

Napisano 05 lipca 2012 - 18:13

Uff dołączam do gromadki kolejnych zadowolonych. Downgrade się udało. Nic nie trzeba było dalej kombinować z zasięgiem. Co do GPS jutro przetestuje w samochodzie ale po "wciągnięciu" ręki zza okno, GPS odżył i znalazł z dokładnością 140m co rokuje bardzo dobrze:) Nie sądziłem że doczekam tych czasów kiedy mój 3GS otrzyma z powrotem gps :) ----------EDIT--------------------------------------------- Dobra nie wytrzymałem i musiałem się wybrać na przejażdżkę:) Ogółem GPS działa. Na Navigonie idzie całkiem całkiem, trochę powoli bo nie nadąża ale ważne że wizualnie pokazuje nawet dobrze.

#765 VanRave

VanRave
  • 380 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 05 lipca 2012 - 18:25

A jeszcze byś się zdziwił jak bym ci powiedział że ogarnąłem problem :P ba...nawet mi się udało zrobić downgrade ^^ tylko że wciąż coś ten GPS nie dokładnie pokazuje moje położenie....

#766 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 05 lipca 2012 - 18:27

Czytaj bloga devteamu, tak się czasem zdarza. Musisz jeszcze raz zrobić downgrade, i zadziała, będziesz miał 05.13.04.

Ojej, jaki znawca! Po raz kolejny w tym temacie się facet kompromituje. Wypowiedzi w innych tematach nie czytam, bo się boję.

---------- Wpis dodano o 19:27 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:26 ----------

A jeszcze byś się zdziwił jak bym ci powiedział że ogarnąłem problem ;p ba...nawet mi się udało zrobić downgrade ^^ tylko że wciąż coś ten GPS nie dokładnie pokazuje moje położenie....

O, poradziłeś sobie zanim wysłałem odpowiedź. GPS musi się ustabilizować, kilka restartów, połączeń, 3G / EDGE, WiFi, i będzie dobrze.

#767 VanRave

VanRave
  • 380 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 05 lipca 2012 - 18:34

No wystarczyło zrobić jeszcze raz downgrade :P a z tym GPS to jeszcze pomyśle, bo jest faktycznie jakiś taki jak by to było wciąż ten 06.05.00

#768 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 05 lipca 2012 - 19:05

No wystarczyło zrobić jeszcze raz downgrade :P a z tym GPS to jeszcze pomyśle, bo jest faktycznie jakiś taki jak by to było wciąż ten 06.05.00

Wystarczyło, widać niepotrzebnie wykonałeś coś jeszcze. GPS zacznie działać.

#769 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 05 lipca 2012 - 19:11

Ojej, jaki znawca! Po raz kolejny w tym temacie się facet kompromituje. Wypowiedzi w innych tematach nie czytam, bo się boję.

Poczytaj sobie specu najczęstszy powód przez który znika info o BB,BT i Wi-Fi potem się pruj. Widać przy obniżeniu BB nowym Redsnowem mogą wystąpić takie anomalie i są on odwracalne. Mam prawo tego nie wiedzieć bo nie obniżałem BB w 3gs bo posiadam 4. Zwracam honor jeżeli się pomyliłem. Co do reszty moich postów nikt nie karze ci ich czytać . Z tego co się orientuję to więcej pomogłem niż zaszkodziłem no ale pewnie taki znawca jak ty wie lepiej.
Ps. skoro boisz się czytać radze udać sie do specjalisty to na pewno jakiś rodzaj fobii :)

#770 indu

indu
  • 972 postów
Napisano 05 lipca 2012 - 19:35

Może mi ktoś wytłumaczyć jak można uszkodzić nowy chip w 3gs przy downgradzie z 6.15.00 skoro samo podniesienie go do tego BB go zabija ?

#771 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 05 lipca 2012 - 21:06

Mam prawo tego nie wiedzieć bo nie obniżałem BB w 3gs bo posiadam 4.

Oczywiście że masz prawo tego nie wiedzieć. Tylko w takim razie po co zabierasz głos, skoro się nie znasz? Poza tym:

Może mi ktoś wytłumaczyć jak można uszkodzić nowy chip w 3gs przy downgradzie z 6.15.00 skoro samo podniesienie go do tego BB go zabija ?

...no więc właśnie. Rozwalić łączność w iPhonie można sobie już przy podniesieniu BB.

#772 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 05 lipca 2012 - 21:31

Oczywiście że masz prawo tego nie wiedzieć. Tylko w takim razie po co zabierasz głos, skoro się nie znasz?

Do momentu możliwości obniżenia BB brak BB,WiFi i BT znaczyło jedno uszkodzenie płyty głównej. Więc automatycznie widząc post o tym że nie ma tych wpisów napisałem co to znaczy. Nie miałem pojęcia że przy obniżeniu BB i braku WiFi etc można naprawić to obniżając BB ponownie. Jestem ciekaw czy ty o tym wiedziałeś (pewnie też nie) i jesteś znawcą.

Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie. Ingerujesz w układ który może się uszkodzić. Apple nie raz udowodniło że tak naprawdę Upgrade czy Downgrade w przypadku urządzeń z I na początku nie istnieje. Bo myśląc logicznie skoro mam iOS 4.1 to zrobię upgrade do 4.2.1 ale jednak bez plików SHSH nic nie zrobisz bo jedyny Upgrade wg apple bedzie to Up do 5.1.1 (nie liczę iPhone 3g). No i na koniec iPhony są strasznie podatne na uszkodzenia wynikające przy kombinowaniu z chipem BB. Na forum jest opisane parę przypadków uszkodzeń 3g,3gs a nawet 4 podczas kombinowania z Up i Downgrade Basebandu.

#773 adamch

adamch
  • 497 postów

Napisano 05 lipca 2012 - 21:53

Do momentu możliwości obniżenia BB brak BB,WiFi i BT znaczyło jedno uszkodzenie płyty głównej.

Nie misiu. Nie płyty głównej, tylko chipu.

Nie miałem pojęcia że przy obniżeniu BB i braku WiFi etc można naprawić to obniżając BB ponownie. Jestem ciekaw czy ty o tym wiedziałeś (pewnie też nie) i jesteś znawcą.

Pewnie nie wiedziałem, dlatego napisałem dzisiaj ten post: http://myapple.pl/ip...tml#post1914512 radząc chłopakowi żeby ponowił próbę.

Na forum jest opisane parę przypadków uszkodzeń 3g,3gs a nawet 4 podczas kombinowania z Up i Downgrade Basebandu.

Kurza melodia, to w iPhone 4 da się obniżyć albo upgrade'ować baseband (nie mówię o zwykłej aktualizacji)? Nie wiedziałem!

---------- Wpis dodano o 22:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:39 ----------

Do momentu możliwości obniżenia BB brak BB,WiFi i BT znaczyło jedno uszkodzenie płyty głównej.

Nie misiu. Nie płyty głównej, tylko chipu.

Nie miałem pojęcia że przy obniżeniu BB i braku WiFi etc można naprawić to obniżając BB ponownie. Jestem ciekaw czy ty o tym wiedziałeś (pewnie też nie) i jesteś znawcą.

Pewnie nie wiedziałem, dlatego napisałem dzisiaj ten post: http://myapple.pl/ip...tml#post1914512 radząc chłopakowi żeby ponowił próbę.

Na forum jest opisane parę przypadków uszkodzeń 3g,3gs a nawet 4 podczas kombinowania z Up i Downgrade Basebandu.

Kurza melodia, to w iPhone 4 da się obniżyć albo upgrade'ować baseband (nie mówię o zwykłej aktualizacji)? Nie wiedziałem!

#774 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 05 lipca 2012 - 22:17

Była możliwość przy o ile dobrze pamiętam becie iOS 5. Podczas instalacji bety BB zamieniał się na 04.11.08 a przy downgrade do 4.3.5 na 04.10.01 na którym działał gevey. Wiele osób próbowało obniżać w taki sposób BB po zablokowaniu tego przez apple i tym samy uwalało telefon.

#775 Macias1991

Macias1991
  • 5 postów
  • SkądTomaszów Maz.

Napisano 14 lipca 2012 - 14:16

Ja się zastanawiam nad obniżeniem BB. iPhone 3GS BB 6.15.00 soft 5.0.1 Czyli po chłopsku chodzi o to by: 1.Wgrać CF 5.1.1 z Cydią zrobiony przez SnoowBreeze. 2.Aktywować przez SnowBreeze ( mam SimLocka ) 3.Ściągnąć najnowszego RedSnowa i zrobić Downgrade. 4.Po "Downie" zainstalować UltraSnow w celu zdjęcia SimLocka (Gdyby nie dało rady, przeinstalować Mobile Substrate i UltraSnowa). Czy o to właśnie chodzi?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych